Тема: Украйна

3 Февруари, 2023 21:51 3 750 130

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна в размер на над 2 милиарда долара, включително далекобойни ракети

  • сащ-
  • украйна-
  • оръжие-
  • джавелин-
  • хаймарс-
  • пентагон

Пакетът включва оръжия от запасите на Пентагона на стойност 425 милиона долара плюс 1,75 милиарда за купуване на въоръжение от съответните производители

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна в размер на над 2 милиарда долара, включително далекобойни ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати обявиха днес, че предоставят на Украйна нов пакет военна помощ. Той възлиза на общо над 2 милиарда долара и включва по-далекобойни ракети, които почти ще удвоят обсега, в който украинските въоръжени сили могат да нанасят удари по руски позиции, предаде Франс прес, като се позова на Пентагона, съобщава БТА.

Прессекретарят на министерството на отбраната на САЩ бригаден генерал Патрик Райдър съобщи на пресконференция, че помощта съдържа изстрелвани от земята ракети с малък диаметър (Ground-Launched Small Diameter Bomb, съкр. GLSDB). Тези боеприпаси, които са произвеждани съвместно от американската компания "Боинг" (Boeing) и шведската "Сааб" (Saab), са с обсег до 150 километра и съответно могат да ударят руски позиции зад фронтовите линии.

Още новини от Украйна

"Това осигурява (на украинците оръжия) с по-голям обсег... което ще им позволи да провеждат операции за отбрана на своята територия и да си върнат (земя)", каза Райдър.

По-рано Киев поиска от Вашингтон ракети с по-голям обсег от артилерийски системи "Хаймарс" (HIMARS), които са в състояние да поразяват с прецизност цели на до 80 километра. GLSDB ще може да бъдат използвани за удари по руски позиции в Донбас, Херсонска и Запорожка област, както и в северната част на Кримския полуостров, отбелязва АФП.

Помощта включва също "ключови (системи) за противовъздушна отбрана, за да бъде помогнато на Украйна да защитава своето население, както и бронирани бойни машини на пехотата". Пакетът съдържа също боеприпаси да противотанкови ракетни комплекси "Джавлин" (Javelin) и за артилерийски системи "Хаймарс" (HIMARS), съобщи още Пентагонът в комюнике.

Новата помощ е на обща стойност 2,175 милиарда долара. Пакетът включва оръжия от запасите на министерството на отбраната на САЩ на стойност 425 милиона долара плюс 1,75 милиарда за купуване на въоръжение от съответните производители.

От руската инвазия в Украйна на 24 февруари миналата година Съединените щати са предоставили на нападната страна военна помощ в размер на общо над 29,3 милиарда долара, сочат данни на Пентагона. Той обеща Вашингтон да продължи да работи със своите съюзници и партньори, за да осигурява на Киев помощта, от която се нуждае на бойното поле както в непосредствен план, така и по-дългосрочно.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски призова за нови оръжейни доставки за страната си, предаде Ройтерс.

"Украйна ще съумее да удържи Бахмут и да освободи окупираната (част от) Донбас, ако получи ракети с голям обсег", увери Зеленски на съвместна пресконференция в Киев с председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Той даде да се разбере, че украинските въоръжени сили ще отбраняват, докато могат, "крепостта Бахмут", както той нарече ключовия град в източната Донецка област, който от месеци е арена на кръвопролитни сражения. "Никой няма да подарява Бахмут", добави Зеленски за града, чието превземане сега е основна цел на руската армия.

Според Русия нейните войски обкръжават Бахмут от няколко посоки, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    33 63 Отговор
    Има и едни приятни летящи 150 км. точни бомбички, само за руснаци.

    Коментиран от #98

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Как отбранявате нещо

    53 25 Отговор
    Което е загубено вече.. След като руски войски вече са влезли в източните части на града. Тая помощ ще е след дъжд качулка

    Коментиран от #50

  • 5 Госあ

    63 25 Отговор
    Краварите помагат много - от единия джоб в другия ! И после ще искат да се връща. С лихви. Пушечното украинско месо не влиза в сметките.

    Коментиран от #99

  • 6 Каубой 🤠

    24 58 Отговор
    Да спукат ушанките от бой !

    Коментиран от #103

  • 7 ДА СЕ ЧЕТЕ

    55 20 Отговор
    САЩ ОДОБРИХА ОЩЕ ДВА МИЛИАРДА СКРАБ ЗА ОКРАИНА.!

    Коментиран от #24, #91

  • 8 Пучо Капучо

    30 10 Отговор
    Накрая реднеците ше му джвакнат адин балшой руски пакет и шсъ опрай работата.
  • 9 Бум

    39 14 Отговор
    Путин ще ги щракне
  • 10 @@@@

    55 13 Отговор
    Преминалите обучение във Великобритания войници от ВСУ се предадоха в плен в първите 20 минути на боя.
    Украинските военни, обучавани във Великобритания, се предадоха 20 минути след началото на боя.
    Това съобщи плененият военнослужещ от ВСУ Артьом Коваленко.
    „Първо стигнахме до Лвов, на следващия ден пресякохме границата, летяхме от Полша до Великобритания и след това стигнахме до базата Workop с автобус. Във Великобритания преминахме курс на млад боец ​​- стрелба, медицина, военно право и основни военни неща — щурмуване на окопи, щурмуване на градове, сгради", каза Артьом Коваленко, който се оказа в руски плен.
    По думите му на 22 юни той получил призовка от военната служба и бил назначен в 199-и учебен център на украинските войски в Житомир, откъдето седмица по-късно бил изпратен за обучение във Великобритания. След завършване на 21-дневно обучение украинските военни са върнати в Украйна, в Житомир, където продължава бойното координиране в рамките на 25-та бригада.
    „След това отидохме във Волинска област, за да патрулираме в село Заболотие. След това, в Святогорск, където живяхме четири дни в туристическа база, след което отидохме на позициите, където останахме един месец, преди да ни заловят. Имахме задача да удържим защитата. Бяхме пленени на 1 декември, бяхме заобиколени и позициите ни бяха щурмувани. Двадесет минути бой — и ние се предадохме ”, обясни войникът от ВСУ.

    Коментиран от #28, #35

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Верно ли

    34 8 Отговор
    Абе дръжте си ги там, че току-виж някой друг балон вземе, та намине :)))
  • 13 А НЕ БЕ...

    12 27 Отговор
    ....после защо
    ....РУ.ките.....жертви
    ....вече са на двеста хиляди„ партенки”

    Коментиран от #68

  • 14 При проява на нацизъм

    9 18 Отговор
    Все тая. Смърт за американските деца и европейските

    Коментиран от #31

  • 15 Сандо

    48 17 Отговор
    Американците няма да мирясат докато не почнат бомби да ги праскат по тъпите и нагли кратуни!
  • 16 Сатана Z

    46 9 Отговор
    Войната „до последния украинец“, която Зеленски води, ще се води независимо от всичко и дори в ущърб на собствената му икономика. Или по-скоро това, което беше останало от нея. Което обаче е очаквано. Украинската икономика представлява най-малък интерес за англосаксонците. Трябва им украинско месо, което ще умре на фронта.

    В украинските социални мрежи се появиха документи, в които властите задължават ръководителите на предприятия да представят списъци на лицата, които подлежат на набор по време на мобилизация. Става въпрос за мъже, родени 1968-2003 г. Тоест, цялото работоспособно мъжко население ще бъде тотално гребено направо на работното място - по заводи, фабрики и частни предприятия.

    Освен това той обръща внимание, че ролката идва както от военната, така и от гражданската администрация. В близко бъдеще сегашното хващане на мъже по улиците на украинските градове ще изглежда като забавно забавление.
  • 17 Гост

    10 40 Отговор
    Зеления е добър,путинко захапа дървото.Нашите ватенки отново ревът.Днес още 1402 ватника вирнаха краката в чест на зеления с любезното съдействие на киро.Наздраве.

    Коментиран от #101

  • 18 Шопо

    34 8 Отговор
    Аре и я де си издумам: Укропия че свърши ,като кучка у каручка .Нема ни ток ни вода , ни дай боже ,ловят си абдалите по друмищата за попълнение на кофчезите .И че стане скоро едно беганье ,та цървулите че им се запалят .
  • 19 Сатана Z

    30 9 Отговор
    Чуждите потребители се шегуват с доставките на оръжие за Украйна

    Тъжен хохлоремонтник стои на фона на "зоопарк", направен от бронетехника. И хуморът е, че доставката на такова разнообразие ще доведе до ад в логистиката, защото за всеки тип оборудване са необходими различни резервни части.

    Тоест съгласието на Запада за доставки се превръща в такава пирова победа. Всички тези Ейбрамс и Леопарди, ако все пак стигнат до фронта, ще станат за еднократна употреба. Малко вероятно е киевският режим, който моли за танкове, да е мислил за това.

    Коментиран от #33

  • 20 ЧУЙ ОЩЕ ВЕДНАЖ ИСТИНАТА ОТ МЕРКЕЛ!

    32 7 Отговор
    Ей , как помагат само .Големи помощи ,голямо нещо !Ама защо ли??? Някой задавал ли си е този въпрос?? ВПРОЧЕМ, МЕРКЕЛ И ОЛАНД ЯСНО ГО КАЗАХА ПРЕД СВЕТА!! И вместо да се покоят ,извинят,те продължават да сеят смърт.
  • 21 Голем смях

    14 40 Отговор
    БОГ да пази АМЕРИКА .От тези пари ще има и за българската оръжейна индустрия .Добре,че я има АМЕРИКА,че иначе всеки болен диктатор щеше да си разиграва коня и големия и силния щеше да мачка малките и слабите .
  • 22 007

    10 28 Отговор
    Ма то няма проблем казват путинистите. Еми те винаги казват истината. Нямало да се промени нищо на фронта. Еми значи за кво да се морим да го мислим!!!🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬
  • 23 Хахохихи

    34 6 Отговор

    До коментар #11 от "Сводка с водка":

    Вицът на деня.
    Обратното е. Ако беше както ти се иска, ФАТКИ щеше да пише до припадък в екстаз. Но сега- гузно мълчание и ни занимават със всичко друго, но не и руските победи на фронта.
  • 24 По правописа се познават ..

    10 24 Отговор

    До коментар #7 от "ДА СЕ ЧЕТЕ":

    Скрап се пише. Скраб е нещо друго.
    Копейка!

    Коментиран от #41

  • 25 Тактиката

    11 22 Отговор
    е ясна от самото начало! Скапване на руската икономика и спечелване на войната! За непросветените ,по този начин САЩ събориха комунизма!

    Коментиран от #97

  • 26 🍪 🍪 Курабийки

    23 4 Отговор

    До коментар #11 от "Сводка с водка":

    Остана ти само пропагандата, другото е руски котел
  • 27 стоян георгиев

    8 19 Отговор
    Два милиарда за сащ.са.пари за семки.ако с подобни пари могат да мачт путлер не е проблем да ги дават всеки месец.
  • 28 ТИРбушон

    11 31 Отговор

    До коментар #10 от "@@@@":

    Григорий Цехмистренко, украинец и гражданин на Канада. Основател на агрохолдинг "Райз", включен в списъка на 200-те най-богати украинци. Богатството му се оценява на над 291 млн. долара. Григорий Цехмистренко можеше да си живее живота в охолство и да се радва на семейството си. Вместо това се записа доброволец. Позивна "Майор". Загина под Бахмут на 14 срещу 15.01.2023 година в битка срещу руския агресор... Да ти е светъл пътят, великане!

    Това са украинците, а не българоподложниците като теб!!!!!!!!

    Коментиран от #32, #36, #39, #44, #49, #82

  • 29 Токсик

    34 11 Отговор
    До тук за една година фашистка Украйна получи точно 150,8 милиарда помощ - колкото два годишни военни бюджета на Русия. Кой знае за последните 10 години колко още милиарди и оръжие са натъпкали в тази измислена държава с цел да води завоевателни действия срещу Русия . Нищо от това не помогна на укронацистите и натовските фашисти да се противопостави на руската военна машина. Нови два милиарда ми звучат като нови 20 смешни танка. Впрочем, тези милиарди които им раздават краварите най-вероятно са от парите за нашите поръчани самолети, които българските продажници им платиха авансово.

    Коментиран от #37, #52, #118

  • 30 Чернокож мексикански китаец

    25 7 Отговор
    И после краварите да кажат : Ето за това няма пари и ще гладувате, а не че сме ги откраднали.
  • 31 ТИРбушон

    5 17 Отговор

    До коментар #14 от "При проява на нацизъм":

    Това че поназнайваш български не те прави българин още по-малко европеец.

    Ти си дива монголска орка.....


    Факт
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ПалавНИК

    5 23 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана Z":

    Е те все някога ще стигнат и ще ви размажат дори преди да имат нужда от ремонт.

    Жалък българомразец.

    Късия цар те обяви за враг и ти му лижеш г.. а

    Е няма толкова изпаднала сволoч като българските русoфилистици
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тарамбука

    27 5 Отговор

    До коментар #10 от "@@@@":

    Корупционна схема купените от САЩ и Брюксел продажници в парламента ни вкарват във войната на Запада срещу Русия в Украйна. Проформа питат Конституционния съд за мобилизация. Вече са решили да изпълнят заповед от САЩ да пращат българи да убиват правнуците на своите освободители. Времето ги притиска. Бързат с танковете. Но западняшките танкове без източноевропейско пушечно месо във вид на пехота не вършат работа. Ние не можем да дарим танкове, ала ще ни принудят за компенсация да проводим пехота за обезпечение на позициите на бронираните машини.
    Западът праща желязо. Кръвта от нас. Такава е съдбата на поробените. Убийството на българския лев е прелюдия. Въвеждането на еврото – камикадзе на България. Дано Русия ги изпревари. Достатъчно грешки допусна.

    Милен Милушев
  • 36 Хохо Бохо

    15 3 Отговор

    До коментар #28 от "ТИРбушон":

    А ти майоре,какво чакаш,последвай този светъл пример,няма значение,че милиони нямаш и си скъсан цар вул отвсякъде,все пак можеш да отидеш да мачкаш алкашите.След време може и за теб така да пишат.Всяко голямо пътуване започва с малката първа крачка която трябва да направиш.

    Коментиран от #42, #47

  • 37 Радио Чукотка

    5 14 Отговор

    До коментар #29 от "Токсик":

    У нас терминът фашизъм е любимо понятие на комунистическата идеология, както и на посткомунистическите историографи – по принцип генерични потомци на кастата на активните борци против фашизма и капитализма (АБпФК). Разбира се, като говорят за „фашизъм“ и преди, и сега, червените историци имат предвид единствено и само националсоциализма на NSDAP, а изобщо не фашизма на PNF.

    За да оправдаят престъпленията си в България, комунистите създадоха мита за наличие на „фашизъм“ в България или т. нар. „монархофашизъм“. По този начин се надяват да се подредят в редиците на „борците против фашизма“ и да се имунизират от всякакви разобличения. Това е една абсолютна измислица, неподкрепена с никакви документални факти.

    Терминът за първи път е употребен от Дж. Оруел в „1984“ (5). В по-ново време това е любимо изразно средство на неомарксистите и всякакви други левичари в САЩ, както и по света, включително у нас.

    Коментиран от #40, #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 И ВСЕ ПАК

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "По правописа се познават ..":

    ТИ СТАНА ЯСНО КАКВО ЩЕ СТАНЕ С МИЛИАРДИТЕ , НАЛИ...?
  • 42 ТИРбушон

    5 16 Отговор

    До коментар #36 от "Хохо Бохо":

    Аз не съм майор.

    Мразя абсолютно всички шапкари. Шапката им изпържва и двете клетки мозък които са им дали и така или иначе са недостатъчни.

    Бях милионер за десет години. В момента съм високоплатен наемен работник. Когато дойде време ще си възстановя бизнеса. Все пак ми е интересно какво мисли нисшата класа в България.....

    Не е обнадеждаващо, но поне сте силно нсведени и чакате царя да ви обязди..... Така ще е! Дали аз или някой друг.
  • 43 МАЙ В БЕСАРАБСКИФЕЙК

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "Сводка с водка":

    АБЕ ХОРА, КАЖЕТЕ КЪДЕ ГИ ЧЕТЕТЕ ТЕЗИ ВИЦОВЕ....?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Токсик

    7 6 Отговор

    До коментар #37 от "Радио Чукотка":

    В България даже излиза официален вестник " български фашист" . Чукаш в Гугъл и виждаш купища снимки на вестника. Можеш да прочетеш как възхваляват Хитлер и Мусолини. Освен това има снимки и на побити на колове партизански глави . Неофашистката евроатлантическа пропаганда вече не върви в България. Скоро идват лоши времена за вас !

    Коментиран от #51

  • 46 Тая помощ

    14 4 Отговор
    няма да стигне до Украйна. Мечокът ви почва насериозно.

    Коментиран от #95, #111

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Шрап

    5 3 Отговор
    УРШЙЛЯ и МИОКА знаят ли,че това би им коствало опорно двигателният апарат,караики гражданина на европейските държави да плащат зарята на американеца.Скоро бели коси ще бъдат боядисани в ярки багри.
  • 49 Гузен негонен бяга

    16 4 Отговор

    До коментар #28 от "ТИРбушон":

    Първия българоподложник се обиди на очевидни истини.Как само си казваш позитивната. Продажен психопрофил.
  • 50 И нищо не...

    4 16 Отговор

    До коментар #4 от "Как отбранявате нещо":

    Свършва с източните части, и дори с Бахмут, нещата така могат да се обърнат в един момент че "братушките" ти да се чудят от къде им е дошло.
  • 51 Радио Чукотка

    2 12 Отговор

    До коментар #45 от "Токсик":

    Като ще си говорим за фашизъм, я проовери какви се е случило на 14.03.2015г?????

    Световен конгрес на фашистите проведен с личното одобрение на блатния фюрер!!!!

    Болен Лидеров е бил поканен😆👍, но не е посюял да отиде!

    Всъщност, според мен трябва да се преразгледа закона за защита на Държавата и да се търси поне наказателна отговорност на всички рашистки идеи и КОМЕНТАРИ в България.

    Коментиран от #63

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Тото

    15 6 Отговор
    Това НЕЕ помощ а кредит срещу който ще получат оръжия на които реалната стойност е във пъти по малка.Тези ракети няма да променят нищо само руската армия ще предприеме по агресивни методи и ще умрат още много хора украинци и руснаци.А Америка само ще гледа сеира от страна както е правила винаги.

    Коментиран от #57, #92

  • 55 Каракочо

    18 4 Отговор

    До коментар #47 от "ТИРбушон":

    Ами видях обява она дарен български генератор, които беше с фактура и се продаваше от украинци. Ще го купя и подаря на някой бълг пенсионер или болен човек. Аз милея за БГ, не съм продажник,яяяяв. Тази война не е наша. Аз мисля за българите, не за други народи, за разлика от теб

    Коментиран от #59

  • 56 Жреца на Ботунец

    6 11 Отговор
    САЩ ще пращат оръжия на Украйна,докато украинците разгромят "мтората в света" и освободят окупираните територии,включително и Крим.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ТИРбушон

    7 18 Отговор

    До коментар #55 от "Каракочо":

    Когато е трябвало съм мислил за 52 работника. В моята фирма.

    Оправяйте се сами. Аз мога. Червените мързели, не.

    Кой кавото е направил, това е заслужил.

    Точно заради това руския цирей този път ще бъде изрязан вднъж завинаги.

    Коментиран от #70

  • 60 Хохо Бохо

    7 5 Отговор

    До коментар #47 от "ТИРбушон":

    Абе ти не беше ли антисемитът- русофоб,който се хвалеше,че работи като високо платен д ж и го ло,на баровци пенсионери,с различна ориен тация?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ТИРбушон

    7 4 Отговор

    До коментар #58 от "Хохо Бохо":

    Чакам да чуя.

    Ти какво дари в подкрепа?

    Аааааааа сетих се. Ти чакаш да ти плащат за да тролиш тук.....

    Умник мамин😆😆😆

    Коментиран от #72

  • 63 Токсик

    12 4 Отговор

    До коментар #51 от "Радио Чукотка":

    А ти провери какво се случи в ООН преди два месеца, когато се гласува резолюция, която остро осъжда героизацията на фашизма и нацизма и всички техни съвременни форми на проявление. България гласува против тази резолюция, за разлика от 150 държави, които гласуваха против фашизма. България с този срамен акт отново официално застана на страната на фашизма!

    Коментиран от #69, #88, #89, #93

  • 64 Сирене

    1 3 Отговор
    Хахахахахаха... Крепостта курамиянко
  • 65 Факт

    8 11 Отговор
    Един от най-авторитетните руски генерали Александър Руцкой нарече директно Путин идиот по време на видео интервю в подкаста на @RomanTsimbaliuk. Руцкой е вицепрезидент на Русия по времето на Борис Елцин. Той е военен пилот, свалян 2 пъти в Афганистан. Веднъж от преносим зенитно-ракетен комплекс “Стингър” и веднъж от Ф-16. Тежко раняван - итински боен командир. Герой на СССР. Ето оценката му за мръсната руска война срещу Украйна и готовността на армията на Путин:

    “За да се проведе подобна "военна операция", трябва да имаш въоръжени сили, способни да я осъществят. Русия няма въоръжени сили, способни да провеждат оперативни и стратегически настъпателни операции. Ако знаеш това, по добре не се опитвай да го правиш, особено извън своята територия. Това което се случва в Украйна е потвърждение на този факт. Въоръжените сили на Русия от 22 години се управляват от хора, които не са служили в армията. От 25 години въоръжените ни сили се командват от абсолютно некомпетентни хора. Какво ще се случи с въоръжените ни сили? Назовете ми един от командирите, който има класическо военно образование - нула, нито един човек. Освен това, министърът на отбраната не е служил в армията, военно образование няма. Военно образование няма и нито един от петимата му заместници. В армията те никога не са служили.

    Що се отнася до “военната операция” ще ви кажа - това е

    трагедия за нашата страна,

    трагедия, защото безсмислено загиват хора. Какво правят в Украйна? Какв

    Коментиран от #126

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ТИРбушон

    3 5 Отговор

    До коментар #61 от "Ами":

    Я провери колко сме платили за АсвАбАжденинието товарищ?!

    Не е безвъзмездо както се опитваш да го пробуташ!!!!

    Повечко чети история. Личен съвет.

    Коментиран от #71

  • 68 БЕ НЕ А...

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "А НЕ БЕ...":

    ....после защо
    ....укро.Хохлятските.....жертви
    ....вече са на двеста хиляди„ неонацистки бандер.ки”
  • 69 Радио Чукотка

    4 7 Отговор

    До коментар #63 от "Токсик":

    Дучето ти би лайк за споменаването на PNF. 😄😄😄 Колко трябва да си заблуден за да вярваш на това. Национализма и нацизма имат една много тънка граница....


    И всъщност аз съм НАЦИОНАЛИСТ.



    И ми пречите гадни червени, клито каните едни други гадни червени, защото рашистите са точно такива.

    Коментиран от #76

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хохо Бохо

    6 4 Отговор

    До коментар #62 от "ТИРбушон":

    Моят пакет от помощи е скромен и е само един.Личния ми пакет и
    е предназначен за украинки по морето.Не е нещо много специално,но пък досега никоя не се оплакала.Приятел в нужда се познава.

    Коментиран от #80, #86

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ТИРбушон

    3 6 Отговор

    До коментар #71 от "Ами":

    Нямаш абсолютно никаква представа за грабеж в какъв размер е окупацията на червената армия.


    Имаш правобда си заблуден.

    Няма пък точно аз дажти отварям очите.

    По-удобен си неостър и лесно манипулируем.

    Коментиран от #78

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 хгт

    2 1 Отговор
    Само малък паралел.България губи Добруджа за 20-на години,Русия е без Украйна за малко повече.Изводите за Вас.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Мдааа

    5 10 Отговор
    Явно янките са решили по бързо да приключат с "непобедимая и легендарния"
    🗡️🗡️🗡️🗡️🗡️🗡️🗡️🗡️🗡️🗡️

    Коментиран от #113

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 хгф

    7 2 Отговор
    Само да го онагледя.По National Geographic Wild 2 клипчета.Една меца си хапваше умрял лос и дойдоха глутница вълци.Ръфаха я ,разсейваха и тя избяга.Но има 2-ра серия с друга меца и пак с глутница вълци.Мецата беше много гладна и се би,алфа вълчицата даде фира и вуците се изпариха за миг.

    Коментиран от #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хамериканците

    4 7 Отговор
    Почистват складовете, от залежала стока и наливат още масло в огъня.

    Коментиран от #85, #117

  • 84 Абе не знам...

    3 8 Отговор

    До коментар #81 от "хгф":

    Какво си гледал, ама мецата на Вовата след някой друг месец я чака бой до н@.©и.р@.не...
  • 85 Баро

    6 5 Отговор

    До коментар #83 от "Хамериканците":

    Така трябва за да се изтрие кочината от лицето на земята
  • 86 Баро

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "Хохо Бохо":

    А нали знаеш че куче което лае не хапе кой знае какъв бесен дървар си
  • 87 хи хи

    3 3 Отговор
    Спокойно русофилски кукувици. Путин ги хрупка като орехчета
  • 88 Баро

    5 4 Отговор

    До коментар #63 от "Токсик":

    Тези обувки са за телевизорните глави тука не минават все пак има интернет
  • 89 Баро

    6 6 Отговор

    До коментар #63 от "Токсик":

    Не си наясно какво е фашизъм фашизъм е когато руснаци избиват руснаци в русия

    Коментиран от #116

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ДВА МИЛИАРДА СКРАБ

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "ДА СЕ ЧЕТЕ":

    ЗА OРКАЙНА

    Коментиран от #94

  • 92 Баро

    5 5 Отговор

    До коментар #54 от "Тото":

    Точно заради това на путин трябва да му дойде акъла
  • 93 хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "Токсик":

    бате сигурно е много гадно да не си добре с главата.
  • 94 Баро

    6 8 Отговор

    До коментар #91 от "ДВА МИЛИАРДА СКРАБ":

    Русия никога не може да бъде америка няма толкова акъл за парите да не говорим частни още един стакан и грисни краставичката
  • 95 Баро

    6 5 Отговор

    До коментар #46 от "Тая помощ":

    Имам един мечок проснат пред камината на вилата то май ще е втория че хола ми е бая голям има място и за трети
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Баро

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Тактиката":

    Знаеш ли какво събори комунизма комунизма го събори банда червени бандити които назначиха мишоци за стопани на заводи няма как да си добър стопанин на нещо за което не си изкарал пари и не си ги дал най-добрия стопанин е този който е работил и се е борил за стопанството си иначе казано капитализъм комунизмът е утопия
  • 98 Калпазанин

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Има и едни далекобойни с по над 5000 км, след които и хлебарките не оцеляват камо ли ти, ама са само за сороси

    Коментиран от #102, #110

  • 99 Рошко

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Няма страшно, те тез пари са обезпечени с мастило
  • 100 иис

    6 7 Отговор
    Руснаците загубиха войната в деня в който я започнаха. Свърши се с Американската толерантност към съюзниците от ВСВ от която страдахме предимно ние българите. Бяха отписали Украйна, подкрепяха резидента. Изолираха ни заедно с Румъния по настояване на Русия. Затвориха си очите пред бруталните машинации на "изборите" миналата година. Но благодарение на смелостта и самоотрицанието на Украинския народ, плановете на Москва не се осъществиха. Виждаме как бандата прави маневри да заличи следите от престъпното си управление. Но следите остават.

    Коментиран от #115

  • 101 тсо.Г

    2 8 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    В. Владимирович. Путин е добричък, зеленият шут налапа винкела и то дебелия - Руският.
    Нашите атлантически подлоги отново ревът като разпрани кравари.
    Днес още 1876 укро.хохала гушнаха божура,и станаха хохлятска храна,
    За кого? Е как за кого, разбира се, За техните първи и най близки роднини - земните червеи, в чест на В. Владимирович Путин с любезното съдействие на байдън.
    А Добро Утро и да Ви е сладко Кафето..
    на здраве.
  • 102 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 4 Отговор

    До коментар #98 от "Калпазанин":

    Ще рабереш и ти ,но по трудния начин.Който държи парата той печели войната.Надеждата ти ,путинофиле ще завърши с празния джоб на мутрафонова!Сега ще ходя да храня 7 големи кучета ,да не изядат такъв като теб философ.......
  • 103 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Каубой 🤠":

    Кравар си ти бе къв каубой

    Коментиран от #119

  • 104 дядото

    3 4 Отговор
    явно наближава времето когато ще стане ясно дали путин само се перчи или е решен да спаси русия и опази руския народ.

    Коментиран от #120

  • 105 Дилянчо

    1 0 Отговор
    И китайски черни чували за героите.
  • 106 Сорос

    1 4 Отговор
    Който гласува за Кокоркиро и Мравояда,гласува за Мустафата.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ксаниба

    5 2 Отговор
    Русия иска от Таджикистан танкове Т-72 ,а от Сев. Корея боеприпаси.. Тези танкове обаче не са равностойни на западните , отстъпват им много

    Коментиран от #109, #114

  • 109 Хамсал

    5 2 Отговор

    До коментар #108 от "Ксаниба":

    Таджикистан има 40 танка Т72! Отделно се джавкат с Киргизстан и Узбекистан! В момента са с пронатовско правителство, август миналата година се проведоха учения с американски военни-"Регионално сътрудничество 2022". Пишете си колкото да си почешете смачканото его!
  • 110 А за рашистите има ле нещо

    0 2 Отговор

    До коментар #98 от "Калпазанин":

    Та да им уврат главите кухи, а?!
    Все ращистите били велики, все те не били зачитани и уважавани, ама все те нападат!!!
    Далио пък и Афганците не са били готови да нападнат над РФ-та, а!У!?!?!
    Аман от тъпи рашисти, нагли рутлеристи и вредни тошовисти!
  • 111 Мечока над 340 дни дали спи

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Тая помощ":

    зимния си сън, а?!

    Да еа тя марксистко-ленинска демагогия , да еа!
    Все маркс-ленинизма бил прогресивен
    -все ленинизма се борел за Мира по Света
    все Социализма бил радетел за мира, а все ракети и танкове и всякакви зелени железа произвеждат.

    Както не виждаме
    ВАЗ-ките
    ТАЗ-ките
    и
    КАМАЗ-ките
    та така ще стане и със Сърматите и разните безаналогови съветски Железа.
  • 112 Товарищ

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Най-добре Кацата без Дъното да се беше предала пред Фюрера Владолф Путлер, и щеше да настъпи Мира по Света и да имаме Хилядолетен Четвърти Райх!!!

    Смърт на Рашизма, Путлеризма и Тошовизма !
  • 113 Красната армия е била втората в Света

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "Мдааа":

    Хамериканците били първата.

    Китайската ще да е Третата.

    А Казаците с техната си хилава армия при 40 милиона НАСЕЛЕНИЕ, показаха Фукарата на Червената "армия"!
  • 114 Каквито им бяха ВАЗ-ките

    3 3 Отговор

    До коментар #108 от "Ксаниба":

    такива ще са им и Танкетките.

    Били имали Т-90 и разни какви ли не Номера.

    Ама като знам каква Безнадежност бяха
    --ВАЗ-ките
    --М-412-ките
    --ГАЗ-ките
    --КАМАЗ-ките
    --ЮМЗ-тата
    --Комбайне-тата
    --телевизоре-тата

    мани -мани-мани

    А ние с руснаците бяхме в един и същи строй, и щеше да борим Капитализма гнил, и да преборим Империализма, и так далее, и так дзалее, и так далее

    Ех, къде е сега "Работническо дело", та да ни даде правилната картина на ставащото в света на Социализма и напредъка на Комунизма!!!

    Писна ми от Комунисти, Социалисти, Конгреси и Пленуми на ЦК на БКТ-тата!!!
  • 115 Гадно

    1 3 Отговор

    До коментар #100 от "иис":

    То и западняците бяха отписали Украйна, ама явно казаците са си башка Народ!

    А Раошистите си бяха повярвали на Желаното и фантазираха
    --Киев -3-5 дни
    -Украйна хикс дни
    --и так далее КПСС Смелите Решения.

    Явно съветските друзя са си мислели , че това Украйната е като Неразораната Целина- ще си орат на воля и никой няма да срещнат!!!
  • 116 Гадно

    1 3 Отговор

    До коментар #89 от "Баро":

    Квета се развива!

    Сега вече освен
    --национал-социализъм
    --фашизъм
    --Франкизъм
    ще имаме и нациожнал-Путлеризъм!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Товарищ "Българин"

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "Българин":

    А ти дали си русофил и Путлерофил, а?!

    Аман от червени макаци и розови Хунвейбини!
  • 120 Путлер може и да си вярва

    1 3 Отговор

    До коментар #104 от "дядото":

    Ама няма никакви шансове Четвъртия райх да се опази и национал-путлеризма да оцелее.

    Както е забранен национал -социализма и е подсъдно да се прокламира Хитлеризма, така и путлеризма ще бъде осъден и оставен редом до
    --национал-социализма
    --фашизма
    --франкизма
    --маоизма
    --полпотизма
    --ким-чен-иризма

    А ние трябва да осъдим:
    --тошовизма
    --гоцевизма
    --бойковизма
    --курнелизма
    -ДОГАНИЗМА

    Коментиран от #125

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Христо

    3 0 Отговор
    Ха ха сащ дава а Русия взима,и унищожава. И не може да я бутнат. И ЕС съюз от гейове и травестити се пънат като глис на буца ха ха
  • 123 Христо

    3 0 Отговор
    Ха ха сащ дава а Русия взима,и унищожава. И не може да я бутнат. И ЕС съюз от гейове и травестити се пънат като глис на буца ха ха
  • 124 Хехе

    1 0 Отговор
    2 милиарда? Чии пари? Това от дълговете им към Китай ли ще го вземат или от нашите пари за чертежи? Са не се хабят, милите. Украйна се стопи. Няма кой да им врища зелените тапети.
  • 125 Четвърти райх

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Путлер може и да си вярва":

    Украйна на байдрън
  • 126 Интервю

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Факт":

    С предател? Убедително!
  • 127 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Какво ужасно самозаблуждение!Направят ли това американците,правят душманска услуга на Украйна и тя ще бъде опустошена напълно.с ОБЕЩАНИТЕ ТАНКОВЕ всу не може да направи кой знае какво,а виж,ракети с далекобойност 150 км е нещо съвсем различно.И как се лигавят само,били с малък диаметър,все едно има някакво значение,важното е че ще поразят руски градове и ще избият сума ти и цивилни.Тогава руската армия ще се заеме сериозно и ще употреби Искандери,Калибри и Кинжали,не очаквам да им сринат градовете,,а всички комуникации,а може да полази по най-близко разположените американски бази.Защото това ще е открито нападение от страна на пентагона,с оръжия за масово поразяване и фактическо обявяване на война.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Бай.Издън може да си вярва

    1 0 Отговор
    Ама няма никакви шансове Англосаксонският атлантико.крарски райх да се опази и национал-байденизма да оцелее.

    Както е забранен национал -социализма и е подсъдно да се прокламира Хитлеризма, така и байдинизма ще бъде осъден и оставен редом до
    --национал-социализма
    --фашизма
    --франкизма
    --маоизма
    --полпотизма
    --ким-чен-иризма

    А ние трябва да осъдим:
    --тошовизма
    --гоцевизма
    --бойковизма
    --курнелизма
    -ДОГАНИЗМА
    - БАЙДЕНИЗМА