Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Февруари, 2023 19:33, обновена 24 Февруари, 2023 21:31 6 037 137

Възелът се затяга! САЩ налагат мащабни санкции на Москва заради руската инвазия в Украйна

  • русия-
  • сащ-
  • кремъл-
  • санкции-
  • владимир путин

Тридесетина физически лица и компании от европейски страни, като Швейцария, Италия, Германия, Малта и България също са санкционирани, защото са обвинени, че са помогнали за заобикалянето на вече наложени санкции на Русия

Възелът се затяга! САЩ налагат мащабни санкции на Москва заради руската инвазия в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Руски политици, банки и компании, свързани с ключови отрасли, но също и министри, бизнесмени и военни попадат в санкционния списък на САЩ срещу Русия. Вашингтон налага санкциите съгласувано със съюзниците си от Г-7, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тридесетина физически лица и компании от европейски страни, като Швейцария, Италия, Германия, Малта и България също са санкционирани, защото са обвинени, че са помогнали за заобикалянето на вече наложени санкции на Русия чрез доставка на военно оборудване за нея. Техните авоари в САЩ са замразени.

Още новини от Украйна

На сайта на министерството на финансите на САЩ, в което подробно се представят санкциите, се споменава и името на българската компания, която влиза в санкционния списък. Това е базираната в София компания "Таерио интернешънъл" (Taerio International).

Държавният департамент на САЩ отбеляза днес първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна, като обяви санкции срещу повече от 50 висши руски официални представители, включително министри, десетки губернатори и районни ръководители, предаде Ройтерс. Вашингтон налага санкции и срещу редица други руски официални представители и организации, а също визови ограничения за 1219 руски военнослужещи.

Сред санкционираните са висши сътрудници на президента на Русия Владимир Путин. Санкции са обявени срещу заместник-председателя на руското правителство Татяна Голикова, водещата телевизионна журналистка и пропагандист от основния канал на държавната телевизия "Россия-1" Олга Скабеева, както и Олег Романенко, който бе назначен да контролира Запорожката атомна електроцентрала в Украйна като генерален директор на "Експлоатиращата организация на Запорожката АЕЦ" след превземането ѝ от руските войски.

Всички са обект на ограничения по силата на изпълнителна заповед, която одобрява "санкции с оглед на определени вредни чужди действия" на руското правителство, съобщи американският Държавен департамент. Според санкциите каквато и да било собственост в САЩ на посочените в списъка или собственост, контролирана от тяхно име от американски граждани се блокира.

Държавният департамент на САЩ въвежда санкции срещу ръководителите на десетки области в Русия, както и срещу девет руски министри.

Под санкциите попадат министърът на спорта Олег Матицин, министъра на културата Олга Любимова, министърът на цифровото развитие, съобщенията и масовите комуникации Максут Шадаев, министърът на природните ресурси и екологията Александър Козлов, министърът на науката и висшето образование Валери Фалков, министърът на труда и социалната защита Антон Котяков, както и министърът по гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийните бедствия Александър Куренков и министърът по развитието на Далечния изток и Арктика Алексей Чекунков.

В санкционния списък наред с други имена са губернаторите на Архангелска област Александър Цибулски, и на Нижегородска Глеб Никитин, както и губернаторите на Хабаровския край Михаил Дегтярьов, на Приморския край Олег Кожемяко и на Краснодарския край Вениамин Кондратев.

Руският металургичен и миннодобивен сектор са сред засегнатите от "най-значимите санкции до днес" на американското министерство на финансите, предаде Асошиейтед прес.

Днешната стъпка на САЩ, координирана със съюзниците от Г-7, има за цел да накаже 250 лица и компании, блокира финансово банки, търговци на оръжие и технологични компании, свързани с производството на оръжия, като се насочва и към предполагаеми избягващи санкциите лица и фирми от ОАЕ до Швейцария.

"Нашите санкции имат както краткосрочни, така и дългосрочни последици, което личи и от усилията на Русия да попълни своите оръжейни запаси и да възстанови изпадналата си в изолация икономика", каза в изявление министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън.

"Нашите действия днес заедно с партньорите ни от Г-7 показват, че ще застанем до Украйна докато е необходима", добави тя.

Йелън участва в срещата на финансовите министри и управителите на централните банки на най-големите икономики в света Г-20 в индийски град Бенгалуру тази седмица. Министърът на финансите на САЩ каза тази сутрин на високопоставени официални представители от Русия, участващи в срещите там, че "продължаващата им работа за Кремъл ги прави съучастници с жестокостите на Путин".

В днешния пакет от санкции са и десетина руски финансови институции, включително най-голямата недържавна обществена банка , вносители на микроелектроника и производители на въглеродни влакна, ключово важен материал за отбранителните системи.

В пакета са изброени повече от 30 души и компании, за които се предполага, че са свързани с руските опити за избягване на санкциите. Сред тях са швейцарско-италианският бизнесмен Валтер Морети и неговите фирми, и Нурмурад Курбанов, руско-туркменски оръжеен търговец, за когото се предполага, че е представял в чужбина руски и беларуски отбранителни компании, както и руският бизнесмен Александър Удодов, бившият шурей на руския премиер Михаил Мишустин.

В санкционния списък на министерството на финансите на САЩ попадат влизащите в състава на руската държавна корпорация "Росатом" три дъщерни предприятия, едно от които се намира в Чешката република, както и други руски компании и научно-изследователски институти.

Американското финансово министерство въвежда санкции и по отношение на руските Ланта-Банк, Металинвестбанк, Московската кредитна банка, МТС Банк, СДМ-Банк, Уралската банка за реконструкция и развитие, както и срещу руските банки "Зенит", "Левобережний", "Приморие", "Санкт-Петербург" и "Уралсиб". Санкциите предвиждат ограничаването на редица операции с тези финансови институции.

Министерството на търговията на САЩ въвежда експортни ограничения по отношение на 76 руски предприятия, съобщи в изявление министерството. Сред предприятията и организациите в санкционния списък са фондът "Сколково", Сколковският институт за наука и технологии "Сколтех", както и руската федерална служба за военно-техническо сътрудничество, се казва в изявлението, цитирано от ТАСС.

САЩ ще наложат мито от 200% върху вноса на алуминий и алуминиеви производни продукти, които са произведени в Русия от 10 март 2023 г., съобщи днес Белият дом, предаде Ройтерс.

Агенцията допълва, че от 10 април 2023 г. САЩ ще наложат и 200% мито на вноса на алуминий в Русия, съдържащи каквото и да било количество първичен алуминий, разтопен или отлят.

Министерството на търговията на САЩ налага и мерки за контрол върху износа срещу Беларус, Иран и други страни при последните си стъпки във връзка с нахлуването на Русия в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на публикувано днес съобщение във федералния регистър.

ТАСС цитира изявление на американското министерство на търговията, което въвежда експортни ограничения за Русия и Беларус, включително в сферата на действие на правилата за експортен контрол за руските и белоруски промишлени сектори, както и санкции относно луксозните стоки.

Над 30 държави, които представляват повече от половината от световната икономика, вече са наложили безпрецедентни санкции срещу икономиката на Русия, превръщайки я в най-силно санкционираната страна в света, отбелязва Асошиейтед прес.

Тези държави са наложили ценови тавани на руския петрол и дизел, замразили са средства на Руската централна банка и са ограничили нейния достъп до системата SWIFT, доминиращата световна система за финансови разплащания.

Западът директно е санкционирал около 2500 руски фирми, официални руски правителствени представители, олигарси и техните семейства. Санкциите ги лишават от достъп до американските им банкови сметки и финансови пазари, предотвратяват възможността им да правят бизнес с американски граждани и да пътуват до САЩ, както и още много повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 400 000 имота

    71 138 Отговор
    Руснаците имат 400 000 имота в България благодарение на нашите продажни политици. Повечето от собствениците на тези имоти са руски генерали и полковници. Това е истинска заплаха за националната ни сигурност, защото утре може да им скимне и да обявят "референдум".

    Коментиран от #15, #54, #62

  • 3 Хаха

    62 96 Отговор
    Гледах им физиономиите по време на речта на Путин.Готови са със зъби да го разкъсат.Защо ги крадоха тези пари като не могат вече да ги харчат на Запад

    Коментиран от #28

  • 4 Хммм

    165 32 Отговор
    А защо САЩ купуват руски петрол през Индия?

    Коментиран от #11, #51

  • 5 ауууууу

    98 17 Отговор
    мащабни санкции на алуминия от главния спонсор на русия срещу укрия,лицемерието на демократите ще има край тая есен

    Коментиран от #106

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 И ко

    98 21 Отговор
    Възелът може да бъде срязан, като всеки възел или пък скъсан, а и кой го връзва Бай Дън ли дет се спъва във връзките си по самолетните писти?
  • 8 КИТАЙСКИ НОВИНИ

    93 27 Отговор
    China Daily: Санкциите срещу руския петрол са благо за Москва и отрова за Запада
    Таванът на цената на петрола укрепи руската икономика и оказа негативно влияние върху икономиките на западните страни, пише China Daily.
    „Високите цени на петрола са благодат за Русия и отрова за САЩ и другите западни страни, които се притесняват, че покачването на цените ще доведе до инфлация – основната пречка за икономическото възстановяване“.
    Авторът също така добавя, че намаляването на производството на петрол от Русия след налагането на санкциите ще доведе до „затягане на пазара и скок на цените на горивата“.
    Освен това инфлацията в западните страни, причинена от антируските санкции, доведе до стачки и увеличаване на престъпността поради падащите заплати.
    Наблюдателят също така отбелязва, че МВФ прогнозира ръст на руската икономика за следващите две години, докато очакванията за САЩ и ЕС са понижени с 0,2% пункта .
    „Заслужава да се отбележи положителната перспектива на МВФ за ръста на руската икономика“, заключава той.
    Санкционният натиск върху Москва доведе до по-високи цени на електроенергията, горивата и храните в Европа и САЩ. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин подчерта, че Русия спокойно понася непрекъснатия поток от ограничения от чужбина. Според него основната цел на Вашингтон и неговите съюзници е да влошат живота на милиони хора по целия свят.

    Коментиран от #107

  • 9 Бибитко

    78 23 Отговор
    А американските нашественици си ги настани вкъщи като редовно им правиш баклава!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Аде

    31 52 Отговор

    До коментар #4 от "Хммм":

    Ти на шланга на танкера ли беше или Путин те информира лично.

    Коментиран от #33

  • 12 9003

    61 13 Отговор
    Кео санкции като Обора няма петрол, а хранилищата за петрол и газ в Европа се изпразват с бързи темпове?
  • 13 😆😆😆

    85 11 Отговор
    Оффф, с тези саккции станахте за смях🤔 Ако друго неможете си трайте, че сте пред банкрут !

    Коментиран от #103

  • 14 Последния Софиянец

    41 7 Отговор
    Таерио Интернешънъл е еднолична собственост на немец.

    Коментиран от #55

  • 15 Страничен наблюдател

    93 9 Отговор

    До коментар #2 от "400 000 имота":

    Дай пак, може и да се получи. Справка в имотния регистър показва 11706 руски имота - доста далеч от 400000. В същото време турските имоти у нас са над 18000 - това не те ли притеснява?

    Коментиран от #34

  • 16 Стойчев

    7 13 Отговор

    До коментар #6 от "Амиии":

    Ми като гледам кой ще спечели изборите май зависи доста.
  • 17 Хохо Бохо

    21 75 Отговор
    Колкото повече воюва Русия, толкова по-слаба става - икономически и финансово.
    След разпада на Русия, Сибир ще е китайски...
    А и ние можем да намажем нещо.

    Коментиран от #32, #35, #42, #46, #47

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ахаха

    26 3 Отговор
    Измамниците от Taerio най-после го отнесоха! В бг кога?

    Коментиран от #29

  • 20 юки къдруса

    28 6 Отговор
    Аз искам да купя от ибей очилата и балтона на Байдъна дали ще ги пусне за продажба и за колко?
  • 21 Гост

    45 10 Отговор
    Тръмп няма ли да се връща? Няма да му е трудно да спечели избори срещи демократите след всичко това.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Реалист

    62 14 Отговор
    Русия ви разказа играта овчарска
  • 24 ТОЯ ВЪЗЕЛ

    39 6 Отговор
    НАЙ МНОГО ДУШИ .......СТЯГАЩИТЕ ГО...!
  • 25 хензел и гретел

    48 4 Отговор
    Затягат медиите да лаят и плащат за протести
  • 26 АдвокатЪ

    60 9 Отговор
    Санкции на която и да е държава може да бъдат наложени единствено от съвета за сигурност към ООН - съгласно устава на организацията. Хайде сега да чуем кой нарушава международното право?

    Коментиран от #124

  • 27 ФАЩ

    44 9 Отговор
    Този път си намериха майстора.
  • 28 Ииииии

    36 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Заа какво може да харчиш пари пък ти на Запад? За червените фенери ли? Или за шарени парцали?
    Дори средно статестическите руснаци не харчат на Запад парите си, ами ходят извън Европа по почивки.. Тук у България идваха най бедните.

    Коментиран от #133

  • 29 Последния Софиянец

    14 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ахаха":

    Маркус Герхард Мюлер , едноличен собственик на Таерио Интернешънъл .
  • 30 И лицата от

    5 1 Отговор
    България са...?

    Коментиран от #39

  • 31 Козяците не се спряха

    36 6 Отговор
    да ни занимават със себе си!
  • 32 РЕАЛИСТ

    54 7 Отговор

    До коментар #17 от "Хохо Бохо":

    Една Северна Корея и Куба не можете да другите финансово при най-тежките санкции, тръгнали Русия да разпадат, дето има ресурси, да си живее без другите навлеци.

    Коментиран от #40

  • 33 Хммм

    26 3 Отговор

    До коментар #11 от "Аде":

    Не, САЩ си го казаха. Не го крият. Чети и тяхна преса. Тук у Факти няма как да го научиш.
  • 34 Сигурно гледаш "имотният регистър"

    12 29 Отговор

    До коментар #15 от "Страничен наблюдател":

    на кака Кури!
    Цялото ни черноморие е окупирано от руски нашественици!

    Коментиран от #48

  • 35 Шопо

    27 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хохо Бохо":

    Бъди сигурен, че ще намажеш. Нещо бело отзад с кратка и приятна болка. И най-вероятно ще ти хареса.
  • 36 ОлигофренМалинов

    7 21 Отговор
    Аз се чувствам горд!
  • 37 Аспарух

    9 38 Отговор
    Ушанките трябва да са смачкани, те с добро не разбират.За това мачкаааай.

    Коментиран от #59

  • 38 Някой

    38 10 Отговор
    Хехе!
    Нищо ново. Ще има толкова успех, както и предишните.
    Май САЩ стягат възела, но на собствената си шия. Тази държава ще се разпадне.
  • 39 Последния Софиянец

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "И лицата от":

    Маркус Герхард Мюлер едноличен собственик на Таерио Интернешънъл.
  • 40 Я ни разкажи

    6 29 Отговор

    До коментар #32 от "РЕАЛИСТ":

    За заплатите в Куба и С Корея.И за живота там ни разкажи

    Коментиран от #49, #50, #63

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 От 1917 г.

    27 4 Отговор
    Чакате да се разпадне...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ще намажеш ти

    24 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хохо Бохо":

    с твоя акъл ше намажеш филийка с кравешко ако.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Някой

    34 1 Отговор

    До коментар #34 от "Сигурно гледаш "имотният регистър"":

    Генерал Макарти е разправял подобни неща преди да скочи със засилка от последния етаж на Пентагона, крещейки че руснаците идват.
    Сложи едни решетки на твоя прозорец, че да не стане подобен гаф

    Коментиран от #126

  • 49 Ха ха ха ха ха

    28 3 Отговор

    До коментар #40 от "Я ни разкажи":

    Бях в Куба миналото лято като турист.. Да, заплатите им са ниски спрямо цените.. С една идея живеят по зле от българите при пълна икономическа блокада.. За с. Корея не зная.
    Но Русия не е нито Куба, нито С. Корея!
    За Русия, да не повтарям виж коментар 42
  • 50 Михалков

    25 2 Отговор

    До коментар #40 от "Я ни разкажи":

    Заплатите не са всичко,п у тьо!Само грантаджиите ламтят за още,кьотек!
  • 51 Оракула

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хммм":

    Индия, не влиза в този ксписък!
    Продава готова нафта на цял свят ,сурувината е на Руските Олигарси!!
  • 52 Урюрвкос

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русофоб":

    прочети какво пише в Конституцията за разпалване на вражда по национален произход и т.н.
  • 53 Хихихи..

    28 4 Отговор
    Ганьо-фашагата се задейства.Трогателно..Пак ще има руски танкове на Орловия..Къде сте тръгнали бе,пачи отпуснати и срещу Кого? Още на майтап ви идва,а?
  • 54 Урюрвкос

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "400 000 имота":

    има даже полковници от ФСБ например Генадий Гудков живее във Варна
  • 55 Оракула

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Не е виновен немеца , намерил си е законен -оазис в България и си живурка!
  • 56 Урюрвкос

    26 2 Отговор
    санкциите удариха руските банки и сега западните фирми не могат да си ползват средствата, отварят нови сметки във рубли
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бацо прецедател

    1 12 Отговор
    Лани казахме ма че пофториме: Победата че е налице коги ни дойдат на крака и загорели жьоншините на пожертваните од Пуцин у Окрайна пиангури! Че ги плюштиме,кундиме и опраскваме на любителя! Они казаха омрел-омрел, бабите че родят нови пиангури! Внетен ли сме?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Хасковски каунь

    24 3 Отговор
    Затяга се , затяга - около Бахмут

    Коментиран от #127

  • 61 Възелът се затяга!радост за русофобиците

    27 4 Отговор
    само че европа да не увисне щото за 1 година руския мечок не усети нищо
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 РЕАЛИСТ

    29 2 Отговор

    До коментар #40 от "Я ни разкажи":

    Ти като си в ЕС, да не си цъфнал и вързал, бе. Всички ти се подиграват , че си най-бедната държава. Присмял се хърбел на щърбел.
  • 64 Механик

    30 3 Отговор
    Абе, той се затяга възела, ама май около нашите, евро-натовски вратове. Щото цените в Русия почти не са мръднали, а ние вече плащаме 100% отгоре, на всичко, дето го купуваме.
  • 65 Пакистанец

    33 2 Отговор
    И какво като има руснаци в България??? Имат пари, плащат си сметките. За разлика от руските ,,македонци,, - ,,я укр@@ину,, и не плаща за нищо. Ние им плащаме масрафа и екстрите
  • 66 Пешо

    29 2 Отговор
    Какви са тези Фащ? Утре ще наложат санкции да не ходим по голяма нужда и ние трябва да се пръснем. Тези световен жандарм и репресивен апарат ли са? Какви са да ни определят начин на съществуване , на какво основание? От утре в Бг да се спре уриниране , дори и в дома си. А ние да им целуваме ........?!!!!
  • 67 Дред

    16 1 Отговор
    Възела бързо ще се "олаби" ,но всички ще сме на пепел
  • 68 БайДрън

    31 2 Отговор
    Стига с тия санкции бе. Водородния Ким е под ,,санкции,, и оня ден изстреля поредната ракета. Стоят ,,сащисаните,, и дума не смеят да му кажат.
    Сега евроатлантиците ще ми кажат ,,ма гледай как живее народа му,, Да, ЖИВЕЕ народа му по-добре от нас. На хартия сме ОК. На практика сме толкова бедни че сме на изчезване
  • 69 А Сащисаният Блинкън

    27 2 Отговор
    само мигаше повреме на речна на постоянния представител на Русия в ООН Василий Небезня, който заяви, че Сащ са отговорни за 250 конфликта в света след 1991 г. и Русия не вярва на лъжите и е почти невъзможно да се възстанови доверието...

    Коментиран от #77, #80

  • 70 пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофоб":

    педалофоб
  • 71 Г.Георгиев

    34 4 Отговор
    Възелът се затяга! САЩ налагат мащабни санкции на Москва заради руската инвазия в Украйна
    -----------------------------------------------------------------------------

    Това ли е така наречената "американска демокрация" ?

    1. САЩ извършват цветна революция в Украйна през 2014 г.
    2. Вземат под свой контрол управлението на държавата.
    3. Разпалват гражданска война в Украйна, чрез контролираните от тях фашистки паравоенни и военни образования, 4. САЩ и Полша са в основата на фашисткия геноцид в Украйна срещу проруски настроеното население.
    5. Финансират, принуждават и въоръжават рускоговорящи да воюват срещу рускоговорящи.
    6. Въпреки, че американското оръжие и наемници са на границата на Русия, САЩ "демократично" налагат санкции на Русия.
  • 72 Българин

    18 5 Отговор
    Хамерка умре!
  • 73 ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!!!

    22 7 Отговор
    А КОЙ ВСЪЩНОСТ Е САЩ?! РАЗВЪЖДА И ПОДКРЕПЯ ФАШИЗМА И ТЕРОРИЗМА! ВИЖДА МУ СЕ КРАЯ....
  • 74 Както са тръгнали

    24 5 Отговор
    САЩисаните скоро ще санкционират по погрешка и изображението си в огледалото. Психолог би определил санкциите им като налудничава психоза.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Г.Георгиев

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русофоб":

    В интерес на България и българската нация е, да си върнем контрола върху 4-те американски военни бази в България, "подарени" на англосаксонците от разни продажници, подобни на Вас.

    Ще отнемете руския детски лагер на Камчия, за да го превърнете в следващата американска военна база.
    Щом излизаш с подобни "предложения" или не си българин или си наемник, който освен да козирува и да си бърше за дника, друго не умее.

    Коментиран от #128

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Още малко

    6 1 Отговор
    Споко. Ще стане ясно. Кой, кой е
  • 79 ХАРОН

    16 1 Отговор
    Няма нищо извънредно има безсилие. Няма възел, а примка но не на руската доктрина. Санкциите вече ми изглеждат като оправдание за разрухата на "Демократичните сили" към жертвения агнец Украйна.
  • 80 Аршлох

    14 0 Отговор

    До коментар #69 от "А Сащисаният Блинкън":

    Масово американци коментираха за Мигащия,че виждаш едно лице с две черни дупки вместо очи,един каза ,че прозира чипа,друг сатаната.Една хубава дума за него не прочетох в коментарите им
  • 81 Мъжа на урсула

    3 0 Отговор

    До коментар #75 от "Българин":

    Оппааа, сега станА интересно, не го знаех. Дай пжвече инфо моля те...
  • 82 Зевзек

    14 2 Отговор
    Малииий много са "мащабни" тия санкции.Путин обяви че се изтегля от Хохленд щото краварите ще го уморят от смях.
  • 83 Азим

    4 0 Отговор
    Чак пък извънредно..., я малко по- полека, много сте се превъзбудили
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 УКРАЙНА🇺🇦

    0 12 Отговор
    Как може българските го . Вна да не се изложат гадове мръсни
  • 86 ЛиБеРаст

    8 1 Отговор
    Когато имаш долари, а не си послушен пудел, нямаш нищо! А ако спечели финансовият олигархат, никой от масата народ няма да има нищо!
  • 87 Люси Дяковска

    3 17 Отговор
    Днес цял ден чета и гледам как президенти и премиери от цял свят изразяват подкрепата си към украинския народ, изпращат оръжие и го окуражават в борбата срещу агресора. Само от нашият ни снаряди, ни самолети, ни даже една топла дума.
    Срамите България, г-н Радев.

    Коментиран от #94, #96, #102, #104

  • 88 Аршлох

    8 0 Отговор
    За тези които ползват свободно или поне добре английски гледайте клипчето на полк.Дъглас Макгрегър от днес ,около 13мин ,всичко е описано вътре за това кратко време,100% истина и то казана от истински американски патриот и достоен човек,0 %пропаганда.Не знам някъде дали имат версия на руски.На Скот Ритър ,със сигурност имат и дублажи на руски.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ха сега де

    12 2 Отговор
    Кои точно са САЩ, че да санкционират германски, български, италиански и всякакви други не-сащистански компании???
    И защо цял свят трябва да играе по свирката на САЩ???
    Жалко за Европа. Ако всички политици бяха като Орбан... Европа щеше да е много, много по-добро място. А не кученцето на каишка на САЩ.
  • 92 Навалний

    1 9 Отговор

    До коментар #77 от "БайДрън":

    Друго си е Тъжният кон и пияната Машка!
  • 93 Руccкий

    10 1 Отговор
    Благодаря Ви, българи!

    Коментиран от #120

  • 94 Тир Бушон

    7 1 Отговор

    До коментар #87 от "Люси Дяковска":

    Заминавай Люси подарък за Джууленски,ти си нашата топла дума.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Г.Георгиев

    13 0 Отговор

    До коментар #87 от "Люси Дяковска":

    Люске, ако ѝви се ходи да воювате в Украйна път ѝви прав, но не искайте българския президент да вкарва във война България срещу Русия-

    Българските политици и държавни администратори, трябва да съхранят българската нация от тази братоубийствена война между славяни, финасирана и разпалвана от англосаксонците.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Путлер педофила!

    6 17 Отговор
    Путин е масов убиец, военнопрестъпник, дикатор, най-обикновен магиот назначен от кгб и голям , ама много холям тъпак, а и педофил, любовницата му е по-млада от дъщерите му! Това няма как да го отречете!
  • 99 КОНТРАТА

    11 4 Отговор
    Нищо не са санкционирали правят се на велики краварите обапе само се правят, а са едни мишки които само пропагандата раздухват
  • 100 яяяяяяя

    13 1 Отговор
    Колко независими били Швейцария, Италия, Германия,Малта. Толкова не зависими , че нищо не зависи от тях а слушат каквото им наредят тези отвъд океана.
  • 101 А50

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофоб":

    Да изпратим цялата смрадливa copocня на фронта с еднопосочни конски вагони. САЩ и най-вече българите ще бъдем много доволни защото вие не сте българи, а просто еничари

    Коментиран от #112

  • 102 Г.Георгиев

    14 1 Отговор

    До коментар #87 от "Люси Дяковска":

    Вместо цял ден да "четете и гледате", какви ги вършат марионетните "европейски премиери и президенти", защо не вземете да си избръснете гърдите, че да заприличате на жена.

    Марионетните англосаксонски премиери и президенти не инвестират в икономически проекти в Украйна, а въоръжават насилствено мобилизираните на територията на Украйна рускоговорящи да воюват срещу рускоговорящи.

    Славяни срещу славяни.
  • 103 ХА-ХА-ХА

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "😆😆😆":

    Абе отворко, защо не заминеш за Москва,
    или не, по добре за теб ще в мюсюлманска Русия да се радвате безспирно на вашият лидер Кадиров!Там ще ти стане ясно за какви санкции иде реч,като изключим "Рос Атом" всичко друго в Русия ще бъде подложено на санкции!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Ице

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофоб":

    И като направим всичко това, ще се вдигнат заплатите двойно и ще задминем немци, швейцарци и всички останали? Така ли мислиш? Или ще си останем пак същите цървули? А залагам на второто. :)
  • 106 АУУУУУ

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ауууууу":

    ЩЕ,ЩЕ ЩЕ.....А ПЪК САНКЦИИТЕ СА....СЕГА🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 107 АУУУУУ

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "КИТАЙСКИ НОВИНИ":

    ЗНАЧИ НЯМА ПРОБЛЕМ....ТАЗИ САНКЦИОННА БЛАГОДАТ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ В СЛЕДВАЩИТЕ 50 ГОДИНИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #110

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Натюрморт

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофоб":

    Да поникне атомна гъбка пред Белия дом !!!
  • 110 Чан Гъм

    13 1 Отговор

    До коментар #107 от "АУУУУУ":

    Може само ако съществува САЩ. Ако не се разпадне на отделните си щати. Монетата има две страни. Божа работа. Кой каквото мисли на друг, идва при него.
  • 111 ПУТИН ВЕДНАГА ДА ИЗЧИБА САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ

    9 1 Отговор
    КОГО ПИТАХА ДА СЕ НАСТАНЯТ КАТО У ТЯХ СИ ?
  • 112 бай Ставри

    6 1 Отговор

    До коментар #101 от "А50":

    Еничарите са били обучени войни, а тези са временни наложници в харема на новия султан. Апропо спомням си за един султан, който като му омръзнали ханъмите в харема заповядал да ги издавят в мраморно море и си направил нов харем.

    Коментиран от #118, #121

  • 113 ПРЕДИ БЕШЕ СТУДЕНА ВОЙНА

    3 2 Отговор
    СЕГА ПАМПЕРА ИЗМИСЛИ САНКЦИОННА ВОЙНА ???????! КУКУРИГУУУУУ .....
  • 114 Да бе да

    4 1 Отговор
    Най-добре се смее който последен се смее. Че възела се затяга ,това е ясно ,но още не е ясно около чий врат.
  • 115 Васил

    3 7 Отговор
    Примката около рашистите се затяга всеки ден за това квичат Китайците че искат мир.
  • 116 Честито

    5 5 Отговор
    Китай ще превърнат Русия във Северна Корея на астероиди. .ватниците сложиха главата в торбата сега малко ще потъват във война която не могат да спечелят докато Китай не ги превземе икономически..Китай няма да допусне да стане световна война просто ще им изцеди кръвта бавно но сигурно
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Хихихи..

    3 1 Отговор
    Тоя възел е като варен макарон,и хамстер на два дена не може да удуши..
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 А50

    6 2 Отговор

    До коментар #112 от "бай Ставри":

    Ханъми в харем е най-точно да ги наричаме носителите на евроатлантически ценности, но е малко длъжко, за това ще ги наричам гейши, което звучи някак си политкоректно. Това е цензурираната версия на предишния ми отговор, който не мина
  • 122 Мда

    6 8 Отговор
    Санкции до дупка за орките! Трябва и Китай да се включат!

    Коментиран от #130

  • 123 Матей преображенски

    10 4 Отговор
    Безсилната злоба на белия дом се изрази пак в традиционните им санкции,какво се надяват да постигнат по този начин!?Глупаци,с тия изтъркани трикове никого няма да впечатлят.Интересното е ,че и България напоследък често им попада в полезрението,нещо се разшаваха из нашия балкански апендикс,види се ,набелязали са го ,да го пожертват ей така,на халос,та нали за тях целта винаги оправдава средствата.
  • 124 Санкционирани

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "АдвокатЪ":

    са на територията на САЩ. Запорирани са сметки на въпросните компании в САЩ и е въведено мито при внос в САЩ. Хайде сега да кажеш как е нарушено международното право, въведоха им мито за Китай ли?
  • 125 Перо

    3 3 Отговор
    Пълни простотии, без никакъв ефект!
  • 126 Да ти кажа

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Някой":

    в една друга държава повечко скачат от балкони напоследък.
  • 127 И така

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Хасковски каунь":

    От половин година.
  • 128 Не, в интерес

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Г.Георгиев":

    на България е да ни плащат за тях.
    В още по-голям интерес на България обаче е да се национализира незабавно и без предизвестие Нефтохим.
  • 129 Матросов

    6 1 Отговор
    Орките в Сибир и без право на достъп в цивилизовани държави. Най голямото наказание за руските комунисто-фашисти е да им вземат доларчетата и имотите които кътат на запад.
  • 130 Ако се включат джигитайците

    2 0 Отговор

    До коментар #122 от "Мда":

    Верно всичко ще стане за три дни.Мале ,мале
  • 131 А, стига, бе!

    1 0 Отговор
    Това до сега не го бяха правили! Направо, сензационна нивина!
  • 132 Змия

    4 2 Отговор
    те затягат възела а в Англия свършили доматите и краставиците и сега минават на ряпа
  • 133 Лудия касапин

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ииииии":

    Абе където и да почиват руснаците винаги ще си купуват дрехи от Париж,имоти в Лондон и коли от Щутгарт.....
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 На баба им хвърчилото

    2 0 Отговор
    На изток никой не бръсне санкциите за слива. Само отблъсква капитали към територии извън САЩ и Европа. Ама нали са си нефелни евроатлантици, нека се овалят в калчищата. Тази есен ще е фурор, ама няма това, после онова не достига. Доста ще се смеем ....
  • 136 Отговорът

    0 0 Отговор
    Категорична забрана за продажби на уран, никел, титан, плутоний, кобалт, мед, алуминий и други ценни метали на ФАЩ дори чрез посредници.
    Да купуват на тройна цена от другаде.
    Излизане от договора за неразпространение на ядрените оръжия и въоръжаване на Иран до зъби.
  • 137 Орелчо

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Орлин":

    Бегом у Сибир, русоробе!