Last news in Fakti

7 Март, 2023 09:12 2 369 9

Пътник в самолет се опита да убие стюардеса и да отвори аварийната врата

  • самолет-
  • сащ-
  • убийство-
  • полет-
  • полиция-
  • пасажер-
  • стюардеса

На мъжа е била наложена мярка задържане под стража

Пътник в самолет се опита да убие стюардеса и да отвори аварийната врата - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж от Масачузетс се опитал да отвори аварийната врата на самолет по време на полет от Лос Анджелис до Бостън и след това се опитал да намушка стюардеса в шията със счупена метална лъжица, казаха днес федерални прокурори, цитирани от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Трийсет и три годишният Франсиско Северо Торес от Леоминстър е бил задържан с помощта на пътници и арестуван в неделя на международното летище "Логан" в Бостън, когато Полет 2609 на "Юнайтед Еърлайнс" се приземил, се казва в изявление на прокуратурата в Бостън. Той е обвинен в намеса и опит за намеса в работата на членовете на екипажа и на обслужващия персонал на полета с използване на опасно оръжие, се допълва в изявлението.

На мъжа е била наложена мярка задържане под стража при първоначалното му явяване във федералния съд вчера, а следващото заседание на съда е насрочено за четвъртък. Оставали са около 45 минути до пристигането на самолета в Бостън, когато екипажът е получил сигнал, че заключването на странична врата на самолета е дезактивирано, заявиха прокурорите. Стюардеса забелязала, че дръжката за заключване на вратата е преместена от напълно заключено положение на около една четвърт от пътя към отключено положение, и че лостът за задействане на аварийната плъзгаща се врата е преместен в дезактивирано положение, заявиха властите. Екипажът обезопасил вратата и плъзгача.

Друга стюардеса е забелязала, че Торес се е приближил до вратата, и е сметнала, че той се е опитал да я отвори. Екипажът казал на капитана на полета, че пътникът представлява заплаха и самолетът трябва да се приземи възможно най-бързо. В този момент, по думите на прокурорите, Торес е станал от мястото си, приближил се е до две стюардеси, стоящи на пътеката, и е използвал лъжицата, за да ги намушка, като е ударил три пъти стюардеса в областта на врата. Пътниците обезвредили Торес, който бил задържан с помощта на екипажа.

От компанията "Юнайтед Еърлайнс" съобщиха, че никой не е пострадал. "Благодарение на бързите действия на екипажа и пътниците ни един пътник беше задържан, след като се превърна в проблем за сигурността на Полет 2609 на "Юнайтед Еърлайнс" от Лос Анджелис до Бостън", се казва в изявлението на компанията и се допълва: "Самолетът се приземи благополучно и беше посрещнат от органите на реда".

Авиокомпанията заяви, че има политика на нулева толерантност към насилието и на Торес ще бъде забранено да лети с нейните самолети до провеждане на разследване. Един от пътниците е казал на следователите, че Торес е попитал къде на картата за безопасност е показано къде се намира дръжката на вратата по време на инструктажа за безопасност на стюардесите преди излитане, съобщиха прокурорите. Ако бъде признат за виновен, Торес може да бъде осъден на доживотен затвор, посочва АП.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    10 0 Отговор
    В такива случаи е редно пътниците да вземат правосъдието в свои ръце за бърза и справедлива присъда
  • 2 Лъжат

    10 3 Отговор
    Нищо им няма. Утре ще кажат и за някой друг че е бил терорист и пак ще нападнат някоя с държава. И ще свършат като във Виетнам, Ирак и Афганистан.

    Коментиран от #9

  • 3 Бегай !

    12 0 Отговор
    Наркоманска държава.
  • 4 Българин

    6 1 Отговор
    В полет е невъзможно да се отвори врата. Интересно на какво е разчитал тоя?
  • 5 От изроди какво да очакваш?

    17 5 Отговор
    Само това могат пияните кравари, а се присмиват на руснаците!? Не се виждат какви са говеда, а тръгнали света да оправят.

    Коментиран от #8

  • 6 УСМИВКИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ😀

    1 0 Отговор
    ЕЕЕ ЕДНО време имаше
    Едни зелени
    Трамвайчета
    Които возеха до
    Двореца на пионерите
    И спираха НА спирка Вишнева
    И всеки се
    КАЧВАШЕ И СЛИЗАШЕ
    КОГАТО И КЪДЕТО
    ИСКАШЕ....👍
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ШЕФЕ,

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "От изроди какво да очакваш?":

    Тоя е американец
    Колкото ТИ си руснак,☝
  • 9 Не забравяй

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лъжат":

    и Корея