Last news in Fakti

15 Март, 2023 16:34 745 0

Циклонът "Фреди" взе над 270 жертви в Мозамбик и Малави

  • мозамбик-
  • малави-
  • циклон-
  • жертви-
  • щети

И днес продължават усилията за спасяване на оцелелите

Циклонът "Фреди" взе над 270 жертви в Мозамбик и Малави - 1
Източник: БГНЕС

И днес продължават усилията на Мозамбик и Малави за спасяване на оцелелите след тропическия циклон "Фреди", а броят на жертвите надхвърли 270, след като двете африкански страни бяха връхлетени от една от най-силните бури, регистрирани някога в южното полукълбо, предаде Ройтерс.

В края на миналата седмица "Фреди" удари южната част на африканския континент за втори път в рамките на месец, а службата за справяне с извънредни ситуации обяви, че броят на жертвите е общо 225. Пострадали са 707 души, а 41 се смятат за изчезнали.

Общият брой на загиналите, след като през февруари "Фреди" за пръв път връхлетя на континента, в момента е повече от 270 в Малави, Мозамбик и Мадагаскар. Районът около финансовата столица Блантайър е сред най-тежко пострадалите.

Няколко наводнения и свлачища отнесоха домове, разрушиха мостове и пътища. "Приоритетът ни сега, като си даваме сметка какво се случи, е да търсим и спасяваме хора в най-пострадалите региони. Спасихме хиляди, но с хиляди други все още не можем да се свържем", каза Пауло Томас - говорител на агенция за справяне с извънредни ситуации в Келимане, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА