Last news in Fakti

19 Март, 2023 14:14 1 235 14

Башар Асад тръгна на дипломатическо турне

  • сирия-
  • башар асад-
  • оае

Визитата се осъществява в момент, когато все повече арабски държави дават знак за готовност за отслабят изолацията, в която е поставен Дамаск

Башар Асад тръгна на дипломатическо турне - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сирийският президент Башар ал Асад пристигна днес на официално посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ) заедно със съпругата си Асма Асад, предаде Ройтерс, като се позова на сирийското президентство, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че визитата се осъществява в момент, когато все повече арабски държави дават знак за готовност за отслабят изолацията, в която е поставен Дамаск.

Посещението започна с повече церемониалност, отколкото имаше при предишното пътуване на Асад до ОАЕ миналата година. Тогавашната визита на сирийски президент беше за него първата в арабска страна след избухването на сирийската гражданска война през 2011 г., когато страните от Персийския залив включително ОАЕ, подкрепиха бунтовниците, борещи се за свалянето на Асад от власт.

Държавни медии съобщиха, че при пристигането си в Абу Даби президентът е бил посрещнат от колегата си шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, а при навлизането си в комплекса на кралския дворец кортежът му е бил бил приветстван с оръдеен салют. Освен това самолетът на сирийският президент е бил посрещнат от изтребители на емирствата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    25 2 Отговор
    Кво Турне бре гугутка, тва да не ти е чалга певачка.
  • 2 Пешко

    23 1 Отговор
    Заглавието си е ПЪЛНА ПОБЕДА НА РУСИЯ. След инструктаж в Москва, тръгва на обиколка.
  • 3 Смуджев

    34 1 Отговор
    Като гледам снимки от Сирия каква държава е била 1956-2000 ! Колективния запад доста се е постарал...

    Коментиран от #6

  • 4 Калпазанин

    28 1 Отговор
    Всеки съюз и разбирателство е трън в,,,, на англосаксите,
  • 5 Наблюдател

    29 2 Отговор
    Интересен феномен се случва на протестите по света южна америка,азия,африка,ЕС,САЩ и др. срещу Р.И.М. и ... БАМ на много места руското знаме и призиви помогнете ни Русия и Китай! Естествено тукашните медии са като трите маймунки... Разбирам, че всичко което се качва минава за удобрение през тръста на Р.И.М. за достоверност, но само да кажа,че някога имахме собствена държава!
  • 6 Рошко

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Смуджев":

    Била истински демократична държава, християни кюрди шиити сунити са живеели като братя, ама пустив петрол сатаната фащ и евреин за съсед до това води

    Коментиран от #10

  • 7 Бамбука

    2 17 Отговор
    Садам, Кадафи .....Асад. Ако докараш народа си до война с останалия свят, накъде си тръгнал ?
  • 8 САЩ ИЗПОЛЗВАХА КРАХА НА СССР ЗА ДА

    23 2 Отговор
    ЛИКВИДИРАТ ИРАК , СИРИЯ , ЛИБИЯ И ПОДГОТВЯХА И УКРАЙНА ДА ЗАГРАБЯТ ...... ПУТИН ОБАЧЕ ГИ СПЪНА ФАТАЛНО !

    Коментиран от #11

  • 9 САЩ ИСКАТ ДОРИ СЪЮЗНИКА СИ ТУРЦИЯ ДА ЛИК

    22 2 Отговор
    ВИДИРАТ И ПАК ПУТИН ГИ ИЗРАБОТИ !
  • 10 Мдааа

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    Ами то САЩ се командва от евреин, защо мислиш, че стават тези войни? Обикновения американец няма нищо общо със злините на САЩ!
  • 11 ппоо

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "САЩ ИЗПОЛЗВАХА КРАХА НА СССР ЗА ДА":

    Напротив, трябваше още като си събириха кулите близнаци и обвиниха Садам Путин не трябваше да мълчи, а трябваше както застана зад Сирия така и за Ирак, Либия! Изпусна си съюзници! Само иранския президент Ахмадинаджад в Ню Йорк им го каза, че сами са си свали ли кулите близнаци
  • 12 лика-прилика,като 2 стръка иглика

    3 1 Отговор
    Анато/и,пиленце на батко,сутринта направих забележка на твоя колега кухотошуми,че му липсва журналистически професиоанализъм!Но и ти си същия,излагаш се!Турне?Това да не е самодеен танцов състав?Какви почести,какви салюти в ОАЕ?Този Башар Асад,знае ли,че император володимир зеленски му наложи най-тежкото наказание,което може да получи всеки смъртен.Лиши го пожизнено от правото да получава украински ордени!
  • 13 Констатираща

    5 0 Отговор
    Хората започнаха да се опомнят и дано нещата си дойдат на мястото!
  • 14 Хасковски каунь

    0 0 Отговор
    " Агенцията отбелязва, че визитата се осъществява в момент, когато все повече арабски държави дават знак за готовност за отслабят изолацията, в която е поставен Дамаск."
    Много меко , елементарно, манипулативно и подвеждащо анализче.
    Посрещането бе грандиозно на фона на текмето което получи Блинкен от арабските страни.