Last news in Fakti

23 Март, 2023 20:23 1 410 23

Глас народен! Одобрението за Джо Байдън се доближи до минимума, сочи проучване зад Океана

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия

Само около една четвърт от американците смятат, че икономиката се развива добре или че страната се движи в правилната посока, показва допитването

Глас народен! Одобрението за Джо Байдън се доближи до минимума, сочи проучване зад Океана - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Одобрението за президента Джо Байдън бележи лек спад в сравнение с равнището от предишния месец, но е близо до най-ниската точка, откакто той е президент, показва допитване на Центъра за изследване на обществените въпроси на Асошиейтед прес-NORC, съобщава БТА.

Според него през последните няколко месеца се наблюдават умерени колебания в подкрепата за Байдън. В новото проучване президентът се ползва с одобрението на 38% от сънародниците си, при 45% през февруари и 41% през януари. През юли миналата година рейтингът му достигна най-ниската си точка за цялото му президентско управление - 36%, когато домакинствата в САЩ започнаха да изпитват цялата тежест на нарастващите разходи за гориво, храна и други.

Интервютата с анкетираните показват, че обществото изпитва смесени чувства към Байдън, който се очаква да обяви кандидатурата си за преизбиране до лятото на тази година. Когато става въпрос за президента, хората обикновено застават в една от двете крайности - абсолютна лоялност и агресивна омраза, които са характерни за разделената политика.

"Не смятам, че той най-добре представя моята позиция и проблеми. Но знам, че да бъдеш президент е свързано с компромиси", каза 30-годишният Андрю Дуайър за Байдън.

Само 31% от запитаните одобряват управлението на Байдън в сферата на икономиката, което е приблизително същото като през последната година. Управлението му на икономиката се възприема като слабо поне от края на 2021 г., когато инфлацията, за която администрацията предполагаше, че е временна, се превърна в по-голям проблем за бизнеса и семействата.

Петдесет и една годишният Майкъл Маккомас е гласувал за републиканците през 2020 г., дава средна оценка за президента. Той отбеляза, че ще са необходими години, за да се определи дали федералните разходи за инфраструктура отговарят на дадените от Байдън обещания.

Разликата между цялостното одобрение на Байдън и одобрението за работата му по отношение на икономиката се дължи основно на демократите, 76% от които казват, че одобряват начина, по който той се справя с работата си като президент, докато 63% одобряват справянето му с икономиката. Малцина републиканци одобряват Байдън и по двата въпроса.

Само около една четвърт от американците смятат, че икономиката се развива добре или че страната се движи в правилната посока, показва допитването. Тези цифри също се променят съвсем леко през последните няколко месеца.

Оценките за работата на Байдън в областта на външната политика (39% одобрение) и изменението на климата (41% одобрение) са почти сходни с общото равнище на одобрение. Към 74% от демократите и 9% от републиканците одобряват Байдън по отношение на външната политика, а 67% от демократите и 17% от републиканците одобряват работата му по отношение на климатичните промени.

Тереза Оджуро, 29-годишна докторантка в Рочестър, Ню Йорк, заяви, че е очаквала повече от Байдън - "просто малко повече стабилност в икономиката". Оджуро, гласувала за Байдън през 2020 г., също така отбеляза, че банковите фалити влияят негативно на оценката ѝ, а също, че е обезпокоена от това колко високи са данъците в щата Ню Йорк в сравнение с предоставяните придобивки.

"Ако Байдън си върши работата, защо в щат като този, виждате, че хората наистина страдат? Това е една от основните причини, поради които се налага да се промени политиката", казва Оджуро.

Допитването е осъществено сред 1081 пълнолетни лица, от 16 до 20 март. Статистическата грешка е 4 процентни пункта.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознст

    30 1 Отговор
    Одобренито за Президента на САЩ Натаниел Ротшилд е винаги 100%. Като в Северна Корея.
  • 2 Западен рай

    41 1 Отговор
    Тоя не е Президент. И там нпо-тата вземат решенията, а "Президента" само ги чете на гоите.
  • 3 Да, бе

    39 1 Отговор
    Въобще не е малко това одобрение, като се има предвид ментално то състояние на това чучело и че все пак е последният президент на кравефермата.

    Коментиран от #23

  • 4 Сатана Z

    44 1 Отговор
    Полуживия е срам за Американците.Грохнал старец искащ да унищожи всички преди да ритне кофата ( kicks the bucket .
    Z
  • 5 Гориил

    44 0 Отговор
    Одобрението на Макрон е още по-слабо.Но той няма да напусне Елисейския дворец, докато не изнасили Франция. Това ви е европейската демокрация.
  • 6 Абе

    35 0 Отговор
    Хора сменете памперса на човека, бива ли така!
  • 7 Москвича

    11 3 Отговор
    Единственият кандидат на демоНкратите, за Президент, може да бъде Гавин Нелсон.

    Александра Окасио-Кортез е още малка. Иначе и нея я гласят. Тя поне може да говори и мисли, за разлика от Камила 🐫 Харис.

    Коментиран от #18

  • 8 одобрение

    30 1 Отговор
    Вместо да кажат, че неодобрението за Джо Байдан е ударило рекорд, мазно пробутват одобрение в заглавието. :))))
  • 9 Аз71

    22 1 Отговор
    А някои президенти са с 85% одобрение. 🤣🤣🤣

    Коментиран от #13

  • 10 Тоя бурсук

    21 1 Отговор
    Е срам и позор
  • 11 Сибирски крепостен

    1 25 Отговор
    Това е престъпление да се допитват до народа. При нас в сибирската кочина никой не ни пита. Е дори при другаря Брежнев беше по добре, дано никне по бърже копривата че фанах гастрит от преяжадне на корени.
  • 12 Град Симитли

    11 0 Отговор
    На празна кухарката не се козирува!
  • 13 Гориил

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Аз71":

    Тези президенти имат надеждни съюзници.
  • 14 ..............

    20 1 Отговор
    Бивш шеф на Lеhmаn Вrоthеrѕ: Oщe 50 бaнĸи в CAЩ ca пoд зaплaxa oт фaлит – Свят


    Дpyги 50 aмepиĸaнcĸи бaнĸи – извън фaлиpaлитe двe oĸoлo 10-ти – мoжe дa фaлиpaт, дoĸaтo Бeлият дoм peши cтpyĸтypнитe пpoблeми в ceĸтopa, ĸoмeнтиpa
    бивш вицeпpeзидeнт нa финaнcoвaтa ĸopпopaция Lеhmаn Вrоthеrѕ.
  • 15 русенец

    18 1 Отговор
    много ми се вижда процента пак има нещо гнило
  • 16 Хохо Бохо

    13 1 Отговор
    Време е на Бай Пам Перс вече да му подготвят лафета.
  • 17 МирО

    16 1 Отговор
    То е страно , че има някакво одобрение, но объркали се винаги има.
  • 18 ти пъ

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Москвича":

    Тая е сервитьорка, която не носи нищо на масата.
  • 19 Джоко

    13 0 Отговор
    Дядо Джо отдавна е под медицинско наблюдение, на памперси и на пюре за възрастни!
  • 20 Верно ли ?

    12 0 Отговор
    Бай Дън и рейтинг ! Две несъвместими неща.
  • 21 Дрън дрън та пляс

    9 0 Отговор
    Ще фалира щатите тоя дъртак, оставаше и да му се качва рейтинга
  • 22 Разбраха

    12 0 Отговор
    Май накрая разбраха и янките че ги управлява един изкуфял дъртак...на конци ...лошото е че догодина ще им натресат пак същите "демократи" ...то да се фалшифицират избори го умеят добре
  • 23 нпо агент

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да, бе":

    Всички който го одобряват са зле ментално от него..Друг е въпроса..че само идиоти могат да вярват безусловно на такива социологически проучвания..И като резултат има хора които се възхищават на Байдън..видите ли 40% кретени му вярват..