Last news in Fakti

21 Април, 2023 07:06 913 2

Суданските Сили за бърза подкрепа са съгласни на 72-часово примирие по хуманитарни причини

  • судан-
  • хартум

От началото на сраженията в Судан досега са загинали над 330 души, отбелязва Ройтерс

Суданските Сили за бърза подкрепа са съгласни на 72-часово примирие по хуманитарни причини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Суданските Сили за бърза подкрепа (СБП) заявиха, че са съгласни на 72-часово примирие по хуманитарни причини, като по този начина създават предпоставки за спиране на конфликта си със суданската армия, който бушува вече няколко дни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Примирието ще съвпадне с благословения Рамазан байрам. . .и така ще може да бъдат отворени хуманитарни коридори за евакуирането на цивилни, които да имат възможност да се видят със семействата си", се казва в изявление на СБП.

СБП заявиха, че са предприели действия по "самозащита", за да осуетят опит за преврат, и че са готови за "цялостно спиране на огъня" по време на периода на примирието.

Понастоящем няма коментар от суданската армия.

От началото на сраженията в Судан досега са загинали над 330 души, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 опа тропа

    4 0 Отговор
    краварчето отвори още един фронт срещу чвк вагнер