Last news in Fakti

1 Май, 2023 12:31 1 246 10

Под контрол! Финансовият регулатор на Калифорния пое "Фърст рипъблик банк"

  • банка-
  • калифорния-
  • фърст рипъблик банк

Интерес към "Фърст рипъблик" имаха и "Пи Еп Си файненшъл сървисис" и "Ситизънс файненшъл груп"

Под контрол! Финансовият регулатор на Калифорния пое "Фърст рипъблик банк"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Калифорнийският финансов регулатор - Комисията за финансова защита и иновации (DFPI), обяви, че поеме управлението на изпадналата в затруднения "Фърст рипъблик банк" (First Republic Bank), предаде Ройтерс. Това е третата голяма банка в САЩ за едва два месеца, която фалира, информира БТА.

DFPI разпореди на Федералната агенция за гарантиране на депозитите (Federal Deposit Insurance Corporation - FDIC) да управлява "Фърст рипъблик" и същевременно обяви, че приема предложението на банка "Джей Пи Морган чейз" да поеме всички активи на банката.

Интерес към "Фърст рипъблик" имаха и "Пи Еп Си файненшъл сървисис" (PNC Financial Services Group) и "Ситизънс файненшъл груп" (Citizens Financial Group).

Сделката на "Фърст рипъблик", чиито активи възлизат на 229,1 милиарда долара към средата на април, идва по-малко от два месеца след фалитите на "Силикон вели банк" (Silicon Valley Bank ) и "Сигничър банк" (Signature Bank), последвали доброволната ликвидация на фокусираната върху криптоактивите "Силвъргейт" (Silvergate).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    28 0 Отговор
    Калифорнийският финансов регулатор - Комисията за финансова защита и иновации (DFPI)----ЗАЩИТА И ИНОВАЦИИ-----ГОЛЕМ КМЕХ.....ИНТЕРЕСНО ЩО РЕГУЛАТОРИТЕ СЕ НАМЕСВАТ КОГАТО СЕ ОБЪРНЕ КОЛАТА,СЪЩОТО Е И В БГ-то....ЩО ИМА РЕГУЛАЩИИ НА "СВОБОДНИЯ ПАЗАР"...ВИЖТЕ КАКВО Е КАЗАЛ ТИЯ ДНИ КАНДИДАТА САНЧЕС ЗА ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА И КАПИТАЛИЗМА.....
  • 2 Извън закона

    31 3 Отговор
    Явно санкциите се отразяват на някой поне 😂
  • 3 Санкциите функционират

    34 2 Отговор
    Ха-ха-ха... тези си вкараха яки авто голове...
    Няма газ, няма атомна енергия, предприятия и банките им фалират... но са убедени, че "всичко е правилно " от няхна страна?
  • 4 Мое мнение

    37 2 Отговор
    " Това е третата голяма банка в САЩ за едва два месеца, която фалира, информира БТА."...Ами това е следствие от безбройните санкции към Русия и кого ли още не. Сега ще почнат като домино да падат една след друга кухите им банки. Лошото е, че ще повлекат и Европа, а и нас заедно с тях. И Костадинов може да се окаже прав, че не трябва да приемаме еврото.

    Коментиран от #6

  • 5 да де

    30 1 Отговор
    Що така нали държавата е лош стопанин от 30 години набивате, че пазара решава всичко и некадърните отпадат.
  • 6 Малка поправка

    27 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мое мнение":

    Това е четвъртата банка, която фалира.

    Коментиран от #8

  • 7 Голем успех

    16 1 Отговор
    Под контрол! Все така - контрол на всички щатски банки. Явно това е спасението.

    Коментиран от #9

  • 8 То и в Швейцария

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "Малка поправка":

    Една голяма банка беше "спасявана" наскоро.
    Но и ЕЦБ и еврото са по "нанадолнището"!
    Без нормално работеща индустрия, парите нямат никаква стойност. А когато газ, нефт, атомна енергия...са много скъпи, иди и се бии на световните пазари с Китай и Индия?? Азия ще ги утрепе икономически, всичките джунджуря в съюза и зад океана! Китай и Индия получават руски газ за жълти стотинки... А ние???
  • 9 Ама те винаги са

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "Голем успех":

    Под контрол на ЧАСТНАТА уж "централна федерална " ФЕД банка... Ама като индустрията отдавна се изнесе в Азия, то парите им нямат никакво покритие... Даже и златото отмениха преди много години... Е, с какво тогава доларите им имат някаква стойност??? С нищо...
  • 10 Калпазанин

    15 1 Отговор
    Балона се е е спукнал и коя поред банка е това че се почна с фалити като лавина която набира скорост, мдаааааа санкциите бачкат