Last news in Fakti

6 Май, 2023 05:42 932 0

Арестуваха третия на президентските избори в Парагвай

  • парагвай-
  • арест-
  • протести-
  • кандидат-
  • президент-
  • избори-
  • парагвайо кубас

Парагвайо Кубас е задържан заради протестите след вота

Парагвайо Кубас, който се класира на трето място на президентските избори в Парагвай, бе арестуван във връзка с протести след изборите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на съобщение от вчера на парагвайските власти.

Кубас оглави протести срещу резултатите от изборите, които бяха произведени в неделя. Демонстрантите поискаха повторно преброяване на бюлетините, въпреки че международни организации заявиха, че няма причина да се подлага на съмнение резултатът от вота.

На Кубас са повдигнати обвинения за нарушаване на обществения ред и за други престъпления, става ясно от заповедта за ареста му, издадена от главната прокуратура.

Кубас изненадващо получи цели 23% от гласовете на избирателите. Той бе изпреварен от победителя на изборите Сантяго Пеня и от класиралия се на второ място Ефраин Алегре.

В понеделник поддръжниците на Кубас блокираха пътища в столицата Асунсион и на други места в Парагвай. Стигна се и до сблъсък с полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА