Last news in Fakti

6 Май, 2023 05:48 1 089 5

Цин Ган: Китай е готов да гарантира глобалното развитие и сигурност заедно с Пакистан

  • цин ган-
  • китай-
  • пакистан-
  • президент-
  • среща-
  • ариф алви-
  • развитие-
  • сигурност

Първият дипломат на Пекин проведе среща в Исламабад с пакистанския президент Ариф Алви

Цин Ган: Китай е готов да гарантира глобалното развитие и сигурност заедно с Пакистан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китай е готов заедно с Пакистан да гарантира глобалното развитие и сигурност, заяви китайският външен министър Цин Ган на срещата си в Исламабад с пакистанския президент Ариф Алви, предаде ТАСС, цитирана от БТА, като се позова на китайското външно министерство.

"Китай е готов ръка за ръка с Пакистан да работи за реализирането на инициативите на председателя на Китайската народна република Си Цзинпин за гарантирането на общото развитие, глобалната сигурност и на световната цивилизация", изтъкна китайският министър.

"Пекин винаги твърдо стои до Исламабад", подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Пакистан, иска стабилност и мир за тази страна. "Готови сме да задълбочаваме взаимноизгодното сътрудничество по всички направления, заедно да се борим с предизвикателствата, свързани с външни рискове, активно да работим за това Китай и Пакистан да имат една съдба", каза още Цин Ган.

Китайският външен министър отбеляза, че Пекин възнамерява заедно с Исламабад да работи за интензивното развитие на проекти от инициативата "Един пояс - един път", да задълбочава сътрудничеството си с Пакистан в сферата на промишлеността, селското стопанство и информационните технологии.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиган

    5 5 Отговор
    Братовчед на Циган
  • 2 Госあ

    3 1 Отговор
    Пакистан е ядрена сила 😉
  • 3 Роко

    1 6 Отговор
    Да след като заби нож в гърба на Русия гласувайки срещу нея в ООН, Китай сега подпука и Индия. Явно в срещата на БРИКС в ЮАР ще е много забавна.
  • 4 Стратег

    2 2 Отговор
    Ще глътнат Индия, натам отива щом Китай и Пакистан се развиват глобално. Китайците използват усещането на хората, че никой не е доволен от алчността на индийците. А пък, че китайците са още по алчни на никой не му пука - всеки им знае евтините стоки, а и евтините ресторанти и е доволен. Докато индийските ресторанти никак не са евтини. А за да разбереш и осъзнаеш, че китайците са по алчни и от индийците, трябва да си живял по Азия като мен или някой който е бил в Китай. Джакпота идва като се сблъскаш с факта, че китайците говорят само и единствено китайски, даже и да знаят друг език/например английски/. Докато индийците и гърците колкото и да са алчни - говорят английски. Почваш да си мечтаеш след това за индийците. Това го казвам защото имам познати дето ходят да са роби по западна Европа, после реват, че индийците били алчни в Лондон и някви такива. Не ги знам какви са по западна европа, не стъпвам в тая мисерия там, но знам, че същите хора не са пътували достатъчно! Европа е малък континент. Да отидеш до 1-2-3 държави по западна европа е абсолютно нищо като опит!

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стратег":

    Китай си го гледал по телевизията. Никой нормален човек живял в Китай няма да дава за пример евтините стоки и ресторанти. Нелепо е, дори да е върл плебей. Освен това, Китай плебеи не приема отвън.