Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Юни, 2023 22:44 1 280 10

Инициатива на Ватикана! Кардинал Дзупи ще докладва на папа Франциск за резултатите от мисията си в Москва

  • ватикан-
  • русия-
  • папа франциск-
  • володимир зеленски-
  • патриарх кирил

Мисията на папския пратеник кардинал Дзупи в Москва премина добре, откритостта, проявена както на политическо, така и на религиозно ниво и готовността да се продължи пътуването са най-положителните конкретни резултати

Инициатива на Ватикана! Кардинал Дзупи ще докладва на папа Франциск за резултатите от мисията си в Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл изрази своята "голяма признателност" за "балансираната и безпристрастна" позиция, очертана от папския пратеник кардинал Матео Дзупи относно ситуацията в Украйна и руската страна е готова да обсъди допълнителни предложения, ако такива се появят, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от АНСА, пише БТА.

Съветникът по външна политика на руския президент Юрий Ушаков съобщи пред Интерфакс, че днес се е срещнал отново с председателя на Италианската епископска конференция, за да направи преглед на двудневното му посещение в Москва.

Още новини от Украйна

Кардинал Дзупи трябва да докладва на папа Франциск за резултатите от двудневната си миротвореческа мисия в Москва с оглед предприемането на по-нататъшни стъпки, съобщи днес Ватикана.

"Резултатите от посещението ще бъдат сведени до знанието на Светия отец, с оглед на по-нататъшните стъпки, които трябва да бъдат предприети както на хуманитарно ниво, така и в търсенето на пътища към мира", се казва в изявление на Светия престол, в което се припомня, че тази мисия има за цел да "се набележат хуманитарни инициативи, които биха могли да открият пътища за постигане на мир".

Мисията на папския пратеник кардинал Дзупи в Москва "премина добре, откритостта, проявена както на политическо, така и на религиозно ниво и готовността да се продължи пътуването са най-положителните конкретни резултати", заяви днес монсеньор Паоло Пеци, архиепископ на Москва и председател на католическите епископи на Русия.

Той допълни, че срещите на пратеника на Ватикана с гражданските и религиозните власти са били с основен фокус върху "извънредната хуманитарна ситуация, създадена от бежанците, разселените хора и затворниците".

АНСА припомня, че в началото на юни кардинал Дзупи направи подобно посещение в Киев, където се срещна с представители на граждански и религиозни власти и с украинския президент Володимир Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    5 2 Отговор
    С благословията на папата се извършва геноцид срещу православието в Украйна.

    Коментиран от #4

  • 2 Про Шляк

    2 1 Отговор
    кой е кърдинал Дупи?
  • 3 12343211

    0 0 Отговор
    Дзупи направи резултат 1:1, сега ще бият Дузпи.
  • 4 нещо май си недоразбрал

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    С благословията на ватикана се извършва геноцид над човечеството още от времената (доста преди техния слуга ХИТЛЕР) ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН
  • 5 Бончо

    1 0 Отговор
    Да обикаля Кардилачето където си иска, само на деца да не посяга,че май от където са минали тия , по големи скандали за Блутства с деца Световната история не Познава!
  • 6 Бах

    2 1 Отговор
    Защо пишете за тези където обичат момченца . Те не са от нас. Стига с тези ценности. Всички правилни хора са за Русия и православието.
  • 7 Последния Софиянец

    0 2 Отговор
    Важното е грузи 200 да върви с камазите към блатницата и копейките да вият от кофите!
  • 8 Последния Софиянец

    1 0 Отговор
    тьотааа, крадефффф Собакиии, где мои копейки
    ресторанта миииии
    Хееееелппп
  • 9 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Няма по пропаднали, страхливи и продажни от ватниците и бегерабите им!
  • 10 Гориил

    1 0 Отговор
    Всъщност руският патриарх беше ядосан и недоволен от конфискацията на православните храмове в Западна Украйна. Патриархът строго предупреди кардинал Дзупи да прекъсне всички контакти, освен ако Рим не спре и се въздържи от незаконна конфискация.