Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Юли, 2023 20:33, обновена 27 Юли, 2023 22:58 6 975 135

Надежда за мир в Украйна! Продължават тайните дипломатически преговори между САЩ и Русия

  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • сергей лавров-
  • нато

Имало е и среща с руския външен министър Сергей Лавров в опит да се положат основите за преговори, които да сложат край на войната

Надежда за мир в Украйна! Продължават тайните дипломатически преговори между САЩ и Русия - 1
Снимка: Shuttertock

Тайни дипломатически преговори между бивши високопоставени служители на националната сигурност на САЩ и високопоставени членове на Кремъл продължават. Това потвърди пред The ​​Moscow Times бивш американски дипломат, пожелал анонимност, който пряко участва в преговорите.

Припомняме, че в началото на юли телевизия NBC за първи път съобщи за съществуването на тези задкулисни дискусии. Те включват бивши американски служители, участващи в дискретен обмен с Кремъл.

Още новини от Украйна

Имало е и среща с руския външен министър Сергей Лавров, в опит да се положат основите за преговори, които да сложат край на войната в Украйна.

При наличието на официални правителствени преговори (дипломация линия 1) и неофициалните експертни диалози (линия 2), тези скрити дискусии (линия 1.5) позволяват на двете страни да се разберат по въпроса за това, какви действия биха сметнали за абсолютно неприемливи. По този начин могат да бъдат смекчени потенциалните конфликти.

Предвид поверителния характер на тези дискусии, бившият американски дипломат на линия 1.5 е пожелал самоличността му да не бъде разкрита.

Според него срещите между официалните лица се провеждат поне два пъти месечно, често в онлайн формат. Той е посещавал Москва поне веднъж на всеки три месеца.

"Получихме известен достъп до мисленето на Кремъл, макар и не толкова, колкото бихме искали", обясни той, като по негова преценка руснаците не са били в състояние да формулират какво точно искат и от какво се нуждаят. "Те не знаят как да определят победа или поражение. Всъщност някои от елитите, с които разговаряхме, изобщо не са искали войната, като дори казваха, че това е била пълна грешка", каза той. "Но сега те са във война - претърпяването на унизително поражение не е опция за тях."

Според него, САЩ са били готови да работят конструктивно с Москва. Това влиза до известна степен в несъответствие с официалната политика на щатите да притискат Русия финансово и да я изолира в международен план, за да ѝ попречат да продължи война срещу Украйна. "Опитът да се изолира и осакати Русия до точката на унижение или колапс би направил преговорите почти невъзможни - вече виждаме това в резервираността на официални лица в Москва", изтъкна той.

Анонимният бивш служител обясни още, че от САЩ са заели позиция, че се нуждаят от достатъчно силна Русия, защото наличието на такава създава стабилност около нея. Според него, ако Русия има стратегическа автономия, САЩ могат по-добре да разширят дипломатическите възможности в Централна Азия. "Ние в САЩ трябва да признаем, че пълната победа в Европа може да навреди на интересите ни в други части на света", обясни той и заключи, че "руската сила не е непременно нещо лошо".

Той призна още, че пълното прекъсване на връзките между Москва и Пекин е нереалистична цел. Въпреки това, според него трябва обаче да се положат усилия за ограничаване на степента на тази връзка. Целта на Вашингтон е да постигне баланс, който предотвратява огромната консолидация на руската мощ, като същевременно насърчава дипломатическите възможности в Азия, където Москва играе значителна роля.

Бившият служител обаче отбеляза, че "това не означава, че изоставяме Украйна или Европа". Целта според него е да се гарантира независимостта на Украйна, "като същевременно върнем Русия като по-креативен играч в европейската сигурност."

"По този начин администрацията на Байдън осъзна - макар и твърде късно - че Русия иска да бъде взета на сериозно, като нейното военно натрупване по границите на Украйна през 2021 г. беше тактика за привличане на внимание."

"Има сериозна липса на устойчив диалог между САЩ и Русия относно европейската сигурност", каза бившият служител. "Нашите преговори в началото на 2022 г., преди пълномащабното нахлуване, трябваше да останат поверителни, но руснаците продължиха да разкриват подробности. Това направи преговорния процес много по-труден", обясни той. Според него обаче, рано или късно Русия и Украйна ще трябва да седнат заедно на масата за преговори.

"Предложихме да създадем редица дипломатически канали, за да задоволим желанията на всички участващи страни", изтъкна той. "Първо трябва да има сериозен канал САЩ-Русия, тъй като това са единствените две държави, достатъчно мощни, за да преговарят за сигурността в Европа. Разбира се, трябва да има канал между Украйна и Русия, друг между Русия и ЕС; и един между Русия и глобалния юг."

По време на дискусиите стана ясно, че шансовете на Украйна да си върне окупираните територии са изключително малки. Крим остава особено спорен въпрос, тъй като Украйна предявява намерението си да си върне региона.

"Ако Русия сметне, че може да загуби Крим", каза бившият служител, "тя почти със сигурност би прибегнала до тактически ядрени оръжия."

Бившия служител отбеляза, че Вашингтон е предлагал да помогне за провеждането на честни референдуми в окупираните от Русия територии Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, в които жителите да гласуват дали желаят да бъдат част от Украйна или Русия. От Москва обаче са отхвърлили това предложение и са заявили, че териториите са анексирани септември 2022 г. след вече извършен референдум.

Според него "в руската дипломация сега всичко е свързано, всичко е изградено около мястото на войната, което прави невъзможно извършването на продуктивни форми на дипломация." "Проблемът беше по-малко с руския елит като цяло, отколкото конкретно с Путин", обясни той и добави, че "Путин е основната пречка за целия прогрес". По думите му, администрацията на САЩ е направила поне един опит да говори с Кремъл, но тогава самият Путин е отказал.

Поради тази причина, твърди той, Вашингтон "трябва да започне да достига до антивоенния руски елит и да започне да напредва с него". Ако имаше подкрепа сред елита за друг лидер, каза той, "свалянето на Путин не би било невъзможно".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    46 147 Отговор
    Украйна ще освободи Русия от диктатора

    Коментиран от #30, #41, #87

  • 3 Последния Софиянец

    140 16 Отговор
    Тази десет годишна гражданска война трябва най после да спре.Децата в Донбас не знаят какво е мир.

    Коментиран от #83

  • 4 Българин

    45 149 Отговор
    Русия ще загуби войната и ще се разпадне

    Коментиран от #11, #64

  • 5 Българин

    36 126 Отговор
    Русия губи и се моли за мир-но няма да им мине номера

    Коментиран от #16, #37, #43, #79

  • 6 Българин

    39 114 Отговор
    Путин и Лавров са пътници

    Коментиран от #76

  • 7 ПУТИН КЪДЕ Е

    35 108 Отговор
    ТЪРСЯТ ГО ЗА ПРЕГОВОРИ ТОЙ ОТ БУНКЕРА НЕ СМЕЕ ДА ИЗЛЕЗЕ...ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА...ЗА 3 ДНИ ЩЕШЕ ДА Е В КИЕВ...ТЕ СТАНАХА 3000...СРАМ И ПОЗОР...

    Коментиран от #14, #134

  • 8 Пръц

    54 11 Отговор
    Каза Путин
  • 9 Янките в ред ли са?

    120 18 Отговор
    Явно че са сериозно подплашени за да плещят подобни глупости.Направо се чувства как се мъчат да направят някакъв завой но летят към пропастта вече,мъкии..
  • 10 Сатана Z

    114 31 Отговор
    Жо Байдън вече лази в краката на Владимир Путин и проси мир и трибунал за Европейските фашисти начело с Еврокомисията и дъртия нацист Борел.

    Z

    Коментиран от #33, #49

  • 11 Хихихи..

    113 25 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Русия не е Германия че да се разпада,ганчо..

    Коментиран от #34

  • 12 Маро

    83 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Спри са Ма
  • 13 реру

    25 63 Отговор
    Дипломатите са дипломати... Сенатът - Сенат... Лидерът на РЕПУБЛИКАНСКАТА партия в Сената на САЩ Мич Макконъл заяви, че САЩ трябва да ускорят доставката на военна помощ за Украйна.

    Той призова администрацията на президента да „започне да се движи със съответната скорост“, за да предостави на Украйна „смъртоносните инструменти, от които се нуждае, за да сложи край на борбата си“.

    Коментиран от #36, #101, #115

  • 14 Пръц

    67 11 Отговор

    До коментар #7 от "ПУТИН КЪДЕ Е":

    Е явно и ти няма да ми дадеш инфо,кога си чул Путин:3 дни и в Киев.Що всички го повтаряте а никой не дава инфо?Ей така и ние да се пообразоваме

    Коментиран от #23, #91

  • 15 Иван

    64 17 Отговор
    Мир ще има когато фашистите излезнат от територията на Украйна

    Коментиран от #102

  • 16 Джамбазлъ ага

    75 10 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Точно обратното казват западните генерали. Украйна я ползваха и подритнаха.
  • 17 Дедо ви...

    45 1 Отговор
    Олигофренията е в ход
  • 18 Българите не

    65 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    са слепи. Просто ти използваш това име което не ти подхожда.
    Според мен ти подхожда дръгливо шиле от малобройното Българско стадо все още не осъзнало се.
  • 19 Zвяра 🇷🇺

    61 16 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    И йари дойде няккой по агресивен от Путин ...ще видите евроатлантици къде зимуват раците ...


    Не чакайте нов елцин
  • 20 Макробиолог

    40 3 Отговор
    Ко става с перемогата?
  • 21 Сатана Z

    68 13 Отговор
    Краварските изпражнения не могат да воюват и в Европа и в Тихия океан,където се очаква да се открие втори фронт срещу американския неофашизъм.Руска военна делегация в КНРД ,а след нея и Китайската трябва да светне червената лампа в Пентагона.100 годишният Хенри Кисинджър няма да бие път да се среща с председателя Си току така .Пече се нещо неприятно,но пък живеем в интересни времена.

    Коментиран от #48

  • 22 Сделката е

    52 8 Отговор
    кравите да предадат тиквите на Мумията и Нюланд във варел на Вовата и тогава нато ще бъде пощадено.
  • 23 Той

    35 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пръц":

    Е само един и пише по цял ден с различни никове. Как да ти каже нещо като е т.п като кози г.@ z
  • 24 ХА ХА ХА

    51 9 Отговор
    АБЕ ТАЯ ТЪПНЯ КОЙ Я ИЗМИСЛИ ???? КРАВАРИТЕ ИЛИ ИНГИЛИЗИТЕ ? САМО МОЖЕМ ДА СЕ НАСЛАЖДАВАМЕ НА ПРОСТОТИЯТА НА ЗАПАДА И ТЯХНОТО БЕЗСИЛИЕ !
  • 25 Гост

    11 51 Отговор
    Скоро путя ще глътне водица и ще вирне крачица,иде новия който ще играе по свирката,но рък ще възстанови русия.

    Коментиран от #131

  • 26 Калпазанин

    50 10 Отговор
    Преговори и договори с англосаксонци не струват и мастилото с което са написани,:Винету.това го е написал Карл Май
  • 27 Пълни глупости

    43 3 Отговор
    И окровени лъжи, както винаги. ЛоКогато Елон Мъск предложи да се направят референдуми с международни наблюдатели и каквото такова- и край на войната- Киев по нареждане на запада отказа. Та и нападнаха Мъск.


    "Бившия служител отбеляза, че Вашингтон е предлагал да помогне за провеждането на честни референдуми в окупираните от Русия територии Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, в които жителите да гласуват дали желаят да бъдат част от Украйна или Русия. От Москва обаче са отхвърлили това предложение"

    Коментиран от #53

  • 28 Селянин

    47 4 Отговор
    Тия западняци много прости бе.....да започнеш война и да не знаеш какво искаш ?????????? Джендърлъците се правят на големи тарикати но ще ядът яко кочана тоя път !!!!!!!!!!
  • 29 горски

    57 2 Отговор
    Малее,какви статии...какви чупки в кръста...
    А преди няколко месеца украинците щяха да рлетуват в Крим и маршируват в Москва.И какво стана...
    Ще маршируват в Москва под конвой,и ще работяят в Крим ,да носят камъни на моста...
    Е това е западна подкрепа...В един момент босовете се разбират,а държавици като Украйна и наша милост,просто сменяме бърррр дакааа

    Коментиран от #81

  • 30 Това е безспорен

    3 17 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Факт.
  • 31 Копойкин

    5 29 Отговор
    Много го загази.
  • 32 Демократ

    27 5 Отговор
    Нали войната беше между украйна и сащ питам американоробите
  • 33 Орех

    11 9 Отговор

    До коментар #10 от "Сатана Z":

    Не ставай смешен.😂
  • 34 Наско

    11 41 Отговор

    До коментар #11 от "Хихихи..":

    Русия се разпадна само преди 30 години. Явно си малък и не знаеш. Тази война за какво е? Нали Русия иска да си върне загубеното от разпадането си? А то ако не беше Америка, Русия отдавна щеше да е престанала да съществува. Американците винаги имат последната дума и сега няма да е по-различно.

    Коментиран от #117

  • 35 Да живее България

    8 16 Отговор
    Всеки месец България трябва да отделя 500 милиона лева за нови крилати ракети с лазерно насочване и дронове израелско производство.

    Коментиран от #100

  • 36 Някой

    5 22 Отговор

    До коментар #13 от "реру":

    Не те бива в коментарите. Да ти кажа по - интересни са колажите, въпреки че и те не са кой знае какво.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 пламен

    7 39 Отговор
    Цялата статия е руски фейк. Иска им се, някой да води преговори с тях.
    Първо, изтегляне от Украйна, предаване на военнопрестъпниците, определяне на репатации

    Коментиран от #47

  • 39 А бе

    37 3 Отговор
    "Продължават тайните дипломатически преговори между САЩ и Русия" - ами като са тайни, вие откъде знаете бе ?

    Коментиран от #52

  • 40 Да живее България

    29 2 Отговор
    Руснаците ще ни превземат точно за 20 часа. Ако сме толкова слаби във военно отношение и съвременна военна техника.

    Коментиран от #72

  • 41 Препоръка

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Трябва да се върнеш в реалния свят !
  • 42 Един от най-лошите руски въздушни удари

    29 6 Отговор
    Адът с 80 ракети на запад. Украйна и Киев: 10 свръхзвукови изравнени бази Кинжал и киберцентър на НАТО – Крейсерски маневри със завой на 180 градуса
    Русия нанесе един от най-масовите и разрушителни въздушни удари срещу военни цели в цяла Украйна, включващ 12 стратегически бомбардировача и 10 МиГ-31, балистични ракети „Искандер“ и крайцери „Калибър“ и „Оникс“. Общо се говори за поне 80 ракети, без да се броят дроновете и балистичните ракети.
    Това е първият път, когато Русия е изстреляла 10 ракети Kh-47M2 Kinzhal за 24 часа, всъщност за няколко минути, което показва, че са били поразени стратегически цели дълбоко в украинска територия.
    Киев каза, че хиперзвуковите ракети поразяват главно цели в Киев.
    Много от руските ракети удариха района на Хмелницки в Западна Украйна, каза Юрий Игнат, говорител на украинските военновъздушни сили. В района се намира голямо украинско военно летище край град Староконстантинов.
    Официално украинците съобщиха, че са свалили 33 от 36-те ракети Х-101/555 и 0/4 Х-47М2 „Кинжал”. Тази сутрин руснаците съобщиха, че "Кинжал" са общо 10! Явно украинците не са успели да ги видят.

    Коментиран от #63

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Да живее България

    18 1 Отговор
    Трябва да си подготвен за война, ако искаш мир.
  • 45 Редник

    16 0 Отговор
    Това е част от задкулисието. И е така откакто свят светува.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 горски

    32 0 Отговор

    До коментар #38 от "пламен":

    Не е фейк...Бас държа,че скоро ще дойде времето където ще гледаме ,как се разпарчетосва труп на държава.
    Така е било,така и ще бъде.Демокрацията е за наивници...Силата определя правилата...Може да изглежда несправедливо,но в тази Вселена,на тази Земя е така...и това се нарича реалност.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 точно така

    32 4 Отговор

    До коментар #10 от "Сатана Z":

    Много си прав, кравите видяха че нещата няма да станат така както ги мислеха, другите западни държави също взеха да клякат сериозно, поляците нещо и те млъкнаха и не се зверят за щяло и нещяло както го правеха в началото..........така че сега все повече ще търсят начини за някакво примирие, което да ги устройва щото както е тръгнало Русия ще ги пердаши още много и накрая ще вземе цяла Украйна, а ЗАПАДналите наляха много пари там. Само че Путин не иска наполовина свършени работи, той отдавна каза че крайната цел не е просто няколко области в Украйна, а изгонването (и вероятното разпадане) на НАТО от Източна Европа, както и промяна на световния ред, в който западът (и най-вече САЩ) няма да е хегемон и да определя какво да става единствено в своя изгода. А иначе последния абзац в статията общо взето казва всичко което трябва да се знае за действията на кравите, както винаги ще търсят платени предатели дето да разбият нещата в Русия.........."Поради тази причина, твърди той, Вашингтон "трябва да започне да достига до антивоенния руски елит и да започне да напредва с него". Ако имаше подкрепа сред елита за друг лидер, каза той, "свалянето на Путин не би било невъзможно"...........Само че тия олигарси нещо много взеха да измират от началото на войната (явно Путин няма да позволи на разни оядени олигарси да прецакат цялата работа като се продадат на запада).

    Коментиран от #118

  • 50 ти да видиш

    38 4 Отговор
    Козяци, забелязвате ли, как леееекинно ви подготвят за разгрома на Уcpaйна! Просто сега краварите се пазарят за земите си в Уcpaйна, че част от тях попадат в територии, които ще станат автономни под Руска протекция.
    Интересно е само дали, кога и как, ще похарчат "Слугата на САЩ" и кой ще го замести от тази партия?
  • 51 Да живее България

    2 9 Отговор
    Вече всичко това ми омръзна. Включвам се в военни от резерва. Те мислят, че ме е страх да умра за България. Само те могат да убиват -. нещастници.
  • 52 Хер Флик от Гестапо

    12 0 Отговор

    До коментар #39 от "А бе":

    Они сичко зная, това са факти, нема тирета , нема запетайки, само факти
  • 53 ?????

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Пълни глупости":

    Киев или Москва отказа? Нещо си противоречиш.

    Коментиран от #124

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Zвяра 🇷🇺

    5 22 Отговор
    Само от млатене разбира гнилата вата и бегеподлогата продажна.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Последния Софиянец

    7 27 Отговор
    Няма по пропаднали, продажни и гладни от ватника и копейката му съдрана.
  • 58 Реалист

    11 2 Отговор
    Това са го преписали от немите филмина Черли Чаплин
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бесен- _Язовец

    6 25 Отговор
    Най важнотохе грузи 200 да не спира да върви с пълни вагони към блатницата и жужа да пълни памперса с кръвно 300 на 280 в калното мазе и всичко ще е наред!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Пенчо

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    От кога седерунгелите станахте българи? Продажни безродници сте.

    Коментиран от #97

  • 65 За размисъл

    18 0 Отговор
    Вместо обиди е нормално да се погледне в детайли предлаганата информация :

    - Според него, САЩ са били готови да работят конструктивно с Москва. Това влиза до известна степен в несъответствие с официалната политика на щатите да притискат Русия финансово и да я изолира в международен план, за да ѝ попречат да продължи война срещу Украйна. "Опитът да се изолира и осакати Русия до точката на унижение или колапс би направил преговорите почти невъзможни == следователно едно говорим , а друго правим и Европа е пионка за американците.

    - "По този начин администрацията на Байдън осъзна - макар и твърде късно - че Русия иска да бъде взета на сериозно, като нейното военно натрупване по границите на Украйна през 2021 г. беше тактика за привличане на внимание." == много спяща тая администрация .

    - "Има сериозна липса на устойчив диалог между САЩ и Русия относно европейската сигурност", == ако, европейските политици .... Европа да не е подметка????

    - Ако имаше подкрепа сред елита за друг лидер, каза той, "свалянето на Путин не би било невъзможно". === Без коментар
  • 66 Гост

    20 0 Отговор
    Бая тайни ще са били щом от факти са разбрали:))
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Zвяра 🇷🇺

    9 3 Отговор

    До коментар #59 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ще хвърлят ядрени бомби в Европа...
  • 71 Гориил

    14 0 Отговор
    Американците се опитват да постигнат ползи и предимства.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бесен- _Язовец

    5 20 Отговор
    Днеска даваха ли копейките другари, че съм взел 40 лева от бързи кредити и тече лихва, хеееелп тьотааа!

    Коментиран от #80, #84

  • 74 М3 голд

    24 3 Отговор
    За тактическото ядрено оръжие е прав. Ще се използва. Но за преговори е рано. Трябва окомплектоване на новоросия с Одеска, Николаевска и други области и тогава да се бомби Киев и да отидат на преговори. Малорусия и Новорусия да са част от Русия. Това е!
  • 75 Zвяра 🇷🇺

    4 20 Отговор
    Другаря Путин пак ни излъга, пратини да осмобождаваме Украина, а Русия кой ще я освободи, обеща ни и пари и храна, вдичко е лъжа!
  • 76 катран

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Поредна порция гавна от соросоидни медии...само кретени вярват на тази буламач..ситуация е такава каквато е..Крим и Донбас са руски..не защото аз го искам или някой не го иска ..Просто ФАКТ..
  • 77 Мда

    28 4 Отговор
    Усещате ли как на САЩ не им се получават нещата както са ги планирали?

    Коментиран от #78

  • 78 Беги,бе

    4 2 Отговор

    До коментар #77 от "Мда":

    На Русия им се поучиха
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 М3 голд

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "горски":

    Те можеха да лекуват в Крим, но не както мислеше Гьобелс. Както в ЕС, в тяхната структура Русия Украйна Беларус. Сега? Нито структура, нито почивки, нито спокойствие. Но има фашисти, НАТО с техния интерес и алчни управленци в Киев. Още година ще се изтърпи.
  • 82 Тия от Израждане

    4 18 Отговор
    Кво ще правят след войната?а

    Коментиран от #89

  • 83 катран

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    поредна бълвоч на сорос-гьобелс пропаганден..фалшива до край..както цялата политика на запада и сащ..
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ха ха ха

    18 1 Отговор
    Анонимният служител който плямпа като на пазара.
    Такъв не може да съществува.
    Това са журналистически приумици ..
    Русия щяла да загуби Крим и тогава ще използува ядрено оръжие.........
    Хайде да го загуби
    Такава простотия не е за нормални хора поне с малко ум
  • 86 КОЗИТЕ

    13 0 Отговор
    Клекнаха. Пепелищата нещо не върви.
  • 87 българка

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    укрите правилно разбират, че за мир не трябва да се разчита на надрусаното зеленило, а на Русия и САЩ.
  • 88 куку

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    нищо не продължава..а ако нещо става то само в тиквите на тези които пишат тези глупости..все пак дори това тъпо нещо което четете потвърждава теза..украйна нищо не решава...преговори ако ще има в бъдеще може да се водят от Русия и сащ...такъв извод прави всеки нормален човек..
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Аз съм

    15 0 Отговор
    Не разбрах сега ,преговори?американците ли водят война с Русия,или украййна.?
  • 91 Сфсфсфсфсфсг

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пръц":

    Да му помогна на краварчето,че то деменцията там е повсеместна, начело с вожда. Тая приказка дойде от генерал Мили....
  • 92 Читател

    6 1 Отговор
    Дрън дрън ярина.И за това ви се плаща браво
  • 93 Бачо

    15 1 Отговор
    Горките Украинци ще ги изтъргуват като разменна стока.Воюват за виатъра други решават за бъдещето им както унас .
  • 94 Мишел

    18 4 Отговор
    САЩ са наясно, че всяко следващо ново далекобойно оръжие, дадено на Украйна, рязко увеличава вероятността за руски удар по територията на натовска държава. Изобщо не ги устройват овални, че по прословутата т.5 тогава ще трябва да участват и загинат в ядрена война заради поляци, румънци, българи... или да разрушат НатО. САЩ усещат и това, че с подкрепата си за Украйна ще стигнат само до поражение като в Афганистан . На Байдън му е необходимо да се прочете като миротворци, за да спечели Нобел за мир и изборите в САЩ. Затова започват да търсят преговори с Русия. Смятат за целта да изтъргуват част от територията на Украйна, за да избягнат разгрома на НатО.
    Обаче Русия ще си вземе от Украйна рускоговорящите области и няма да пропусне да намачка НатО.

    Коментиран от #95

  • 95 Мишел

    5 1 Отговор

    До коментар #94 от "Мишел":

    ...не ги устройват вариантите, че....
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Панчо

    6 18 Отговор

    До коментар #64 от "Пенчо":

    Да живеят великите САЩ и техният съюзник България. Мизерна Русия си отива!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Гларус

    18 2 Отговор
    Това не са никакви преговори за мир, а търсене как да се свали властта в Кремъл чрез олигарсите, които за нищо на света не искат да се лишат от шопинга в Париж и Ню Йорк. Никой не е говорил с Кремъл, просто пак юдейски номера. Янките са толкова тъпи, че къртят миФки. Този път руснаците не се връзват и никакви преговори не може да има. Когато свърши патакламата, когато Русия реши, джендърите ще бъдат уведомени.

    Коментиран от #103

  • 100 Само питам

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "Да живее България":

    Откъде ще ги изстрелваме тези ракети?Самолети йок,кораби ракетоносни йок.Да помолиме натовска Турция да ни наглежда ракетите и да ги ползва ако иска.Ние ще сме си ги платили чинно на янките,разбира се.
  • 101 СелМ

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "реру":

    Не си гледал последните видеа с дъртия Мич - копие на Бай Джо Деменцията. Тресе се от алцхаймер, вкочанен, неадекватен и изтръпнал като замразена доминиканска тръстика. Двамцата под ръка, памперси, топло мляко и бегом в старческия дом да играят бридж.
  • 102 Ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    И до теб достигнаха думите на Путин за денацификацията.Проумя го накрая .По добре късно отколкото никога.
  • 103 Евентуални преговори

    4 15 Отговор

    До коментар #99 от "Гларус":

    Ще има когато ВСУ стъпи на руската граница.

    Коментиран от #108

  • 104 МаДа

    5 3 Отговор
    Този бивш американски дипломат и на мен ми го каза - истина е!
    Сега продава магданоз, лук и марули на пазара, естествено инкогнито, който не вярва да ходи да го пита.
  • 105 Гошо тъпуту

    3 2 Отговор
    Бивши на США , и настоящи на Кремъл
    Уууууууууууееееееее
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Zвяра 🇷🇺

    10 3 Отговор

    До коментар #103 от "Евентуални преговори":

    за да бъдат изпепелени на секундата в която стъпят на руска земя ?
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Конструктивно не

    12 1 Отговор
    Ами деконструктивно доставят всяка седмица за по половин милиард долара оръжия на Украйна, в т.ч. забранени, с което се дефинират като военопрестъпници.
  • 111 Влажни гащички

    5 1 Отговор
    Американеца на снимката не си е доизрязал ноктенцата. Пууу марлядж
  • 112 Ксаниба

    13 2 Отговор
    Мир ще има. оркраина няма да има
  • 113 Урюрвкос

    1 2 Отговор
    фейк
  • 114 Просто Член

    11 1 Отговор
    Откога ви казвам, че укрите са само бойно поле и нищо повече. Те нямат глас. Нямат и държава вече. Русия и Америка си я поделят.
  • 115 874346

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "реру":

    „смъртоносните инструменти, от които се нуждае Украйна, за да сложи край на борбата си“.
    ???
    Решила е да се самоубива ли?
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Мефистофел

    9 1 Отговор
    " САЩ са били готови да работят конструктивно с Москва."

    Това е оксиморон. Конструктивната работа на ФАЩ се заключава в "Ние казваме, вие изпълнявате. При това за ваша сметка."

    Коментиран от #122

  • 120 Уса

    10 1 Отговор
    Прекрояват новите граници без Зеленски
  • 121 Каквито и срещи да има

    7 2 Отговор
    САЩ иска и се нуждае от тази война! Така, че преговорите може да са за много неща, но не и за мир!

    Коментиран от #123

  • 122 ХА ХА

    1 3 Отговор

    До коментар #119 от "Мефистофел":

    Да защото имат данни, никой в света няма такива данни, най малко русия, не може да имаш зад гърбъ си само ракети, трябва бвп. Основан вътрешни разработки а не като китай на купени и откраднати. СВЕТОВНИЯ МОЗЪК Е АМЕРИКА, ПРОУМЕЙТЕ ГО

    Коментиран от #129

  • 123 ХА ХА

    2 4 Отговор

    До коментар #121 от "Каквито и срещи да има":

    Америка се бори за това за което си е платила коп лкото са и поискали, а русия си мисли че може да го вземе с цената на живота на буряти и чукчи.
  • 124 Пълни глупости

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "?????":

    Нищо не си противореча!
    Мога да дам линкове дори от "уажаваните" медии!

    Ако сам не можеш да се справиш!
  • 125 Обективен

    4 1 Отговор
    Това е така. Но това тук е най-важната статия публикувана някога в този сайт.

    Москоу Таймс не е руска медия- за сведение на невежите.

    Казатото в статията е капитулация на запада. При внимателно прочитане! Искат да предложат на Русия, да спрат санкциите и да и дадат каквото иска от Украйнс, но да се отксчи от Китай. За да няма готвеното откачяане от долъра и съюз межд БРИКС държавите.
    Отчаян ход, на който "Москва не вярва на сълзи"!
    Москва не им вярва вече за нищо. Хитрата сврака, с двата крака
  • 126 Иван

    1 0 Отговор
    Линия ( шеста глуха) между посолството на САЩ в България и атлантическите родоотстъпници.
  • 127 Иван

    1 0 Отговор
    "Опитът да се......"....... значи булгар соросоидите следват указанията на ЦРУ и Мосад.
  • 128 Иван

    1 1 Отговор
    Поражението е опция за Украйна, Полска К.,Германия и Румъния.
  • 129 Мефистофел

    3 0 Отговор

    До коментар #122 от "ХА ХА":

    "СВЕТОВНИЯ МОЗЪК Е АМЕРИКА, ПРОУМЕЙТЕ ГО"

    Майтапиш се, нали? Всички открития, иновации и разработки са направени от емигрирали учени, завършили образованието си в Европа. Това, че ръководителите на проектите са американци или индийци, абсолютно нищо не значи, защото техните задължения са предимно административни. А краварите печатат $$$, но не печатат мозъците.
  • 130 ийикуй

    3 1 Отговор
    Тези мръсни и нахални кравари съвсем са се самозабравили. За какви се помислихте бре глупаци? Те искали да налагат на Русия? Те мислили за смяна на Путин? А бе самозабравили се крадци, лъжци и разбойници, трябва нормалното човечество да ви зигони от всякъде където може. Така ми се ще дави тегля една ама ще ме изтрият. Мръсници с мръсници като бъхливи котараци трябва да ви гонят от всякъде.
  • 131 Ето Я Есенцията

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Ако на някой нещо не му е ясно, моля да вникне в това: "По този начин администрацията на Байдън осъзна - макар и твърде късно - че Русия иска да бъде взета на сериозно, като нейното военно натрупване по границите на Украйна през 2021 г. беше тактика за привличане на внимание." - стига да не е нова измама към Русия за печелене на време.
  • 132 Хахаха

    3 1 Отговор
    Ако питате мен Русия не трябва да се занимава със преговори защото те са просто губене на време САЩ никога не изпълняват задълженията си те просто гледат тяхните интереси и не ги интересува интересите на друга държава
  • 133 фантастика

    1 0 Отговор
    А една жена каза.........
  • 134 Аре стига

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ПУТИН КЪДЕ Е":

    с тия глупости за трите дни и за бункера! Нито едното, нито другото са верни, просто някой пусна тия мухи и русофобите налапаха дръжката на бастуна и ги повтарят до безконечност, смятайки, че така стават оригинални и интересни, което също не е вярно...
  • 135 Българин

    1 0 Отговор
    обичам русия и путин просто ми казаха да пиша че ги мразя