Last news in Fakti

3 Август, 2023 08:06 907 3

Цяла нощ продължи битката за потушаване на голям горски пожар в Кипър

  • кипър-
  • пожар-
  • горски-
  • битка

Той избухна около 15.00 ч. вчера

Цяла нощ продължи битката за потушаване на голям горски пожар в Кипър - 1
Източник: БГНЕС

В Кипър през цялата нощ продължи битката за потушаване на големия горски пожар, който избухна около 15.00 ч. вчера. Близо 300 души от различни служби, около 40 противопожарни автомобили, земекопни машини и цистерни, 9 въздушни противопожарни средства участваха в гасенето му.

Дългият почти 2 километра огнен фронт в планинската част на област Лимасол е ограничен и пожарът е овладян, обявиха от Отдела по горите малко преди полунощ.

Останаха обаче много активни огнища и усилията за потушаването им продължиха през нощта, предаде БНР.

За целта бяха изпратени допълнителни екипи и техника към сухопътните сили, след като около 20.00 ч. снощи бяха преустановени полетите на противопожарните самолети и хеликоптери, съобщиха от Отдела по горите.

Пожарът е един от най-тежките, с които са се сблъсквали огнеборците и горското стопанство в Кипър, подчертаха от двете служби по-рано през деня.

Гасенето му бе затруднено, тъй като огънят е в гориста непроходима местност, без достъп заради липсата на пътища и допълнително разпалван от силния вятър.

Един пожарникар бе леко ранен и е настанен в болница.

Все още не може да се посочи причината за пожара и не се изключва умишлено действие, казаха от Отдела по горите.

За днес в Кипър е обявен жълт код за високи температури от 40 градуса и червен код за опасност от пожари.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Джен от ЕС

    0 0 Отговор
    Нищо ще си запалят по голям другаде. важното е да вървят екологичните загони за гласуване. Това население какво ще го правят?