Last news in Fakti

5 Август, 2023 05:18 9 293 7

Саудитска Арабия призова гражданите си бързо да напуснат Ливан

  • саудитска арабия-
  • ливан

Саудитците са призовани и да избягват да се приближават до райони, в които има въоръжени конфликти

Саудитска Арабия призова гражданите си бързо да напуснат Ливан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Саудитска Арабия призова гражданите си бързо да напуснат Ливан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Саудитците са призовани и да избягват да се приближават до райони, в които има въоръжени конфликти в тази страна, се казва в изявление на саудитското посолство в Ливан, публикувано в социалната мрежа X (бивш Туитър). В текста не се пояснява за кои райони в Ливан става дума.

На 1 август и Великобритания актуализира съветите си за пътуване на британци до Ливан, като ги призова да избягват несъществените пътувания до части на ливанския юг, близо до палестинския бежански лагер Айн ел Хилуей.

Най-малко 13 души, повечето от които палестински бойци, бяха убити в сражения, които се разразиха в лагера на 29 юли между привърженици на движението Фатах и твърдолинейни ислямисти.

Това е най-големият бежански лагер от общо 12-те палестински лагера в Ливан. В него живеят 80 000 палестинци от общо 250 000-те намиращи се в Ливан, според данни на агенцията на ООН за палестинските бежанци.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 11 Отговор
    богат български пенсионер съм!

    искам да питам кирчо кривата уста ще даряваме ли и за ливан по една пенсия?

    щото иначе излиза че сме расисти като за окрайна дарявахме па сега да си траем?

    Коментиран от #4

  • 2 ГОЛЯМ СМЯХ

    33 13 Отговор
    оня дето носеше генератори за ток , сега ще носи ли генератори за ток в ливан ? или там няма далавера?

    Коментиран от #7

  • 3 Калпазанин

    42 7 Отговор
    Това са палестинци изгонени от земите си, и нито дума от оон, зсщо така бе. Защо на укрия се помага а на тях не някой може ли да отговори защо говедата помагат на грабители евреи и са оъреи дружки с тях. Може ли някой да си представи лагер с 80 000 бежанци и 250 000 намиращи се в страна като Ливан
  • 4 Също да питаме

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Защо сирийските, иракските и афганистанските бежанци се крият в багажниците на ванове и тирове, а украинските са в 5звездни хотели и молове и им плащаме всичко? Това не е ли също расизъм, либерасти???
  • 5 Долни долни

    8 4 Отговор
    Мед..или.Значи Ливан да мрът.А някои в 5звездни хотели.Долни отвратителни пропаганди

    Коментиран от #6

  • 6 Роко

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Долни долни":

    Ти май не правиш разлика между ислямски фанатици и християни
  • 7 Вий

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    СТРАХ ГОЕ, ЧЕ ЕВРЕИТЕ ЩЕ ГО ГРЪМНАТ НА МИГА. ПЪК И ДРУГО СИ Е ДА ПОМАГА НА ФАШИСТИТЕ. НЯКАК ПО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЗВУЧИ И ИМА, КОЙ ДА ГО ОТБЕЛЕЖИ.