Last news in Fakti

16 Август, 2023 10:55 3 068 4

Ден на траур заради тройното убийство в петък

  • убийство-
  • сараево-
  • протест-
  • ден на траур-
  • босна и херцеговина-
  • нермин сулейманович

Знамената на институциите в страната днес ще бъдат свалени наполовина

Ден на траур заради тройното убийство в петък - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Босна днес е ден на траур заради тройното убийство в североизточния босненски град Градачац, извършено миналата седмица, съобщават босненските медии, цитирани от БТА.

В петък Нермин Сулейманович застреля бившата си жена Низама Хечимович, а след това още двама мъже, баща и син, след което се самоуби. Няколко полицейски служители са разследвани, а срещу съдия, който не е разпоредил на Сулейманович да му бъде забранено да приближава партньорката си, се води проверка.

Нермин Сюлейманович, срещу който е бил подаден сигнал за насилие от партньорката му и който вече е бил известен на полицията като човек с криминално минало, уби Низама Хечимович и още двама души миналия петък. Той излъчи жестокото убийство на живо в Инстаграм. След като убива жената, стрелецът убива баща и син, които познава. След като полицията го обгради, тройният убиец се самоуби, припомня порталът Кликс.

Знамената на институциите в страната днес ще бъдат свалени наполовина, телевизионното и радио съдържание, както и всички предвидени спортни и развлекателни събития трябва да бъдат съобразени с деня на траур.

Правителството на Република Сръбска и правителството на Федерация Босна и Херцеговина, двете съставни части на Босна, взеха решения да обявят 16 август за ден на траур.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    7 0 Отговор
    Тя простотията не ходи по животните
  • 2 Някой

    7 1 Отговор
    Нека позная - там още не са приели Истанбулската конвенция, нали? Иначе, не би имало такива случки...
  • 3 ден победа

    0 1 Отговор
    не траур, инструктор продава на весо и взима дрогата . убива крис и го ограбва . жената на инструктор порти инструктор в полис - от там я изритват, че лапат от инструктор. той се гръмва с незаконно оръжие . Колко народ е убил. Може да е гръмнал и крис. тука се чудят откъде толкова дрога...
  • 4 миче що преди седмица ни писа

    2 0 Отговор
    за тоя че убил жена си а не спомена и за други двама. Или тогава това е била важната новина за жената!?