Last news in Fakti

17 Август, 2023 20:08 1 344 11

Войната за Нагорни Карабах! Вашингтон е обезпокоен от продължаващата блокада на Лачинския коридор

  • нагорни карабах-
  • армения-
  • азербайджан-
  • лачински коридор

Белият дом поддържа диалог и дипломация на различни нива и е ангажиран на рутинна основа, за да види дали може да постигне по-добър резултат по дипломатически път

Войната за Нагорни Карабах! Вашингтон е обезпокоен от продължаващата блокада на Лачинския коридор - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ остават дълбоко обезпокоени от продължаващата блокада на Лачинския коридор и продължават да призовават Азербайджан да възстанови свободното преминаване през него, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби, цитиран от арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС, пише БТА.

"Оставаме дълбоко обезпокоени от продължаващата блокада на този коридор в Нагорни Карабах за търговски, хуманитарни и частни превозни средства. Искаме да видим този коридор отново отворен. Продължаваме да настояваме пред правителството на Азербайджан да възстанови бързо свободното преминаване на търговски, хуманитарни и частни превозни средства там", каза Кърби.

Той допълни, че Белият дом поддържа диалог и дипломация на различни нива и е "ангажиран на рутинна основа, за да види дали можем да постигнем по-добър резултат по дипломатически път."

"...ще продължим да се ангажираме дипломатически, за да насърчим мирно решение тук, за да се намали напрежението, и със сигурност да отворим отново коридора в Нагорни Карабах, за да може хуманитарната помощ и доставките да стигнат до хората, които се нуждаят най-много от тях", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    13 1 Отговор
    Американците няма да бъдат канени в миротворци.
  • 2 МинОвач

    12 1 Отговор
    САЩ да идат при султана с исканията си , азерите отдавна са зависими и слушат само каквото им обади анкара,
  • 3 Иванов

    18 0 Отговор
    А бе тия що не си гледат изперкалия си президент БайДрън ? Що не си погледнат в западналата им кочина , ами се чудят само къде каква война да започнат?
  • 4 Калпазанин

    11 0 Отговор
    И Москва и Анкара и Баку и Ереван са обезпокоени от държавния на дълг на фащ и отношението за вдигане на стена на границата с Мексико струваща толкова много пари, доларе, и аз съм обезпокоен от разследването на сина на бай пън и че Америка уж била разединена, тцтцтц тцт. Има ли място на планетата земя и вселената за за което не знаме че говедата се безпокоят
  • 5 Хасковски каунь

    10 1 Отговор
    САЩ не знаят какво е Армения, а говорят с притеснение за Лачинския коридор
  • 6 Тед

    8 4 Отговор
    Веднага трябва да спрем вноса на азерски газ. Безобразие! 30 години Азербайджан води война с Армения. Не на азерския газ, той не е демократичен. :)
  • 7 Вирус

    4 0 Отговор
    Тези пак обезпокоени хахаха
  • 8 Карабах барабах

    7 0 Отговор
    Вашингтон е на всяка манджа мерудия.
  • 9 681

    6 2 Отговор
    Когато става въпрос за главорезите арменци ,кръстоносците начело със терористичната държава САЩ се активизират.
    А какво стана с коридора "Зевгазур" ,който трябва са свърже Турция със Средна Азия през Армения?
    Лачинския коридор хрантути терористите и убийците от 1994 г в Ходжалъ. Те трябва да пукнат от парче олово или гладни все едно.
  • 10 Как може

    5 1 Отговор
    Най големия длъжник в света да определя правилата. По принцип трябва да мълчат а не да дават съвети какво мислят че ако предизвикат трета световна ще им простят борча!! Рано или късно това ще го прехвърлят на тяхна територия и ако мислят че ще се отърват както по филмите се лъжат. Вече не са велика сила а длъжници.
  • 11 Сандо

    3 1 Отговор
    Обективно погледнато азерите са си прави