Last news in Fakti

18 Август, 2023 08:31 4 097 6

Тийнейджър призна за убийството на 17-годишната си бивша приятелка

  • убийство-
  • плаж-
  • уругвай-
  • момиче-
  • приятелка-
  • задушаване-
  • насилие над жени

Според аутопсията младото момиче е починало от задушаване

Тийнейджър призна за убийството на 17-годишната си бивша приятелка - 1
Снимка: Shutterstock

17-годишна уругвайка беше убита от бившия си приятел, предизвиквайки вчера буря от възмущение в Уругвай, където от началото на годината официално са регистрирани 11 убийства на жени заради пола им, предаде Франс прес, съобщи БТА.

Тялото на Валентина Кансела Сармория беше открито в сряда следобед наполовина заровено в пясъчна дюна на плаж в Пунта дел Есте – главният морски курорт в страната. Бившият ѝ приятел, който също е на 17 години, завел полицията на мястото, след като признал за убийството на тийнейджърката, която беше в неизвестност от предишния ден.

Двойката е била заснета от камери за видеонаблюдение да пристига на плажа във вторник следобед, но младежът се върнал сам. Вчера той беше обвинен в убийство при утежняващи обстоятелства и задържан под стража. Прокурор Хорхе Вас ще поиска максималната присъда, т.е. десет години, колкото е максимумът за непълнолетен извършител, заяви пред журналисти Хавиер Бенек, говорител на офиса на главния прокурор.

Според аутопсията младото момиче е починало от задушаване. Към 30 юли в уругвайското вътрешно министерство са постъпили 24 473 жалби за домашно насилие и са регистрирани 11 убийства на жени. Според директора на Националния институт за жените Моника Ботеро това число е в рамките на средната годишна стойност, като всяка година в страната се регистрират средно по 25 убийства на жени.

Смъртта на младата Валентина Кансела идва няколко дни след тази на 23-годишна жена, отвлечена и убита при пътен инцидент, причинен от нейния бивш партньор, 29-годишен бивш полицай. През 2017 г., Уругвай промени наказателния си кодекс и включи в закона текст, че убийството на жена представлява утежняващо вината обстоятелство в случай на убийство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси Марков

    10 1 Отговор
    Като сме почнали с Парагвай, да подкараме и Индия - вчера там са изнасилили около 150 жени и девойки. Толкова изнасилват средно за 12 часа.
    Или мислите, че в България не убиват достатъчно хора, затова ни занимавате с убийства в Парагвай!!!
  • 2 Механик

    3 1 Отговор
    "УБИЙСТВОТО на жена представлява утежняващо вината обстоятелство в случай на УБИЙСТВО"
    Ми така де. Може пък убийството да не е убийство. Може да е всичко, нали?
    п.п.
    Само тоя абзац прочетох и дори няма да питам кой е автора на статията.
  • 3 Краставичар

    9 1 Отговор
    Тук някои моми и булки не са жертви,а агресори.Въртят по трима или четирима и ги унищожават физически и психически.

    Коментиран от #6

  • 4 Дрогба

    3 1 Отговор
    Гледайте още Холивудски филми и се учете какво правят там. Ще има доста такива инциденти.
  • 5 Нормален

    4 1 Отговор
    Младите квета станаха много нагли и агресивини и намират каквото си търсят.
  • 6 ПРОПУСНАЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Краставичар":

    И ФИНАНСОВО НАЙ ВЕЧЕ НЯКОИ СМЕНЯВАТ ПО ШЕСТ КОЛИ ЗА 5 ГОДИНИ!!!!