Last news in Fakti

20 Август, 2023 12:42 1 568 9

Огнен ад: Пожарите в Гърция, Испания и Канада продължават да бушуват

  • пожари-
  • гърция-
  • канада-
  • испания

Десетки хиляди души са евакуирани

Огнен ад: Пожарите в Гърция, Испания и Канада продължават да бушуват - 1
Източник: БГНЕС

Големите пожари продължават да се разрастват в няколко страни - Гърция, Испания и Канада, предизвиквайки евакуации на десетки хиляди души, пише БНР.

В Гърция, в района на град Александруполис, който се намира близо до границата с България, ситуацията с пожара излезе извън контрол. Няколко села са били евакуирани, къщи са изгорели, а пожарът продължава да се разпространява.

В Канада, горските пожари също се разрастват. Около 30 000 души в провинция Британска Колумбия са били евакуирани, а други 36 000 са в готовност да напуснат домовете си. Град Келоуна с население от 150 000 души е бил засегнат от пожара.

Както споменахме по-рано, в Испания, на канарския остров Тенерифе, огромен пожар не спира да се разраства от началото на седмицата. Над 26 000 души са били евакуирани, а пожарът е изпепелил повече от 5 000 хектара и има периметър от 50 километра.

Тези пожари представляват сериозни предизвикателства за силите за гражданска защита и пожарникарите в съответните страни, като подчертават необходимостта от координирани усилия за овладяването им и защита на хората и имуществата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Бунди

    3 9 Отговор
    А Луна -25 разцепи Луната. Роскосмос официално потвърди че за пореден път се наакаха..

    Коментиран от #4

  • 2 Майна

    13 3 Отговор
    Изменение на климата – изменение на климата – изменение на климата – светът гори. Глобалният север с емисиите на CO2 е виновникът. Метеорологичните карти в Южна Европа и Австралия са наситено червени. Добавете измислена степен или две и те ще бъдат черни.

    Новините говорят за 48 до 50 и повече градуса в Испания, Южна Италия, Сицилия, Гърция. Страшен. Едва ли някой забелязва и съобщава, че температурите са силно преувеличени от медиите, за да предизвикат ефект на страх и вина. Вероятно предшественик на топлинни блокировки.

    Метеоролозите са част от играта на лъжи.
  • 3 Майна

    10 2 Отговор
    От 2020 г., с началото на прословутата Програма на ООН за 2030 г., новините и фалшивите новини за жегата, провокираната от човека CO2 „промяна на климата“ достига нови висоти. За да подчертая тази точка, горските пожари не се предизвикват само от платени подпалвачи, но и от военни оръжия с насочена енергия (DEW) и други средства за промяна на околната среда (ENMOD) технологии.

    Нарича се геоинженерство – и това, на което сме свидетели днес, през последните три години и дори много преди това, е откровена война с изключително сложна въоръжена лазерно насочена електромагнитна енергия. Енергията е толкова силна, че взривява цели сгради при удар, с кули от пламъци, но щади дървета, взривява и изгаря коли, но не и гуми – както и лодки в морето, далеч от горящи гори.
  • 4 И цопнаха

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ал Бунди":

    на Земята .

    Коментиран от #5

  • 5 Ал Бунди

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "И цопнаха":

    ...цопнали са те..направо във фекалната яма...така са цопнали, че и след сто години няма да излязат..
  • 6 ИВАН

    8 0 Отговор
    Нарочно ги палят, а правителствата не взема мерки - не може в толкова технологични времена когато всеки съдия и всеки полицай го пазят с камери и т.н. да не могат да опазят най ценното нещо - горите.
  • 7 123456

    3 0 Отговор
    И при нас има пожари.
  • 8 ?????

    6 0 Отговор
    Това Факти ни осведомева за Аруба, но не и за България .
  • 9 ганю

    2 0 Отговор
    Сещам се за Ванга
    Казваше тя
    "В златни паници ке ядете ама вода нема да имате"
    това ще стане когато златото излезе на повърхността
    за сега златната жила се крие в дълбочина
    това е "правилния път" глобално затопляне бури урагани палене на гори и други подобни
    само човешката алчност и простотия е безкрайна