Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Септември, 2023 11:42 2 212 45

Ердоган за Украйна: В тази война няма да има победители

  • реджеп ердоган-
  • оон-
  • турция-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • владимир путин

Турция постоянно призоваваше страните да седнат на масата за преговори, каза Ердоган

Ердоган за Украйна: В тази война няма да има победители - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще продължи да полага усилия за постигане на дипломатическо решение на конфликта в Украйна и е готов да окаже всякакво съдействие, предават турските медии. Ердоган снощи държа реч на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН. Това е 13-ата реч на турския лидер пред Общото събрание на ООН, отбелязва телевизия СиЕнЕн-Тюрк, предаде БТА.

От самото начало казахме, че в тази война няма да има победители и победени. Турция постоянно призоваваше страните да седнат на масата за преговори. Ще продължим да полагаме усилия за прекратяване на войната чрез дипломация и диалог, като бъде запазeна независимостта и териториалната цялост на Украйна. Готови сме да окажем всякакво съдействие, подчерта той.

Още новини от Украйна

По въпроса за перспективите за възобновяване на споразумението за износа на зърно от украински пристанища, Ердоган заяви, че Анкара ще продължи да полага усилия за възобновяване на зърнената сделка, като добави, че "неизпълнението на всички условия на споразумението води до нови кризи".

През юли Москва преустанови участието си в "зърнената сделка", като посочи, че не са спазени обещанията към нея в рамките на споразумението. Турският президент вчера отново отправи призив към ООН да реформира Съвета за сигурност, като изтъкна, че „светът е по-голям от петте“ (страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН – бел. авт.).

За съжаление, в момента не можем да обрисуваме оптимистична картина на света. Продължаваме да сме изправени пред все по-опасни предизвикателства. Съветът за сигурност на ООН вече не може да гарантира световната сигурност и се е превърнал в бойно поле за политическите стратегии на пет държави. Обнадеждаващо е да видим, че нашите призиви за по-ефективен орган намират все по-голям отзвук в рамките на ООН. За пореден път казваме, че светът е по-голям от петте, каза Ердоган.

Той заяви, че "подкрепя позицията на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш относно необходимостта от реформиране" на Съвета и като цяло от подобряване на ефективността на световната организация. "Свят по-голям от петте" е лозунг, който е един от основните международни призиви на Ердоган през последните години.

Турският президент вчера също така призова ООН да признае т.нар. Севернокипърска турска република (СКТР, призната само от Турция) и да установи дипломатически отношения с нея. Ердоган заяви, че очаква мироопазващите сили на ООН в Кипър "внимателно да спазват принципа на безпристрастност“.

По въпроса за политиката на Турция към региона на Източното Средиземноморие, Ердоган заяви, че "той може да се превърне в регион на мир, просперитет и стабилност само ако се спазват правата и законите за всички". Ние не сме позволявали и никога няма да позволим на никого да пренебрегва собствените ни права тук, добави турският президент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    12 18 Отговор
    Стана за смяххххх
  • 2 Само констатирам

    21 23 Отговор
    Султанът пак се прави на оракул ... Естествено , че ще има победител и това ще е РУСИЯ !

    Коментиран от #31, #35

  • 3 мдаааа

    11 13 Отговор
    Най-после , кажи го на Вован бе , бай Ердо ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Билкара

    15 12 Отговор
    Руснаците победиха още 2014 г
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Соваж бейби

    17 7 Отговор
    Няма нужда от маси и преговори,това беше преди да се пролее много кръв.Сегашната ситуация доказва само едно - спирайте оръжието и всички видове помощи на украинските талибани няма смисъл,само завлича и Европа в икономически проблем и безработица!Това е токсична война за всички държави които са съучастници с украина !Дори не ни питаха ,нямаше рефердум хората съгласни ли са и те да страдат както казах икономически.Това не е международен проблем а рускоукраински!

    Коментиран от #21

  • 9 ИНЖ

    9 23 Отговор
    РФ започна тази война. Затъват като в Афганистан, че и по-зле. Ердоган като диктатор се опитва да спасява друг диктатор с окървавени ръце. No pasaran!

    Коментиран от #11

  • 10 Точно

    13 4 Отговор
    Ердоган е умен човек, прав е!
  • 11 прочети сайт *скандално*

    22 7 Отговор

    До коментар #9 от "ИНЖ":

    Жак Бо: Украинците си чупят зъбите в руската отбрана. Атаките им с дронове срещу мирни жители са тероризъм (С ВИДЕО)......

    Коментиран от #17

  • 12 мдаааа

    5 11 Отговор
    Явно , руснята я мъчи такова изказване ... а с Путин уж са си авери ..
  • 13 !!!?

    9 10 Отговор
    Прав е Ердоган ! Във войната в Украйна няма да има победители, но ще има победени...и това е Кремъл !!!?

  • 14 Реалист

    15 8 Отговор
    Руснаците като опънат мрежите и граничните колчета след Киев ще разберете кой е спечелил
  • 15 Ердоган

    6 0 Отговор
    Намекла че и Турция трябва да стане член на съвета за сигурност
  • 16 Буден

    12 0 Отговор
    ХИТРЕЦА Е НА ДАЛАВЕРА И АЛЪШ ВЕРИША МУ ВЪРВИ.
  • 17 Бухаха

    0 9 Отговор

    До коментар #11 от "прочети сайт *скандално*":

    Верно ли бе?
    Да минат на Катюша посока Донецк тогава както при Херсон

    Коментиран от #19

  • 18 Прогноза

    5 8 Отговор
    Ердоган момчето тука е в грешка
    Това си е гражданска война и ще приключи със драматична загуба на една от двете страни..най-вероятно загубилите ще са руските фашисти
  • 19 Жак Бо

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Бухаха":

    "Нито един от украинските пробиви от началото на юни – тогава се датира началото на контраофанзивата, от 4 юни, не успя. Казвам “датират”, защото украинците бяха казали, че няма да обявяват началото на контраофанзивата, вероятно защото са очаквали, че ще има обрати и предпочитат да я обявят, ако имат успех. На нито едно място от фронта украинците не достигнаха първата отбранителна линия. Те остават в т. нар. зона на наблюдение, където те и танковете им са контролирани от минни полета...."

    Коментиран от #22, #23, #33

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не познахте

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Ооо много сериозен местен проблем е
    Няма как една издъхнала империя като руската да променя граници на европейския континент защото ще даде разни идеи на други бивши величия в района

    Коментиран от #28

  • 22 Бухаха

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "Жак Бо":

    Убеден ли си
    Аз викам много успешно прецепиха подводница за 300 милиона долара и продължават да цепят

    Коментиран от #24

  • 23 Надежди разни

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "Жак Бо":

    И кво сега да вземем да умуване защо подлото джудже се е закопал и заринал с мини като първобитен човек ли?
    Хората ще стрелят там където могат докато ония не си тръгнат какво сложно има..хаймарса стреля до морето всичко е точно
  • 24 Жак Бо

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Бухаха":

    "Въоръжихме Украйна за слаб противник, а днес украинците плащат за тази погрешна интерпретация, на която също се поддадоха, защото приеха този разказ, който им допадаше и им позволи да преобърнат образите. Знаем, че в битки като в Бахмут, но преди това – в Харков през септември миналата година и в Херсон, две зони, които украинците превзеха много бързо, след като руснаците ги напуснаха, нямаше битки, но имаше значителни загуби. Но те не поставиха акцента върху тези загуби, а върху факта, че руснаците са си тръгнали. Вместо да си вземат урок от тези битки или не-битки, тъй като нямаше битки, а просто руснаците се изтеглиха, американците засякоха това изтегляне и предупредиха украинците, които влязоха в празна територия, но бяха посрещнати от силен артилерийски огън и имаха хиляди загинали, без да се сражават.....,
    Подобни са събитията в Харков чети

    Коментиран от #25

  • 25 Тоз казал оня казал

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "Жак Бо":

    Ошанка цитирай малко руски източници по достоверно ще изглеждаш

    Украинците покриват в момента цялата окупирана територия включително и Крим с артилерия..ще има още жестове на добра воля бъди сигурен..до зимата сте излетели от Бахмут и това е началото на края там

    Коментиран от #27, #29

  • 26 Помнете чечня

    5 7 Отговор
    Руските направиха доминион от чечня. Изцяло на руска издръжка, нищо и никакъв бвп. Без цел, само за едното его. Плюс, чеченците мразят руските, мразят и отрока Кадиров и се надяват да иде на... Където минат руските опропастяват живота на хората. Сега и донбасци мрънкат срещу "освободителите"...
  • 27 Жак Бо

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Тоз казал оня казал":

    "Вчера видях в белгийската преса, че белгийската армия не може да дава повече боеприпаси на Украйна и че сега ѝ липсват 7 млрд. евро, за да възстанови собствените си запаси с боеприпаси. Това означава, че западните страни, европейците в частност, но и американците до известна степен, са силно изтощени, за да оказват помощ на Украйна. Така че желанието им е непокътнато, но не и способността им да го направят....."

    Коментиран от #38, #39

  • 28 Соваж бейби

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "Не познахте":

    Колкото България си върне загубените граници ,погълнати от комшиите толкова шанс и за украина !Ти защо береш грижа за чуждото умряло и благо ?ами за родното не мислиш или не си чел история ли ?.Мисли реално и с факти не с мечти ,Русия няма да загуби напротив по документ ще си вземе това което иска !
  • 29 Жак Бо

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "Тоз казал оня казал":

    "Проблемът е, че по протежението на тази линия има едно малко село, което се казва Работино, което преди войната е наброявало 480 души. То беше опразнено от своите жители. Украинците атакуваха този район и от юни са блокирани в това село. Атакуваха го на 7 юни и оттогава не могат да продължат напред.....

    Коментиран от #37

  • 30 Да бе да

    3 1 Отговор
    Да,но ще има победени.

    Коментиран от #34

  • 31 Даааааа

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Само констатирам":

    МОЖЕ,АМА НА КУКОВ ДЕН!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А бе

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Жак Бо":

    РУСКИ МАНИПУЛАЦИИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ НИКОГО НЕ ВЪЛНУВАТ ,А КУПЕНИ ПИСАТЕЛИ, НИ НАЙ МАЛКО,ДРУГАРЕ!!
  • 34 Дааааааааа

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Да бе да":

    ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ТОВА ЩЕ Е РФ!!!!
  • 35 А бре

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само констатирам":

    "Уракула" трябва да заслужи евтините украински въглища,предоставени му от окупираните територии!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Неееееее

    3 7 Отговор

    До коментар #29 от "Жак Бо":

    НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ПЛАТЕНИТЕ ОТ РУСКАТА ПРОПАГАНДА!

    Коментиран от #40

  • 38 А бе

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "Жак Бо":

    Жак ли си ,бобо ли си,не те знаем ,ама май си Генадий,или Алексей или Сергей, или Вова.......няма значение, но никой не вярва на една твоя дума!!

    Коментиран от #42

  • 39 Добре запознат

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Жак Бо":

    Другарю боооо,май изобщо не си запознат!! Снарядите не се дават от белгийската армия,а от правителството на Белгия!! До кога ще ни правиш на балъци,другарю??!

    Коментиран от #41

  • 40 Ако щел вярвай, ти по разбираш от него:)

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Неееееее":

    Добър ден, Жак Бо! Вие сте бивш полковник от швейцарските разузнавателни служби, специалист по страните от Изтока и бивш ръководител на доктрината за мирните операции на ООН. В рамките на НАТО сте участвали в програми в Украйна, по-конкретно по време на Майдана през 2014 г.
  • 41 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Добре запознат":

    Ако армията няма, то и правителството няма какво да да бре, умник
  • 42 Излъганото камилче си ти

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "А бе":

    Полковник Жак Бо: "Беше необходим разказ, който да обясни на хората, че Русия не може да спечели, че Украйна вече е спечелила, защото е в пълното си право. Накрая всичко се въртеше около този разказ. По един или друг начин, всички големи западни медии се присъединиха към този разказ, а дисидентските гласове автоматично бяха изключени. Видяхме го в платформите на социалните мрежи, където систематично се свалят всички възможни източници на алтернативни разкази. Това беше направено в Туитър, в Ютуб, видяхме го и в медиите, в телевизионните предавания, където изведнъж беше отстранено всичко, което не следва официалната линия на информация....."
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Пфу, Ердоган

    1 1 Отговор
    Турско мекере с формата на Ам Гъл...
  • 45 Завинаги

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Свободен":

    Това което виждаш на огледалото е лека жена..... може и без костюм