Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Октомври, 2023 13:09 1 758 39

Евродепутат: Парите за Украйна може да свършат в края на тази година

  • украйна-
  • евродепутат-
  • бюджет-
  • ес

Заяви евродепутатът Ян Олбрихт от ЕНП

Евродепутат: Парите за Украйна може да свършат в края на тази година - 1
Източник: Shutterstock

Ако не променим бюджета на ЕС, парите за Украйна ще свършат в края на тази година, а освен трябва да изготвим бюджет на Общността и за следващата - това каза евродепутатът Ян Олбрихт от ЕНП по време на дебат за многогодишната финансова рамка /2021-2027/ на ЕС в Европейския парламент в Страсбург.

Той призова Съвета на ЕС да действа бързо.

Още новини от Украйна

Съдокладчикът Маргарита Маркеш допълни, че промяната е необходима, за да продължи подкрепата на Украйна вътре и извън страната, както и за смекчаването на нейните последици върху живота на европейците, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си

    45 1 Отговор
    Има си дума и специализирани заведения за такива които наливат вода в буре без дъно ......
  • 2 Това

    31 0 Отговор
    не е бездънна яма !
  • 3 Нека свършат

    42 1 Отговор
    Нагли укри
  • 4 така ли

    22 1 Отговор
    Лапайте най-дългото и го източите до сухо....
  • 5 ТУРЧИНА АЛИ

    23 3 Отговор
    Добра новина ,умряха тия кучета украински тъпаци ,айде в ляво ,ред е на Десният режим ,да поеме юздите
  • 6 Факти пишете за...

    32 1 Отговор
    Полша отказва да бъде „дън“ в новата война на Запада: във Варшава се проведе масов марш срещу сегашното правителство
    По оценки на столичното кметство в демонстрацията на опозиционната партия на бившия премиер Доналд Туск са участвали около 1млн души
    Във Варшава се проведе най-мащабното масово шествие в историята на полската столица. Самият Туск нарече марша "символ на прераждането".
    „Изправяме се да се борим със злото, да изправим това правителство пред правосъдието лице в лице, така че Полша отново да се освободи от лъжи, омраза и кражба. Това е нашето време“
    Обвиняват управляващата в Полша партия "Право и справедливост" (PiS) на Ярослав Качински в множество нарушения на закона, стремеж за напускане на ЕС и финансови измами.
    Много експерти обръщат внимание на факта, че състоялото се преди ден шествие, в което се включиха милион граждани, се състоя две седмици преди следващите парламентарни избори в страната - 15 октомври. Представителят на Гражданската платформа, адвокат Камила Гасюк-Пичович, ако партията спечели изборите, заплаши да съди президента А. Дуда, председателя на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, премиера Матеуш Моравецки, вицепремиера Яцек Сасин и други за „нарушение на конституцията и върховенството на закона“.
    Полша се оказа безкомпромисен изпълнител на волята на Белия дом, което доведе до катастрофални резултати - тя се превърна в изгнаник в ЕС, пише полското издание Niezale?ny Dziennik Polityczny.

    Коментиран от #7

  • 7 Факти....

    30 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факти пишете за...":

    Отбелязва се, че поляците, както и украинците, ще бъдат хвърлени в пещта на борбата за интересите на световния хегемон под лозунга „защита на демократичните ценности“. И никой няма да се притече на помощ на Варшава.
    Страната беше наводнена от мигранти, а военно-промишленият комплекс, тежката промишленост и частният бизнес пострадаха от решенията на правителството на Дуда-Моравецки.
    „Днес Полша е на ръба на търговска и икономическа война, а най-лошото е, че е на ръба да влезе в пълномащабна война с Русия. И ако сегашното правителство спечели изборите тази година, най-трагичните прогнози могат да се сбъднат“.
    В същото време се подчертава, че обикновените поляци не искат това, но никой не се интересува от тяхното мнение. Всъщност Украйна и Полша са просто санитарен кордон срещу Русия. Но в момента поляците трябва да се замислят сериозно, защото ако бъдат въвлечени във война с Русия, но поради постоянна конфронтация със своите съседи и съюзници, никой няма да им помогне. Сегашното правителство превърна Полша в изгнаник, от който е по-лесно да се отървем, отколкото да се споразумеем, заключава вестникът.
    Между другото, статията развълнува потребителите. „Властите отдавна превърнаха Полша в изгнаник, от който е по-лесно да се отървем, отколкото да постигнем споразумение“ - и това не се случва за първи път в историята на Полша. И всеки път западните съюзници изоставяха и всеки път Полша изчезваше от картата на света.

    Коментиран от #8

  • 8 Факти.....

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факти....":

    И всеки път преди това Полша разваляше отношенията с всичките си съседи с надеждата за помощ отдалеч. Е, това е просто някакъв лош навик“, „Мисля, че Стара Европа дори ще се зарадва, ако руснаците отчупят рогата на Полша, заедно с техните непосилни желания. и дори когато предложим например примирие, Германия ще каже - не, Полша умря, така умря", "Прекалихме, прекалихме!" Надявам се, че няма да пощадят трупите като украинците“, „Германците не са забравили, че една трета от Германия е дадена на поляците“.
    По-рано полският премиер Матеуш Моравецки направи гръмко изявление по адрес на Русия. Той предупреди, че 40 милиона поляци са готови да воюват срещу Москва. А полският наблюдател Конрад Ренкас каза, че полски граждани вече воюват в Украйна и това не са някакви доброволци, а наемници и военни, които са изпратени там от тяхно командване.
  • 9 НАП

    30 1 Отговор
    Не може, а ЩЕ. Чехите, поляците излязоха срещу даването пари. Следват и другите. Е, ние сме овци. Блеем си.
  • 10 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    22 1 Отговор
    Сборището е пред разпад, само след това по държави народите трябва да искат възмездие за грабежа и геноцида от марионетките и подлогите си!

    Коментиран от #16

  • 11 Гай Турий

    30 0 Отговор
    Нито цент за Окаяна. Откъде накъде еврочиновниците в Брюксел ще ни прахосват нашите пари заради наркозависимия шут и цялата киевска хунта?! Да ги дадат на България. И без това ни разрушиха всичко, накрая да вземат и си възстановят част от щетите, които ни нанесоха заради вкарването ни в еврейския съюз.
  • 12 Ела да ти кажа

    13 0 Отговор
    Парите за тази година. Може да свършат в края на тази година.

    Коментиран от #13

  • 13 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    21 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ела да ти кажа":

    Клоуна евреин разклати неолибералните западни капиталисти, сигурно ще спомогне и за разпада на сборището, което за България ще е супер. Тогава тия марионетки и подлоги, олигарси и престъпници където ни мачкаха и унищожаваха само и само да сме в сборището, ще видят кон боб яде ли?!
  • 14 Последния Софиянец

    20 0 Отговор
    САЩ спря парите за Украйна и сега минават на издръжка на България.
  • 15 Само да попитам!

    25 0 Отговор
    Украйна каква ни се пада, че толкова сме загрижени за нея? По-точно управляващата върхушка? Та там са се сбрали крадец до крадеца, а ЕС се сили да помага... Да помага на кого? На тия от върхушката да трупат дебели сметки? А не, мерси! Не че зависи нещо от мен и от такива като мен, но не съм съгласен парите на европейските данъкоплатци, между които сме и ние, да се дават на крадците от Киев, че да продължат да пращат народа си в месомелачката...

    Коментиран от #17, #20

  • 16 1944

    0 13 Отговор

    До коментар #10 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    ми искайте сметка от комунистите крадев и баце.

    Коментиран от #18

  • 17 Свет лампа

    1 20 Отговор

    До коментар #15 от "Само да попитам!":

    Ама ние не сме се загрижили за нея бе. Тя е предимно в устата на някакви пропаднали путинофили. Много ги дразни защото направи на пух и прах. Всички фантазии на путинофила чуждопоклонник. Преди си бяха мизерни путинофили ама русия беше някаква силна. Сега са мизерни путинофили. А русия е супер смешна и я бият на тупан.
  • 18 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "1944":

    Ти, знаеш изобщо какво е комунист и правиш ли разлика от бандит и комунист?

    Коментиран от #21

  • 19 тц тц

    20 0 Отговор
    Гражданите на Западна Европа се отказаха от къпане и отопление, сега могат да се откажат и от заплатите за да може тъщата на Зеленски да си купи още едно имение:)
    П.П. Родните джендъри да не се ослушват ами да почват да си даряват заплатките, както нареди Киро:)
  • 20 1944

    0 14 Отговор

    До коментар #15 от "Само да попитам!":

    104 рублички за евро. аре блокирайте некой междуселски път мутрофанова от пасолството да ви дигне надника. че пенцийката не стига.
  • 21 1944

    0 14 Отговор

    До коментар #18 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    комунистите сте най лошите бандити.

    Коментиран от #22

  • 22 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    16 0 Отговор

    До коментар #21 от "1944":

    Най-лошите бандити управляват в България 33 години и това са пребоядисаните комунисти, те и преди това не са били истински комунисти, защото навремето им е простено и тогава са се пребоядисали да си спасят богатствата и през 1989г. пак се пребоядисаха за да могат пак да крадат и да правят богатства.
  • 23 ХА ХА ХА

    16 0 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ЕВРО ДЖЕНДЪРИТЕ ЩЕ ИЗРЕЖАТ НАШИТЕ ПАРИ ЗА КОИТО ИМА СПОРАЗУМЕНИЕ И ДОГОВОРИ ! НО ЩЕ ГИ ДАДЪТ НА УКРО НАЦИСТИТЕ ПОД НАТИСКА БА ДЕМЕНЦИЯТА ! СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е ТОВА ?
  • 24 Калпазанин

    13 0 Отговор
    Нема страшно, ротшилд ще напечата ама ще дойде време ше стреляте по руснаците с фунийки от долари и евра
  • 25 Запада умре !

    13 0 Отговор
    Бог да го прости !!!!!!!!!
  • 26 Ей на това му се вика Кув....е"" ски

    12 0 Отговор
    Номера ....запомнете запада е едно голямо лъжливо , алчно , подло човече !!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Ми то.....

    12 0 Отговор
    Защо се натискаме да отидем при тия които не си държат на думата и договорите .....а не отидем при ония които изпълняват всичко само със стискане на ръка ??????????
  • 28 Зеленко Белоносков

    12 0 Отговор
    Шефа рече:
    "Пари нема - действайте!"
    Добре, че Брендака още дава на версия...

    Коментиран от #36

  • 29 Нов

    5 0 Отговор
    Що нема ли хартия и мастило?
  • 30 Запада е корумпиран !!!

    19 0 Отговор
    Нека Фон Дер Лаен каже защо ЕС блокира разследването на фирмата на брат и във Румъния за корупция ????? Ако беше някои друг ....щяха да валят обвинения от всякъде ????????
  • 31 Хи хи хи . Голям майтап !

    15 0 Отговор
    Ако запада толкова милее за укро нацистите , нека тия които ги подкрепят да
    даватт своите собствени пари ......а не
    раздаватт НАШИТЕ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #32

  • 32 Он е пълен мизерник

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хи хи хи . Голям майтап !":

    Ти верно ли имаш пари бе ахахха
  • 33 Сметни

    7 1 Отговор
    По едно левче вземат на месец от бедните европеиски народи.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 НИКО

    11 0 Отговор
    ПЛЪХОВЕТЕ НАПУСКАТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ УСРАИНА
  • 36 ПЕРО

    13 0 Отговор

    До коментар #28 от "Зеленко Белоносков":

    ТРИ СТРАНИ ИЗДИРВАТ БРЕНДАКА А ТОИ СИ ВЕЕ В УСРАИНА ПИЩАКА, НО ЩОМ Е ЗА КОКАИНА НА ЗЕЛИНСКИ НИКОИ НЕ ГО ЗАКАЧА
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Това е руска пропаганда

    3 0 Отговор
    Не, не нашият "елит" ще ги подкрепи с милиарди !
  • 39 Иван

    3 0 Отговор
    Това е добра новина! Значи Украйна може да издържи до края на тази година.