Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 14:05 3 132 25

"Мошеник" и "расистка": Тръмп сипе ругатни в съдебната зала

  • доналд тръмп-
  • съд-
  • сащ-
  • дело-
  • обиди-
  • републиканска партия

Той е обвиняем по четири наказателни дела, а сега и по граждански иск за финансови измами

"Мошеник" и "расистка": Тръмп сипе ругатни в съдебната зала - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият американски президент Доналд Тръмп нападна съдията и прокурорката по делото за измама, което щатът Ню Йорк води срещу него. Обитателят на Белия дом в периода 2017 г. - 2021 г. отново се представи като жертва и обяви финансовите си документи за феноменални, пише АРД.

"Независимо от това колко могъщ е някой, независимо колко пари си мисли, че има - никой не е над закона", заяви главната прокурорка на Ню Йорк Летиша Джеймс пред камерите. И се зарече да успее срещу Тръмп в съда.

Малко след това в съда обвиняемият застана пред журналистите, видимо наслаждавайки се на изявата си, която очевидно бе решил да използва за своята политическа кампания, посочва още германското издание. Както е правил и преди, Тръмп отново заговори за най-големия лов на вещици на всички времена.

Съдията: "Тръмп е виновен"

Подвеждането под лична отговорност на Доналд Тръмп допада на една от демонстрантите, дошла да подкрепи главната прокурорка на Ню Йорк. "И да ѝ благодаря за това, че най-накрая държи Тръмп отговорен. Той е главният престъпник от десетилетия. Ние, жителите на Ню Йорк, знаехме това. Време е Америка и целият свят да го разберат", казва тя.

В съда се чуха и обидите на Тръмп към магистратите по делото. Обвиняемият нарече съдията Артър Енгорън мошеник, а главната прокурорка на щата, която е афроамериканка - "расистка" и "шоу на ужаса". Бившият американски президент коментира още, че финансовите му документи, заради които е делото, са феноменални.

Въпреки това съдия Енгорън бе постановил, че Тръмп, двамата му сина, дъщеря му Иванка и десет от компаниите му могат да бъдат обвинени за измама. Твърди се, че финансовото им положение е било представяно като по-добро или по-лошо с цел плащане на по-малко данъци, както и по-лесно получаване на заеми от семейството.

"Лъжа и измама"

Съдията освен това вече нареди анулирането на бизнес сертификати на "Организацията Тръмп" и други компании. Те следва да бъдат поставени под надзор и закрити. Така Тръмп ще загуби контрол върху някои от най-ценните си имоти и може дори да се наложи да продаде известната "Тръмп тауър", посочва АРД. Бившият американски президент избухна пред журналистите, че целият процес е лъжа и измама.

След това Тръмп зае място на обвиняемия в съдебната зала. Във встъпителната си реч адвокатът му обясни, че изявленията на бизнесмена за активите му са били "коректни и истина". В допълнение към това посочи, че банките са направили свои собствени оценки.

Известният нюйоркски адвокат Рон Куби окачестви доброволното явяване на Доналд Тръмп в съда като търсен ход. "Ако иска да удвои или утрои броя на почитателите си, това е умно. Защото много хора там се чудят как изобщо е възможно някой да бъде срещу него", коментира правният експерт.

Адвокат Куби посочва още, че от решението на съда в края на процеса зависи много. "Гражданският процес не е толкова секси, колкото е наказателният процес, който може да вкара Доналд Тръмп зад решетките. Но е изключително значим", коментира той. Според него американските медии късно са осъзнали колко важно е това дело за финансовото благополучие на Тръмп. Рон Куби припомня, че това е едно от най-важните неща, с които бившият американски президент се занимава, извън генерирането на внимание.

Тръмп остава фаворитът на републиканците

Случващото се засега не променя популярността на Тръмп сред неговите фенове. За момента 77-годишният бивш президент е фаворит в социологическите проучвания за номинацията на републиканците за Белия дом. Това остава факт - въпреки многобройните правни проблеми, с които той се сблъсква.

Всичкото това са кампании, убеден е един от поддръжниците му, който е дошъл да подкрепи Тръмп в съда. "Не желаят той да се кандидатира отново. Но аз искам. Тук съм, за да подкрепя моя президент. Най-великият президент в Америка, а вероятно и в целия свят", заявява той.

В следващите няколко седмици предстои да бъдат разпитани 28 свидетели. Произнасянето на присъдата не се очаква преди януари. Освен това гражданско дело в Ню Йорк, Тръмп е обвиняем и по четири наказателни дела. Две от обвиненията срещу него са свързани с опитите му да отмени резултите от президентските избори през 2020 г., за да се задържи на власт, припомня АРД.

Автор: Анте Пасенхайм (АРД)


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    31 2 Отговор
    Здраво ще се бори за гласовете на белите американци, на които им писма от "политиката на отричането".
  • 2 В САЩ всички са мушенгии

    40 6 Отговор
    Няма независим съд разбира се. Това е терористична държава.
  • 3 Делю Хайдутин

    28 1 Отговор
    Железен
  • 4 А Тагарев кога ще го осъдим ?

    33 6 Отговор
    А Бойчо и Киро кога а? А Денков и Пеевски ?

    Коментиран от #18

  • 5 Веднага да правят конституционна

    21 2 Отговор
    Реформа Тея, щото ще им пратим иначе редник Надка, Ристю и Танас да им е направят.
  • 6 Къде изчезна гейската статия бре

    21 2 Отговор
    За гей "семействата" в България а?
  • 7 Дайте шоуто на бай Дончо

    7 9 Отговор
    Искам да гледам как се плюнчи
  • 8 Трумпутин

    4 28 Отговор
    Циркаджията що не ходи при путлера да си построи някой висок блок в центъра на Москва ( все пак путлера плаща и без това ) и девочки ще има и няма да го замерхат с яйца като в Ню Йорк

    Коментиран от #16

  • 9 глоги

    7 0 Отговор
    допада на една от демонстрантКите
  • 10 Тръмпа

    4 17 Отговор
    Е и баща му са от Ню Йорк, всички го мразят там, мошеник който дори и не плаща на хората които му чистят хотела, това го знаем от нюйоркчанин
  • 11 раз

    4 8 Отговор
    Гражданският процес не е толкова секси, колкото е наказателният процес, който може да вкара Доналд Тръмп зад решетките. И ЗАЩО ПРОЦЕСИТЕ СА СЕКСИ,ДА НЕ СА ВЕЧЕ ЖЕНИ?!?!
  • 12 Красимир Петров

    12 2 Отговор
    Мачкай Тръмп!
  • 13 Найк

    15 1 Отговор
    Давай Тръмп давай и не се предавай.
  • 14 Доналд

    13 1 Отговор
    Дойче Велле,не е германска медия.Отдавна.Финансира се от Конгреса на САЩ.Който плаща,той поръчва.
  • 15 Русофил

    2 11 Отговор
    Има ли руски слуги подкрепящи Тръмп - разбира се. Всички са такива.
  • 16 001

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Трумпутин":

    Поне се кандидатираи за за дераектор на кенфа, и тогава коментирали.
  • 17 подкрепа

    6 1 Отговор
    Мачкай, Тръмпи! Всички сме с теб!
  • 18 Скоро

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "А Тагарев кога ще го осъдим ?":

    Народен съд ще ги съди
  • 19 Хехехехе

    1 3 Отговор
    В панделата ще му видят данъчните колко е богат многократно фалиралия бизнесмен, там няма бедни няма богати
  • 20 Петричката леля

    2 0 Отговор
    Haтаняхо е прав, като иска корекция на правомощията на съдебната система. Явно политически мотивирано дело.
  • 21 Факт

    2 0 Отговор
    Това лесно ще падне при обжалване, нямат доказателства за укриване на данъци
  • 22 15292894

    4 0 Отговор
    Независим съд и сащ това явно е невъзможно
  • 23 Иван

    3 0 Отговор
    Защо не се допускат журналисти и камери по делото на гнусната еврейска са.танинска сп.ер.ма Мърдок, партньорка на генетически извратения евреин Джефри Епщайн???
  • 24 Иван

    2 0 Отговор
    Защо не съдят Барак Обама и Доналд Тръмп за ракетните атаки срещу суверенната държава Сирия?
  • 25 Ники

    3 0 Отговор
    Всички съдии и прокурори в Ню Йорк са купени от Сорос.