Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 20:57 7 060 98

Десетки израелски войници са пленени

  • израел-
  • войници-
  • хамас-
  • палестина-
  • газа

Те са били пленени по време на днешното изненадващо проникване в южната част на Израел

Десетки израелски войници са пленени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военната групировка Хамас заяви, че държи в плен десетки израелски войници в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.

Абу Обейда, говорител на военното крило на групировката, заяви, че войниците, включително няколко офицери, са били пленени по време на днешното изненадващо проникване в южната част на Израел. Той добави, че пленниците са държани в "безопасни места" и тунели на групировката.

Ако това твърдение е вярно, то може да създаде предпоставки за сложни преговори за размяна на затворници с Израел, който държи хиляди палестинци в своите затвори, отбелязва АП. В миналото Израел се е съгласявал да размени повече затворници срещу по-малко израелци, за да върне у дома пленени войници.

Междувременно израелски самолети бомбардираха къщата на ръководителя на Хамас в Газа Яхия Синвар в южната част на ивицата Газа, съобщиха медиите на Хамас, цитирани от Ройтерс. Не се съобщава за жертви.

Израел също така ще спре доставките на електроенергия за територията на ивицата Газа, каза министъра на енергетиката на страната Израел Кац. "Подписах заповед, с която нареждам на компанията доставчик на електроенергия, да спре доставките на електроенергия за ивицата Газа. Това, което беше, вече няма да бъде", написа той на профила си в социалната медия „Екс“ (доскоро „Туитър“).


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    75 18 Отговор
    Забележете - израелски..
    Как беше създаден Израел..
    Кой е Ротшилд,и..т.н..
    Кой стои зад всички ,,катаклизми,, ..

    Историческата война Русия – Хазария между държавността и либерализма

    Според исторически източници (които до неотдавна се укриваха или премълчаваха), през периода 652 – 1016 г. е съществувало Хазарското царство, което е включвало част от днешна южна Русия, Украйна Казахстан. Част от населяващите този район са избрали християнството, други – исляма, а хазарите са избрали юдеизма (талмуда) и са се нарекли "евреи". Хазарите не са могли да проникнат на юг, тъй като там са били татарите и тюркмените.


    Хазарските "евреи" не произлизат от 12-те племена на Израел. Още тогава те са станали "ционистите на юдеизма" и не са имали нищо общо с евреите от Юдея или Палестина, които през вековете вероятно са изчезнали почти напълно.

    Именно "старите евреи" днес казват, че "ционизмът на хазарските евреи е най-големият враг на евреите". На това исторически се дължи и омразата на хазарите към християните и мюсюлманите.

    Коментиран от #18, #19, #60, #94

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Демпси

    66 8 Отговор
    Светът полудя! Едва ли имат шанс срещу армията на Израел, но отново жертви и разбити човешки съдби. И от двете страни на конфликта. Дано всичко приключи бързо и дано трагедиите са минимални (ако въобще може така да се каже за човешки трагедии). 😕

    Коментиран от #72

  • 6 Майна

    25 10 Отговор
    Ционистите...
    ,,Според някои изследователи – например израелския историк Том Сегев (в книгата му ДСедмият милион“) или пък ултраортодоксалната активистка Рут Блау – идеята фикс за Палестина и влагането на много усилия за завладяването й, не е позволило да бъдат спасени много евреи в Европа, които попадат в ръцете на нацистите.

    В Палестина са сформирани редица еврейски групировки и милиции, като най-известните от тях са „Селфер Толдот Хагана“, по-известна само като ДХагана“ (ДОтбрана“), която организира ДНощта на влаковете“ (взривена е жп мрежата) и ДНощта на мостовете“ (взривени са всички мостове по границите). По-късно ДХагана“ прераства в редовната израелската армия.,,
  • 7 Хахол

    47 12 Отговор
    предатели избягаха в Израел от Русия, мислеха, че ще отидат в рая, сега плачат, молят се да се върнат. Други избягаха в Армения, с удоволствие критикуваха страната си, имаше и война с Азербайджан. Сега те бягат обратно. Чудя се къде другаде ще бягат следващия път? Може би до Тайван? Но и там е опасно; може да започне война с Китай. ...
  • 8 Ирфклдл

    15 41 Отговор
    Пристигнаха ли вече рушките миротворци-освободители?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 3фон

    3 2 Отговор
    Един фон
    два фона
    3 фон
  • 11 Сега

    14 54 Отговор
    Сега Израел , ще започне операции срещу камиларите. Всеки ден по 300/400 мюсюлмански трупа…
  • 12 Сине Сине защо така сам се

    14 8 Отговор

    До коментар #4 от "Детето ти":

    Нагласяш......по-смотЪн си даже от Майк-Ъ Си
  • 13 Хахол

    33 14 Отговор
    С днем рождения 🎁 президента Путина!

    Коментиран от #16, #24

  • 14 Инфо

    22 5 Отговор
    шумахер също е евреин. Говорил е идиш, и когато го среща някакъв живял в Германия от 30 г. казва му почти нищо не ти разбирам от 30 г. съм в Германия.

    Коментиран от #59

  • 15 Майна

    21 6 Отговор
    Протокол 13 от ,,циониския,, план..
    ,,ЮДЕЙСКОТО ЦАРСТВО ПРОГРЕСЪТ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.

    Либералните утописти ще завършат своята роля, когато нашето управление бъде признато, а дотогава те усърдно ще ни служат. До този момент ние няма да престанем да насочваме умовете към всякакви измислици на фантастични теории – нови и на глед прогресивни. Досега ние напълно успяхме да замаем празните глави на гоите с теорията за прогреса и няма между гоите ум, който би забелязал, че думата “прогрес” е само примка, която отвлича ума от истината и го насочва към разновидностите на материалните изображения. Истината е една единствена и в нея няма място за прогреса. Прогресът е лъжлива идея, която служи да затъмни истината, за да не я узнае никой, освен нас – Божите избраници, които сме нейни пазители.

    Когато ние се възцарим, нашите оратори ще тълкуват великите проблеми, които вълнуваха човечеството и го доведоха в края на краищата до нашето благодатно управление. Кой ще се усъмни тогава, че всички проблеми са съставна част на нашия политически план, който никой не е подозирал през течение на много векове?

    Коментиран от #23

  • 16 Българин

    13 40 Отговор

    До коментар #13 от "Хахол":

    Дементния Путек що не си гледа старините а съсипва света,а?
  • 17 така се прави

    18 35 Отговор
    Спират им тока и остават без телефони, нет и вода, сега ще ги върнат в камената ера.
  • 18 Калпазанин

    38 9 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Зарова има и протести на евреи срещу така наречените ротшилдови хазари или илюминати да ги наречен които твърдят че са евреи. Тези истинските евреи нямат нищо против Палестинците или християните и не искат да има държава исраел защото знаят и вярват че нямат право на такава

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Българин

    47 13 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Забелязваш ли, че днес спряха новините за украинското контранастъпление?! Днес е и рожденият ден на Путин. Според нашите евроатлантици, щом Путин е роден днес и в същия ден Хамас напада Израел, то Путин е въоръжавал Хамас. Абе, Путин е виновен, както казват атлантиците!
  • 20 Менахем

    15 34 Отговор

    До коментар #18 от "Калпазанин":

    Сега ще им обясним на палестинците мащаба на грешката,която допуснаха.

    Коментиран от #25

  • 21 Демпси

    20 7 Отговор
    Ако и Хисбула се включи ще стане мазало. 😕 Дано бързо се постигне мир.
  • 22 Mайна

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "Калпазанин":

    Точно
  • 23 Калпазанин

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    И да вметнем тук един цитат на Зигмунд Фройд (евреин) прогреса и варварството вървят вървят ръка за ръка 😉😉👍

    Коментиран от #27

  • 24 Гошо

    25 11 Отговор

    До коментар #13 от "Хахол":

    Тия палестинци страхотен подарък му направиха на Путин ,гръмнаха по Израел ама удариха Киев

    С праздником Владимир Владимирович
  • 25 Калпазанин

    47 8 Отговор

    До коментар #20 от "Менахем":

    В грешка си пич, обратното ви броене започне така както ви подариха държава, много по болезнено ще я изгубите и това ще ви е за последно. Светът е започнал да се пренарежда и краят на ротшилд рокфелер и сие е все по близо

    Коментиран от #30

  • 26 и стотици израелски мирни

    39 6 Отговор
    граждани също са взети като заложници. Пълен провал на службите и прехваления Железен купол който дори не трепна. Израел имат голяма язва в отбраната и това стана очевидно,а арабите се увериха че дяволът не е чак толкова черен.

    Коментиран от #35

  • 27 Българин

    18 2 Отговор

    До коментар #23 от "Калпазанин":

    Не е на Фройд този цитат, а го е взаимствал от Фридрих Ницше (1844-1900 г.). Виж по този повод съчинението на Ницше "Отвъд доброто и злото", издадено през 1886 г., в което немският философ обосновава тази теза.

    Коментиран от #34, #42

  • 28 Историк

    56 18 Отговор
    Честит Рожден Ден господин Путин!
    Бъдете жив и здрав и все така непримирим към тази сатанистка клика яхнала света! Громете безпощадно врага ежеминутно,унищожявайте тези ,които доведоха земята до ръба на хаоса! Бог винаги крепи десницата на праведните и винаги ще бъде с Вас! Наздраве,за дълъг живот и успех в битката в която бяхте въвлякън!

    Коментиран от #39

  • 29 Виц

    21 3 Отговор
    Инструкция в израелска казарма:
    "Бъди бдителен!
    Човек, който върви по улицата и постоянно се озърта, е арабски терорист!
    Човек, който върви по улицата и гледа право напред, е хладнокръвен арабски терорист!
    Човек, който върви по улицата и гледа в небето, е арабски терорист-фанатик!
    Човек, който върви по улицата с наведена глава, е арабски терорист в депресия!
    Човек, който върви по улицата със затворени очи, е луд арабски терорист!
    Човек, който не върви по улицата, е болен на легло арабски терорист!
    Арабските терористи трябва да бъдат арестувани на място!
    В случай на опит за бягство, дайте предупредителен изстрел във въздуха, след което веднага предайте трупа за аутопсия."
  • 30 Менахем

    3 7 Отговор

    До коментар #25 от "Калпазанин":

    Може,ще видим...
  • 31 Рошко

    32 9 Отговор
    Щели да им тока, то и в Киев тая зима ще са на тъмно и студено пак. Беднишките те да благодарят и те на зеления евреин колкото по бързо го закачат на някой улична лампа толкова по голям шанс имат да останат повче укри да се радват на многото си земя. И да спо енею пак еврейката мадлин олбрайт, не може толкова малко укри да имат толкова много земя. Е намазсхте ли се сега пламна ви и държавицта исраел
  • 32 Лагрестин

    14 13 Отговор
    Израел никога повече не бива да допуска същата грешка.Това се отнася и за християните.Писанията казват:"Бъдете будни".Човек винаги трябва да бди и да е нащрек,колкото и да е трудно.
  • 33 баба ти от Пловдив

    8 8 Отговор
    Израел е в Европа! О, Ариел Шарон- и твоят брат в Конго с Че Гевара- къдесте в небитието? Къде бяха мосат, че не видяха?
  • 34 Калпазанин

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Аз знам че е на Фройд, явно го е откраднал и си го е приписал за негов четох там едни цитати на Фройд и те така
  • 35 Калпазанин

    38 6 Отговор

    До коментар #26 от "и стотици израелски мирни":

    Аз тях не ги мисля. А колко мирни палестинци и деца избиха те, и някой досега санкционира ли ги е пращал ли е и сини или бели каски там
  • 36 007

    11 25 Отговор
    Еми спирате им тока, водата и храните пък той Алах ще им достави всичко кво им трябва!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 37 Русофил

    15 21 Отговор
    Врътване на кранчетата - ток, вода, блокада на пътища, море и хоп - няма никой след 3 месеца.

    Коментиран от #44, #45

  • 38 до ном 23

    2 17 Отговор
    никога не си чел З Фройд и сульо Ницше! Дай и селски парвенюта!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пак и пак

    13 4 Отговор
    Тия каква беля си докараха на главите
  • 41 Майна

    21 5 Отговор
    Нетаняху нареди,,прочистване на населението от радикали,, ...
    Представяте ли какво означава това...
    По Тел Авив са изстреляни150 ракети...
    Малко са..
  • 42 Гошо

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Не е ли от книгите на тия бахйците Аз така съм чувал
  • 43 КПСС-БКП

    18 7 Отговор
    Браво на Палестинците.
  • 44 Българин

    7 12 Отговор

    До коментар #37 от "Русофил":

    Кажи за контрата, Русофиле. Остави Близкия изток.

    Коментиран от #47, #54

  • 45 Украйна умре 🇺🇦

    10 9 Отговор

    До коментар #37 от "Русофил":

    Ще врътнат и Иран после ще ги върне тех.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 СЛАВА НА РУСИЯ

    32 9 Отговор
    Краварските подлоги квичат безпомощно .

    Коментиран от #67

  • 49 Пешо

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Израел":

    Доста самозабравила човешка единица си.
    Така е рязсъждавал и Адолф,и виж до къде я докара.
    С нищо евреите не са повече от други човешки същества.
  • 50 Айде тогава отивай...

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Израел":

    ...да ги обезглавяваш тия ,,Камилари",да видим какво ще ти се случи...!
    Или от дивана си много смел ,но иначе не смееш да гъкнеш...!...
  • 51 Aлфа Bълкът

    8 9 Отговор
    Мюсюлмани трепят евреи, евреи трепят мюсюлмани
    — АЗ 🎬 🍿
  • 52 Бесен-_ Язовец

    11 4 Отговор
    Десетки значи стотици. НПО брои както им изнася. АК47 в комбинация с джапанки прави чудеса.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Варненец

    11 1 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    Къв българин си бе,видях ти Ай пии то от Максусада.
  • 55 Нацисти

    14 2 Отговор
    Израел също така ще спре доставките на електроенергия за територията на ивицата Газа, каза министъра на енергетиката на страната Израел Кац.
  • 56 РЕАЛИСТ

    15 5 Отговор
    Има и пленен израелски генерал. Генерал Нимрод Алони командващ дивизия "Газа" е пленен.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Aлфа Bълкът

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Инфо":

    Това само фен на Макларън може да го напише.
    Шумахер и Ферари прекратиха онази доминация
    на Уилямс и Макларън тогава със своя.
    Както сега ще прекратят 14г доминация на Редбул
    и Мерцедес. И Шумахер е католик!
  • 60 Тити

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Бей хазаров!
  • 61 Или размяна 1/30

    4 3 Отговор
    Или на кол !!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 В.В.П.

    19 5 Отговор
    Най големия нацизъм е Израел..!!
  • 64 В.В.П.

    10 6 Отговор
    Чафута е насист...Както АДОЛФ..Историята се пофтаря..
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 В.В.П.

    16 7 Отговор
    Зелюю е насист,,историята продължава..Чафутите са висша форма на фашизмът..
  • 67 хахха

    4 16 Отговор

    До коментар #48 от "СЛАВА НА РУСИЯ":

    ХАХА тия путинофили колко са жакли. Какви велики каузи печелят. Между тия и между камиларите и козарите разлика НЯМА
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Майко мила....

    19 5 Отговор
    спирането на доставките на електроенергия за територията на ивицата Газа е престъпление ..... болниците как ще работят бе нацисти ? А водата вече е спряна щото на хората вода не им трябва нали .... а някой за геноцид да спомене нещо ?

    Коментиран от #76, #86

  • 70 Израел НЕ е свикнал не да "воюва"

    16 6 Отговор

    До коментар #68 от "Ищар":

    Израел е свикнал да убива цивилни !
  • 71 По добре пленени

    3 2 Отговор
    Отколкото убити....
  • 72 Мамул

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Демпси":

    Палестинците живеят изключително лошо, по-лошо от индианците в резерватите. Пред този мизерен живот избора за смърт при джихат и отиване в мюсюлманския рай е напълно приемливо и желано.

    Коментиран от #73

  • 73 Логика

    4 9 Отговор

    До коментар #72 от "Мамул":

    Те и в русия май са така. Нали и те ходят в рая
  • 74 Къде им е акъла

    8 8 Отговор
    Какво искат палестинците от Израел?

    Коментиран от #77, #80

  • 75 Хе-Хе

    11 7 Отговор
    Когато киевският режим бомбардира Донбас и Крим не е ли същото, което са направили палестинците тази заран?
  • 76 Хе-Хе

    15 6 Отговор

    До коментар #69 от "Майко мила....":

    Когато Путин без да ще удари магазин и рани човек е престъпление и го поканват да се яви в Хага! Когато Нетаняху дава заповед да се убият 2000 души само за един боен ден е подвиг и всички го подкрепят! Целия колективен Запад, Русия, включително и президента Радев. Само Ердоган се държи дипломатично!

    Коментиран от #78

  • 77 Жените им

    1 9 Отговор

    До коментар #74 от "Къде им е акъла":

    Жените им искат
  • 78 Целия колективен Запад

    9 5 Отговор

    До коментар #76 от "Хе-Хе":

    е бил винаги на страната на Нацизма и тероризма ! Няма случай "демокрацията" да е защитавал някога.

    Коментиран от #95

  • 79 Вовка Пут

    9 9 Отговор
    Нищо ново под Слънцето. Палестинската администрация в Газа, през няколко години, провежда по-малки, а веднъж на петнайсет-двайсет години и мащабни "проекти" за намаляването на населението в "територията". Ако не знаете, това е най-населената територия в снета на квадратен километър. При това населена с мързеливи , крадливи араби. Понеже знаят какъв ще е "отговорът", със сигурност сегашната "акция" има за цел да накара евреите да "оптимизират" населението на "ивицата", което явно вече е нерешим проблем за палестинската администрация. Проблемът е чисто демографски.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Явно ти мислиш

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "Какво искат палестинците от Израел?":

    колкото и палестинците мислят
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 КАТО ПРИ НАС

    11 0 Отговор
    И на нас ни спират тока по заповед на Киро и Кокоро. Без да сме във война. Тагара свиква резервистите и миньорите без да сме във война..........Не знам какво става.....
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ХА ХА

    3 7 Отговор
    Вече няма пленени израелци а ивицата Газа и нея я няма въпрос на време е има нема два-три дни и Палестина да е няма.
  • 91 ХА ХА

    3 6 Отговор
    Следват Иран и Ирак, Египет знаят как е още от миналия век тарамбуките си отиват там при Аллах ли или при пророка много вече пътуват.
  • 92 Източна ромелия

    8 1 Отговор
    В това число и генерал от израелската армия е заловен
  • 93 ХА ХА

    2 4 Отговор

    До коментар #89 от "Гледащ тик-ток":

    Те и танкистки имат А как дрифтът с танковете не е истина закъсаха го тарамбуките този път.
  • 94 ХА ХА

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Нищо няма да забелязваме мизерниците трябва да знаят че мястото им е в блатото и да си седят там за да успеят да си живеят живота.
  • 95 ХА ХА

    2 4 Отговор

    До коментар #78 от "Целия колективен Запад":

    Дрън дрън да звънна ни а Египет седи и си трае Щото знае какво му се случи миналия век един здрав Миг 21 не остана
  • 96 Пилотът Гошу

    10 2 Отговор

    До коментар #86 от "Последнее из мекиар софеянец":

    Че къф го дирят в Голанските възвишения? Да не е на баба им? Крим не можело, ма Голанските възвишения можело? Косово можело? Северен Кипър можело? Ма какви сте демократични, боклуци нйедни... 😂😂😂😂

    Коментиран от #97

  • 97 100

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Пилотът Гошу":

    Щатите не са си присъединили Косово към територията.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.