Last news in Fakti

29 Ноември, 2013 17:19 2 692 0

Определиха кой е най-гостоприемният град в Европа

  • европа-
  • будапеща-
  • град

Оказва се, че ниските цени са онсовният фактор за това един турист да се чувства наистина добре

Коледните празници пристигат, много хора биха искали да усетят тяхната магия и в някои от най-красивите градове в света. За доброто прекарване в чужбина обаче по някога не са нужни само впечатляващи забележителности и красиви украси, а и доброто отношение на домакините към своите гости. За това и Си Ен Ен цитира класация направена от сайта HouseTrip.com, за това кои са най-гостоприемните градове в Европа.

Класацията е направена на базата на мнения за различни градове на 130 000 от потребителите на сайта. Според тях изненадващо или не най-гостоприемният град на Стария континент е унгарската столица Будапеща. Градът е получил петзвезден рейтинг за  жизнерадостта на своите жители през цялата година, грандиозните булеварди и разнасящият се аромат на червен пипер от местните ресторанти. На второ място е класирана португалската столица Лисабон, а на трето столицата на Холандия- Амстердам.

Според изпълнителния директор на HouseTrip.com Будапеща е толкова привлекателна основно заради ниските цени. Той смята, че всеки турист почиващ в унгарската столица чувства, че ще получи всичко, за което е платил и то със съответното високо качество. Този факт прави посетителите на града доволни и щастливи. Така, че както в повечето случаи всичко зависи от цената на удоволствието. Будапеща просто смесва качественото обслужване и наличието на атракции и забележителности с наистина поносими цени. И ако столицата на Унгария държи първенството за гостоприемство през цялата година, то има градове, които са водещи спрямо различните сезони.

Едва ли за някого ще е изненада, че Париж е определен за най-гостоприемният град през пролетта. Всеки човек е мечтал да види Айфеловата кула, Лувъра, Шанзелизе и френските кафенета на фона на пролетните слънчеви лъчи.

Рим със своя Колизеум, хълмисти улички и италианска кухня е най-гостоприемната дестинация през лятото.

Красивият Амстердам е най-приятната есенна дестинация, а Берлин представлява истинска коледна приказка през зимата.

Иначе Париж е определен като най-приветлива дестинация за любовните двойки, а Мадрид за най-гостоприемната за туристи, предпочитащи да пътуват индивидуално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА