Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 11:44 1 302 3

56 филипинци успешно са преминали граничния пункт "Рафах"

  • филипините-
  • рафах-
  • израел-
  • палестина-
  • газа-
  • граница-
  • президент

Президентът на Филипините изрази щастието си относно тази новина

56 филипинци успешно са преминали граничния пункт "Рафах"  - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши съобщи за Филипинската информационна агенция (PNA), че 56 филипинци от Ивицата Газа са преминали границата през Рафах към Кайро.

В публикация в Ex (X) (бивш Twitter) Маркос-младши изрази задоволството си от безопасното евакуиране на 56 филипинци от Газа по време на конфликта между Израел и Хамас.

'Щастлив съм да чуя, че още 56 филипинци са напуснали Газа по време на конфликта между Израел и Хамас, присъединявайки се към 42-мата, които пресякоха границата по-рано, с което броят на филипинците, които са пътували до Кайро, достигна 98 от 137-те, които са били в Газа.

"Безопасното пътуване на нашите хора е от първостепенно значение и аз очаквам с нетърпение да ги посрещна у дома", добави той. Президентът Маркос Джуниър заяви, че най-малко 34 от евакуираните филипинци са се качили на самолети, пътуващи за Катар, и се очаква да пристигнат във Филипините днес.

При избухването на войната между Израел и Хамас на 7 октомври 137 филипинци живееха в ивицата Газа, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно ,

    1 1 Отговор
    но в газа няма богаташи . Там всеки има по 14 деца . С какво са се занимавали . Може да са похамасени тези бягащи тълпи от целия свят .
  • 2 стоян

    1 1 Отговор
    Другаре тия палестински богати мюслюмански терористи са имали и прислуга бе другари - а пък орките от блатата отиват от беднотия да воюват убиват и крадът перални от братските ни украинци
  • 3 Професор

    1 2 Отговор
    При филипинците е лесно те се различават. Докато палестинци, евреи и европейци понеже са от ееролеидната раса се отличават само по стилът на обличане и религията. Римската империя властвала по онези места е оставила доста материал там навремето и днес голяма част от евреи и араби имат европейски черти. Особено децата на арабите (палестинците) са често русоляви после като възрастни придобиват мургав тен. Евреите пък без това повечето са дошли от Европа и носят част от гените на европейците.