Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 11:05 613 5

Папа Франциск ще пътува за Дубай въпреки белодробното си възпаление

  • папа-
  • франциск-
  • пътуване-
  • дубай-
  • белодробно възпаление

Папата пропусна неделното си обръщение

Папа Франциск ще пътува за Дубай въпреки белодробното си възпаление - 1
Снимка: Shutterstock

Папа Франциск заяви, че има белодробно възпаление, но въпреки това ще замине по-късно през седмицата за Дубай, където ще вземе участие в конференция, свързана с климатичните изменения, предаде Асошиейтед прес.

Папата пропусна неделното си обръщение, което прави от прозореца, гледащ към площад "Св. Петър", ден след като Ватиканът съобщи, че папата страда от лек грип. Вместо това Франциск даде традиционната си обедна благословия от параклиса в резиденцията си във Ватикана, като събитието бе излъчено на живо по телевизията и онлайн.

"Братя и сестри, днес не мога да изляза на прозореца заради белодробно възпаление", каза Франциск. Папата, който на 17 декември ще навърши 87 години, допълни, че свещеникът, който стои зад него, ще прочете обръщението му вместо него. В изявлението Франциск заяви, че ще отпътува за Обединените арабски емирства за срещата КОП-28, посветена на климатичните изменения, и в събота, както е планирано, той ще произнесе речта си пред участниците в събитието.

"Освен война, пред света ни стои заплахата и от друга голяма опасност, тази на климатичните промени, която излага на риск живота на Земята, най-вече за следващите поколения", каза свещеникът, прочитайки думите на папата. "Благодаря на всички, които ще съпровождат това пътуване с молитви и с ангажираността да вземат присърце опазването на общия ни дом", се казва още в обръщението на Франциск.

Във видеозаписа се вижда, че папата има превръзка на дясната си ръка, както и абокат. За момента Ватиканът не е отговорил на въпрос, изпратен от АП, дали Франциск получава интравенозно или някакъв друг вид лечение. Също така не е обяснено и разминаването между твърдението на папата, че има белодробно възпаление и твърдението на Ватикана, направено ден по-рано, че Франциск е преминал изследване със скенер, което е "изключило риска от белодробни усложнения".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    1 0 Отговор
    Ще лите ще лити, нали кара матрял.
  • 2 Каква новина само

    2 0 Отговор
    На каой то му пука, да му запалм свещ за здраве!
    Това нещо в бяло, въобще не ме интересува!
  • 3 Кую

    1 0 Отговор
    Отива да се облажи.
  • 4 богатвото на ватикана е от.....

    2 0 Отговор
    Що не иде например до Гана тоя бизнесмен.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.