Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 07:30 1 289 14

"Хамас" и Израел не се разбраха за заложниците! Крехкото примирие оцеля на косъм

  • газа-
  • израел-
  • заложници-
  • бенямин нетаняху-
  • хамас

В крайна сметка израелската армия съобщи, че примирието продължава на фона на усилията на посредниците за освобождаване на още заложници, което съответства на условията на спирането на огъня

"Хамас" и Израел не се разбраха за заложниците! Крехкото примирие оцеля на косъм - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел и радикалното палестинско движение "Хамас" първоначално не се разбраха за следващата група заложници, които трябва да бъдат освободени от ислямистите днес, за да бъде удължено примирието, изтичащо в 7:00 ч. тази сутрин местно време, но след това все пак и двете страни заявиха, че прекратяването на огъня ще трае още един ден, тоест днес, пише БТА.

Преди минути Тел Авив обяви, че израелските въоръжени сили са готови всеки момент да подновят огъня. "Хамас" на свой ред обвини Израел, че не е приел предложената група заложници за освобождаване. Палестинското движение каза, че е включило в нея седем жени и деца плюс три тела на пленници, които по думите на радикалистите са били убити при израелски въздушни удари.

Говорителят на израелската армия Дорон Шпилман заяви пред репортери, че не е постигнато споразумение. "Съответно, при положение че настоящият срок на примирието изтича, израелската армия е разположена и напълно готово да поднови своите операции в ивицата Газа", каза той.

В крайна сметка израелската армия съобщи, че примирието продължава "на фона на усилията на посредниците за освобождаване на още заложници, което съответства на условията на спирането на огъня". От "Хамас" също потвърдиха, че са се съгласили за удължаване на хуманитарната пауза седми ден.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    3 3 Отговор
    Срещу 3 тела на убити израелски заложници Израел да им прати 9 тела на убити палестинци. Материал има достатъчно.
  • 2 Така е ..

    5 1 Отговор
    Какво е това споразумение за размяна на ден лъжичка по лъжичка ? Израел категорично трябваше да каже пускате всичка заложници и спираме до ви избиваме.
  • 3 факт

    5 3 Отговор
    В западната преса се появи информация, че Израел освобождава заложници, като в същото време взема нови. Хамас не го прави. Появиха се кадри от освобождаването на еврейско дете и баба му - и двете бяха здрави, усмихваха се и си взеха сбогом с бойците от Хамас. Няма информация в какво състояние са освободените от Израел палестински заложници. Междувременно по израелските телевизии дечица повдигат бойния дух в страната с песничка, в която се казва как от Газа няма да остане нищо и как ще избият всички там. Ционизмът е тумор, който трябва да бъде изрязан от плътта на човечеството, защото ако днес страдат съседите им, утре ще страда целия свят щом така възпитават децата си.

    Коментиран от #6

  • 4 Дааа

    4 1 Отговор
    В момента в бТВ в студиото на сутрешния блок се води про еврейско предаване в което как Хамас пленил заложници но нито дума за еврейските зверства на Нетаняху в Газа,г УС и погнуса
  • 5 факт

    4 1 Отговор
    В днешния брой на CNBC има множество снимки от предаването от страна на Хамас на Червения кръст на израелски и руски заложници. Всички изглеждат здрави и спокойни. Има снимка на 11-12-годишно израелско момче, което е прегърнало кученцето си, дори и него са опазили и хранили въпреки жестоките бомбардировки и хранителната блокада. Не симпатизирам на Ердоган, но в случая е прав - Нетаняху е палачът на Газа и светът трябва да го спре.
  • 6 Дааа

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "факт":

    Показаха 3 момчета палестинчета пуснати от еврейски затвор,те момчетата разказаха какви зверства са правели евреите в затвора над тях даже на единия му беше счупен ръката

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Озадачен

    1 0 Отговор
    Хмммм
  • 12 Озадачен

    5 1 Отговор
    Западната фейк преса ще ли обясни някога защо толкова много палестински жени и деца са в изрелските затвори и на какво международно правно основание са държани там?

    Коментиран от #13

  • 13 няма

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Озадачен":

    да обясни и не намира за нужно да го прави. САЩ и Израел пишат международните правила и считат, че за тях те не се отнасят. Международните правила са инструмент, който те ползват както им е изгодно. Тези две държави считат себе си за богоизбрани, нещо което светът вече е виждал през 40-те години на миналия век.
  • 14 ШШШШШШ ЖУРНАЛЯ?

    2 0 Отговор
    Защо не публикувате виедата на освободените пленници от Хамас?

    жалки сте ....