Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Декември, 2023 20:56 2 473 103

ЕС прие 12-ия пакет от санкции срещу Руската терористична федерация

  • руски терористи-
  • ес-
  • русия-
  • санкции-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • петрол-
  • диаманти-
  • ек

Русия активно се опитва да заобикаля санкциите, посочиха от ЕС

ЕС прие 12-ия пакет от санкции срещу Руската терористична федерация - 1
Снимка: European Parliament Multimedia Centre

Европейската комисия приветства приемането от Съвета на дванадесетия пакет от санкции срещу Русия заради водената от нея незаконна война срещу Украйна. Основният акцент на този пакет е да се наложат допълнителни забрани за внос и износ върху Русия, да се възпрепятства заобикалянето на санкциите и да се запълнят празнотите.

По-конкретно пакетът съдържа допълнително включване в списъка на руски физически и юридически лица и нови забрани за внос и износ като например забрана за износ на руски диаманти в Европа, разработени в тясно сътрудничество с партньорите от Г-7. Освен това с настоящия пакет се затяга прилагането на разпоредбата за таван на цената на петрола, като се следи по-внимателно как танкерите могат да бъдат използвани за заобикаляне на тавана. Пакетът включва също така по-строги задължения за проследяване на активи и строги мерки по отношение на дружества от трети държави, които заобикалят санкциите.

Още новини от Украйна

ЕС стои твърдо зад Украйна и нейния народ и ще продължи решително да подкрепя икономиката, обществото, въоръжените сили и бъдещото възстановяване на Украйна. Санкциите на ЕС са в центъра на отговора на ЕС на необоснованата военна агресия на Русия срещу Украйна, тъй като те разрушават военния и технологичния капацитет на Русия, прекъсват връзките на страната с най-развитите глобални пазари, лишават Кремъл от доходите, с които той финансира войната, и налагат дори все по-високи разходи върху икономиката на Русия. В това отношение санкциите допринасят за изпълнението на основната цел на ЕС, а именно да продължи да работи за справедлив и траен мир, а не за друг замразен конфликт. Ефектът им нараства с течение на времето, тъй като санкциите подкопават промишлената и технологичната база на Русия. Освен това, ЕС продължава да не допуска санкциите му да се отразяват на износа на енергия и селскостопански стоки от Русия за трети държави.

Като пазител на Договорите на ЕС, Европейската комисия следи за прилагането на санкциите на ЕС от държавите — членки на ЕС.

Необичайните и нарастващи обеми на търговията за някои много специфични продукти/държави са безспорно доказателство, че Русия активно се опитва да заобикаля санкциите. Това налага да удвоим усилията си за прекратяване на заобикалянето на санкциите и да изискаме още по-тясно сътрудничество от нашите съседи.

Представителят на ЕС по санкциите Дейвид О'Съливан продължава да работи в ключови трети държави за борба със заобикалянето на мерките. Първите осезаеми резултати вече са налице: В някои държави се въвеждат системи за наблюдение, контрол и блокиране на реекспорта. Работейки с партньори със сходен начин на мислене, ние също така договорихме високоприоритетен списък на стоки, обект на санкции, за които предприятията следва да извършват специална надлежна проверка и които трети държави не трябва да изнасят за Русия. Освен това в рамките на ЕС изготвихме и списък на санкционираните стоки от особено икономическо значение и по отношение на които предприятията и третите държави следва да бъдат особено бдителни.

Дванадесетият пакет от санкции има следните ключови елементи:

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВКЛЮЧВАНИЯ В СПИСЪКА

- Обекти на замразяване на активи станаха още над 140 лица и образования. Сред тях са образования във военната и в отбранителната сфера, включително дружества от военната промишленост и частни военни дружества. Сред тях са също и действащи лица от сектора на ИТ, както и други значими икономически действащи лица. Мерките са насочени и срещу онези, които неотдавна организираха незаконните т.нар. „избори“ в украинските територии, които Русия временно е окупирала, както и онези, които са отговорни за насилственото „превъзпитание“ на украински деца, както към онези, които разпространяват дезинформация/пропаганда в подкрепа на агресивната война на Русия срещу Украйна.

ТЪРГОВСКИ МЕРКИ

- Забрана за внос на руски диаманти: ограничения върху вноса на непромишлени диаманти, добити, преработени или произведени в Русия. Предложените санкции са част от международно координираната забрана на Г-7 по отношение на диамантите, с която се цели лишаването на Русия от този важен поток от приходи, който се оценява на 4 милиарда евро годишно. Всички членове на Г-7 ще въведат пряка забрана на диамантите, изнасяни от Русия, най-късно до 1 януари 2024 г. Считано от 1 март 2024 г., ще влезе в сила забрана на руските диаманти, полирани в трета държава, а от 1 септември 2024 г. забраната ще бъде разширена, така че да включва синтетични диаманти, бижута и часовници, съдържащи диаманти. За да се повиши ефективността на тези мерки, в рамките на Г-7 ще бъде създаден стабилен механизъм за проверка и сертифициране на необработените диаманти, основан на проследяване.

- Забрана за внос на суровини за производство на стомана, преработени продукти от алуминий други стоки от метал:: нови мерки за ограничаване на вноса от Русия на някои метални стоки.

- Ограничения t върху износа: допълнителни ограничения върху износа на технологични и промишлени стоки с двойна употреба и на авангардни технологични и промишлени стоки на стойност от 2,3 лилиарда евро годишно. По-специално:

- Нови форми на контрол върху износа на технологии с двойна употреба/авангардни технологии, с които се цели допълнително отслабване на военните способности на Русия, включително мерки относно химикали, термостати, двигатели за постоянен ток и сервомотори за безпилотни летателни апарати (БЛА), инструментални машини и части за машини.

- Нови забрани за износ на промишлени стоки от ЕС,,с цел допълнително отслабване на възможностите на Русия в промишления сектор, включително машини и части, строителни изделия, готови стоманени продукти, лазери и акумулатори.

- Добавяне на 29 образувания от Русия и трети държави в списъка на образуванията, свързани с руския военно-промишлен комплекс (включително образувания, регистрирани в Узбекистан и Сингапур).

- Забрана за предоставяне на руското правителство или на руски дружества на софтуер за предприятия и софтуер за проектиране. Целта е допълнително да се ограничи капацитетът на Русия в нейния промишлен сектор. Ограниченията в областта на услугите са област, в която работим в тясно сътрудничество с нашите международни партньори, включително САЩ и Обединеното кралство.

ПО-СТРОГИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕ НА АКТИВИ

- Нови критерии за включване в списъците Съветът договори нов критерий за включване в списъка, така че да се обхванат и лицата, които се възползват от принудителното прехвърляне на собственост или контрол върху руски дъщерни дружества на дружества от ЕС. Това ще гарантира, че никой няма да извлече печалба от загубите, пред които са изправени дружествата от ЕС, когато техните дъщерни дружества са насилствено придобити от руски собственици/управители.

- Възможност починалите лица да останат в списъка за замразяване на активи, за да се предотврати евентуалното засягане на мярката за замразяване.

- По-строго задължение за държавите членки да проявяват инициатива при проследяването на активите на включените в списъка лица с цел предотвратяване и разкриване на случаи на нарушаване или заобикаляне на санкциите.

МЕРКИ В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА

- Таван на цената на петрола: За да се затрудни поддържането на войната от страна на Русия, ние затегнахме наложения от Г-7 международен таван на цената на петрола, като въведохме нови мерки за по-внимателно наблюдение на продажбата на танкери на трети държави, както и по-подробни изисквания за удостоверяване. Това ще помогне да се вземат мерки срещу „флота в сянка“, използван от Русия за заобикаляне на мерките за таван на цените. В това отношение ние поддържаме тесен диалог с нашите партньори от ЕС, за да гарантираме съгласуваност на нашите мерки и бъдещите насоки.

- Нова забрана за внос на втечнен нефтен газ (ВНГ), с която се засяга годишен внос със стойност над 1 млрд. евро, като придобитите права по съществуващи договори е запазват за период от максимум 12 месеца.

ПО-СТРОГИ МЕРКИ СРЕЩУ ЗАОБИКАЛЯНЕТО

- Разширяване на обхвата на забраната за транзит през Русия чрез добавяне на някои икономически критични стоки, когато те са предназначени за износ в трети държави.

- Задължение за операторите да забранят по договор реекспорта на определени категории чувствителни стоки за Русия, включително стоки, свързани с въздухоплаването, горивото за реактивни двигатели, огнестрелните оръжия и стоките от общия високоприоритетен списък.

- Въвеждане на нова мярка, с която ще се изисква уведомяване за определени преводи на средства извън ЕС от образования от ЕС, които пряко или непряко се притежават с дял от повече от 40 % от руски физически лица или от образования, установени в Русия.

Допълнителни мерки

- Въвеждане на нова дерогация, с която да се даде възможност на държавите членки в името на обществения интерес да лишават включено в списъка лице от финансови средства или икономически ресурси.

- Въвеждане на дерогация, която да позволи обезщетение за вреди, което да се изплаща от страна на новорегистрирано застрахователно дружество.

- Въвеждане на дерогация, за да се позволи продажбата на дружества от ЕС, притежавани от определени включени в списъка физически лица или образувания.

ДРУГО

- Включване на техническо изменение, позволяващо предоставянето на пилотни услуги, необходими за морската безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Простотия

    121 8 Отговор
    Без граници
  • 2 Пич

    91 7 Отговор
    Ма много тъпо са се опулили клоуна и глупавата на тази снимка ! Те изглеждат по добре , когато не се виждат !!!
  • 3 Тра-ла-ла

    107 6 Отговор
    Срещу Марс да приемат пакети - ефекта ще е същия

    Коментиран от #63

  • 4 Майна

    96 5 Отговор
    Германия се блокира от трактори..
    Всички важни пътища..
    Сега ги срещнах..
    Радвам се!
    Мамка му!
    Скоро ще ги санкционираме!
    Неизбрани търтеи унищожаваща народите ни и държавите!
  • 5 Иван

    106 8 Отговор
    Юдео-нацисткото НАТО-ОТАН законно ли бомбардираше Сърбия?
  • 6 Бонев

    98 4 Отговор
    Инфантилите от ЕС нямат спирка.
  • 7 АЙДЕ ГЪЧ

    45 3 Отговор
    АБЕДжАМБЕН..........ЖИВ ЛИ СИ БЕПОТуР аНЕЕЕЕЕ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 И въпреки това

    70 6 Отговор
    Нацистка свин 🐷 ска Бандерия ще е 404
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 терористите крещят

    75 3 Отговор
    дръжте терористите ,шоу за идиоти
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Алекс

    75 7 Отговор
    Само какво заглавие на статията...
    А ФАЩ какви са..?!!

    Коментиран от #43, #49

  • 14 Иван

    53 3 Отговор
    И забрана на руснаци да получават Коледни подаръци от свои близки и роднини.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 РЕАЛИСТ

    67 7 Отговор
    Нашата Кристалина Георгиева казала, че ако се спре помощта за Украйна , само след месец ще е пред капитулация.

    Коментиран от #22

  • 17 ТРЪЦ

    41 4 Отговор
    Ей го, бе Жсмбобей. Острието на н@цизма
  • 18 Прррррц

    36 4 Отговор
    Санкции прррррц
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 мдаааа

    9 44 Отговор
    Харесва ми , че журналиста е наблягнал на - " терористична " ...
  • 21 0191

    8 56 Отговор
    Соросоида Путин беше разкрит от международната общност ,целта му е закриване и фалит на раша
  • 22 Иван

    48 5 Отговор

    До коментар #16 от "РЕАЛИСТ":

    Украйна, Израел и Северна Македония да бъдат заличени.
  • 23 Терористите

    43 7 Отговор
    От ес пак с безсмислени санкции
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Джабазлъ

    39 7 Отговор
    И да се 💩 Русия ще победи.

    Коментиран от #60

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Име

    44 5 Отговор
    Русия не се даде на Запада, трябва да се сетят - да седнат на преговори - Путин ги чака - за 1-2 години преговори - ще се подчинят на условията на Русия - напълно справедливи.

    Коментиран от #37

  • 30 Сатана Z

    47 4 Отговор
    Евро обора бавно,но сигурно си заминава.Нито САЩ,,нито Великобритания спазват някакви санкции,което е добре за техните държави за разлика от васалния Евро Райх.
    Кеф,баце!Кеф!
  • 31 РЕАЛИСТ

    48 7 Отговор

    До коментар #8 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Само болно в главата човече, като авторът на този пасквил може да нарече държава членка на Съвета за сигурност на ООН -тврористична федерация.
  • 32 Папуняк

    33 4 Отговор
    Цяла седмица съчинява тъпни и накрая се изходи неподготвен.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Абе тия аФтор

    29 5 Отговор
    май не чете западна преса, само укрофашисткса.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Тагаренко ли

    25 4 Отговор
    ти е господаря, дениззззчо?
  • 37 Сатана Z

    28 4 Отговор

    До коментар #29 от "Име":

    Бисмарк е казал,че първото предложение на Русия е най-доброто.
    Хитлер не загуби войната заради санкции,а от липса на ресурси,които Русия има в изобилие и зад гърба и е глобалния Юг .

    Коментиран от #64

  • 38 ГлЮпак

    29 5 Отговор
    Много е глюЮпава тази статия. Личи си кой я е пуснал
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Дензо помияра съм

    18 3 Отговор
    Снощи не набараха група украински безработни другари със много големи манлихери !!!!!! Ядох КЕКС .....КЕКС ....КЕКС до насита ооооооххх сега пиша възхвала за тия достойни мужици прав и унизявам врага им !!!!!!! Дано и тази вечер ме срещнат в тъмното !!!!!!!!
  • 41 Мда

    25 4 Отговор
    Мани ги диамантите. Ес е в рецесия, санкциите работят...
  • 42 ПОМАК ПАК ЛИ СЕ ПОЯВИ ТУК ?

    23 5 Отговор
    Мислех , че си загинал на фронтовата линия при УКРОНАЦИСТИТЕ твоите другари !!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Помака да отиде със Мара

    21 5 Отговор
    Да помагат на украинските фашисти .....ама стиска ли им дупето за това ?????
  • 45 Сиромах

    19 4 Отговор
    Ако наистина пудел,,,четата на ония отвъд океана продължават да си мислят, че дърпането на опашката на засега спящият лъв може да продължава до безкрайност, трябва да си помислят, че всичко си има граници!Защо мълчаха и продължават да мълчат за причините за тази военна операция ,за бомбардировките, убийствата, забраната на език,култура на рускоговорящите в Донбас?САЩ си мислят, че са далече и не им пука за останалия свят, но защо Европа се е предала?
  • 46 Помак

    18 3 Отговор
    Пак ли я закъса за пари 💰💰💰💰💰 ???
  • 47 Краварите

    20 3 Отговор

    До коментар #24 от "ИСТИНАТА":

    се самопростреляха с тази си война, превръщат се в задлъжняло до гуша регионално джудже. Станаха за смях с недомислените си военни играчки... явно ще си спестят антитрекламата на нагорещеното верижно тенеке Ейбрамс. Вс бесни кучета, тръгнали срещу Русия, си счупиха зъбите!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 отговорих какви са САЩ

    20 2 Отговор

    До коментар #13 от "Алекс":

    и ми изтриха поста. Не за първи и втори път. Как ще гледат тези "журналисти", когато палачинката се обърне? САЩ са най-големият агресор в света по техни данни с над ДЕВЕТСТОТИН военн бази в света, четири от които ползват безплатно у нас. Помогнете ми в отговор - колко военн бази има Русия ПО СВЕТА? И намеквам на обора - да не им се случи случката от Залива на прасетата.
  • 50 Хи хи хи

    18 2 Отговор
    Ей това шиле къде беше се загубило ? Отдавна не беше писало тук ?
  • 51 Абе Джихадиста

    14 3 Отговор
    Днес е пак на амбразурата.
  • 52 РЕАЛИСТ

    6 17 Отговор
    Пресконференция на Путин преди няколко дни! Въпрос -" Г-н президент ,ще има ли нова мобилизация в Русия"..Путин -" До месец март 2024 година нова мобилизация няма да има. На ден се записват по 1500 нови доброволци за фронта ,които засега покриват ежедневните ни загуби"....
    Равносметката - Рашистите дават на ден по около 1500 човека убити в Украйна. Влязоха с 520 хиляден военен контингент в началото на операцията! След 7 месеца организираха насилствена мобилизация в Рашистан. Набираха доброволци от затворите. От 1 милион и 300 хиляди затворници в Рашистан вече 600 хиляди дадоха фира. Имаше статия тук -" Русия вече набира хора за фронта в психиатриите" ...Скоро свършват затворници и психично болни и трябва да мобилизират етнически руснаци от МаЦква и Петербург и тогава започва разпада!
    Извода - 22 месеца война по около 1500 денацифицирани дневно - 45-50 хиляди месечно ,над милион досега! Честито

    Коментиран от #58

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Р.К.И.

    5 14 Отговор
    Решението може да бъде в само две изречения : 1.САЩ и ЕС прекратяват всякаква търговия с Москва; 2. САЩ и ЕС прекратяват всякаква търговия с държавите, които търгуват с Москва.

    Коментиран от #97

  • 55 ама

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много приличаш на последните две букви на твоя град.
  • 56 РЕАЛИСТ

    25 4 Отговор

    До коментар #24 от "ИСТИНАТА":

    Омръзна ми да ви припомням, като на бавно развиващи се. Точно за 3 дни Украйна беше капитулирала. Руските войски бяха пред Киев. Зеленски се помоли на колене пред Путин за мир. Преговорите се проведоха в Истанбул. В знак на добра воля Путин изтегли войските си от Киев. Подготвяше се мир, но пристига Борис Джонсън в Киев спира преговорите и кара Украйна да воюва. Путин искаше само автономия за Донбас и писмени гаранции, че Украйна няма да влиза НАТО . Сега руските войски са превзели територия , колкото България и бият врага по целия фронт.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 15 Отговор

    До коментар #52 от "РЕАЛИСТ":

    Поздрави Колега Факт Путин Уби Собствения си Народ но края му Иде
  • 59 Българин

    16 3 Отговор
    Фашагите в България надигат глави ! Потомци на главорези и убиици излизат да говорят за човешки ценности и права ! Наглост и манипулация !
  • 60 ЗА ДЖМп ОТуРОВ СТАВА ДУМА

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Джабазлъ":

    ТОЙ ТДАВНА Е У ....ГУАн ОТО СЕГА САМО СЕ МАЖЕ........
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ХА ХА

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Тра-ла-ла":

    ХА ХА войните свършват година, две или десет а някои държави са под санкции още от всв, нищо че са приятели.
    Тези ще са поне два века и мужиците и тогава ще си изсипват кофата в ямата на ръка, а бошмените ше се возат на лична чесна.
  • 64 Канцлерът Ото фон Бисмарк е казал

    10 5 Отговор

    До коментар #37 от "Сатана Z":

    и друго нещо: "Зная много начини да извадя мечката от бърлогата и нито един да я върна там".
  • 65 Българин

    16 4 Отговор
    Санкциите са безсмислени за Русия, защото тя няма да страда,а ще страда целия ЕС,който в най-скоро време ще се разпадне.
  • 66 ШВЕЦИЯ КАК ФАЛИРА ? МНОГО ПРОСТО !

    13 3 Отговор
    ПУТИН ЗАБРАНИ РИБОЛОВА В РУСКИ ВОДИ НА ШВЕДИТЕ И ВНОСА НА ШВЕДСКИ РИБИ В РУСИЯ .....ОТ 3 ГОДИНИ КОРАБИТЕ ИМ РЪЖДЯСВАТ ---- НЕКА СИ ЯДАТ ПРАШМАЦИТЕ СЕГА В НАТОВСКИ СОС !
  • 67 123456

    13 3 Отговор
    Денис , как си ве , аbдал ? Много са ти дали за превод тоя път , баа ги - милост немат ... Прецакай ги - дай им някоя стара статия - никой няма да разбере .... ай, със здраве
  • 68 НЯКОЙ МИСЛЕХА ЧЕ РУСИЯ НЯМА КВО ДА ЯДЕ

    10 3 Отговор
    СЕГА РУСИЯ ГИ ХРАНИ !

    Коментиран от #72

  • 69 Българин

    15 3 Отговор
    Слава Русия! 🇷🇺❤️🇧🇬❤️🇷🇺

    Завинаги в българските сърца! Само напред до пълната победа над европейския фашизъм!
  • 70 МОКЪР ОТ ДЪЖД СЕ НЕ БОИ !

    10 3 Отговор
    ЗАПАДА ЩЕ ЗАТРИЕ РУСИЯ ГА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ ! НО МОЖЕ ДА ХАПНЕ ДЪРВОТО ДОДЕ ЗЛОБЕЕ !
  • 71 Някой

    9 3 Отговор
    Я в БНР казаха, че имало било журналистическа етика... Тук няма ни етика, ни морал.... Само едни жълти стотинки дрънкат.
  • 72 Р.К.И.

    3 14 Отговор

    До коментар #68 от "НЯКОЙ МИСЛЕХА ЧЕ РУСИЯ НЯМА КВО ДА ЯДЕ":

    " В Руската федерация има комунален колапс. Цели улици и райони на различни населени места са без водоснабдяване, парно и ток в студа " Съветският съюз идва със страшна сила. С глада и студа.

    Коментиран от #78

  • 73 Коч Ина

    11 3 Отговор
    само така, продължаваме със санкциите докато не остане читав европеец, всичкото дрипаво и мръзнещо в името на демокрацията
  • 74 ЗЕМИТЕ НА УКРИЯ КУПЕНИ ОТ САЩИСАНИТЕ

    7 3 Отговор
    ИМ ИЗЛЯЗОХА ОТДАВНА ЗЛАТНОПЛАТИНЕНОДИАМАНТЕНИ НА ДЕСЕТА СТЕПЕН ПО РИХТЕР НА КВАДРАТ !БАХТИ И ТЪПОТО ЦРУ ИМАТ !
  • 75 БгТопИдиот🇧🇬

    6 4 Отговор
    ЕССР отива у киреча.

    Потника на Малдивите.

    ЕССР гражданите да го --ухат под вода !

    Подпис:родата на ПоТника
  • 76 Перо

    7 4 Отговор
    Путин ще си го премеси в другия крачол! Неговите контагенти не са от ЕС и ограниченията са въздух под налягане, като Магнитски на Пеевски! Освен това Русия е член на друг икономически съюз със развити икономически страни! Създава се обратен ефект, само заради един ционистки, превратаджийски обречен режим.
  • 77 САЩ ИЗМИСЛИХА КАК С ФАШИЗЪМ В УКРАЙНА ДА

    8 3 Отговор
    УБИЯТ МЕЧКАТА - СЕГА ФАШИСТИТЕ СЕ ПРЕМЕСТИХА НА ЗАПАД В САЩ И БЪЛГАРИЯ - ДНЕС ДОРИ СКОЧИХА НА БОЙ С ВЪЗРАЖДАНЕ В НС! ДЕБЕЛИЯ ГЬОРИНГ ЕДВАМ ГИ РАЗТЪРВАШЕ ! А МЕЧКАТА СИ ЧОПЛИ СЕМКИ В КРЕМЪЛ И СИ ПЕЕ , ,,А НАМ ВСЬО РАВНО "
  • 78 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Р.К.И.":

    Ти имаш ли понятие за цената на парното в Русия и БГ?

    Коментиран от #88

  • 79 А на нас ни е все едно,СКАЗАЛ МЕДЬВЕД И

    5 1 Отговор
    ПРОДОЛЖИЛ .......................... ЧИТАЬ

    А на нас ни е все едно,
    А на нас ни е все едно,
    Нима се боим
    от вълка и совата,
    Имаме ни работа
    в най-страшния час
    Ние вълшебна
    косим трън-трева.
    А нам всё равно,
    А нам всё равно,
    Станем мы храбрей
    И отважней льва !
    Устоим хоть раз
    В самый жуткий час --
    Все напасти нам
    Будут - "трын-трава"!
  • 80 ЛУКОЙЛ МОЖЕ ДА КУПИ БЪЛГАРИЯ ЕВРОПА

    5 3 Отговор
    И САЩ ЗАЕДНО , ТУРЦИЯ Е ПОРЪЧАЛА 370 ЕЪРБЪСА ПРЕДИ ДНИ ....... А НИЕ , НИЕ РЕЖЕМ ПАМЕТНИК ?
  • 81 Объркано Атлантиче

    12 2 Отговор
    Най-санкционираната страна в света завършва годината с 75 милиарда излишък.
    -- Russia set for $75 billion surplus – Bloomberg --

    Съединените щати, най-задлъжнялата страна в света, ще завършат 2023 г. със загуби от 2 трилиона долара, според New York Times.-- 😂
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Вафльо

    8 1 Отговор
    Кво съ крийш зад тоз п.....ирцал.....
  • 85 Ш.......няк

    10 1 Отговор
    Поне имай чест да застанеш до укренското знаме....а не да се държиш за тая ф....
    уста...
  • 86 КОМЕНТАРЪТ

    11 2 Отговор
    И ДО БЕЗКРАЙНОСТ ДА ИМА САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ, ВСЕ ТАЯ, РУСИЯ НИКОЙ НИКОГА НЯМА ДА Я ПОСТАВИ НА КОЛЕНЕ
  • 87 ЕВРОНЮЗ

    10 3 Отговор
    😂 😂 😂 Бях сигурен кой стои зад заглавието. Обаче стои отворен въпросът.... КОГА ЕС, ЕС ЯДЕ ПОВЕЧЕ БОЙ 1944 ИЛИ 2023...???
  • 88 Р.К.И.

    1 12 Отговор

    До коментар #78 от "Перо":

    Басейнът е изкопан, остава и вода да пуснат. Колко % от населението на РФ се отоплява с дървата,които събира в гората? Като във времето на пещерите.
  • 89 минувач

    1 7 Отговор
    М-м Да! Русия се нуждае от подкрепата на подлогите. Така поне продължава да съществува по новините. Но нещо намаляват. Недофинансиране? Съкръщения? Аз не бих си губил времето да се подлагам за такива дребни копейки.
  • 90 Вл Вл П

    10 1 Отговор
    Пак ли санкции бе, 12-ти поред, ех да му се не видяло, много ме тормозят, за 12-ти път ще трябва да го местя.
  • 91 ДАААА

    4 1 Отговор
    КУКЛИ ЖАЛКИ
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ми да

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Р.К.И.":

    И след това САЩ и Европа незабавно изпадат в икономически колапс, следван от граждански войни. Браво, много далновидно предложение .
  • 98 руско = боклук

    0 3 Отговор
    БРАВО УА УА
  • 99 хххх

    4 1 Отговор
    Руска терористична.... вие наред ли сте? Това се казва Украйна! Некадърна редакция...
  • 100 Р.К.И.

    0 2 Отговор
    Ето ви една прогноза : без чужда техника руснаците не могат да преработват петрола; качествените въглища са в Украйна. Какво следва от това? Москва ще мине на паравози, но и въглища няма да има за тях. Ще ги карат на дърва. Руснаците са складирали в нарочни паркове стотици и хиляди парни локомотиви? Защо? Защото си знаят, че ще опрат до тях. Очакваете в скоро време по руските железници парни локомотиви. На дърва. Това дори 19 век не е .
  • 101 Виктор

    1 0 Отговор
    джамбаза с последни излияния иска да остане в играта. пределно му е ясно,че ако усрайна загуби и той ще загуби. дерзай помъчен българино-джамбазов,ще усетиш народната любов. иначе ЗЕЛЮ на снимката гледа като пате в кълчища
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.