Last news in Fakti

15 Януари, 2024 09:41 926 2

Израелският министър на отбраната предупреди: "Хамас" се опитва да пренесе войната на Западния бряг

  • йоав галант-
  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху-
  • западен бряг

Бойците на ислямистката групировка не са успели да деморализират израелците или да забият клин между нас и САЩ с терористичната си атака на 7 октомври, от която вчера се навършиха сто дни, заяви Йоав Галант

Израелският министър на отбраната предупреди: "Хамас" се опитва да пренесе войната на Западния бряг - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Радикалното палестинско движение "Хамас" иска да пренесе войната от ивицата Газа на Западния бряг на река Йордан, заяви израелският министър на отбраната Йоав Галант, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Целта на "Хамас" е да подпали Юдея и Самария (Западния бряг на иврит - бел. ред.), и, ако е възможно, Храмовия хълм (в Йерусалим)", е казал Галант вчера на среща с военни командири от окупирания от Израел Западен бряг.

Бойците на ислямистката групировка не са успели да деморализират израелците или да забият клин между Израел и САЩ с "терористичната" си атака на 7 октомври, от която вчера се навършиха сто дни, продължил Галант. Той заявил на командирите на Западния бряг "да се готвят за война".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Излъгаха ви преди 2000 години

    8 2 Отговор
    Всички са лошите, само те са добрите ... УБИЙЦИ!
  • 2 Честен ционист

    4 1 Отговор
    Т.е. очаквайте скоро да нападнем и Западния бряг