Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 05:48 831 1

Букеле спечели президентския вот в Салвадор, партията му победи в парламентарния

  • салвадор-
  • избори-
  • наиб букеле

Лидерът на страната се похвали с рекорден успех

Президентът на Салвадор Наиб Букеле заяви, че е спечелил президентските избори в неделя с повече от 85% от гласовете, а неговата партия "Нови идеи" е спечелила 58 от 60 места в Законодателното събрание - еднокамарен парламент - след резултатите от парламентарните избори.

"Според нашите данни ние спечелихме президентските избори с повече от 85% от гласовете и получаваме поне 58 от 60 депутати в Законодателното събрание. Това е рекорд в историята на световната демокрация", написа той на страницата си в X.

Върховният избирателен съд в момента обработва постъпващите от избирателните секции данни за резултатите от преброяването на гласовете. Според екзитполовете, проведени от изследователската компания CID Gallup, Букеле има 87% от гласовете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха-ха-ха

    3 4 Отговор
    Следващия път ще бие резултата на Ким май? 100% са гласували за него?