Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 05:06 1 743 11

Арменският премиер: Не съм аз този, който ще арестува Путин, ако дойде у нас

  • никола пашинян-
  • владимир путин-
  • армения

Не мисля, че руският президент се нуждае от съветите ми, заяви Никол Пашинян

Арменският премиер: Не съм аз този, който ще арестува Путин, ако дойде у нас - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арменският премиер Никол Пашинян каза, че руският президент Владимир Путин не се нуждае от неговия съвет, за да посети Армения във връзка с ратифицирането на Римския статут от Ереван, предаде The Telegraph.

„Не мисля, че Владимир Владимирович се нуждае от моите съвети“, каза Пашинян, отговаряйки на въпроса на вестника дали Пашинян може да се обади на Путин и да го посъветва да не идва в Армения.

Арменският премиер добави, че ратифицирането на Римския статут има за цел да повиши нивото на сигурност в Армения. "Що се отнася до правните тънкости, не мога да дам правен анализ. Това е въпрос на юристи. Армения, като отговорна държава, трябва да спазва всички международни задължения, включително в отношенията с Руската федерация, международната общност... Има различни мнения по тази тема ", има много юристи, които твърдят, че настоящите държавни глави са надарени с непреодолим имунитет. Вярвам, че това е правен проблем, а не политически въпрос, на който трябва да отговоря", каза Пашинян.

Отговаряйки на директен въпрос дали Путин ще бъде задържан от Армения, Пашинян каза, че от 2018 г. в Армения се извършват мащабни демократични реформи и той не решава дали да задържи някого или не.

"В Армения правната система е одобрена, има правни институции и във всички случаи решенията се вземат от правни институции. За това имаме прокуратура, съдилища, Следствен комитет и т.н. Армения, като страна, участваща в програмата на Източното партньорство, се отличава с институционални реформи в областта на съдебната система. Армения е правова държава, министър-председателят има свои собствени правомощия. Тези правомощия не включват решаване на въпросът за задържането“, каза Пашинян.

Армения официално стана член на Международния наказателен съд на 1 февруари, след като ратифицира Римския статут на МНС в началото на октомври 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нещо друго":

    Това е онзи Град Козлодуй...
  • 4 Кирил

    8 22 Отговор
    Армения като руска марионетка стана най мизерна държава. по време на войната с Азербайджан, арменците бяха гладни и в скъсани униформи

    Коментиран от #8

  • 5 Ха ха

    27 4 Отговор
    Смешници такива какви арести бьлнувате.Тези които са за арест са Зеления Фашага и оня дьртофелник от зад океана.
  • 6 Ха ха

    18 1 Отговор
    Смешници такива какви арести бьлнувате.Тези които са за арест са Зеления Фашага и оня дьртофелник от зад океана.
  • 7 Радио Ереван

    21 0 Отговор
    Посланици, дипломати и държавни глави, не могат да бъдат арестувани или съдени дори от международен, междупланетен или междугалактипески съд. Фатки пак са объркали нещо с транслейтъра.
  • 8 Всъщност,

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кирил":

    Днешното мизерно състояние на Армения се дължи на демократичното галопиране към европейските ценности. Тамошните процеси са сходни с тези в България, но трябва да се добави и напрегнатите отношения с почти всички съседи, днес включително и с Русия.

    Коментиран от #10

  • 9 Ще има

    6 1 Отговор
    Пълни гащи!!!
  • 10 Да да

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "Всъщност,":

    Да благодарят на тяхните Братюшки за мизерията .

    Хахахаха.
  • 11 Така е Арменецо

    1 7 Отговор
    Като имате Рашисти за приятели ,заприличахте
    На тях .

    Блато сте и вие .