Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 21:12 2 234 54

Доналд Тръмп пак захапа Джо Байдън: Подложи се на когнитивен тест!

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Президентът Байдън премина вчера медицински преглед, но според лекаря му не е необходимо да се подлага на когнитивен тест

Доналд Тръмп пак захапа Джо Байдън: Подложи се на когнитивен тест! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова своя приемник и потенциален съперник на следващите президентски избори Джо Байдън да се подложи на тест за оценка на когнитивните способности, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Може би така ще може да видим защо взима толкова ужасни решения", каза Тръмп в социалната мрежа "Трут".

Джо Байдън премина вчера медицински преглед, но според лекаря му не е необходимо да се подлага на когнитивен тест.

"Президентът се чувства добре и тазгодишният медицински преглед не установи нови проблеми", написа лекарят му Кевин О'Конър, цитиран от Асошиейтед прес. "Той продължава да е годен за изпълнение на служебните си задължения и изпълнява изцяло всичките си задължения без никакви изключения или отсрочки", добави той.

Президентът отговори на нападките на Тръмп с видео в платформата "Екс", на което републиканецът прави лапсуси в свои неотдавнашни речи и му поръча да изгледа този запис.

Физическото състояние на 81-годишния Байдън и на 77-годишния Тръмп е гледано под лупа през тази предизборна кампания, отбелязва АФП. Ако двамата спечелят първичните избори на двете партии, те ще са най-възрастните двама основни кандидати за президент на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    42 5 Отговор
    Байдън и неговите едвам го изтърпяват , само защото му остават няколко месеца !

    Коментиран от #21, #27, #45

  • 2 Факт

    38 1 Отговор
    Когато си умрял, ти не знаеш а другите страдат. Когато си тъп е същото.

    Коментиран от #43

  • 3 Да, бе

    43 2 Отговор
    Все едно синът на деменцията да си направи тест за наркотици... Трябва да е луд. Не, че не е...
  • 4 КАКЪВ ТЕСТ

    37 3 Отговор
    ОТ ДАЛЕЧЕ ЛИЧИ ЧЕ ДЖОто НЕ ГО СЛУША ГЛАВАТА........

    Коментиран от #12

  • 5 Мда

    40 4 Отговор
    Когнитивният тест (MMSE) се прилага при възможни когнитивни нарушения, в частност – деменция. Неслучайно на Байдън избягва този тест.
    Например един от въпросите е: "Назовете коя дата сме днес: число, месец, година, ден от седмицата, годишен сезон."
    Както и да е, Байдън бъркаше Макрон с Митеран, има го в нета и още...
  • 6 Атина Палада

    43 4 Отговор
    Болестта му е доста напреднала и без когнитивен тест е видимо дори от хора неспициалисти.
  • 7 анти

    4 29 Отговор
    И двамата са с IQ 25, но единият поне има възрастово оправдание!

    Коментиран от #10

  • 8 обективен

    33 6 Отговор
    Тръмп е много голям , и знае ,че ако войната продължи , САЩ ще загуби влиянието си в света !!

    Коментиран от #13, #20

  • 9 ТаУмВзе

    36 1 Отговор
    След убийството на JFK няма американски президенти, защото Корпарацията властва!

    Коментиран от #29

  • 10 Атина Палада

    28 4 Отговор

    До коментар #7 от "анти":

    Няма как да е така,защото ако в политиката може да си с айкю 25,то в бизнеса-не.Особено такава империя не се изгражда с такова айкю
  • 11 За протокола

    31 3 Отговор
    "" Бившият председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти разкри за първи път в сряда, че президентът Байдън използва бележници на лични срещи с малки групи хора.
    „Той просто се придържа към бележките“, каза той за Байдън. "И ако тръгнеш, ако се отклониш от бележките, той не може да продължи нататък.""
  • 12 Диди

    5 32 Отговор

    До коментар #4 от "КАКЪВ ТЕСТ":

    А главата на Изперкалият Тръмп? Каза че Орбан е Президент на Турция. Американците които живеят в Прованса(Провинцията) не са много светнати с политиката; затова гласуват за Престъпникът Тръмп. Също както във фашистка Русия.

    Коментиран от #16, #18, #24

  • 13 Коя?!

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "обективен":

    От двете войни...?!

    Коментиран от #14

  • 14 Атина Палада

    22 3 Отговор

    До коментар #13 от "Коя?!":

    Сигурно на Израел,защото авантюрата им в Украйна приключи.Изнесоха се!
  • 15 тръмпо, плащай

    6 14 Отговор
    си глобата и плувай по течението, докато не са те окаушили.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 граф Монте Кристо

    23 2 Отговор
    Изумително е каква упадъчна система на управление имат в щатите,която допуска изкуфелия байдън да се излага така и всъщност всичките му нелепи изпълнения се лепят на световния хегемон с отрицателен знак.Трябва ли да падне при оркестъра от подиума и да се пребие,макар със сигурност да го тъпчат с психотропни медикаменти.Навремето и хитлер и гьоринг са били на амфетамини за да се представят добре пред публика.
  • 18 Дидончо

    27 2 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    NEWSWEEK: Джо Байдън е отговорен за унищожаването на Украйна
    „Предположението, че Путин няма да успее да приложи своята версия на доктрината Монро и ще позволи на НАТО да погълне Украйна, на която векове наред Русия е разчитала за своята сигурност, е не просто некомпетентно. Това е равносилно на подписване на смъртната присъда на Украйна. Никой разумен военачалник не би позволил на враждебен съюз да се разположи на повече от 1000 мили от границата му. Никой главнокомандващ на САЩ не би позволил на Китай или Русия да разположи свои сили в Мексико или Канада. Предположението, че Путин би го направил, е самозаблуда“, се казва в материала.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Робската планета Земя

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "обективен":

    С тази война , всички вече разбраха, що за стока са Американците. Едни грабители и поробители, безскрупулни мародери, мошеници и лъжци. То и преди се знаеше, но от много малко хора.А сега вече и истината излезе наяве, че нищо не се прави за цивилизацията, всичко се прави за едни алчни богаташчета.
  • 21 да бе да

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Тромпета пък един младеж само на 77г е.
  • 22 ЦРУ срещу КГБ

    16 2 Отговор
    ЦРУ планира да удари Русия от военни бази, които американците започнаха да строят в Украйна през 2014 г. Това изявление направи бившият офицер от разузнаването на американските въоръжени сили Скот Ритър.
    Според него след подкрепяния от ЦРУ Майдан „американското разузнаване (...) започна да строи бази близо до руските граници“. Единствената цел на всичко това беше атака срещу Русия, каза Ритер, говорейки в YouTube канала Dialogue works.

    Ритер припомни, че руският президент Владимир Путин многократно е говорил за тази заплаха. Според него посещението на директора на ЦРУ в Украйна може да се счита за много по-важно събитие от посещението на американския президент там.

    Коментиран от #26

  • 23 Диди

    4 25 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Путин е масов убиец. Със агресия и убийства не се постига нищо

    Коментиран от #28, #33, #37, #38

  • 24 Дидончо

    22 2 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    NEWSWEEK „Преодоляването на тези уязвимости или разработването на контрамерки изисква сериозна интелектуална мощ и значително финансиране. Вместо това Байдън избра да използва американския народ като дойна крава, а украинците – като месо, което да хвърли в месомелачката на Путин. За да прикрие провалите си, докато изсмуква американските данъкоплатци, Вашингтон разпространи пропаганден разказ, настояващ, че помага на Украйна да се бори за своята демокрация. Украйна, най-корумпираната страна в Европа.“
    „Сега Украйна бива унищожавана от Русия, която има огромно военно и икономическо предимство пред бившата си съветска съседка. И все пак Байдън продължава да се опитва да накара Конгреса да отпусне още милиарди за киевския режим, уверявайки американците, че победата е точно зад ъгъла“, завършва материалът.
  • 25 Жо Бидоня

    9 3 Отговор
    На квода са подложа???? На кво???
    Това са много сложни думички и аз като малко ГМО-бройлрче, не съм ги учил.
    п.п.
    опссссс, пак ме препъна Невидимия...........
    Добре съм! Добре съм! За Русия съм!!!!
  • 26 Ритър: ЦРУ планира да удари Русия

    17 1 Отговор

    До коментар #22 от "ЦРУ срещу КГБ":

    Ритър: ЦРУ планира да удари Русия от военни бази в Украйна -ЦРУ планира да удари Русия от военни бази, които американците започнаха да строят в Украйна през 2014 г. Това изявление направи бившият офицер от разузнаването на американските въоръжени сили Скот Ритър.
    Според него след подкрепяния от ЦРУ Майдан „американското разузнаване (...) започна да строи бази близо до руските граници“. Единствената цел на всичко това беше атака срещу Русия, каза Ритер, говорейки в YouTube канала Dialogue works.

    Ритер припомни, че руският президент Владимир Путин многократно е говорил за тази заплаха. Според него посещението на директора на ЦРУ в Украйна може да се счита за много по-важно събитие от посещението на американския президент там.

    На 25 февруари беше съобщено, че шефът на американското разузнаване Уилям Бърнс тайно е посетил Украйна . Това беше десетото посещение на директора на ЦРУ от началото на украинския конфликт.

    Коментиран от #30

  • 27 АРГОН

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Жо Бидоня: "В пицарията вчера срешнах Жана дАрк, и тя ми каза, че аз съм в отлично здраве".

    Бидоня: "Не пуша, не пия, и aдpeнoxpoмa си го инжектирам редовно".
  • 28 Ето кой е убиеца

    22 2 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    "Аз предложих да се бомбардира Белград! Аз предложих да изпратим американски пилоти, да разрушат всичките мостове! Аз предложих да разрушим цялата топлинна и топлопреносна инфраструктура! Аз предложих много други специфични действия! Някои от вас питат, защо се отнасям с такава омраза към Сърбия. Защо бях толкова настойчив в НЕ ПРОЯВЯВАНЕ СЪЧУВСТВИЕ КЪМ НАРОДА НА СЪРБИЯ? Защото, докато те не се вслушат в сърцето си, никога няма да могат да се излекуват от болестта, на която те са подложени. И ДОКАТО ТЕ НЕ СЕ ПОКЛОНЯТ НА ЗАПАДНИТЕ СТАНДАРТИ, БЕЗУМИЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА И ПРОДЪЛЖАВА, И ПРОДЪЛЖАВА! ЕТО ЗАЩО! ТОВА ПРАВИМ, ЗАРАДИ ТЯХНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ.
  • 29 АРГОН

    18 0 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Корпорацията на ШАШ е еврейска.
    90% от конгреса им са евреи.
  • 30 БОЯ НАСТАНА И БЪЛГАРИТЕ

    3 6 Отговор

    До коментар #26 от "Ритър: ЦРУ планира да удари Русия":

    ДА СИ ВЗЕМЕМ ИСТАМБУЛ - СТАР БЪЛГАРСКИ ГРАД И ПОСЛЕ И ОДЕСА
  • 31 Защо го излага така?

    11 1 Отговор
    То е ясно, че Деменцията малко съобразява, кой е, къде е и дали покрай него са живи или починали хора...
    Друг е въпросът, че на дълбоката държава им трябва точно такъв, който сам да не мисли и да няма собствени амбиции, а да прави точно това, което те искат от него.
    За Тръмп е ясно, че е неуправляем. И точно за това, дълбоката държава никога няма да го одобри да е техна марионетка.
  • 32 Бърнс

    2 13 Отговор
    Путин кога ще се подложи на тест за лудост

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ВЕСТИ РУ - ЧЕТА И ТАМ Е ИСТИНАТА

    10 2 Отговор
    Шойгу: Русия има всичко, за да се срещне с всеки враг


    Шойгу: Русия има всичко, за да се срещне с всеки врагРИА НОВИНИ

    Снимка
    Шойгу: Русия има всичко, за да се срещне с всеки враг
    Русия разполага с всички средства да отблъсне всеки враг, който посегне на нейна територия. Това заяви ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу.
    "Русия има всичко, за да посрещне всеки противник, всеки враг, който посегне на нашата територия", каза той в интервю с автора и съводещ на предаването "Москва. Кремъл. Путин" Павел Зарубин.

    Министърът на отбраната отбеляза, че в момента на Запад се водят различни дискусии в контекста на конфликта с Русия, но се спори не за това кой ще „притича пръв“ на руска територия, а за нещо съвсем друго.


    По-рано, коментирайки обръщението на Владимир Путин към Федералното събрание, Шойгу каза, че руското оръжие може да покаже на Запада, че е по-добре да не се забърква с нашата страна .

    Коментиран от #35

  • 35 ВЕСТИ РУ Е ПО СРЕДАТА НА ИСТИНАТА

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "ВЕСТИ РУ - ЧЕТА И ТАМ Е ИСТИНАТА":

    ТРЯДВА ДА СЕ ЧЕТЕ ВСЯКА СТАТИЯ В РУСКИТЕ САЙТОВЕ ДЕТО ЛЪЖАТ МНОГО МАЛКО СРАВНЕНИ С ВСИЧКИ АНЕРИКАНСКИ САЙТОВЕ В БЪЛГАРИЯ
  • 36 Гориил

    14 1 Отговор

    До коментар #32 от "Бърнс":

    Когато зеленски се подложи на тест за наркотици.
  • 37 Аз съм веган

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    Масовите убийци са в исраел и фащ !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БОМБАТА ОТ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР УБАВ ФИЛМ

    7 2 Отговор
    Германският канцлер Олаф Шолц пропусна присъствието на британски войски в зоната на конфликта в Украйна. Думите му вече бяха коментирани в Лондон. Бившият ръководител на парламентарната комисия по отбрана на Обединеното кралство, Тобиас Елууд, каза, че Шолц е извършил „откровена злоупотреба с разузнаване“.
    По-рано германският канцлер говори за доставка на ракети Taurus с голям обсег на Украйна. Той каза, че това ще изисква присъствието на германски военен персонал в зоната на бойните действия, следователно Германия ще стане „участник във войната след Великобритания“.

    Както отбелязва британското издание, с това изявление Шолц изложи на риск британския персонал, работещ в Украйна.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 АМА ПЕРСОНАТА ГЕБРЕВ ЯДЕ ДЯДОВИЯ

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "БОМБАТА ОТ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР УБАВ ФИЛМ":

    НА ПУТИН И ОЩЕ НЕ СА ПОЧНАЛИ ДА ПУСКАТ ГАЗ В ПАРЛАМЕНТА РУСНАЦИТЕ И ТОВА Е ИМ Е ГОЛЯМАТА ГРЕШКА
  • 41 МАМММИИЦЦАТА ВИ ААНГЛИСКИ ЧЕРНЮВЦИ

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "БОМБАТА ОТ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР УБАВ ФИЛМ":

    АЗ БЪЛГАРИНА ИСКАМ БОГ ДА ВИ НАКАЖЕ И ДА ВИ РЕЗНЕ - ДЪЛГИТЕ ВИ ЧЕРНИ ЧИШКИ - И КАКВА ЛУКАНКА ОТ ИЗСЪХНАЛИ ЧИШКИ ЩЕ ЯДЕН УБАВА И СЛАДКА
  • 42 Бай бай байдън

    9 0 Отговор
    Това е казал Тръмп
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хохо Бохо

    9 1 Отговор
    Да са живи и здрави двамата старци, но американците са много тъпи, ако разчитат на сенилни старци и гласуват за тях...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хохо Бохо

    2 7 Отговор

    До коментар #45 от "кнаус 485":

    Ами лошо няма!
    Путин от две години твърди, че воюва с НАТО.
    Крайно време е и НАТО да се намеси!...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Роко Сифреди

    6 0 Отговор
    Единият оглупял от старост, другият по рождение. Не мога да разбера тези американци. При толкова народ да не могат да излъчат правилни хора.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Абе

    6 1 Отговор
    Нищо общо, Тръмп дава речи по 4-6 часа без прекъсване...малко хора могат да издържат толкова
  • 53 Ццц

    4 0 Отговор
    Сборът на годините на тези две карикатури е почти колкото историята на карикатурната им държава. 🤣
  • 54 Историк

    3 0 Отговор
    Бяха проведени физически тестове и той физически е здрав...но не бяха проведени психически тестове, защо?