Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Март, 2024 14:34 3 443 79

Следващата война на Путин: в Приднестровието и Молдова?

  • приднестровие-
  • русия-
  • молдова-
  • украйна-
  • война-
  • путин-
  • владимир путин-
  • румъния-
  • сепаратисти

Проруските сепаратисти помолиха Русия за помощ, защото били изложени на натиск и дори на "геноцид"

Следващата война на Путин: в Приднестровието и Молдова? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След разпадането на Съветския съюз през декември 1991 г. Русия почти постоянно води войни срещу свои съседи или поне ги провокира. Първата от тях започна само два месеца след разпадането на СССР - в началото на март 1992 г. в Република Молдова, която е разположена между Украйна и Румъния.

По-голямата част от живеещите там молдовци са румъноезични; по-голямата част от страната е принадлежала на румънското Княжество Молдова до анексирането му по времето на царска Русия и след това отново по времето на Сталин.Иска ли Приднестровието да се присъединява към Русия?

Още новини от Украйна

Оръжеен склад на офицери от КГБ

Още през 1990 г. проруските сепаратисти в региона на Приднестровието се обявиха независима република, която обаче не е международно призната. Мотивът на сепаратистите беше, че трябвало да защитават правата на рускоговорящото население. Изключително кръвопролитните боеве през пролетта на 1992 г. приключиха след няколко месеца, но оттогава насам руските войски са в региона, въпреки че Кремъл е поел ангажимент да ги изтегли по силата на споразумение отпреди четвърт век.

Отвън Приднестровието прилича на гигантски съветски музей на открито - с паметници на Ленин, червени знамена и символи на чук и сърп. В действителност обаче тази ивица земя представлява нещо като огромен оръжеен склад на малка група бивши офицери от КГБ, които вероятно и в момента работят за руското военно разузнаване ГРУ. Оттам те въртят операции по пране на пари и контрабанда и на практика контролират всички икономически дейности в района.

"Президентът" на Приднестровието говори за "геноцид"

Когато този престъпен бизнес бъде застрашен, безгласният парламент - Върховният съвет на Приднестровието - или други институции се обединяват, за да молят Москва за помощ, защита или прием в Руската федерация.

Така стана и сега. На 28 февруари в Тираспол, регионалната столица на Приднестровието, "Конгрес на депутати от всички нива" прие резолюция, в която се иска Русия да ги защити от "все по-силния натиск" и "икономическата война на Молдова". А "Президентът" на Приднестровието Вадим Красноселски дори обвини властите в Кишинев, че извършвали "геноцид" срещу жителите на Приднестровието.

Този взривоопасен призив е свързан донякъде и с речта на Владимир Путин към нацията, което той произнесе на 29 февруари 2024. Спекулираше се дали няма да използва това като претекст, за да обяви някакъв вид военна намеса в Приднестровието. Той обаче дори не спомена призива.

По-голям контрол върху Приднестровието

От 1 януари 2024 г. фирмите в Приднестровието трябва да плащат мита и такси при внос на стоки на територията на региона. Това е част от мерките, с които ръководството на Молдова в Кишинев се опитва да си върне контрола над Приднестровието. Прозападната президентка Мая Санду, която преди това се е изявявала като активистка за граждански права и борба с корупцията, от встъпването си в длъжност в края на 2020 г. полага усилия да сложи край на незаконните икономически практики в Приднестровието.

Парадоксално е, че руската война срещу Украйна де факто помага в това начинание - от началото на войната украинските власти са затворили границата с Приднестровието, за да предотвратяват саботажи или нападения на руски войници срещу Одеса и близкия регион. В резултат от това Приднестровието до голяма степен е загубило ролята си като център за контрабанда и пране на пари.

“Ситуацията в Приднестровието е лоша - и икономически, и социално”, каза Олег Серебрян, заместник-председател на молдовското правителство и министър по реинтеграцията на Приднестровието. “Хората търсят обяснение. Затова някои се опитват да им обясняват, че причината за всички злини е Кишинев и новите мита, които се събират. В действителност обаче положението се влошава вече от много време насам.”

Без пряк достъп

Поради липсата на пряк достъп до територията на Молдова, Русия на практика няма как да нападне страната. Само че Москва има около 1500 до 2000 свои войници в Приднестровието. Освен това съществуват и приднестровските въоръжени сили. Взети заедно, те вероятно далеч превъзхождат малката и много зле въоръжена молдовска армия, която има само около 5000 войници. Освен това в северната част на Приднестровието, близо до село Кобасна, се намира един от най-големите оръжейни складове в Европа, в който има над 20 хиляди тона оръжия и боеприпаси от стари съветски запаси. Ако Русия успее да проникне в района на Одеса, това може да бъде прелюдия към нахлуване в Република Молдова.

В политически смисъл Русия е загубила Молдова. Европейският съюз обяви, че ще започне преговори за присъединяване с Кишинев. Повечето хора в страната са проевропейски настроени, мнозина имат румънско гражданство и съответно европейски паспорти, стотици хиляди молдовци работят в ЕС.

Пропаганда и дезинформация

Хибридната война на Москва срещу Молдова обаче показва, че Кремъл не се е отказал да оказва влияние над страната. Възможно е при добро стечение на обстоятелствата за Русия, тя все пак да нападне Молдова. Проруските партии, финансирани и от олигарха Илан Шор, който избяга в Израел, продължават да водят ожесточени кампании срещу президентката Мая Санду и прозападното правителство.

Проруската дезинформация и пропаганда са и много активни в социалните мрежи в страната. През есента в Молдова ще се проведат президентски избори и референдум за присъединяване към Европейския съюз. “В месеците преди тези избори вече виждаме опити да се дестабилизира страната”, предупреди молдовският външен министър Михай Попсой.

Автори: Кено Ферзек, Витали Калугареану


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    24 36 Отговор
    следващата ще е в самата РФ ,в КРЕМЪЛ най-вероятно

    Коментиран от #50

  • 2 Трол

    12 26 Отговор
    Следващата война на Путин ще е в Аляска.

    Коментиран от #12, #78

  • 3 Професор

    12 26 Отговор
    Аз като ви казвам че Путин е миротворец не ми вярвате.

    Коментиран от #54, #57

  • 4 😆😆😆

    24 14 Отговор
    Ще ръчкате докато дойде ред и на България 🙄
  • 5 Верно ли нали щеше страна от нато

    39 10 Отговор
    Да напада

    Онези гиганти балтийските тигри
    Жалки смешници дебилната ви пропаганда вече се изтърка
  • 6 ТаУмВзе

    28 5 Отговор
    Шубето е голем Памперс! Z
  • 7 Грaф Ивaн Водкин-Бутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗

    18 8 Отговор
    Българите мислят твърде високо за себе си.
    България е като дупка за плъхове близо до сметището.

    Коментиран от #69

  • 8 😆😆😆

    17 3 Отговор
    Това го бълнувате отдавна ама все други ги сполетява🙄
    😆😆😆
  • 9 Радио Елто

    25 20 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ!

    Коментиран от #15, #16, #77

  • 10 Някой

    34 12 Отговор
    Същия случай като в Косово. Запада реагира в обратна посока. Що така? Признавате независимостта на разни територии, само ако е във ваш интерес ли?
    Путин ви го каза през 2008 - ще берете плодовете на това, което направихте в Косово. Прав се оказа. Както винаги.
  • 11 да де

    22 7 Отговор
    Западняците не четат Бисмарк, а после те и слугите им ронят сълзи.
  • 12 😆😆😆

    26 10 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    Аляска сама ще пожелае да се върне към Русия 🙄
    😆😆😆

    Коментиран от #27

  • 13 Да Не

    11 1 Отговор
    А по-следващата?
  • 14 Ракът Карлсон

    9 21 Отговор
    Открито нарече
    Путлер
    Тъпанар .

    Хахахаха

    Коментиран от #49, #70

  • 15 Роки

    14 19 Отговор

    До коментар #9 от "Радио Елто":

    НЕ Слава на Русия . Русия е робство и тъмнина.
  • 16 русия

    10 17 Отговор

    До коментар #9 от "Радио Елто":

    е икономическо джудже.

    Заплатите там са 200 евро.

    Коментиран от #62, #64

  • 17 Оги

    19 14 Отговор
    Грешка в заглавието на статията!! Къде ще е следващата война на САЩ! ? Русия не напада ,те отстояват себе си ,руските народи и помагат на страните нападани от краварите! Дано спечели Тръмп ,за ужас на всички фашисти и сглобката !!

    Коментиран от #25, #30

  • 18 Така е

    10 15 Отговор
    Путлер си мисли че е новия
    Хитлер
    В главата му само войни .

    Тъкър Карлсон каза че провел
    най тъпото интервю ,а кой беше Тъпанара?

    Хахаха

    Човекът който иска да бъде запомнен , както помнят делото на Хитлер .
  • 19 Коли Мама

    16 5 Отговор
    Некъпаните швестери от комунистическото немско списанийце пак бълнуват мокри сънища. Всъщмост, какво ще направите, ако Русия тръгне към Молдова? Същото като сега - седите и гледате с пръст отзад.
  • 20 ха ха

    6 13 Отговор
    Да-да... Приднестровието през крив макарон преди 2345-та. С тези темпове толкова време трябват на безаналоговата за да стигне до там. Интересно, кога Путя ще обяви следващта могилизация, че тази ще свърши войската скоро.
  • 21 русия ТЕРОРИСТ И ФАШИСТ НОМЕР ЕДНО

    10 16 Отговор
    Русия е най голямото зло на 21 век.Тея терористични нещастници ще разпалят света.Докато я има тая зловредна държава и само разпалват воини,човечеството няма как да си отдъхне
  • 22 А бе

    7 12 Отговор
    Няма наяждане тоз кръвопиец неден!
  • 23 Гориил

    18 7 Отговор
    Приднестровието е малък остров на руската култура и език. Приписването на фалшиви качества на Приднестровието е неморално и цинично. Вашите тропически офшорки са най-големите перачи на корупционни приходи в света, основно от САЩ и ЕС. Да се ​​преструвате, че вашите правителства не знаят това, означава да се изложите на огъня на унизителна критика.
  • 24 Трябва

    15 10 Отговор
    Да обяви война на България и да станем част от Русия. С мутренския слугинаж само изчезваме , като нация.

    Коментиран от #28, #33

  • 25 факти

    9 12 Отговор

    До коментар #17 от "Оги":

    С тая лъжлива демагогия няма да минеш.Русия винаги напада и създава воините.Никога нищо не отстоява,а само краде и напада!

    Коментиран от #34

  • 26 Да се чете:

    12 7 Отговор
    Следващата война на НАТО и Америка: в Приднестровието и Молдова?
  • 27 Мда

    7 10 Отговор

    До коментар #12 от "😆😆😆":

    Руснаците могат да направят референдум сред мечките и пак ще го изкарат положителен за тях.

    Коментиран от #32

  • 28 България мрази русия

    8 11 Отговор

    До коментар #24 от "Трябва":

    Добре,че от такива предателски и антибългарски отpenки като тебе не зависи нищо !
  • 29 Доктор Поскоф

    18 5 Отговор
    Тоз Путин свръхчовек. Разболяваше се по два пъти на седмица от смъртоносни болести, умря 72 пъти за една година, армията му само с лопати се бие, фалира колективно около 35 държави, изпревари ги икономически и военно, прави си гаргара в момента с героями украiне, и последно ще напада едновременно цяла Европа, цялото НАТО и Молдова за десерт. Бааах маама му, злодей!
  • 30 Мда

    9 16 Отговор

    До коментар #17 от "Оги":

    Русия е единствената страна в света, която през 21-ви век има наглостта да си присвоява територии от независими съседни страни.
  • 31 Съвсем нормално е

    18 6 Отговор
    Малцинствата в Приднестровието и Молдова да търсят начин да си защитят брутално потъпканите граждански права и свободи. Защо ги лишиха от правото на изборни права и политическо представителство а? Защо ЕК го подкрепи ? Нормално ли беше 250 хиляди души да бъдат лишени от правото да гласуват и да изберат свой представители само ден преди изборите ? Защо лично Денков и Габриел в телефонен разговор подкрепиха това брутално нарушение на човешките права ?
  • 32 Гориил

    12 7 Отговор

    До коментар #27 от "Мда":

    Руските мечки живеят на територията на Русия. Невъзможно е да се спори с това. Русия винаги противодейства на яростта на Запада със сила.
  • 33 А бе

    8 12 Отговор

    До коментар #24 от "Трябва":

    Руснаците нямат нужда от българска нация, ще ни изселят по сибир и ще ни претопят за нула време, както направиха с изселените българи преди освобождението.
  • 34 Извади си палците от контакта

    12 9 Отговор

    До коментар #25 от "факти":

    Ама разбира се, красавчик. А САЩ милите само се отбраняват, да ги ожалиш тези невинни жертви. То кой ли не нападна янките - Виетнам, Панама, Афганистан, Сирия, Ирак, Либия, Югославия. А те само се отбраняват и отбраняват. Силици не им останаха.

    Коментиран от #37

  • 35 русия ТЕРОРИСТ И ФАШИСТ НОМЕР ЕДНО

    7 11 Отговор
    Тази терористична държава Русия се опитва в днешно време да напада мирни и суверенни държави за да им краде териториите и света мъкчи и търпи руския тероризъм ама в даден момент ще ударят греда и на света като му писне от терористите ,Русия буквално ще яде шамарите чак до чукотка

    Коментиран от #39

  • 36 ШЕР

    10 9 Отговор
    Чакам заглавие "Путин анексира България до 24 часа". Стискам палци!

    Коментиран от #38, #43

  • 37 Вкарай си пръстите в контакта

    7 10 Отговор

    До коментар #34 от "Извади си палците от контакта":

    Пич САЩ защитават ,а русия създава воините за да краде територии.

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Дого

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "русия ТЕРОРИСТ И ФАШИСТ НОМЕР ЕДНО":

    Аз познавах един от Перник и той така се кълнеше. Ей, вика, че ми писне един ден и че взема да го нАучим тоз английски некоя вечер.
  • 40 От оня свят

    10 6 Отговор
    Само че, този път започналата войната Санду няма да има щастието да живее толкова дълто, колкото Зеленски – ще бъде убита публично с гранатовмед, за да бъде разкъсана на парчета, мого ог които ще бъдат отнесени от кучетата в суматохата.
  • 41 Гориил

    8 5 Отговор
    Френските войници са добри „за извличане на руди“, каза руският фелдмаршал Миних.
  • 42 Ела бе момко

    11 7 Отговор

    До коментар #37 от "Вкарай си пръстите в контакта":

    Отиди в Сърбия и кажи на висок глас, че САЩ са ги защитили. И майка ти няма да те познае на аутопсията. Тротинеткаджия.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гориил

    10 3 Отговор
    През февруари 1704 г. шведският монарх Карл XII, след като окупира Варшава, назначава благородника Станислав Лешчински за крал на Полша. Руснаците побеждават Карл XII и Лешчински бяга във Франция. Там той и семейството му са заселени в малкото градче Висамбург и получават 20 хиляди лири годишно. През 1725 г. в резултат на дворцови интриги дъщерята на Лешчински, 22-годишната Мария Лешчинска, е омъжена за 15-годишния крал Луи XV. Кардинал дьо Фльори набързо изпрати три милиона ливри за предизборната кампания в Полша, както и „гласоподаватели“ на военния ескадрон на граф дьо ла Люцерн. Ескадрата се състоеше от девет кораба, три фрегати и една корвета.
    Императрица Анна Йоановна не хареса това и тя изпрати своя електорат в Полша - 18 пехотни полка и 10 кавалерийски полка.
  • 46 Вертико

    9 4 Отговор
    Вървя вчера по улицата и гледам срещу мен един образ - шарено сакенце, впити като клинче джинси, ефирно сиво-розово шалче и синкави очилца с тънки рамки. Мина покрай мен, мирише на жена. И си го представих как някой му връчва автомата и го праща на фронта. Смях се 15 минути сам. Затова, огледайте се добре в огледалото и внимавайте с приказките. Тези, които си мислят, че живота е игра на плейстейшън ще са най-изненаданите.
  • 47 Гост

    8 4 Отговор
    Показателен е примера с Нагорни Карабах....Арменскоговорящи населяващи район в Азербайджан...Дойде време и арменците напуснаха и района е към законният си собственик...Защо рашките се правят на ощипани...Азерите си взеха земята но Молдова не може да си вземе Приднестровието...Какво да коментираш повече...

    Коментиран от #48

  • 48 Гориил

    5 6 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Бъдете точни и не се хипнотизирайте. Молдова се обявява за неразделна част от Румъния. Руските региони не бяха съгласни с това.Не съгласни с Кишинев и молдовските турци, населяващи територията на Гагаузия.

    Коментиран от #51, #52

  • 49 Не не е

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ракът Карлсон":

    Наричат го говедарските ф,,,,ъшкии и Мара.
  • 50 катран

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    там където стъпил сорос..трева не расте..тези нпо въшки без война не могат..
  • 51 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Гориил":

    Причина винаги ще се намери..повече от 30 год.Молдова не се е присъединила към Румъния...но рашките са си там...има редовна войска...никой не се филмира..гледаме реалните неща...СССР се разпадна и проблемите продължават вече една камара време...
  • 52 да да

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Гориил":

    молдовски турци...погледнах в интернет 1000 човека има в тази държава..сигурно на гости..
  • 53 Моканина

    1 0 Отговор
    Боже, колко безмозъчни има по тоя свят, Боже.
  • 54 катран

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    Мая Санду продукт на сорос..също като наши продажници..
  • 55 Тома

    3 2 Отговор
    А бе гледайте руснаците от Камчия да не поискат помощ че тогава си е е......ло майката

    Коментиран от #61, #71

  • 56 Извънредна новина

    3 4 Отговор
    Прихванато е съобщение, потвърждаващо участието на Германия в конфликта в Украйна.
    От 40 мин. аудио файл с преговори на високопоставени германски офицери се чува как ще бомбардират Кримския мост и ще прикрият следите си.
    Те говорят и за това как американците и британците са пряко замесени в украинския конфликт.

    Коментиран от #58

  • 57 нпо агент

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Професор":

    щом трябва ще дойде..и ще установи мир..само сащ ли имат патент на това..още повече че говорим за държави съседни на Русия, които сащ искат да натикат в нато...
  • 58 да да

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Извънредна новина":

    и без запис е ясно че нато пряко участват в тази война..която започнали сащ още през 2014г..и благодарение на тях Крим и Донбас днеска са руски...Украинци да търсят сметка от американци..сигурно обещали на тях мед и масло , а получили стотици хиляди убити..
  • 59 Пешо

    3 4 Отговор
    Затова, всички руснаци, и считащи се за такива, следва да бъдат върнати в русия. Видно е, че наличието на руско говорящи неминуемо води до нахлуване на зелени човечета и руска армия в чужди държави за "асвабаждение" на руско говорящите. като се екстрадират всички руско говорящи в Русия хем русия ще има повече пушечно месо, хем държавите, които не желаят руский мир ще живеят без тормоза на руско говорящшите таварищи.
  • 60 Хм...

    4 3 Отговор
    Не само.
    И балтийците са мераклии, финландците също. Франсетата и те. Полячетата взеха да дават заден, ама още са в списъка.
    Та така...
  • 61 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Тома":

    Пепел ти на езика...
  • 62 неподготвен

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "русия":

    ало икономиста през 2022 година в русия средната получка е била 65400 рубли или средно 1200 долара през 2024 г. 75000 рубли или 1300 щатски долара .ти може да взимаш в БГ и повече ама средната заплата у нас е далеч от тези стойности за съжаление а сега пий една водка може и нашенска че е по евтинджос и се кротни и чакай резултата някога да се изравни тази информация може да се прочете от много наши икономически ежедневници за да се кротне и модернатора
  • 63 Муахаха

    3 5 Отговор
    "След разпадането на Съветския съюз през декември 1991 г. Русия почти постоянно води войни срещу свои съседи или поне ги провокира"

    Първата част е истина, втората част е лъжа.
    В Чечня бяха плъзнали уахабитите от Саудитска Арабия.
    В Грузия самият ЕС призна, че войната е по вина на Грузия.
    За Украйна да не говорим.
    Където се намърда англосаксонецът започва някакъв конфликт.
    Затова арабите имат поговорка-"Ако двама съседи се карат значи англичанин им е бил на гости".

    Коментиран от #66

  • 64 мале майко мила

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "русия":

    преди да напишеш поредната глупост по отношение на руската икономика прочети ако те мързи питай чичко Google да не ти се смеят и кучетата с тия 200 долара средна заплата в русия и аз не обичам путягата ама народа руски кво ти е виновен?
  • 65 Отговорът

    3 4 Отговор
    След това и Германия и Франция, наред всички под ножа.
    За да те уважават удряй силно.
  • 66 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "Муахаха":

    Руснаците са царете на измислените причини...още от войната с Чечения...

    Коментиран от #72

  • 67 Ах Ах Ах

    2 1 Отговор
    Как ще го нагласи собствения му народ
  • 68 геноцид

    2 1 Отговор
    Зелето да не смърди , а да види как се защитава род и родина !

    Коментиран от #73

  • 69 стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Грaф Ивaн Водкин-Бутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗":

    До 7 ком - много си умен бе - а русия дупка за крепостни в калта с най малките заплати в Европа 165 долара и пенсии от 85 долара - смешно е или трагично в най богатата държава да си крепостен и най беден - поне олигарсите са богати и живеят в москва и на запад децата им
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 няма да искат помощ,

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Тома":

    както не искат нашите българи в Украйна, на които беше забранено да говорят на български език. Българинът се обръща накъдето му наредят.
  • 72 гостенино,

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    я развий темата не спрямо Русия, а спрямо ФАЩ, който има над ДЕВЕТСТОТИН военни бази в света по техни данни и води по няколко войни едновременно. След като подкокороса укрите-бандеровци, започна в Газа, върти нещата в Тайван, а в ТЕКСАС си има проблеми с Мексико. Сега е времето ЕЦИПРОЧНО РУСИЯ да се обърне към този конфликт и намесва. От много години ТЕНЕСИ иска самостоятелност. Тук също има работа за Русия. НАЛИ демокрацията предполага РЕЦИПРОЧНОСТ????
    Но имам лични впечатления от втрещените американци след кризата в Залива на прасетата 1962 г. Който знае-знае. ТАКА ЧЕ ПО-КРОТКО и четете канцлера БИДМАРК. Може и Хенри Кисинджър.
  • 73 защо никой трол

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "геноцид":

    не пише в полза на Зеленски? Срам би жги е от него? Той не е много за показване и затова всички погледи са към СВЕТОВНИЯ ДЪРЖАВНИК, Путин.
    Искам да пишете за шмъркалото - колко имения има по света, колко орйжие препродаде, колко други си купи жена му от парижките бугици и т.н.
    СТИГА с Путин! Ако имате самочувствие, пишете за ДЕЛЕНИЯ КЛОУН - слугата на Запада.
  • 74 Анкета сред българите:

    3 1 Отговор
    Две години след инвазията: по-близо ли е Русия до победата?
    Да, Русия се доближава до победата на фронта - 66% (2614),
    Не, Украйна винаги ще бъде независима 25% (983) и
    Не мога да направя прогноза 10% (378).

    Това е положението. Народът ни е мъдър.
  • 75 Валентин Вацев

    3 2 Отговор
    Колкото за НАТО, в НАТО направиха основната грешка, когато не се разпуснаха веднага след като беше разпуснат военният блок на социализма - Варшавският договор. Да съществува извън Варшавския договор НАТО е много опасна организация, която води до война. Още тогава казах и беше ясно, когато разпуснаха Варшавския договор и не разпуснаха НАТО, че НАТО ще докара война. Ето я войната. Войната, която обсъждаме.
  • 76 Забавно!

    3 2 Отговор
    Най ме кефеха краварите, когато внезапно напуснаха Афганистан и се катереха по колесниците на хеликоптерите от техните посолства, за да бягат, а военната техника оставиха на ....талибаните, та настъпи пълно мазало там. Чест и достойнство, нали???!!!
  • 77 до Елто

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Радио Елто":

    Каква мощ бе,армия пияни затворници,командира вика ""вперед"" и стреля по последните.
  • 78 Виж

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    На вас ви се струва смешно, но след това сме ние
  • 79 Съвет

    1 0 Отговор
    А нека Путин да се справи с Украйна, че нещата яко се закучиха и тогава да мисли за Приднестровието и Молдова.