Last news in Fakti

1 Април, 2024 20:20 4 649 39

Битката за Белия дом! Джо Байдън ядоса сериозно републиканците

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • сащ

Байдън издаде първата по рода си президентска прокламация в знак на признание за Деня на транссексуалната видимост през 2021 г. и оттогава издава прокламация всяка година

Битката за Белия дом! Джо Байдън ядоса сериозно републиканците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Републиканците се прицелиха в президента Джо Байдън, който обяви Великден за Ден на видимостта на трансджендърите, въпреки че двата дни съвпаднаха тази година случайно, пише CNN.

Денят на видимостта на трансджендърите, който стартира през 2009 г. като ден на осъзнаване за отбелязване на успехите на трансджендърите и хората, които не отговарят на пола си, се провежда ежегодно на 31 март. Междувременно датата на Великден се променя всяка година.

Но няколко републиканци се възползваха от прокламацията на Байдън, за да нападнат президента.

"Ужасяващо и обидно е, че Белият дом на Джо Байдън ... официално обяви Великденската неделя за "Ден на видимостта за трансджендърите"", се казва в изявление от кампанията на бившия президент Доналд Тръмп.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън каза, че администрацията на Байдън е "предала основния принцип на Великден" в публикация на X. "Американският народ си вади изводите."

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс каза в изявление в събота: "Като християнин, който празнува Великден със семейството си, президентът Байдън подкрепя обединяването на хората и защитата на достойнството и свободите на всеки американец."

"За съжаление не е изненадващо, че политиците се стремят да разделят и отслабят страната ни с жестока, изпълнена с омраза и нечестна реторика. Президентът Байдън никога няма да злоупотреби с вярата си за политически цели или за печалба", каза Бейтс.

В тазгодишната президентска декларация Байдън каза, че Денят на видимостта на трансджендърите почита "изключителната смелост и принос на транссексуалните американци".

"Транссексуалните американци са част от тъканта на нашата нация", се казва в прокламацията и се добавя, че те "заслужават и имат право на същите права и свободи като всеки друг американец, включително най-фундаменталната свобода да бъдат истинската си същност".

Докато рекламира работата на администрацията си за утвърждаване на правата на транссексуалните, като например вдигането на забраната за транссексуални военни, президентът критикува ръководените от републиканците усилия за ограничаване на защитата на трансамериканците, описвайки ги като "тормоз и дискриминация".

В отговор на изявлението на Джонсън на X, че провеждането на Деня на видимостта на трансджендърите на Великден е "отвратително", сенаторът от Демократическата партия Рафаел Уорнок от Джорджия каза в неделя: "Очевидно говорителят намира транс хората за отвратителни. И мисля, че той трябва да помисли за това."

Уорнок, старши пастор на баптистката църква Ebenezer в Атланта, каза пред Дана Баш от CNN за "Състоянието на Съюза", че отговорът на републиканците бележи "само още един случай на хора, които не знаят как да ни ръководят, опитвайки се да ни разделят".

"Това е обратното на християнската вяра", продължи Уорнок. "В момент като този се нуждаем от гласове, особено гласове на вяра, които биха използвали нашата вяра не като оръжие, за да победят други хора, а като мост, който да обедини всички нас."

Байдън издаде първата по рода си президентска прокламация в знак на признание за Деня на транссексуалната видимост през 2021 г. и оттогава издава прокламация всяка година.

Националният дебат относно правата на транссексуалните става все по-спорен, като републиканските законодатели на щатско и федерално ниво призовават за набор от строги закони, включително ограничения върху грижи за непълнолетни и изключване на транс жени от състезания в спортни отбори, които са в съответствие с техните полова идентичност.

Тръмп, предполагаемият кандидат на Републиканската партия, превърна въпроса в тема на разговор, като обеща да "забрани на мъжете да участват в женски спортове". Няколко държави вече предприеха действия за въвеждане на такава забрана, разширявайки други усилия срещу ЛГБТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #СВО

    87 0 Отговор
    Чист Сатанизъм!
  • 2 Майкъл Обама

    55 0 Отговор
    Аз го въведох този светъл празник. Да празнуваме с Барачката, като семейство.
  • 3 Хихи

    79 0 Отговор
    Докъде изпаднаха кравичките. Любимият им президент дедо Джо разчита на вота на имигрантите кюмури и на шарените продънени гейзери.
  • 4 БАЙ КУРТИ

    57 0 Отговор
    Тъкмо гледам филма ,, МУМИЯТА СЕ ИЗПАРЯВА,, . Е до толкова да паднаха ГОРЕДАТА . Няма ли кадърни млади хора в тая държава за президент . Явно ГМО не прощава .
  • 5 Име

    38 0 Отговор
    Не може да е съвсем възрастен един Президент - Роналд Рейгън - както и да е - ма не трябва да се повтаря.

    Ще стане - нашето - Цола Драгойчева.
  • 6 Сталин

    51 2 Отговор
    "Не виждам много бъдеще за американците в тяхната разложена страна ,те имат своите расови проблеми,проблемът със социалните неравенства . Чувствата ми срещу американизма са чувства на омраза и дълбоко отвращение ,всичко в поведението на американското общество разкрива,че неговата половина е юдеизирана и другата половина негроизирана.Как някой може да очаква такава държава да издържи?"

    Адолф Хитлер

    Коментиран от #11

  • 7 Бийте шута

    54 1 Отговор
    На изкуфелия д....ртак....Тоя само световни беди причинява....
  • 8 Кглхш

    42 0 Отговор
    Ла педалес
  • 9 Ха ха ха а така

    43 0 Отговор
    Либерастията е болестно състояние ,което не прощава ,и лишава всеки индивид от здрав разум . Либерастикът е много вреден индивид ......
  • 10 мумията , деменцията джо

    34 0 Отговор
    По всичко си личи Джо е ядосан , ври и кипи и сякаш това е малко дали му и газ и то така ,че форсираният Джо крещи и заплашва и се заканва . О Джо ! ти си най великият Президент и само ти отново ще направиш Америка велика даже по- велика отколкото е била. Достатъчно е да бъдеш избран останалото е въпрос на време.
  • 11 Полуидиот

    36 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сталин":

    Да ама Адолф не отказа еврейските долари, които му подхвърлиха от сащ. С тях взе властта, въоръжи немските овце и, когато заповедта дойде отвъд океана, нападна ссср.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Последния Софиянец

    37 1 Отговор
    Краварски ценности.Скоро и у нас.

    Коментиран от #15

  • 14 Сократ

    45 0 Отговор
    Вчера беше католическия Велик Ден. Но байпън обяви ден на трансгендърите или както там се наричат. Супер. Обиди всички християни. Бай е велик.
  • 15 Сократ

    40 1 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    А нима тези ценности вече не са на наша територия? Прайдове, всякакви извращения, тотална цензура и контрол? Много американско.
  • 16 Да, бе

    48 0 Отговор
    А милионите американски бездомници, спящи в кашони по улиците кога ще имат ден за видимост или тия възторгвания са само за паралиите с ментални отклонения. Рим си е отишъл в целомъдрие в сравнение със сегашния западен човешки отпадък.

    Коментиран от #26

  • 17 Sкаnкhunt42

    1 39 Отговор
    За възмутените рашисти ще припомня,че допреди няколко месеца смяната на пола в рашия беше разрешен...

    Коментиран от #23, #30

  • 18 махайте

    40 0 Отговор
    го този дърт изкуфялник той вече не знае какво говори за нищо не става
  • 19 Отец Дионисий

    35 0 Отговор
    А Н А Т Е М А !
  • 20 БгТопИдиот🇧🇬

    36 0 Отговор
    Газове ли има че са е надръвчил кукуто така !!
  • 21 Бегай!

    40 1 Отговор
    С изкуфели старци е така. Утре очаквам от Бай Пън да поздрави зоофили, педофили и т.н.Никога няма да имат президент като Кенеди.
  • 22 ТИР

    41 0 Отговор
    Кефи ме как подбирате снимките.,, Когато е Бай Дън е един такъв борбен,,, а истината е че Русия наби канчето на Нато,,,,, въпросът е кой ще опере пешкира,,,,
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гертруд

    24 1 Отговор
    Дърт хей- узорпатор....
  • 25 123456

    31 0 Отговор
    бай Джо да не забрави от коя партия е , ей , напомняйте му

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Сократ

    28 1 Отговор

    До коментар #25 от "123456":

    И да му напомнят, той сутринта не помни какво е вършил предишния ден. На това му викат - деменция.

    Коментиран от #31

  • 28 Въййй

    20 1 Отговор
    Къде е вегана, че да се порадва
  • 29 стоян георгиев

    24 0 Отговор
    Джо е стар плъ.шок
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Добре де

    0 22 Отговор

    До коментар #27 от "Сократ":

    Путин нали знае ,излиза от бункера ,гледа ,облачно е ,...и се прибира.

    Коментиран от #38, #39

  • 32 Американски

    20 1 Отговор
    Тъпи идеоти
  • 33 Абе айде стига, кво му скачате?

    16 0 Отговор
    Да не би да знае какво е направил?
  • 34 ФАКТ

    0 8 Отговор
    КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА САЩ И РУСИЯ ПОВЕЧЕТО ХОРА СИ ПРЕДСТАВЯТ ДВЕ ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ...,,.И ЛИЦАТА КОИТО ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ДА ИЗГЛЕЖДАТ НЯКАК СИ ДЕ ДА ЗНАМ ЧАРОВНИ МЪЖЕ..ВЕЛИКИ МЪЖЕ.....А ТО КАКВО ВРЕМЕ ДОЙДЕ..ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА НАЙ ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ХОРА КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА СА В НЯКАКВИ СТАРЧЕСКИ ДОМОВЕ...ТО ДАЖЕ И ЗА ТАМ НЕ СА ТЪЙ КАТО НА ТЯХ ВРЕМЕТО ИМ НА ТОЗИ СВЯТ БУКВАЛНО ВЕЧЕ СЕ БРОИ...ПУТИН И БАЙДЪН... ХОРА КОИТО ВЕЧЕ ОТДААААВНА НЕ СА СЪС ВСИЧКИЯ СИ...УПРАВЛЯВАТ СВЕТЪТ....И ХОРАТА ЧАКАМЕ НЕЩО ДОБРО...КАКВО ДОБРО МОЖЕ ДА НИ ПРЕДЛОЖАТ ДВАМА ТОТАЛНО ИЗПЕРКАЛИ ЛИЧНОСТИ...ТЕХНИТЕ НАРОДИ НЕ ОСЪЗНАВАТ ЛИ ЧЕ С ИЗБИРАНЕТО СИ НА ТАКИВА ПРЕЗИДЕНТИ ТЕ РЕАЛНО СТАВАТ ПОСМЕЩИТЕ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ..,АЙДЕ В РУСИЯ ВЕЧЕ Е ЯСНО ТАМ ДРУГ ИЗБОР ОСВЕН ПУТИН НЯМАТ ХОРАТА..АМА В САЩ КАТО ИМАТ..ЗАЩО ПАК ГЛАСУВАТ ЗА ТЕЗИ ДВАМА ПЕНСИОНЕРИ..КЪДЕ Е ИМ АКЪЛА НА ТЕЗИ ХОРА НЕ ЗНАМ....ТОЛКОВА ЛИ НЯМА НЯКАКВИ 50 ГОДИШНИ МЪЖЕ КОИТО ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ СТРАНАТА ИМ..ЧЕ ИЗБИРАТ ИЗМЕЖДУ 100 И 110 ГОДИШНИ ХОРА...УЖАС ..
  • 35 Скитникът евреин

    13 0 Отговор
    Значи тези, които са в транс, са по почитани от тези, които не са. Вероятно причината за това е, че са по-добре организирани. Интересно кой орган ги организира? Вероятно не е мозъкът.
  • 36 ........

    12 0 Отговор
    Бай Дрън си е чист сатанист.Жена му има черни очи...някакъв демон се е вселил в нея.Ако се е занимавала с окултни практики може да е пострадала.
    Едно време слугите и любовниците на дявола са били вещици,а сега видимо са обратните хаха.Обратните няма какво да се сърдят на Бога...и преди да има религии не са били одобрявани,защото са били развъдник на болести и не са продължавали човешкия род.Да си правят под завивките каквото искат,никой не им пречи,не е нужно да обръщат света наопаки и да обричат душите си на вечен пъкъл.
  • 37 Какво стана

    4 0 Отговор
    Защо света е пълен с такива хора. Не можеш да ги игнорираш , те стават все повече . И те са хора и не са виновни за това, че изглеждат като мъже а са жени и обратно изглеждат като жени, а са мъже. Рептилите ги направиха такива. Това продължава, трябва да ги приеме света, няма как да ги отхвърли.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 онгомбо

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Добре де":

    този некролог не може да се мери по нищо с путин излагат се америте