Last news in Fakti

2 Април, 2024 10:02 4 612 158

Израел заложи капан на Иран, за да влязат в пряка война

  • иран-
  • израел-
  • война-
  • сирия-
  • консулство-
  • дамаск-
  • сащ-
  • близък изток-
  • али ваез-
  • техеран

Ако иранските власти не предприемат ответни действия, това ще подкопае военното им присъствие в Сирия

Израел заложи капан на Иран, за да влязат в пряка война - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелски изтребители вчера атакуваха сграда на иранската дипломатическа мисия в Сирия, като при нападението бяха убити трима ирански генерали и четирима офицери. Опасенията, че отговорът на Иран може да доведе до разрастване на войната в Близкия изток, днес заемат централно място в западния печат, предаде БТА.

В. "Ню Йорк таймс" пише, че убитите ирански военни са ръководели тайните операции на Иран в Близкия изток. При удара са загинали трима генерали от елитните сили "Кудс" към Корпуса на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) и още четирима офицери. Един от тях е Реза Сахеди, старши командир в "Кудс", който е ръководил тайните им военни операции в Сирия и Ливан. Загинал е и заместникът му - генерал Мохамед Хади Хаджриахими, както и генерал Хосейн Аман Алахи, който е отговарял за военните операции на "Кудс" в региона.

Според двама представители на КГИР въздушният удар е бил нанесен в момент, в който е имало тайна среща между служители на иранското разузнаване и палестински бойци, сред които и лидери на подкрепяната от Техеран палестинска групировка "Ислямски джихад".

Израел и Иран се разминават в коментарите си за точното предназначение на атакуваната сграда. Иран казва, че тя е част от комплекса на дипломатическата му мисия в Сирия. Сирийският посланик в Иран Шафик Даюб също заяви, че е била поразена дипломатическа сграда, което е "явно и пълно нарушение на всички международни конвенции и норми".

Израел обаче твърди, че сградата се е използвала от КГИР, което я прави легитимна военна цел, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Според Али Ваез, експерт по въпросите на Иран от неправителствената организация "Международна кризисна група", атаката на дипломатически обект е равносилно на нападение срещу Иран "на негова собствена територия". Ако иранските власти не предприемат ответни действия, това ще подкопае военното им присъствие в Сирия. Но ако отговорят, те ще попаднат в капана, който според тях Израел им е заложил, за да влязат в пряка война", допълни Ваез пред "Ню Йорк таймс".

В петък Израел нанесе въздушни удари по обекти край северния сирийски град Алепо, припомня изданието. Според базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права при тази атака са загинали 36 сирийски военнослужещи, седем бойци от "Хизбула" и един сириец, член на проиранска милиция. Това бе едно от най-тежките израелски нападения в страната от години, отбелязва американското издание.

Британският в. "Телеграф" обръща внимание на ситуацията в Северен Израел, където хиляди хора са евакуирани заради осъществяваните и от двете страни нападения по израелско-ливанската граница. Правителството на Бенямин Нетаняху е подложено на все по-силен натиск да постигне споразумение, което да гарантира прекратяването на огъня с "Хизбула" или да нахлуе в Ливан, за да спре атаките, посочва изданието.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант в петък обеща да разшири операциите срещу "Хизбула" "в Бейрут, Дамаск или на по-далечни места", като думите му очевидно са в отговор на критиките към правителството, отбелязва "Телеграф".

Ливанската шиитска групировка се зарича да ще продължи да обстрелва северната част на Израел, докато не спре войната в ивицата Газа, но според много анализатори "Хизбула" избягва действия, които биха могли да доведат до ескалация на цикъла от нападения и прерастването им в пълномащабна война.

В. "Файненшъл таймс" също се спира на въпроса какви могат да бъдат последиците от вчерашната израелска атака в Дамаск.

От октомври насам подкрепяните от Иран сили в региона, наричани от Техеран "ос на съпротивата", си разменят удари с Израел и атакуват американски сили и бази в Близкия изток, което засили опасенията от избухването на по-широк конфликт, посочва изданието.

След като в началото на годината при атака с дрон срещу американска военна база на йорданско-сирийската граница бяха убити трима американски военнослужещи, през последните седмици Техеран се опита да намали напрежението. През януари висши американски и ирански служители проведоха непреки разговори и двете страни показаха признаци на опит за деескалация на военните действия, припомня "Файненшъл таймс".

Санам Вакил, ръководител на програмата за Близкия изток в мозъчния тръст "Чатъм хаус", заяви, че вчерашната атака е "най-сериозната проява на ескалация, водена от съзнателното намерение Иран да бъде поставен в отбранителна позиция". "Войната на Израел не е само срещу "Хамас", тя е ясно насочена към целта да се удари цялата ос на съпротивата, за да се отслабят редица групировки", посочи Вакил. По думите му Техеран е показал, че не иска пряк конфликт с Израел и САЩ, но ударът по иранската дипломатическа мисия може да го "принуди да действа".

"Израел смята, че усилията за сдържане на Иран са ефективни и е готов да поеме риска от война, с която значително да влоши положението на Иран и "Хизбула", каза Емил Хокайем, старши сътрудник в Международния институт за стратегически изследвания в Лондон. "Тези изчисления ще работят до един момент, но след това ще станат катастрофални", допълни Хокайем, цитиран от "Файненшъл таймс".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аспарух

    34 30 Отговор
    МОСАД са най информираната служба в света.

    Коментиран от #25

  • 2 аъъъ...на най!

    21 0 Отговор
    Да ама няма да е в пряка война....
  • 3 Изсралел

    62 26 Отговор
    Си търси мащабна война която ще загуби и това
    Ще е края на юдите

    Коментиран от #9, #13

  • 4 Ксаниба

    72 10 Отговор
    Т.е. правилно ли да разбираме, че исраил провоцира Ьрета световна война!?? Залага капани и чака фащ да са включат!??

    Коментиран от #8

  • 5 най-добре

    19 64 Отговор
    иранците да се изпарят от Сирия заедно със варварите от севера. Нямат работа там.

    Коментиран от #11, #38

  • 6 Хелоу

    70 12 Отговор
    Е какъв капан. Те директно нападнаха Иран. Посолството се води територия на държавата. Значи удариха по територията на Иран и убиха генерали. Това е директно нападение и атака над суверенна държава.
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    61 6 Отговор
    Какво ли би писала западната преса, ако Иран, в своя защита, разруши посолство на ИSраел в някоя страна 🤔🤔🤔

    Коментиран от #10

  • 8 Световна

    24 57 Отговор

    До коментар #4 от "Ксаниба":

    война е изгодна само на руските варвари, за да прикрият от народа си пълното си икономическо фиаско и некадърност на фюрерите си. Единствената възможност за русия и иран да оцелеят са грабежите и експлоатация на природни ресурси. Там нищо не се създава, защото тези държави се управляват от неграмотни убийци.

    Коментиран от #23

  • 9 шалом

    19 16 Отговор

    До коментар #3 от "Изсралел":

    Ще загубят територията в окупирана Палестина, обаче могат да си направят европейски Израел в прочистена от население Украйна.

    Коментиран от #27

  • 10 Ами

    13 35 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    те не само посолствата се опитват да унищожат, но и цялата еврейска държава. Правят го непрекъснато от 1979 година. Това за нашите родни нацисти не е важно. Важното е рисийката да граби повече. Няма да стане!
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 8 Отговор

    До коментар #5 от "най-добре":

    Най-добре е да си напишеш домашните , преди да ръсиш мозАк тук❗❗❗
    Сирия сама определя кого да покани и кого да изгони ❗
    Нашите власт приемат САЩиянци. Чудно, ако тук се настанят НЕКАНЕНИ "рушляци" , как ще коментираш❗Дали ще викаш "Джанки гоу хом!" ❗❗❗

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Чума

    9 45 Отговор
    Браво на Израел! Въобще не се интересува от санкции и азиатски запалахи, а удря грамотно където трябва! Путин никога не би посмял да изтрещи трима френски генерали, дислоцирали се във Варшава или Букурещ! За Варна не знам, може и да се престраши, че кой ли ви брои вас за натовци!

    Коментиран от #31

  • 13 Краят

    13 35 Отговор

    До коментар #3 от "Изсралел":

    е за руската империя, която върши големи злини от както е създадена.
  • 14 Чума

    13 33 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И Украйна сама като независима държава сама преценя кого да покани в Крим и Донбас! Тя иска да покани американски кораб там, а Путин най нахално се настанява неканен!? Какво е това безобразие!?

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 русия

    10 30 Отговор
    е в дъното на всички гадости по света. На българските русо-нацисти това се харесва.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 13 Отговор

    До коментар #14 от "Чума":

    Крим е АВТОНОМНА област не е украинска територия❗ А САЩиянците искат да разположат кораби не в украинска ретитория, а във военна база на Русия ❗
    Четете малко преди да пишете, че сте смешни❗
  • 18 Българските турци

    4 14 Отговор
    Иран и Израел са в един потулен съюз и си играят на персийски шахмат !... Историята гъмжи от примери с еврейски "К" номера и персийско лицемерие !...Този шрифт е познат на целият близък, среден и далечен Изток !...Бруталният западен вандализъм,въпреки хилядолетна еволюция,никога няма да достигне нивото на прецизното източно хладнокръвие !

    Коментиран от #34

  • 19 Кой каквото търси

    14 3 Отговор
    си го намира! Така и израел!Само глупак може да каже,че война между Иран и Израел,ще подсили същия!
  • 20 Фарси

    7 14 Отговор
    Иран ще си трае и този път.
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 2 Отговор

    До коментар #15 от "Както":

    Сякаш изборите в САЩ не бяха ФАЛШИФИЦИРАНИ❗ Ами у нас истински ли бяха ❓ От 315 проверени секции в 300 имаше подменени резултати ❗
    Айде малко по-сериозно, ако искаш да те приемат сериозно ❗
  • 22 да бе

    10 4 Отговор
    още малко и 33ма.Еврейски мечти .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 пако

    18 2 Отговор
    Който зло мисли зло намира,залагайки капан често падаш сам в него.
  • 25 Въпрос

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аспарух":

    На израел не му трябва пряка война. Капанат е заложен от други сили. Но няма да щаркне.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българските турци

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "шалом":

    А кой ще БАЧКА ?!...Тия знаят само далавери , а територия като Украйна нищо не струва ако не се обработва !
  • 28 Гост

    13 2 Отговор
    Ако САЩ не озапти чедото си ,ще има ескалация в целия регион.
  • 29 Даааа.....

    29 7 Отговор
    Но най важното в случая е, че атакуването на сграда на дипломатическа мисия, особенно пък и на територията на 3-та държава е международен тероризъм по всички дефиниции за такъв и ясно трябва да бъде казано, че Израел е престъпна държава терорист. Фокуса трябва да е насочен в тази посока а не боб да хвърлят разни медийни драскачи кво щял Иран да предприеме. Света трябва да осъди терористичната държава и тя да бъде поставена в международна изолация и дори изключена от ООН. Нито един роден депутат не съм чул до сега да предложи декларация осъждаща тероризма и геноцида на престъпната държава Израел. Надявам се поне един достоен българин да има в парламента и да го направи. Стига сме търпяли и мълчали хора. Абсурдно е ...

    Коментиран от #32, #39, #41

  • 30 Чума

    9 20 Отговор
    Това въобще не прилича на капан! Капанът е нещо лъжливо, примамка, а тук такова няма! Думкат ги като на полигон, високо технологично и примитивите нищо не могат да направят, освен да измислят някой тероризъм, да се съберат милионна тълпа и да крещят ,,Алах - Малах"! Признайте си фактите, може да не ви е любим Израел и евреите, но са се доказали милиони пъти в историята, че са стойност и качество! Ето ви един прост въпрос, на който не отговаряте а само мрънкате и поставяте безпросветни минуси - Защо, Русия след като е голяма работа, не смее да направи нещо подобно и реципрочно, като удари нещо враждебно, находящо се някъде наблизо, извън територията на Киев!? Мълчите като папуняци!

    Коментиран от #40

  • 31 М Илиев

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чума":

    Всички в НАТО и всички извън него .
  • 32 Чума

    7 17 Отговор

    До коментар #29 от "Даааа.....":

    Израел има право да се защити! Тероризъм ще е ако същото нещо направиш ти, аз, Русия, самият Иран или някоя друга изостанала територия!

    Коментиран от #35, #77

  • 33 Израел бил терорист и престъпник

    18 11 Отговор
    Обаче бил готов да поеме и риска от война..... Абсурдно и гнусно е да се чете даже. За тази нацистка държава санкции са нужни и международна изолация.
  • 34 стоян

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "Българските турци":

    До 18 ком - Ердуган е скаран с евреите и с иранците и ти му пригласяш в защита на турските интереси нали другарю турчин кумунис обичащ путин
  • 35 Никакво право няма Израел

    17 7 Отговор

    До коментар #32 от "Чума":

    международен тероризъм да извършва !
  • 36 То е ясно!

    25 3 Отговор
    Евреите си правят каквото искат защото САЩ са зад тях. Нито ЕС, нито ООН им налагат някакви санкции,защото са марионетки на Вашингтон.
  • 37 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    13 6 Отговор
    ЗЛОТО $И ИМА ИМ€: $ащ(нато) ,рожбата им-из ра €л, И британия!
    $ такива "$ъюзници" КАТО $АТАнато И ВРАГОВЕ НЕ НИ ТРЯБВАТ!

    Коментиран от #69

  • 38 А кой трябва да е там

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "най-добре":

    Колонизаторите от отвъд океана ли, да сеят демокрация и да точат петрол безплатно?
  • 39 гост

    6 14 Отговор

    До коментар #29 от "Даааа.....":

    Само дето тая "трета държава" официално е приютила от години призната терористична организация като Хизбула и ежедневно я гледа как обстрелва Израел и даже и ръкопляска !! Дано тъпите аятоласи се подлъжат да нападнат Израел , та да гледаш как Техеран ще бъде сринат за два дни и всичките шейхове се изпарят като дим !!

    Коментиран от #43, #48, #111

  • 40 Израел

    13 7 Отговор

    До коментар #30 от "Чума":

    са се доказали милиони пъти в историята, че са нацисти-ционисти ,терористи, окупатори чиято политика винаги е била (гнусна умишлена провокация- иницииране на логична и справедлива съпротива - агресия от страна на Израел и последваща окупация и геноцид - резолюции във ООН и вето от страна единствено от САЩ ) ... стойност и качество викаш, хм.....Те нека да не бяха САЩ па щеше да видиш едни "стойност и качество"....
  • 41 Че как ще чуеш

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Даааа.....":

    Роден политик да протестира като са мишоци на асла на посолството? Само копейкин отвреме навреме зяпва ама и той популист. Преди беше Сидеров ама той само му дай уйскита и забравя идеалите.
  • 42 Абе, кво става сега

    11 5 Отговор
    До кога света ще търпи тези гнусни нацисти ? От кога тероризма е приемлив за Европа ? Нещо там ЕС, ЕК, европейски съд, международен съд... ? Тероризма нормална демократична практика ли е ? Ако е, да се обяви официално. България подкрепя ли тероризма? А Европа ? Що за нелепо е политиците ни да си мълчат и поне една декларация осъждаща израелският нацизъм и тероризъм да не приемат и в ЕП да я предложат родните ни евродепутати даже. Що за ценности и морал имаме ако това позорно дело не осъдим ?
  • 43 Не си познал

    9 6 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Иранците да не са като нащите депилирани метродексуалци. Въоръжени, надъхани и тренирани са и на Моше този път ще му излезе крива сметката.
  • 44 Даааа

    13 4 Отговор
    Да си терорист и престъпник се оказва, че не само било законно а и европейска атлантическа ценност. Професия "терорист-ционист" ...
  • 45 Израел не е нормална държава хора

    11 5 Отговор
    Тя безспорно е военнопрестъпник и международен терорист, това е държавната им политика от самото и създаване като държава. Няма друга демократична или НЕдемократична държава в света освен Израел, която да определя конституционната си идентичност на изключителна расова основа и като обслужваща една етническа група“ Просто НЯМА. Основополагащия характер и широкообхватния обхват на Закона за еврейската национална държава НЕ съдържа ангажимент към демократичните норми, нито гаранция за правото на равенство, нито забрана на дискриминацията въз основа на раса, националност, етническа принадлежност или всяка друга категория за всички хора, живеещи под суверенитета на Израел. И запомнете хора ! Законът за еврейската национална държава на Израел, „законът на законите“, е способен да отмени всяко обикновено законодателство. Той променя всяка конституционната рамка на държавата, като прави промени, които нарушават установените международни норми и няма демократична конституция в света, която да определя конституционната идентичност на държавата на расова основа, като обслужване на една етническа група освен Нацистки Израел .

    Коментиран от #78

  • 46 Абе, кво става сега

    9 2 Отговор
    За нормално ли трябва вече да бъде приемано ако някой взриви посолството на Израел в София примерно ? Кво казва ЕК по темата ? Акт на демокрация ли ще е или тероризъм ?
  • 47 Филантроп Евреич

    3 2 Отговор
    Иде време да дуем на гайдата шнорхела...
  • 48 гожвя

    9 4 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Израел обяви официялни загуби от 600 войници в конфликта с Хамас, до момента. Срещу Иран, който разполага с авиация, танкове и ракети, колко според теб ще са загубите на Израел?

    Коментиран от #70

  • 49 Ако света не осъди тероризма на Израел

    11 3 Отговор
    и престъпниците терористи не бъдат осъдени, вълна от тероризъм ще залее света и никой няма да може после да каже, че тероризма не е нормално явление. Съд за Израел е нужен и международни санкции и изолация. Другото ще е ужасяващо и до нищо добро няма да доведе. Политиците ни трябва първи да осъдят израелският тероризъм а не да си налягат парцалите. Държава осъществяваща международен тероризъм и геноцид не би трябвало посолство в държавата ни да има. Не трябва да допускаме тероризма да дойде и у нас

    Коментиран от #56

  • 50 Чума

    6 4 Отговор
    Повелитялят не го съдят, но вие се опитвате! Щом като евроатлантическият партньор стои зад терористичен според вас Израел, в какъв съюз членувате вие, на какво чествахте 20 години онзи ден и Соломон рони щастливи сълзи пред изпълненията на гвардейския и натовския оркестър? Не сте ли вие едни терористи, като сте в този съюз и какви са моралните ви стойности, след като винаги избирате и след 2 месеца пак ще гласувате за заявилите се като терористични, евроатлантични партии и коалиции!?

    Коментиран от #55, #57

  • 51 Не думай

    2 1 Отговор
    Дипломатическа мисия а убити трима ирански генерали и четирима офицери!?!
  • 52 Развързаха ръцете на Русия

    9 3 Отговор
    Сега спокойно може да ликвидира държавни ръководители, военни и политици и никой няма да може да я упрекне.
  • 53 Моше Ник

    6 4 Отговор
    Не сме терорист, бе! Честно ви казвам.
    Къде сте чули евреин да лъже???
  • 54 За жалост Ние в България нищо не

    6 4 Отговор
    можем да направим освен една гражданска инициатива и подписка посланикът на Израел Йоси Леви Сфари моментално от България да бъде изгонен и посолството на престъпната държава терорист закрито. Но и това е нещо според мен.
  • 55 Вельо Дойчев

    9 3 Отговор

    До коментар #50 от "Чума":

    Никога, никой не е питал българския народ, дали иска Нато!!!
    Никой не смее да го пита, защото отговорът е ясен!

    Коментиран от #58

  • 56 Чума

    3 12 Отговор

    До коментар #49 от "Ако света не осъди тероризма на Израел":

    Напротив! Нормалният свят трябва не да подкрепи, а да застане до Израел и воюва за своята идентичност, докато не е станало още по късно! Не мисли, че някой от третия свят ще ти остане признателен, ако си се държал толерантно с него! В общ и индивидуален план, исторически и конкретно примери много! При първа възможност или при първото ,,Не", ще те нападанат! Нима отраслите във Франция ислямисти бяха благодарни като извършиха безобразия? Нима, тези които пребиват и убиват бабички и дядовци да им вземат пенсиите оцениха, че същият човек ги е викал да пренесат дървата, колкото да има повод да им даде някой лев? Стига илюзии! В една зверилница, толерантността е гибел! Вековната злоба на роба, тоест - злобата на низшия примитив към стойностния човек /и народ/, проявяващо се и на ващите избори, уж между другото! По същия нчин вие се нахвърляте върху всичко малко по нормално и гласувате за гла - ва - на - ци!

    Коментиран от #62

  • 57 Ъхъъъъъъ мозък

    10 3 Отговор

    До коментар #50 от "Чума":

    Дойдохме си на думата..... """в какъв съюз членувате вие, на какво чествахте 20 години """ Точно така .... в един терористичен престъпен съюз за членството ни в който никога българина не е питан дали терорист иска да е ..... Точно за това иде реч ....в какъв съюз членуваме верно и защо ?
  • 58 Чума

    2 7 Отговор

    До коментар #55 от "Вельо Дойчев":

    Хе, пет милиона млади българи в Испания, Германия, Англия, САЩ са повече от референдум по въпроса! Направи един експеримент! Раздели Българиа на две по линията Русе - Смолян и кажи, който желае Запада - на запад, който иска Иран и Азия - на восток от тази линия! Ти къде ще отидеш!? Бас, че Възраждане още докато обявиш замисъла си, аспусите им ще пушат някъде към Виена и нататък! На останалите децата им отдавна са там!

    Коментиран от #68

  • 59 Време е за Възраждане

    10 2 Отговор
    МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО НЕ СТРУВА ВЕЧЕ И СТОТИНКА. Благодарим на запада

    Коментиран от #64

  • 60 Гого

    10 1 Отговор
    Израел бомбардира консулство на чужда държава в трета страна ??? ЩО ЗА СВИНСТВО Е ТОВА ???????
  • 61 Чума

    5 6 Отговор
    Израел са умни и винаги ще намерят начин да ви прекарат! Ако не могат сами, ще ви спретнат конфликт с някой по свиреп и ще си изпатите! Видяхте как си го върнаха на Путин за тероризма есента от Хамас - по същия начин в Красногорск!
  • 62 Не сте прав колега

    12 2 Отговор

    До коментар #56 от "Чума":

    Нормалният свят НЕ само НЕ трябва да подкрепи и да застане до Израел, а да го осъди и заклейми, защото Израел НЕ е нормална държава. Абсолютно никакви "нормални" демократичните норми не се спазват там, следа от демокрация даже няма, нито гаранция за правото на равенство, нито забрана на дискриминацията въз основа на раса, националност, етническа принадлежност или всякаква друга категория за всички хора.... Цялото , ама абсолютно цялото законодателство на Израел е расистко и нацистко без изключение. Дори екологичният закон е дискриминационен в частта си за кладенците и т.н .... Закон по закон мога да ви цитирам абзаци и с факти да ви докажа, че Израел е нацистка, расистка държава и няма смисъл да спорим дари е така. Моля само черното бяло да не наричаме. Полза от това няма. Това което извършва Израел не кореспондира с никакви демократични или каквито и да били норми на разумно поведение.

    Коментиран от #63

  • 63 Чума

    1 4 Отговор

    До коментар #62 от "Не сте прав колега":

    Ама, айде сега, ще ти уйдисам на акъла и ще седна да споря с тебе!

    Коментиран от #65, #67

  • 64 Ъхъъъъъъ мозък

    9 1 Отговор

    До коментар #59 от "Време е за Възраждане":

    Не съм чул обаче още, Възраждане да са осъдили израелският тероризъм, а май си налягат парцалите нали ? Не са предложили подобна декларация осъждаща израелският тероризъм и нацизъм в парламента, нито пък закриване на посолството на държавата-терорист в България и изгонване на посланика фашист .... Ъхъъ...

    Коментиран от #156

  • 65 Ако света не осъди тероризма на Израел

    6 0 Отговор

    До коментар #63 от "Чума":

    и престъпниците терористи не бъдат осъдени, вълна от тероризъм ще залее света и никой няма да може после да каже, че тероризма не е нормално явление. Съд за Израел е нужен и международни санкции и изолация. Другото ще е ужасяващо и до нищо добро няма да доведе. Политиците ни трябва първи да осъдят израелският тероризъм а не да си налягат парцалите. Държава осъществяваща международен тероризъм и геноцид не би трябвало посолство в държавата ни да има. Не трябва да допускаме тероризма да дойде и у нас в България, въпреки че дефакто той вече е тук и от десетилетия поне Израел извършват терористични актове в България за които впрочем има все още информация тук-там в нета....

    Коментиран от #72

  • 66 хихи

    1 1 Отговор
    Този път ще Ядат Чура, докат се опекат М...те
  • 67 Не сте прав колега

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "Чума":

    Благодаря колега. Спести ми аргументацията и писането. +++
  • 68 Вельо Дойчев

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Чума":

    Не съм казвал ЕС!
    Казах, че не са ни питали за НАТО.
    И защо трябва да се дели на изток и запад? Има и вариант-неутралитет!
  • 69 Полковник K. Живкова

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    Ти си болен-фашист и затова се опитваха многократно да те уволнят от армията!

    Коментиран от #76

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Анти милиционер

    2 2 Отговор
    Израел показва на милиционера Путин как се води война
  • 72 Хм ***хубава тема

    5 1 Отговор

    До коментар #65 от "Ако света не осъди тероризма на Израел":

    от десетилетия поне Израел извършват терористични актове в България Имам няколко роднини в ДАНС и службите и поне за 11-12 подобни мога да разкажа с подробности. Израел извършват терористични актове и убийства в България ! февруари 2016 г. Омар Зайед, чиято екстрадиция от България искаше Израел, беше убит и хвърлен в двора на палестинското посолство. Ако разкажа подробно обаче за всички терористични актове извършени от Израел в България е възможно роднините ми в службите да имат проблеми.

    Коментиран от #82

  • 73 Основната версия

    4 1 Отговор
    За убийството на българското семейство в Германия е че е извършено от израелци. В сградата са живели журналисти от Ал Джазира които многократно са били заплашвани от Израел. 8 камери в района са били изключени дистанционно за 35 мин. Дано германската полиция стигне до реалните извършители
  • 74 Адхам Зайналдин

    5 0 Отговор
    посланик на Палестина в България. Официално Израел е Държава-Терорист извършваща геноцид. Съда в Хага ще го потвърди на 3 тото си заседание.

    Коментиран от #81

  • 75 Страхувам се

    5 1 Отговор
    че израелското посолство в София скоро няма да го има
  • 76 ПОЛКОВНИК МИШЕВ

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Полковник K. Живкова":

    Калинке, скрий се п а т к о Про ста по ма ш ка!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ква нормална държава бре

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Израел не е нормална държава хора":

    Слизаш на летището Бенчо и точно за 2 минути разбираш, че си попаднал в Нацисткият 4 райх
  • 79 Има предатели в България

    5 1 Отговор
    Които нямат място в политиката ни ! Сега внимавайте и четете бавно колеги! Лорер каза, че изявленията на Ганев отговарят на определението за антисемитизъм....... „Обвиняването на еврейските граждани в по-голяма лоялност към Израел или предполагаемите еврейски приоритети по света, отколкото на интересите на собствените им нации е антисемитизъм”.... !!!!!!!!!!......Същата тази кретения беше повторена и от Александър Оскар, президент на Организацията на евреите в България Шалом.... Прочетете го още веднъж внимателно моля колеги и помислете какво точно казват. Коментирайте го ако имате мнение
  • 80 Да НЕ се правят тези недоразумения в

    5 1 Отговор
    Парламента на луди, а декларация осъждаща терориста Израел да приемат. Посланика да бъде изгонен моментално.
  • 81 Какъв посланик

    1 4 Отговор

    До коментар #74 от "Адхам Зайналдин":

    като няма държава Палестина. Я проверете в ООН, там палестинците са в качеството на наблюдател, но не и член на общото събрание. Което знач ,че не могат да гласуват при вземане ва решения. Смешници. Израел е държава, не и Палестина. Глупави чаршафи.

    Коментиран от #83, #86

  • 82 Повече от 11-12

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Хм ***хубава тема":

    са убийствата и израелските терористични актове в България. Поне 14 са

    Коментиран от #85

  • 83 Какъв посланик

    1 4 Отговор

    До коментар #81 от "Какъв посланик":

    като няма държава Палестина. Я проверете в ООН, там палестинците са в качеството на наблюдател, но не и член на общото събрание. Което значи, че не могат да гласуват при вземане на решения от ООН. Смешници. Израел е държава от 1948г., прието от ООН, научете го това, не и Палестина. Глупави чаршафи.
  • 84 Чума

    2 1 Отговор
    Сирийското, руското и иранското ПВО как са охранявали тези генерали? Израел не говори като Путин за без аналогови системи, но действа така, сякаш враговете му нямат никаква ПВО! Самолети Ф 35 са ударили сградата с 6 ракети и от нея, генералите и още 4 натруфени със звания, титли и феодални перушини, не е останало нищо!
  • 85 Светът видя

    2 4 Отговор

    До коментар #82 от "Повече от 11-12":

    Светът видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #91, #99

  • 86 Я влез в сайта на Външно министерство

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Какъв посланик":

    и не умувай. Аман от пумпали

    Коментиран от #88

  • 87 Апел до Президента на САЩ

    2 4 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.

    Коментиран от #104, #109

  • 88 Няма държава Палестина

    1 3 Отговор

    До коментар #86 от "Я влез в сайта на Външно министерство":

    Кои държави признават Палестина за държава?
    Голямата част от държавите в ООН признават Палестинските територии за държава - общо 139 страни. Желанието на страната да стане част от ООН обаче трябва да бъде одобрено от поне девет от 15-те членки на Съвета за сигурност на организацията. Ако която и да е държава от постоянните членове наложи вето на присъединяването на държавата, тя не може да стане част от ООН. Тези държави са Китай, Франция, Русия, Великобритания и САЩ. Палестина не е призната от САЩ, Франция и Великобритания. Тези три държави са обявили, че няма да признаят Палестинската държавност, докато конфликтът с Израел не бъде разрешен мирно. Девет от 27-те държави-членки на ЕС признават Палестина. Сред тях почти всички са бивши членки на някогашния Източен блок и всички са признали Палестина преди да се присъединят към Европейския съюз. Швеция, която призна Палестина за държава през 2014 година, е единствената държава, която го направи след като вече беше част от ЕС. Палестина в момента е със статут на държава наблюдател, която не е член на ООН, което означава, че може да има представителство на заседанията на Общото събрание и може да има свой офис в седалището на ООН в Ню Йорк. Този статут беше даден на Палестинските теротирии през 2012 година, а по-късно - през 2015, Палестина получи и членство в Международния накзателен съд (МНС), където се разследват военни престъпления. През 2021 МНС обяви, че започва разследване на ситуацията в
  • 89 Няма държава Палестина

    1 2 Отговор
    Палестинските територии. Присъединяването на Палестина към Римския статут и членството в МНС дадоха на съда възможността да разследва престъпления, извършени от палестинци или на палестинска територияКаква е позицията на Германия относно палестинската държавност? Германия, както и САЩ и много от нейните партньори от ЕС, не признава палестинската държавност. Тя обаче подкрепя "създаването на бъдеща палестинска държава като част от решението за две държави, договорено между страните в конфликта", според германското външно министерство. Тъй като не признава Палестина като държава, Германия използва термина "Палестински територии" за Западния бряг, Източен Йерусалим и Газа. Когато говори с палестински представители, тя използва термина "Палестинска автономия". Позицията на Германия по отношение на палестинската държавност се проявява и в съдилищата на страната при дела, които са свързани със статута на бежанците. В решение от ноември 2020 германски съд потвърди, че "няма палестинска националност" и няма държава Палестина. Съдът постанови въпросните палестински бежанци да бъдат считани за "лица без гражданство".

    Коментиран от #114

  • 90 Няма държава Палестина

    1 3 Отговор
    Какво е въздействието на признаването? Една държава може да има държавност, но да не е член на ООН. Например Швейцария се присъединява към ООН като държава членка едва през 2002, докато Лихтенщайн се присъединява през 1990, а Сан Марино - през 1992. Всички те са били считани за международно признати държави преди присъединяването. Статутът на Палестина на държава наблюдател, която не е член на ООН, означава, че тя може да наблюдава работата на ООН, но не може да гласува в Общото събрание. Така например Палестина не можа да гласува в Общото събрание за неотдавнашната неуспешна резолюция, призоваваща за прекратяване на огъня в конфликта между Израел и Хамас. Тя не можа да гласува и по резолюцията, призоваваща за "хуманитарно примирие" в конфликта, която все пак беше приета. край
  • 91 ТИА

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Светът видя":

    Нали знаеш, че за всичко си има причинно-следствена връзка. Никой, няма да го направи от скука.

    Коментиран от #93, #94

  • 92 Няма държава Палестина

    1 4 Отговор
    Апропо, акта на признаване на Палестина от НРБ е нищожен. Такава държава няма. Тя фалра на 10 ноември 1989 година и комунистическият режим обявен извън Закона. ВСИЧКИ АКТОВЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА СА НИЩОЖНИ.
  • 93 Истината

    2 3 Отговор

    До коментар #91 от "ТИА":

    Лесно им е на Безбожните Нации като ислямските арабски терористи незаконни окупатори, нагли лъжци, корумпирани от ООН про-терористи масови убийци, изнасилвачи и др. злодеи лъжливо наричани Палестинци да бъдат награждавани за дяволските си дела срещу Израел, вместо осъдени, елиминирани екпулсирани от не-мюсулманските народи като Израел за да спрат престъпните им дела в които всички про-палестинци като Байдън съучастват така, че също ще бъдат съдени от Бог за всички престъпления срещу Израел и за всички жертви. Божият народ Израел е прав, не враговете му дори трябва да унищожи всички ислямски терористични групи съюзени в престъпната организация Палестинска автономия - джихадистите от ООП Джихад АлАкса, Джихад ИДИЛ, Хизбола и др. не само Хамас, Тия джихадисти трябва да бъдат изхвърлени от всички еврейски земи, като Газа, Западен бряг, Витлеем ,целия Ерусалим все още незаконно окупирани анексирани тероризирани, ислямизирани осквернявани от Ислямските терористи дори след 1967г.Те лъжливо клеветят Израел,който е на своите земи и които ислямските араби незаконно окупират, ограбват, унищожават под лъжливо име Палестински бежанци, макар че не са нито Палестинци нито бежанци а победени врагове на Израел от 1948 и незаконни окупатори. Така че спрете да ги наричате с фалшивите им имена щом претендирате да разпространявате факти и да наричате ислямските терористи като тези в Газа цивилни защото са терористи или техни семейства и др съучастници,които живеят на окупира
  • 94 Следовател

    2 4 Отговор

    До коментар #91 от "ТИА":

    С терористи каквито са ХАМАС не се водят преговори! Те се унищожават. Скоро ХАМАС ще бъде напълно унищожен! Запомнете добре това.
  • 95 Няма друг начин!

    1 3 Отговор
    Трябва някой да свърши мръсната работа, да се разчисти двора " Земя". Добра автономия . Виждат се сгради,бизнес училища ,свое управление и т.н.,в нашите провинции е по -зле. Палестинците споделят идеологията на тероризма.има поговорка " каквото си постелеш, на такова ще седнеш". Да се потърси първопричината за Случващото се. Израелците имат топки
  • 96 Ислямски мигранти в РБ докога?

    3 1 Отговор
    Кризата с нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“. Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция.

    Коментиран от #97

  • 97 Ислямски мигранти в РБ докога?

    3 1 Отговор

    До коментар #96 от "Ислямски мигранти в РБ докога?":

    През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента.
  • 98 Оня с коня

    1 2 Отговор
    Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 99 Даааа

    3 2 Отговор

    До коментар #85 от "Светът видя":

    Светът видя кои са убийците и терористите. И това са категорично Израел

    Коментиран от #101, #103

  • 100 Бай Ставри

    1 1 Отговор
    Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора замък натирили в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.

    Коментиран от #107

  • 101 Хммм

    1 2 Отговор

    До коментар #99 от "Даааа":

    Крайно време е, ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб. Ако иска християнска Европа да спре постепеннната исляминизация на континента, като начало трябва да направи това.
  • 102 хаха

    0 3 Отговор
    Израелските сатанисти имат ядрени бойни глави, но какво ще стане, ако Иран Засипе ИСраел със ръкети с улан, който като се разпръсне на телиторията им ще я напави необитаема за хиляди години!

    Някой задавал ли си е този въпрос, или израелските и американски терористи са достатъчно глупави и смисрловният им процес е същият като на бака им дявола.

    Коментиран от #105

  • 103 За да има мир в региона,

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Даааа":

    палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Израел

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "хаха":

    сън в зимна нощ. Няма да стоне това ислямистки манипулаторе.
  • 106 Обръщам внимание

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Лудият ционистки плъх":

    за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен

    Коментиран от #115

  • 107 Ъхъъъъъъ мозък

    3 1 Отговор

    До коментар #100 от "Бай Ставри":

    Съдът в ХАГА, още не е осъдил ХАМАС но само дни остават да осъди нацистки Израел нали ?

    Коментиран от #110

  • 108 Докато в Газа

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Лудият ционистки плъх":

    и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 109 А също

    2 2 Отговор

    До коментар #87 от "Апел до Президента на САЩ":

    Може, Вие господин Байдън, да дадете на любимите си евреи един пустинен щат от вашите.
    Те са свикнали на такива условия, площта е в пъти по-голяма и най-важното - ще са далеч от всички други религии, които все им пречат.
  • 110 Ъхъъъъъъ мозък

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    това няма никакво значение. Съдът е купен от ислямистите и трябва да бъде закрит.

    Коментиран от #116, #117

  • 111 хаха

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Хизбула не е терористична организация, това е ясно се доказва, че никоя друга държава, ослен практикуващите тероризъм по света нацисти ти сатанисти не са я обявили за такава.

    Терористичния акт извършен на летището в Бургас е дело на Мосад по заповед на сатаниста нетаняху, именно за да обяват Хизбула за терористична организаци, като в бързината за малко да не оповести извършителя на атентата че е Хизбула преди да взривят бомбата израелските поклонници на сатаната.

    Коментиран от #113

  • 112 Не се потете ционисти

    2 2 Отговор
    глупости да пишете. Света видя що за терористи сте и сега ще ви осъди. ООН за държава терорист Израел ще обяви
  • 113 Категорично

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "хаха":

    Терористичния акт извършен на летището в Бургас е дело на Мосад. На всички им е ясно.
  • 114 Има държава Палестина бе човек

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "Няма държава Палестина":

    Призната от България. И посолство в България има и посланик. Неграмотен ли си или тъп бре човече жалко че не можеш в сайта на Външно министерство да прочетеш какво пише и колко пъти правителствени делегации и на Първанов и на Борисов и на Радев и на...... На официални посещения са били и междуправителствени договори разписвали ? Не можеш ли бре оуууу да четеш ?

    Коментиран от #119

  • 115 Обърни

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Обръщам внимание":

    внимание в колко от богатите арабски държави има американски военни бази и купуват американско оръжие.Зад Израел стои икономически и политически САЩ.Египет не е богата арабска държава.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Съдът е купен, ООН купено....

    3 1 Отговор

    До коментар #110 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Я да се разкараш ционист объркан
  • 118 Кой Съд е купен от ислямистите

    2 2 Отговор
    бре мушмул ? Този в Хага ли ? Където само и единствено една чернокожа съдийка от всички се обяви в подкрепа на нацизма на Израел и правителството и дори, дело и заведе за злоупотреба с власт ? купен бил..... Ще видите вие кой е купен на края. Малко остава
  • 119 Не лъжи

    1 2 Отговор

    До коментар #114 от "Има държава Палестина бе човек":

    От коя България е призната Палестина? От НРБ нали, която я няма вече, фалира 1990 година и всички актове приети от комунистическият режим от НРБ са нищожни. ВНС обяви комунизма извън Закона. Така че няма държава Палестина. Комунистите ги няма вече.Има демократична РБългирия от 1990 година, която такъв акт на признаване на държава Палестина НЯМА!

    Коментиран от #127

  • 120 Апел до Антъни Блинкън

    3 1 Отговор
    Господин Блинкън,
    Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.

    Коментиран от #142, #147

  • 121 Израел

    2 2 Отговор
    не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.

    Коментиран от #151

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Исляминизацията на Европа

    1 0 Отговор
    набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държави. Съвсем очевадно е, че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция.
  • 124 Исляминизацията на Европа

    3 0 Отговор
    През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти през Турция, България, Западна Европа също е в динамика. На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвисналата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски.
  • 125 Дипломат

    2 2 Отговор
    Призната държава Палестина няма. Нито Газа. Това са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г.
  • 126 Страх от ислямски мигранти

    1 2 Отговор
    Арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме. Това е. Денков и Габриел спомогнаха за да стигнат до тук нещата.

    Коментиран от #128

  • 127 Ти повече ли разбираш недоразумение

    1 1 Отговор

    До коментар #119 от "Не лъжи":

    От 8 поредни български правителства да те питам ?

    Коментиран от #130

  • 128 ......

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Страх от ислямски мигранти":

    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много".
  • 129 Изтрийте го бре Факти

    2 1 Отговор
    Този трол ционист гнусен. До кога ще тероризира форума с глупостите си които не кореспондират с нормална психика. 55 пъти едни и същи глупости пейства. Защо го допускате ?

    Коментиран от #131, #133, #135, #137, #143

  • 130 Не лъжи

    1 2 Отговор

    До коментар #127 от "Ти повече ли разбираш недоразумение":

    Тия 8 Правителства на РБългария, много добре знаят този казус, но се правят на ущипани, на разсеяни. Това е НОНСЕНС, се правиш на разсеян за приет АКТ на комунистическата НРБ който все още не си го отменил и обявил за незаконен.

    Коментиран от #138

  • 131 Червената шапчица

    2 1 Отговор

    До коментар #129 от "Изтрийте го бре Факти":

    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.
  • 132 Да му го туря аз

    2 2 Отговор
    На трола дразнещ ционистки. Блокирайте го бре
  • 133 Мюслюманин

    2 2 Отговор

    До коментар #129 от "Изтрийте го бре Факти":

    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!
  • 134 Да си ционист

    1 3 Отговор
    Е равностойно на престъпник, расист и нацист. Още през далечната 1975 г. Генералната асамблея на ООН приема резолюция, която определя ционизма като „форма на расизъм и расова дискриминация”...Факт !

    Коментиран от #136

  • 135 Европа

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "Изтрийте го бре Факти":

    скъса се да приема наказателни пакети срещу Русия, без да вижда голямата ислямска опасност която я грози. Заслепени от омраза европейските комисари не искат и да чуят, че не Русия ще ги завладее. Друг е агресорът, маскиран с милионите ислямски мигранти нападнали ЕС като африкански скакалци. Тези ислямски чаршафи ще променят всичко в Европа и в крайна сметка ще я завладеят.Богатите арабски държави, емирите и ходжите доволно протриват ръце, натирили ислямската паплач да свърши без пушка дах гръмне черното дело. Това могат да направят глупавите европейски комисари, които се имат за много умни. Първата държава, която ще падне от мюсюлманското нашестиве е Република Северна Македония. До 10 - 15 години ,тя ще стане първата превзета от мюсюлманството ислямска държава. Честито! Израел бил такъв, израел бил онакъв. То ви е за главите. Слепци!
  • 136 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #134 от "Да си ционист":

    На рожденният ден на палестинчето навършило 12 години, му се връчва АК-47 и прочита възванието, което трябва да научи найзуст, как да убива враговете си? КОЙ Е ВРАГЪТ ПИТАМ АЗ? Забележете врагът е израелската девойка, израелският юноша въобще израелеца. Те не са съседи, а врагове които трябва да бъдат убити. 7 октомври 2023г светът беше свидетел на жестоките ислямски убийства! Така не може да продължава! Как може да се разрешат нещата? Просто е. Египет си отваря границите за палестинските мигранти, както останалите богати арабски държави също се включват в процеса и прибират палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 137 Арестович

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "Изтрийте го бре Факти":

    ти за колко?, за един българин, приятел питам.

    Коментиран от #139

  • 138 Ъхъъъъъъ мозък

    2 1 Отговор

    До коментар #130 от "Не лъжи":

    В този казус, няма казус ! А кой се прави на ущипан и на разсеян най малко ти за 8-9 поредни български правителства можеш да се изказваш. Гледай си там дупката в Негев, играй си в пясъчника и не дей за България да умуваш

    Коментиран от #140

  • 139 ти за колко?....

    3 2 Отговор

    До коментар #137 от "Арестович":

    За два домата и една 42 см краставица по средата ционистие престъпен и неграмотен. Научи поне български език преди тъпни да пишеш

    Коментиран от #141

  • 140 Палестинците са терористи

    2 1 Отговор

    До коментар #138 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора По същество палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Апел НЕ до Антъни Блинкън тук

    2 2 Отговор

    До коментар #120 от "Апел до Антъни Блинкън":

    А до лекуващите те лекари в Карлуково ще правиш. Блинкън тук го няма, съсел
  • 143 Акула

    1 2 Отговор

    До коментар #129 от "Изтрийте го бре Факти":

    А га въртяха кючеци ни риваха, както сега правят хусите на Галакси лийдър
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Палестинците да мигрират

    1 2 Отговор
    в Турция, откъдето са дошли на времето в Палестина и в останалите арабски държави, Египет, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Саудитска Арабия и т.н. Нямат работа по вече в ГАЗА и останалите градове на Палестина. До тук бяха. Те са терористи.

    Коментиран от #146

  • 146 Да ти го туря

    3 2 Отговор

    До коментар #145 от "Палестинците да мигрират":

    Смотан нацист

    Коментиран от #148, #149

  • 147 Очевидно само луд човек

    2 1 Отговор

    До коментар #120 от "Апел до Антъни Блинкън":

    Апел до Антъни Блинкън в този форум може да прави. Ясна работата, някой са го пуснали във ваканция от близкият психодиспансер
  • 148 Ти си джендър

    1 0 Отговор

    До коментар #146 от "Да ти го туря":

    нямаш "самолет" в гащите.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Йо Несбьо

    2 3 Отговор
    Много ги пазите тези евреи, бе! Тези земи са техни от 70 години, но са завзети с оръжие и принуда, а не преотстъпени с договор или споразумение.

    Я им отрежете половината земя и на другата половина оставете палестинците. Сигурен съм, че ще има мир.

    Коментиран от #154

  • 151 Дивергент

    0 1 Отговор

    До коментар #121 от "Израел":

    Геноцид може да бъде извършван върху населението на една държава дори от собствените му управляващи.По каква причина смесвате извършването на геноцид с признаването на Палестина?

    Коментиран от #152

  • 152 ....

    3 1 Отговор

    До коментар #151 от "Дивергент":

    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС

    Коментиран от #155

  • 153 Екзекутор

    4 1 Отговор
    Харесва ми как евреите хич не слушат никой
    Бавно и методично си вършат работата и заличават хамас
    Нека си лаят кучетата
    А след това следват,те си знаят кои....
  • 154 Време е

    3 3 Отговор

    До коментар #150 от "Йо Несбьо":

    да се осъзнае, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.
  • 155 Дивергент

    0 1 Отговор

    До коментар #152 от "....":

    Тебе ще те чакат да им кажеш,че не могат сами да го направят без много шум.
  • 156 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Ъъъъъъъ е добре казано
  • 157 Апел до Антъни Блинкън

    1 3 Отговор
    Господин Блинкън, Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Освен това, палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. На всичкото отгоре, палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра па
  • 158 Израел са държава терорист и нацист

    2 1 Отговор
    Кое точно не е ясно