Last news in Fakti

21 Април, 2024 20:17 1 233 9

Нетаняху е заинтересован от разширяване на конфликта в Близкия изток

  • йордания-
  • израел-
  • бенямин нетаняху

Сафади: Неотдавнашната ескалация между Иран и Израел облагодетелства най-много премиера Нетаняху

Нетаняху е заинтересован от разширяване на конфликта в Близкия изток  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заинтересован от разширяване на близкоизточния конфликт, тъй като нови източници на напрежение отклоняват вниманието на света от израелската операция в Ивицата Газа. Това мнение изрази в интервю за телевизионната компания CNN вицепремиерът и министър на външните работи на Йордания Айман Хюсеин Абдула ал Сафади.

„Неотдавнашната ескалация между Иран и Израел облагодетелства най-много премиера Нетаняху, тъй като помогна да се отклони вниманието от Газа и продължаващата агресия там. Реалността е, че напрежението остава много високо и докато не сложим край на войната в Газа и не създадем политически хоризонт, който да ни отведе до веднъж завинаги установено решение с две държави, рискът от умишлена или случайна ескалация ще остане." , той каза.

Йорданският външен министър смята, че Нетаняху не иска сраженията в Газа да прекратяват, въпреки съветите на САЩ, европейските и близкоизточните страни. „За съжаление, израелският министър-председател продължава войната в Газа, която застрашава не само палестинците, но и целия регион и вреди на собствените интереси на Израел в дългосрочен план“, убеден е той. „Войната един ден ще свърши, прахът ще се улегне и всички ние ще се изправим пред факта, че сме загубили 30 години усилия, насочени към постигане на мир.“

Вечерта на 13 април Иран изстреля дронове и ракети към Израел, наричайки това отговор на „многобройни престъпления“, включително атака, приписвана на Израел, срещу консулския отдел на иранското посолство в Дамаск. Иранските държавни медии съобщиха, че атаките срещу Израел са били насочени срещу военни цели. Израелските отбранителни сили посочиха, че са прихванали 99% от около 300 ирански снаряда, летящи към еврейската държава, и са нанесени незначителни щети на авиобазата Неватим.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    8 1 Отговор
    ЕВРЕЙКИТЕ СА ТАРИКАТКИ КАТО БЪЛГАРКИТЕ
    .....
    НЕ ЩАТ ДА РАЖДАТ
    ....
    И ЗАТОВА ЕВРЕИТЕ СА ГЕНЕТИЧНО ОБРЕЧЕНИ
    ( 80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В МОМЕНТА СА ХАЗАРИ ОТ СТЕПИТЕ)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 За размисъл

    8 1 Отговор
    Ей, политнекоректна статия. Какви са тия редактори. Аама ха!
    Той Натаняху първи приятел на Бацо, Лорер, асанка, Кирак и компания. Ще ви обвинят като французите.


    А иначе - дойдохме си на думата стрино Булю.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахаха хахаха

    11 1 Отговор
    Еврейски фашисти Иран ще ви погуби заради децаъта които бихте в Газа
  • 7 БОГА

    3 10 Отговор
    да живее израел ,пазителя на християнството

    Коментиран от #8

  • 8 Сатана

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БОГА":

    Яхве е Бог на Израел а евреите са избраната етнос на Яхве , останалите народи си имат своите богове и Исус не е говорил за християнство , всъщност започват да го наричат Христос , след като го изтезават и разпъват на кръст. Христос / Кръст.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.