6 Февруари, 2014 10:33 783 0

Джон Кери: През 2016 г. напускам политиката

  • джон кери-
  • сащ
Джон Кери: През 2016 г. напускам политиката - 1
Снимка: AP/БTA

През 2016 г. напускам политиката. Това е моят последен пост. Това заяви в интервю за Си Ен Ен държавният секретар на САЩ Джон Кери.

Той беше помолен да коментира слуховете, че се подготвя да влезе в предизборната надпревара на Демократическа партия за излъчване на номинации за наследник на Барак Обама в Белия дом.

В момента се спрягат имената на вицепрезидента Джо Байдън и Хилари Клинтън.

Самият Джон Кери смени на 1 февруари 2013 г. Хилари Клинтън като държавен секретар. Ветеран от Виетнам, награден с орден Пурпурно сърце за проявена храброст Кери е избран за сенатор през 1985 г. През 2004 г. влиза в надпреварата на първичните избори на Демократичната партия за излъчване на кандидатурата за президент.

Това е вторият държавен секретар в двата президентски мандата на Барак Обама, който ясно обявява датата на своето оттегляне. Предишният беше Хилари Клинтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА