31 Май, 2024 18:37 3 319 69

Затишие пред буря зад Океана! Поддръжниците на Доналд Тръмп призовават за всенародни бунтове и насилие

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • сторми даниълс

Заплахите за насилие и сплашващата реторика се увеличиха, след като Тръмп загуби изборите през 2020 г. и самонадеяно заяви, че вотът е бил откраднат

Затишие пред буря зад Океана! Поддръжниците на Доналд Тръмп призовават за всенародни бунтове и насилие  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поддръжниците на бившия президент Доналд Тръмп, разгневени от присъдата му по 34 престъпления от съдебни заседатели в Ню Йорк, наводниха про-Тръмп уебсайтове с призиви за бунтове, революция и насилствено възмездие, предава "Ройтерс".

След като Тръмп стана първият президент на САЩ, осъден за престъпление, неговите поддръжници отговориха с десетки онлайн публикации на коментари в три свързани с Тръмп уебсайта: собствената платформа Truth Social на бившия президент, Patriots.Win и Gateway Pundit.

Някои призоваха за атаки срещу съдебни заседатели, екзекуция на съдията, съдия Хуан Мърчан, или откровена гражданска война и въоръжено въстание.

"Някой в ​​Ню Йорк, който няма какво да губи, трябва да се погрижи за Мърчан", пише един коментатор на Patriots.Win. "Надяваме се, че той ще се срещне с някой нелегален с мачете", се казва в публикацията по отношение на нелегалните имигранти.

Коментар публикуван на Gateway Pundit призовава да се разстрелват либералите след присъдата. "Време е да започнем да ограничаваме някои левичари", се казва в публикацията. "Това не може да се реши с гласуване."

Заплахите за насилие и сплашващата реторика се увеличиха, след като Тръмп загуби изборите през 2020 г. и невярно заяви, че вотът е бил откраднат. Докато води кампания за втори мандат в Белия дом, Тръмп представи съдиите и прокурорите в своите процеси като корумпирани инструменти на администрацията на Байдън.

Заплахите за насилие и сплашващата реторика се увеличиха, след като Тръмп загуби изборите през 2020 г. и невярно заяви, че вотът е бил откраднат.

"Това беше позор, това беше манипулиран процес от конфликтен съдия, който беше корумпиран", каза Тръмп пред репортери след това, повтаряйки коментарите, които често правеше по време на процеса.

12-членно жури призна Тръмп за виновен в четвъртък за фалшифициране на документи, в опит да прикрие плащане в замяна на мълчание относно сексуален контакт с порнозвезда преди изборите през 2016 г. Присъдата е насрочена за 11 юли, дни преди Републиканската партия да номинира официално Тръмп за президент преди изборите на 5 ноември. Тръмп отрече да е извършил нарушение и се очаква да обжалва решението.

След присъдата в четвъртък много от поддръжниците му казаха също, че присъдата му е доказателство, че американската политическа система е разрушена и че само насилствени действия могат да спасят страната.

"1 000 000 въоръжени мъже трябва да отидат във Вашингтон и да обесят всички. Това е единственото решение", се казва в коментар на Patriots.win. Друг добави: "Тръмп вече трябва да знае, че има армия, готова да се бие и да умре за него, ако каже думите... Ще взема оръжие, ако поиска."

Други публикации предлагат демократите като цяло да бъдат застреляни. "Америка е напълно унищожена от демократите. Заключи и зареди", написа коментатор на Gateway Pundit.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    103 16 Отговор
    Гражданска война.
    Говеда срещу крави.
  • 2 Дай боже

    133 16 Отговор
    Гражданска война.Докато изнасят демокрация по света да видят що е то у дома.

    Коментиран от #4

  • 3 Последния Софиянец

    110 14 Отговор
    В Америка все още има свободни хора.Корпорациите не са успели да пречупят всички.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    60 11 Отговор
    Само да не са и тези размирици като онези при Капитолия, които бяха оставени да се развият от ЦРУ. И после си го свалиха Тръмп от власт.
  • 6 Делю Хайдутин

    98 18 Отговор
    Съдия Хуан?! Някакъв мексиканец съди президентът.Комедия?
  • 7 Жоро Ломския-американчето

    73 11 Отговор
    Свобода и независим Тексас,а след това и ние от Аризона ще ги последваме.

    Коментиран от #60

  • 8 Българин

    71 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    В голяма заблуда си. Ако бяха свободни, нямаше хазарите-глобалисти да ги управляват от време оно.
  • 9 ТаУмВзе

    84 6 Отговор
    Всяка Империя се разпада отвътре! Путин е Виновен!

    Коментиран от #18, #34

  • 10 Русофил

    23 77 Отговор
    Виждам как започват да прибират на топло руските слуги в САЩ.
  • 11 Ха ха ха

    19 76 Отговор
    Моментално физическо отстраняване на говедото Тръмп

    Коментиран от #15, #22

  • 12 реру

    71 2 Отговор
    "... Друг добави: "Тръмп вече трябва да знае, че има армия, готова да се бие и да умре за него..."..."


    Явно има два варианта...

  • 13 Хайаха

    62 7 Отговор
    С тяхната ,,демокрация" по техните глави.
  • 14 Гневни са хората,

    50 3 Отговор
    но трябва да разберат,че докато я има ,,пчелата майка" няма значение дали изборите се печелят от демократи или републиканци.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 😅😂😆.....

    16 66 Отговор
    Аве копейки издънени, сега на тая кълка ли легнахте, да станело гражданска война в щатите😂, и Тръмп да спечели и да поднесе победата в Украйна на късия на тепсия😂, вие сте непоравими и. Д. и. о. ти.... 😂.

    Коментиран от #23, #31, #56

  • 17 За размисъл

    35 9 Отговор
    Как в двете най-големи държави от двете страни на завесата не се намериха по-млади, но опитни и честни хора за президенти?
    Каква е тая кучешка старческа захапка за власт? Ненаситни за власт, ще си отидат с отворени очи.
    Ковчега джобове няма. Къде ще я поберат тая алчност?
    Но ... който гроб копае другиму - сам пада в него. Който разбрал - разбрал.

    Коментиран от #24, #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Някой

    53 3 Отговор
    Хм, а може би призовават за реално правосъдие? А само послушните медии (подопечни на демократите и естаблишмънта) реват и подскачат срещу Тръмп и поддръжниците му.
    Защо не покажете снимката на щастливо ухилените чернокожи съдебни заседатели от женски род, които единодушно гласуваха за това, че Тръмп е виновен? Те дори не са и юристи - просто "съвестни" граждани. До една приличат на мъжемразки. И с право - такива грозотии няма кой да погледне дори.
  • 20 хммм

    23 2 Отговор
    Eстествено! Демокрацията трябва да се отстоява.
  • 21 Ганчев

    11 37 Отговор
    Купейкин да поведе революшъна!

    Коментиран от #29

  • 22 Някой

    26 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха ха":

    Усещаш ли за какво призоваваш? За убийство? Това може да се изтълкува доста кофти и да ти цъфнат качулати полицаи. За такова нещо се лежи на топло. Еле в "демократичните" държави, към които по неясни причини се числим и ние.
  • 23 Просто е

    30 3 Отговор

    До коментар #16 от "😅😂😆.....":

    Ако в САЩ стане гражданска война няма да има избори.

    Коментиран от #26

  • 24 истина ти казвам

    32 1 Отговор

    До коментар #17 от "За размисъл":

    Ми то ситуацията на бвекъде е еднаква! За съжаление ше го отнесът обикновените хора! Ония изверги ше се покрият!
  • 25 китайски балон

    51 6 Отговор
    И нали помните, кога започна всичко това, когато Бай Дън "спечели" с машинации! Сега Бай Дън иска да задържи властта също с машинации, но тенджерата под налягане в която вари Бай Дончо май няма да издържи? Явно е дошло време разделно реднеци срещу джендъpи 🎇
  • 26 китайски балон

    40 6 Отговор

    До коментар #23 от "Просто е":

    Дай Дън това чака за да узурпира властта, като Зеленски! Ще обяви военно положение и ще отмени изборите и ще кара до къ го държи формалина!

    Коментиран от #30

  • 27 От страни

    37 2 Отговор
    Ми така е. Давайте. Газете ги. Кой кого? Не е важно. Шоу маст го он. Малко да се почустват като укри, илибйци, иракци и прочая...Всичките тея държави където сте донесли хаос ви го пожелават и на вас.
    А на бас че немое да почнете да ги трепете? Кой кого? Не е важно. Бумеранга се хавръща винаги.
  • 28 Сократ

    45 2 Отговор

    До коментар #17 от "За размисъл":

    Ох, милия. А в Европа едни младежи, едни ерудити управляват. Апропо, стискам палци на бай пън, ако доживее, да стане пак прецедент на сащ. Това е най-сигурният начин в сащ да започне гражданска война. А тя им е необходима, като въздух. Да се избиват помежду си и да оставят света на мира. Всеки да си живее живота както разбира. Аман някакви неадекватни в сащ да ми определят кой кой е в семейството. Ако на вас ви е ок да сте родител 1 и 2, в моето семейство това е ерес

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 И аз

    12 1 Отговор

    До коментар #26 от "китайски балон":

    това казвам.
  • 31 реру

    14 18 Отговор

    До коментар #16 от "😅😂😆.....":

    "... вие сте непоравими и..."


    Това се знае и в Кремъл...

    Коментиран от #69

  • 32 Роботи

    42 6 Отговор
    Цитат: Тръмп загуби изборите през 2020 г. и невярно заяви, че вотът е бил откраднат???

    Пак лъжете. Имаше безброй доказателства, че вотът е откраднат, представени от адвокатът на Трам -Джулиани. Той предсатви доказателства 1.5 часа видео. Пътуваха рейсове от афроамериканците да гласуват многократно. Гласуването по пощата също бе компроментирано. Върховният съд се изказа неутрално.

    Коментиран от #40

  • 33 Ганчев

    13 32 Отговор

    До коментар #28 от "Сократ":

    Руските лъжи обичат простите хора.Простите хора обичат руските лъжи.
  • 34 Така е

    8 34 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Кармата на Путин е да доведе руската империя на злото до нов разпад.
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден.
    Путин, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби. Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят. Включително като предадат самоличността на атентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес.
    Да го имат предвид това нашите руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная!

    Коментиран от #52

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Здрастии копейкиИИ 🤪🤡

    6 21 Отговор
    Копейкиии, сега трябва ли да съ плашъ ?
    Съвсем се обърках .

    Коментиран от #45

  • 37 НАБЛЮДАТЕЛ

    25 1 Отговор
    Жириновски да не се окаже пак прав.

    Коментиран от #59

  • 38 Констатираща

    26 3 Отговор
    Вече не е учудващо, че в Америка се води нелоялна предизборна кампания в полза на сегашния президент, който се възползва от властта. По принцип там, както се вижда, всички са замесени в определени престъпления, щом и външната им политика е такава. Няма как след всичко, да допуснем, че не е така. Най-вероятно е дошло време за развръзка и края на тази зловредна политика.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Тирбушон

    12 2 Отговор

    До коментар #35 от "Време е":

    Точа мачетето,много плевели има за почистване.

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Не лъжете читателите си

    14 8 Отговор
    Дори специално подбраното жури не е признало Тръмп за виновен. Гласовете бяха разпределени 4-4-4.
    А съдията взе решението че е виновен.

    "12-членно жури призна Тръмп за виновен"

    Коментиран от #51

  • 49 Феникс

    23 3 Отговор
    Горкият амеркиански народ.........., който даже и не знае, че не е собственик на земята си.
    ЗЕМЯТА НА САЩ Е ИПОТЕКИРАНА И ПРИНАДЛЕЖИ НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ, ТАКА ЧЕ, ПЪРВИЯТ ОТ КОГОТО ТРЯБЕА ДА ЗАПОЧНАТ Е СОБСТВЕНИКА НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ - РОТШИЛД.
  • 50 Кило

    20 3 Отговор
    Подкрепа от България , тук нямаме право на оръжие за да се присъединим , но духом сме с истинските американци …. Да живее Тексас ! Бог да пази доброволните отряди борещи се с латиносчумата !
  • 51 Разпределението на гласовете от журито

    6 8 Отговор

    До коментар #48 от "Не лъжете читателите си":

    4 гласа - невинен
    4 гласа - въздържали се
    4 гласа - виновен

    При това положение няма как да има присъда. Четрите въздържали се гласа също означават недоказана виновност.

    Коментиран от #64, #67

  • 52 абе

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Така е":

    да не ти казвам името, тук става въпрос за САЩ, което определено има значение и за другите по света, но тебе някакъв Путин те е обладал, сигурно и в съня си му се отдаваш със страст.
  • 53 Мимоза

    7 0 Отговор
    Подтекстът на този процес е: -Видя ли?! Ако беше гей, нямаше да имаш тези проблеми!
  • 54 хъхъ

    8 0 Отговор
    революция ли, а кой ще им раздава курабийки, оная "специалистката" е от другия отбор, по-добре да карат на понички.
  • 55 777777

    13 0 Отговор
    По добре бунтове в САЩ,отколкото войни по света,защото правителството на Байдън мисли само за войни и конфликти.Омръзна ни да гледаме как американското правителство подстрекава народите по света да създават конфликти помежду си под прякото ръководство на американското правителство.Да идва Доналд Тръмп,че света да си отдъхне малко от изкуфелия Байдан.Не ни трябват такива дето незнаят какво правят на поста който са заели.ИСКАМЕ МИР ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ,ИСКАМЕ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО...НЕ НА ВОЙНОЛЮБЦИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВИТЕ !
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Б боко

    5 0 Отговор
    Величието на човека се корени в съзнанието за неговото нищожество. Животното не съзнава нищожеството си. Следователно човек е нищожен, щом не осъзнава нищожеството си. Велик е този, който го осъзнава. Ние сме изградени от звезден прах и пак ще станем звезден прах!
    Идваме без нищо и си отиваме без нищо!
    Даже телата си оставяме тук!
    Колкото и да грабиш, нищо не притежаваш!
  • 58 граф Монте Кристо

    7 2 Отговор
    Типично по американски са осъдили Тръмп,не са могли да измислят друго освен сексскандал и има всички признаци да е бош-лаф.И какво сега,наистина ли ще го посадят в заключение?Върховна излагация и срам за щатите,да погодят такъв мръсен номер на свой бивш президент от страх да не се върне на власт.Байдън е хиляди пъти за затвора,одобрил е използването на американски оръжия по руска територия от укрите,което се явява директна агресия и негласно обявяване на война.
  • 59 Досущ

    7 4 Отговор

    До коментар #37 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Улянов-Ленин се оказва прав.Още в началото на 20-ти век беше написал, че в САЩ в най-голяма степен са налични обективните предпоставки за революция - невъзможната никъде по света огромна разлика между най-бедни и най-богати.А днес е налична и субективна предпоставка - дементен президент, досущ като последния руски император.
  • 60 Един мъдър пълководец казал

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро Ломския-американчето":

    Този, който не можеш да направиш приятел или не можеш да го победиш, по-добре не се занимавай с него! Сун Дзъ
  • 61 Симо

    3 3 Отговор
    Всяка наглост намира отговор. Колко империи са били и след това са изчезнали, когато са се изчерпали. Американската беше твърде кратка! Даже историята няма да я запомни. Е, със сигурност на никого няма да липсва!
  • 62 Бай Ганьо

    2 1 Отговор
    Досега не е осъден президент на САЩ. Къносаната Берта явно се е възприела като Бог. Всички русороби в Булгаристан също благоговеят пред дъртия пезевенк/селски тарикат/ с големи комплекси и малко САМОЧУВСТВИЕ.
  • 63 123456

    1 1 Отговор
    време е ! Време е навсякъде да се драсне клечката !
  • 64 бай Даньо

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Разпределението на гласовете от журито":

    Пълни глупости! Съдебните заседатели са решили 12 на 0 че Тръмп е виновен по всички 34 обвинения едно по едно , и е виновен защото ВСИЧКИ 12 са гласували ЗА, един да беше против щеше да отпаднат обвиненията ... и това е жури избрано между интереса на обвинението и защитата... ало къде ги четете тия фантазии!?

    Коментиран от #65

  • 65 един

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "бай Даньо":

    В кремльовските сайтове ги четат!
  • 66 М Илиев

    0 0 Отговор
    Страшна статия - евала на автора. "Няколко десетки публикаций " . Ще умра от смях . Иначе - всенародни бунтове .
  • 67 Имаш ли идея

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Разпределението на гласовете от журито":

    Как действа ситемата на съдебните заседатели изобщо ? Филми не гледате ли ?
  • 68 Тръмп е най големия позор за САЩ

    3 1 Отговор
    Тръмп е стар измамник и отдавна да е фалирал като частен бизнесмен, ако не бяха връзките му с Русия и ако не бе вербуван и станал резидент на КГБ при многобройните си "бизнес" посещения в Москва и където на "партита за манекенки" му бе внушена идеята, че може да се кандидатира и да бъде президент на САЩ , а възходът му за да стане президент е със спонсорството и парите от Кремъл и с руските хакерски атаки за измами на изборите, с които "открадва изборите" и фалшиво спечелва през 2016г малка преднина пред фаворита Хилари , затова и никога нищо лошо не каза за руснаците, за Путин и Орбан , а напротив ги възхваляваше и през целия си мандат Тръмп засвидетелства много внимателно отношение към Русия и специално към президента Путин!!
    Тръмп е прикрит фашист и расист и организира фашистки пуч за да свали избраният нов президент в САЩ с открито фашистките призиви и възгледи на "МАGА" и бе в непрекъснато противоречие със Закона и в конфронтация с собствената си администрация и с американските служби за сигурност, затова и всичките български русороби - бивши комунисти, станали сегашни фашисти днес са най големите подръжници на Тръмп и искат отново да бъде преизбран...!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.