Last news in Fakti

3 Юни, 2024 11:33 481 0

Трагедия в Шри Ланка: Наводнения и кални свлачища отнемат живота на десет души

  • трагедия-
  • шри ланка-
  • наводнения-
  • свлачища-
  • жертви-
  • неизвестност

До днес над 5000 души са преместени в центрове за евакуация, а повече от 400 къщи понесоха щети

Трагедия в Шри Ланка: Наводнения и кални свлачища отнемат живота на десет души - 1
Снимка: БГНЕС

Шри Ланка затвори училищата си заради наводнения и свлачища, причинени от проливни дъждове в много части от страната. Лошото време стана причина за смъртта на 10 души, а 6 души са в неизвестност, предаде Асошиейтед прес и БТА, позовавайки се на представители на местните власти.

Министерството на образованието обяви, че отварянето на училищата ще зависи от развитието на метеорологичната ситуация.

От вчера проливни дъждове се изливат в много части на страната, причинявайки сериозни щети и наводнения и принуждавайки властите да прекъснат електрозахранването като предпазна мярка.

Шест души загинаха, след като бяха отнесени от наводненията в столицата Коломбо. Трима други загинаха, когато върху къщите им се свлякоха земни маси, а един човек е загина, след като беше затиснат по повалено дърво. Шестима души са в неизвестност.

До днес над 5000 души са преместени в центрове за евакуация, а повече от 400 къщи понесоха щети, се казва в изявление на центъра.

Военноморските и сухопътните сили са изпратени за спасяване на жертвите и осигуряване на храна и други стоки от първа необходимост за засегнатите.

От средата на май Шри Ланка се сблъсква с тежки метеорологични условия, причинени от проливни мусонни дъждове. По-рано силни ветрове повалиха дървета в много райони, при което загинаха девет души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА