Last news in Fakti

27 Юни, 2024 16:01 987 6

Държавният департамент предупреждава: Не пътувайте до Ливан

  • ливан-
  • хизбула-
  • израел-
  • хамас-
  • газа

От началото на войната в ивицата Газа преди осем месеца имаше ежедневни военни конфронтации между израелската армия и "Хизбула" и други групировки в граничната зона между Израел и Ливан

Държавният департамент предупреждава: Не пътувайте до Ливан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати призоваха американските граждани да се въздържат от пътуване до Ливан поради "сложната" среда за сигурност.

"По-специално, обръщаме внимание на Обобщението на страната, което предупреждава, че ливанското правителство не може да гарантира защитата на гражданите на САЩ срещу внезапни избухвания на насилие и въоръжени конфликти", посочиха от посолството на САЩ в Бейрут.

Допълва се, че гражданите на САЩ в Ливан не трябва да пътуват до Южен Ливан, граничната зона между Ливан и Сирия или бежански селища.

Предупреждението идва на фона на повишеното напрежение в района.

От началото на войната в ивицата Газа преди осем месеца имаше ежедневни военни конфронтации между израелската армия и "Хизбула" и други групировки в граничната зона между Израел и Ливан. Има жертви и от двете страни.

Взаимният обстрел причини сериозни разрушения в градове от двете страни на границата.

Около 150 000 души са евакуирани или напуснали зоната на бойните действия. Напоследък ситуацията ескалира още повече и има опасения от по-голяма военна конфронтация в региона, ако конфликтът между Израел и "Хамас" продължи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 2 Отговор
    Краварите замислят нова война.
  • 2 Какво е това нещо държавен департамент

    4 0 Отговор
    Абе преписвачи глупави пишете го за нашите миячи дето чакаха за зелена карта
    Нас не ни интересува
  • 3 Екстремен туризъм

    4 0 Отговор
    Тъкмо си бяхме стегнали куфарите, ама щом са казали да не ходим...
  • 4 Калпазанин

    6 0 Отговор
    А аз мисля скоро да пътувам до Палестина, свободна Палестина без евреи с автомати по улиците
  • 5 Охлюва от костилково

    2 0 Отговор
    Изитата ша бомбят Ливанците, щот са застъпИя за палестинецо да не мре по улиците, но не могат да направят много. Истината е, че имат топки.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.