Last news in Fakti

4 Юли, 2024 05:39 1 366 21

Тръмп води пред Байдън с 6%

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • избори-
  • президент

Проучване сочи преднина на бившия президент с 49% на 43%

Тръмп води пред Байдън с 6% - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024 г. се увеличи. Това показват резултатите от ново проучване на общественото мнение, изготвено от The New York Times и Siena College, предаде news.bg.

Допитването бе проведено след считаното за неуспешно представяне на президента Байдън в дебата миналата седмица. Опасенията, че той е твърде стар, за да управлява ефективно, нараснаха до нови висоти сред демократите и независимите избиратели,

Сега Тръмп води пред Байдън с 49% на 43% сред вероятните гласоподаватели в национален мащаб. Това е най-голямата преднина, коятоТръмп е регистрирал в проучване на Times/Siena от 2015 г. насам. Той води с още повече сред регистрираните избиратели, 49% срещу 41%.

Съмненията относно възрастта и проницателността на Байдън са широко разпространени и нарастват. Мнозинството от всяка демографска, географска и идеологическа група в анкетата - включително чернокожите избиратели и тези, които казаха, че все още ще гласуват за него - смятат, че Байдън, на 81, е твърде стар, за да бъде ефективен.

Като цяло 74 процента от избирателите го смятат за твърде стар за поста. Притесненията относно възрастта на Байдън скочиха с осем процентни пункта сред демократите през седмицата след дебата до 59 процента. Делът на независимите гласоподаватели, които мислят така, нарасна до 79%, което почти съвпада с мнението на републиканците за президента.

Припомняме, че Белият дом в сряда отхвърли като "абсолютно невярно" съобщение на New York Times, че президентът на САЩ Джо Байдън обмисля дали да продължи кандидатурата си за преизбиране през ноември.

Вицепрезидентът Камала Харис е най-добрата алтернатива да замени президента на САЩ Джо Байдън, ако той реши да не продължи кампанията си за преизбиране, казаха седем високопоставени източника от кампанията на Байдън, Белия дом и Националния комитет на Демократическата партия с познаване на актуални дискусии по темата.

Обърканото, понякога несвързано и широко критикувано представяне на Байдън в първия дебат предизвика вълна от паника в Демократическата партия заради опасенията, че той може да не е достатъчно годен, за да изкара втори мандат, и предизвика призиви на топ помощници да подадат оставка.

Някои влиятелни демократи предложиха алтернативи на Байдън освен Харис, включително популярни членове на кабинета и губернатори от Демократическата партия като Гавин Нюсъм от Калифорния, Гретчен Уитмър от Мичиган и Джош Шапиро от Пенсилвания. Но опитът да се избегне номинация на Харис е самозалъгване и би било почти невъзможно, казаха източници на "Ройтерс", които не пожелаха да бъдат назовани.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злобното Джуджи

    21 3 Отговор
    И Тръмп и Байдън ще унищожат Америка.
    Байдън по-бързо. Гласувайте за Байдън 😆
  • 2 Само 6% ли?

    29 1 Отговор
    Че кой изобщо е за Бай Дън? Вижда се човекът е за старчески дом вече! Защо роднините му допускат измъчването му, да го показват така и да го излагат пред цял свят. Ясно е, че той НЕ управлява сащ. Ама това става ясно и на цял свят. Какво тогава другите мислят за "демокрацията " на САЩ? Кой управлява там? И защо имат такава глупава система? Управлението е скрито, не се показва.

    Коментиран от #4

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 1 Отговор
    Процентите за БайПън от гласувалите за него "от отвъдното" ли са 🤔❓❗🤔
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Само 6% ли?":

    "Кой управлява там? И защо имат такава глупава система? Управлението е скрито, не се показва."🤔
    Нима и в България не е такава "глупава система" ‼️
    Народът избира Президент, но той няма реална власт, властта е в Премиер и правителство за които никой не е гласувал на "изборите" 🤔‼️🤔

    Коментиран от #5

  • 5 Ами това е

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Хазарката система. Много партии, всичките си имат техна идеология, карат се, спорят и никога не се разбират. И тогава "отзад" "голямото, хазарско портмоне" управлява. Парламента само е за парлама- нищо не решава. Парите и хората зад тях решават вечно в такава система. Така умишлено е направена, винаги капитала да решава!
  • 6 един

    6 2 Отговор
    Пилците се броят на есен както се казва,има още един дебат и време за още гафове както от едната страна така и от другата!
  • 7 Демократите

    20 3 Отговор
    Контролират медийни. След този резил на дебатите. Дето дедо Джо каза, че е бил толкова изморен, че почти е заспал и Тръмп води само с 6 процента, стига бе. Та те в Украйна се притесниха повече. Цяла нощ не са спали и свикаха държавната Рада. Това усещане за безнаказаност и манипулация в световен мащаб ще им изиграе лоша шега. Никой вече не им вярва, те подцениха хората в целия свят.
  • 8 Вашето мнение

    18 4 Отговор
    За американският гражданин няма абсолютно никакво значение кой го управлява стига да му остави чувала чипс на ден, колата бирата и плюскането на барбекю в неделя. На добитъка с наднормено тегло и закърнял мозък не му пука за друго освен за тези благинки.

    Коментиран от #12

  • 9 Град Козлодуй

    7 2 Отговор
    браво
  • 10 Фен

    12 5 Отговор
    Що за сащисани са тия! Избират си между деменция и клоун.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 един

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Вашето мнение":

    Че тука да не е по-различно?Или казваш народа ни е с нормално тегло!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ОлигоФен, а не Фен си

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Фен":

    Я ни обясни колко лошо беше при управлението Тръмп, че не помним!

    Въпреки доказаните престъпни лъжи и атаки за "руския колужън" през цялото му управление!

    Де и ние да имахме "клоуни" като него, Орбан и Фицо
  • 15 един друг

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "един":

    Напълни ми душата със сарказъма си!
    И аз не разбирам какви са тия, дето не оценяняват успехите, мъдростта и опита на Байдън. И неговия принос за човечеството и новите морални ценности. И за базирания на правила, световен ред

    Коментиран от #16

  • 16 Лост

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "един друг":

    То твоя сарказъм за Байдън и ценностите му е още по-голям.
  • 17 Уса

    8 1 Отговор
    Вземете да се стегнете с тия сороски манипулации няма да направите кариера.Тръмп води пред Байдн с над 50%
  • 18 Тръмп

    0 1 Отговор
    Чакайте ме .........ще раздавам махалки .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Телемост

    1 1 Отговор
    Алцхаймерът няма да докара до изборите.Ще го возят към Арлингтън.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.