15 Юли, 2024 08:53 2 164 19

С удвоени сили след атентата! Доналд Тръмп надъхва републиканците с нова реч

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • томас крукс

Тръмп вярва, че е избегнал смъртта, защото се е обърнал взор встрани от участниците в митинга, за да погледне екрана с данни, които е озвучавал по време на събитието

С удвоени сили след атентата! Доналд Тръмп надъхва републиканците с нова реч - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви пред The Washington Examiner, че след покушението е пренаписал изцяло речта си, която ще произнесе на откриването на конгреса на Републиканската партия на 15 юли в Милуоки. Там той официално ще бъде номиниран за кандидат за изборите през ноември.

Според Тръмп първоначалният вариант на речта е трябвало да бъде "сензационен" и "един от най-невероятните"; голяма част от акцента на речта е щял да бъде поставен върху критиката на политиката на действащия президент Джо Байдън.

"Честно казано, сега щеше да бъде съвсем различна реч", сподели политикът. Той заяви, че вместо да "разбунтува" избирателите, възнамерява да "използва историческия момент" и да ги обедини: "Това е шанс да обединим страната. На мен ми беше даден този шанс." Според Тръмп нападението срещу него на митинга в Пенсилвания изцяло е променило хода на предизборната кампания, което се признава както от републиканците, така и от демократите.

Тръмп вярва, че е избегнал смъртта, защото се е обърнал взор встрани от участниците в митинга, за да погледне екрана с данни, които е озвучавал по време на събитието. "Рядко откъсвам поглед от тълпата. Ако не бях направил това в онзи момент, днес нямаше да водим този разговор", каза той пред The Washington Examiner.

Конгресмените от Републиканската партия смятат, че опитът за покушение срещу Тръмп е увеличил шансовете му да спечели изборите през ноември. Според членове на Демократическата партия въпросът за смяната на президента Джо Байдън като бъдещ кандидат засега е загубил своята актуалност, съобщава NBC. Тези дискусии се засилиха след неуспешното представяне на Байдън на дебатите в края на юни.

На митинг в град Бътлър на 13 юли 20-годишният Томас Матю Крукс откри огън с пушка. Тръмп беше ранен в дясното ухо, а двама негови поддръжници също бяха ранени. Един от участниците в събитието, 50-годишен пожарникар, загина.

Стрелецът бе убит от служители на Сикрет сървис. Мотивите му все още не са установени. След инцидента Байдън, инструктиран да осигури пълна охрана на Тръмп, призова американците да "охладят" разгорещените политически страсти и да не превръщат политиката "в бойно поле или, не дай си Боже, в арена за убийства".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕНЕДИ

    18 9 Отговор
    Джо Бавния признай си, че ти го организира.

    Коментиран от #11

  • 2 да де

    22 6 Отговор
    Тръмп нямаше да е Тръмп, ако не се възползва от невероятният си късмет след атентата.
  • 3 Буха ха

    15 3 Отговор
    Данни който е озвучавал??? Е бре, гугле!
  • 4 Бонев

    25 3 Отговор
    Не се знае дали няма да му извъртят някой номер за да не стане президент,но едно е сигурно, има топки.
  • 5 Последния Софиянец

    18 5 Отговор
    Тръмп е новия президент на САЩ!

    Коментиран от #9

  • 6 Доган

    7 18 Отговор
    Големо театро си спретна тоя
  • 7 Русофилчо

    10 5 Отговор
    Да мисли нова реч. Май куршумът в тялото на убития зрител не е от пушката на застреляния
    атентатор
  • 8 Бай бай

    8 5 Отговор
    Байдън
  • 9 Не бъди много сигурен

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Не подценявай възможностите на екипа на байдън за фалшифицирането на изборите
  • 10 Ломския

    4 6 Отговор
    поредното доказателство за инсценировка
  • 11 Пимпарев

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "КЕНЕДИ":

    Той не може памперсите да си организира,та цял атентат.
  • 12 ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО

    0 3 Отговор
    ТОЙ Е......
  • 13 фак ЩАС

    4 3 Отговор
    Единия за психиатрията, другия за моргата.
    И тези перковци управляват страшните съединени щати.
    И искат да управляват света чрез войни стрелби и продажба на оръжие

    Коментиран от #15

  • 14 Ха ха ха а така

    11 2 Отговор
    Сега всички либерасти ще ни убеждават , че стрелеца бил луд и самотен . Да , ама не . Кенеди и него го застреля сигурно самотен стрелец , а вече след толкова години всички знаят , че е било заговор на високо равнище . Защо крият изявите на тоя Кругс по социалните медии , в които отрито заявява , че мрази Тръмп и републиканците ??? ...... И как така му оставиха единствената висока сграда в района , с перфектната позиция за стрелба , непокрита от обикновен полицай дори ???? .... И това ако не е достатъчно нагласено , какво е ???? ......

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ха ха ха а така

    4 1 Отговор
    Сега всички либерасти ще ни убеждават , че стрелеца бил луд и самотен . Да , ама не . Кенеди и него го застреля сигурно самотен стрелец , а вече след толкова години всички знаят , че е било заговор на високо равнище . Защо крият изявите на тоя Кругс по социалните медии , в които отрито заявява , че мрази Тръмп и републиканците ??? ...... И как така му оставиха единствената висока сграда в района , с перфектната позиция за стрелба , непокрита от обикновен полицай дори ???? .... И това ако не е достатъчно нагласено , какво е ???? ......
  • 17 Последния Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ха ха ха а така":

    Стрелецът е дарявал пари за кампанията на Бай Дън и е член на Антифа.Няколко пъти арестуван за негърски и джендърски бунтове.

    Коментиран от #18

  • 18 лалаал

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Перфектния човек да свърши мръсната работа на демонкратите.
  • 19 Явно

    0 0 Отговор
    Присъствието на митинги на Тръмп е опасно за вашето здраве - 1 убит и двама ранени симпатизанти.