19 Юли, 2024 15:06 2 132 33

"В интерес на държавата": Ще се оттегли ли Байдън?

  • байдън-
  • коронавирус-
  • джо байдън-
  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент-
  • белият дом

Редица влиятелни демократи смятат, че Байдън вече сериозно обмисля да се оттегли от надпреварата за Белия дом

"В интерес на държавата": Ще се оттегли ли Байдън? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По информация на "Вашингтон пост” влиятелната демократка и бивша говорителка на Конгреса Нанси Пелоси е заявила, че вярва, че президентът Джо Байдън скоро ще бъде убеден, че трябва да се оттегли от надпреварата за Белия дом. Американският вестник цитира трима свои източници от Демократическата партия. "Асошиейтед прес” съобщават, че Пелоси е казала на Байдън, че с оглед на социологическите проучвания, той няма как да спечели изборите през ноември.

Двете американски медии сега съобщават също, че бившият президент и отявлен защитник на кандидатурата на Байдън Барак Обама също е изразил скептично отношение относно кандидатурата на някогашния си вицепрезидент.

Въпрос на време ли е?

"Ройтерс” също съобщава за вътрешни хора, които твърдят, че Байдън вече сериозно обмисля да се откаже от кандидатурата. Няколко съпартийци на президента казват, че вече е само въпрос на време. "Знам със сигурност, че той го обмисля”, казва единият от източниците на "Ройтерс”, цитиран от АРД. "Въпросът вече не е "дали”, а "кога”, казва запознатият пред информационната агенция.

"Ню Йорк Таймс” също цитира свои източници, които казват, че Байдън постепенно приема, че ще трябва да се оттегли. Въпреки това заместник-мениджърът на кампанията на Байдън Куентин Фулкс заяви, че решение не е взето и предизборната кампания продължава.

"В интерес на държавата”

Броят високопоставени представители на Демократическата партия, които публично призоваха Байдън да се оттегли засега е малък. Последно към списъка с противници на кандидатурата на президента за втори мандат се присъедини сенаторът от щата Монтана Джон Тестър, пише АРД. По-рано и сенаторът от Върмонт Питър Уелш също призова Байдън да се оттегли. "Асошиейтед прес” съобщава, че дори членове на администрацията на Байдън вече изразяват съмнения в кандидатурата му.

Според сенатора от Демократическата партия Джон Хикенлупър аргументите в полза на оттеглянето на Байдън от надпреварата за Белия дом са все повече, обяснява АРД. "Решението си е негово, но все повече фактори сочат, че оттеглянето му би било в интерес на държавата”, каза сенаторът. Въпреки всичко той не призова президента открито да се оттегли. Байдън продължава да е популярен сред мнозина, но политическата ситуация в САЩ се е променила от предишните избори насам.

Коронавирус и още проблеми

След лошото си представяне в първия дебат срещу Тръмп в края на юни, гласовете срещу Байдън са все по-силни, припомня АРД. Критиците на 81-годишния президент смятат, че той не е способен да управлява страната още четири години.

Кампанията на президента преживя още един удар, когато той беше диагностициран с Ковид-19 тази седмица и всичко беше поставено на пауза. По информация на лекарите на Байдън той страда от леки симптоми. Въпреки това за момента всичките събития от предизборната кампания на кандидата на демократите са отменени.

Мина Киркова (редактор)


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще се оттегли ли Байдън? Ако стане

    5 9 Отговор
    може да са казали че му спират инжекциите и тогава съвсем деменцията ще го предаде. Иначе да се бори човечеца за благото на русофоборчагите и бункера
  • 2 ТЕРОРИСТЪТ НА АМЕРИКА

    28 3 Отговор
    ПОСЕГНА НА СЕВЕРЕН ПОТОК,ПОСЕГНА НА ОПОНЕНТА СИ ТРЪМП И КУП ПОРАЗИИ ЗАРАДИ ГЛУПОСТТА СИ И ЕГОТО. ТОТАЛЕН ПРОВАЛ ЗА НЕГО И ДЕМОНО КРАТИТЕ.СТАНАХТЕ СМЕШНИ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ ИЗКЛЮЧВАМ МАКРОН,ШОЛЦ И ЛАЙЕН.

    Коментиран от #7

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    ДД е в тих ужас ❗
  • 4 Ако се съди по

    3 2 Отговор
    снимката към публикацията не,няма да се оттегли.
  • 5 Голата истина

    18 1 Отговор
    Уж най добрата държава а ще избира между двама старци .Жалка работа

    Коментиран от #10

  • 6 стоян георгиев

    22 2 Отговор
    Хихи, дъртака обясняваше как щял да накара Путин да си плати, а кво стана, са ще доизживява годините си в памперси, потънал в собствената си мърсотия и надрусан с експериментални лекарства за паркенсон!

    Коментиран от #12, #18

  • 7 Атина Палада

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТЕРОРИСТЪТ НА АМЕРИКА":

    Защо смятате,че от президента зависи нещо? След остров Джекил политиците в САЩ,включително и президента са само фигуранти ..
    Кенеди се опита да върне властта на американското правителство ,но....
    След него,друг желаещ няма...
  • 8 Тома

    9 1 Отговор
    Казаха че байдън е хванал ковид и може да го пишете умрял вече
  • 9 Уса

    9 4 Отговор
    Вие се шегувате...От 30 години запада се е запътил към дъното,каква държава..?Все още има държава,която успява отчасти да бори проблемите успешно,но това се дължи на оставеното от предишните поколения,които се бореха срещу СССР.Сегашните не могат да пребоядисат построеното и то се превръща в ерозирали гета
  • 10 Уса

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Голата истина":

    Тръмп е избран от бога а Байдн го натресоха войнолюбците.Бог срещу сатаната
  • 11 Пимпарев

    9 1 Отговор
    Toку виж ни съобщят,че КОВИДа го отказал и след ден два нео;ибералите ни информират,как е "ритнал бакърчето"....от КОВИД" разбира се.Дълго време им служи вярно,но вече им пречи,така,че пиши го "бегал" склеротика.

    Коментиран от #19

  • 12 Атина Палада

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Байдън е с Алцхаймер..При 90% от боледуващите от Алцхаймер в последния стадии на Алцхаймер развиват паркинсон....Това вече е към краят на земният им път....
  • 13 Юуп

    4 1 Отговор
    Бинденко скрибуца, дкте му парцуца
  • 14 Пимпарев

    10 0 Отговор
    Да не се окаже че брачния партнор на брикета Барак Обама,тоест Михаил Обама грабне номинацията.
  • 15 нннн

    10 1 Отговор
    Работата на политиците е тежка, отговорна и може да се работи до гроб. Абе, защо няма 80+ годишни миньори, тъкачки и др. такива?

    Коментиран от #21

  • 16 Ти си

    18 0 Отговор
    Динозавъра Нанси е с 3 години по-стара от Байдън а се кандидатира пак за говорителка на конгреса а Барак просто да си замълчи защото той натресе Хилари за кандидат президент и изгуби катастрофално ит Тръмп .
    А и има една стара максима че никога не се смена кон по време на надбягвания - а в момента Тръмп дръпна много напред след атентата срещу него и е трудно да го стигнеш с нов играч .
    С една дума демократите сами се прекараха....
  • 17 Мишел

    15 1 Отговор
    Байдън няма да се оттегли, ще го изхвърлят с шут от надпреварата.
  • 18 Не се знае

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Дали ще доживее.
  • 19 000013

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пимпарев":

    Това може да е от бутокса а не от корона
  • 20 Някой

    7 1 Отговор
    Преди седмица или повече казах, че не го ли сменят, са глупаци. Той до изборите може и името си да забрави. А ако уж спечели (изглежда невъзможно), ще става все по-зле и от срам ще го крият в белия старчески дом. За оттеглянето няма да го реши корумпето Байдън, а ще му го кажат. Не че заместникът му ще спечели, но поне няма да ги срами като този.
  • 21 Атина Палада

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    Защото едното е физически труд,а другото- умствен!
    С напредването на възрастта страда физиката..Необратим процес! С ума обаче е различно..Може да си 80 годишен и да си със здрав разум и бърза мисъл,но физически слаб Сиреч не ставаш за миньор...А може да си на 50 и да се разболееш от Алцхаймер- физически здрав,но с главата ...
  • 22 Хм...

    6 1 Отговор
    Тоз покойник хубаво ще се откаже, ама кой ще го замести? Щото тия, дето имат някакви шансове нямат много желание, пък тия, дето имат много желание нямат шансове.
    Накрая да не стане обама подкрепя Кенеди за да не дойде Тръмп...
  • 23 едната

    5 2 Отговор
    кукла ще си иде друга ще дойде ....... както държавните управници. Ако не иска конци става диктатор и на негово място идва демократичната кукла като тази на снимката!
    А такива като DW ви промиват мозъците за без пари!
  • 24 Тонката

    7 2 Отговор
    DW ги избива на плач май, а?😂
    Що така бе хора? Всяко нещо си има начало и край....Идва и вашия такъв....Чичо Тръмп ще ви спре тока, нали знаете?😂
    Вижте Зукърбърг как обърна палачинката....Вземайте пример от него....То не, че не е късно, но поне пробвайте....Или и вие мислите да станете партизани на 8-ми септември?😂
  • 25 В.В.П.

    3 3 Отговор
    2 седмици преди крайния ден ,Срещу Байдон ще има терр.акт .Ще го гръмнат в лявото ухо..И ще спечелят демократите ..Джо цървула е по добър ,защото От Окропистан ще стане Част от Рф ..Тива ме устройва .Тромп ще направи някой Финт .да спаси част от Окраината ..Не .Нооо.
  • 26 В.В.П.

    4 1 Отговор
    Ние искаме Джо !!.И Зелю фашиста.
  • 27 Байдън

    2 1 Отговор
    официално се оттегли още вчера.
  • 28 Така е

    2 1 Отговор
    ВАШИНГТОН, 19 юли. Президентът на САЩ демократ Джо Байдън прекратява битката си за преизбиране; кандидатът на неговата партия за държавен глава ще бъде определен следващия месец. Американският политически наблюдател и коментатор Марк Халперин съобщи такива данни в четвъртък вечерта по телевизионния канал Newsmax, цитирайки „множество източници от Демократическата партия“. Според него кандидатът за поста ръководител на администрацията на САЩ от Демократическата партия ще бъде избран на нейния национален конгрес в Чикаго на 19-22 август .
  • 29 От страни

    2 1 Отговор
    Разбрахте ли кво става сега? А викахте Орбан е никой. това са последиците на турнето на Орбан.
  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    🇺🇲🇺🇲🇺🇲
    Царе са на идиоми и силогизми❗
    "Геройски загина от приятелски огън"
    "Оттегли се в интерес на държавата"
    "Вървят нагоре по стълбата, която води ..... надолу"
    👍👍👍👍👍👍
  • 31 Хипотеза

    2 0 Отговор
    "заболяването"на байдън е само средство чрез което да може да се оттегли от надпреварата с достойнство
  • 32 АУУУУУ

    1 1 Отговор
    Забавно е, че републиканците сега просто настояват Байдън, когото мразят, да остане в президентската надпревара. Казват, че не може да си тръгне, тъй като хората гласуваха за него на първичните избори.
    Обяснението за този парадокс е просто: Тръмп на Байдън лесно ще спечели, а другият кандидат за демократи (освен Камала) уверено се източва.
    Сега Тръмп се чувства стиснат: партията е обединена както винаги, той избегна смъртта, той води във всички анкети във всички неидентифицирани щати, опонентът му е болен, мърмори и колабира пред очите му, спечелването на избори никога не е било толкова близко и осезаемо
    Но всичко това може да бъде унищожено и превърнато в пепел, ако същият Марк Кели например заеме мястото на Байдън.
    Тръмп е притеснен, а републиканците се притесни 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 33 любител

    1 0 Отговор
    деменцията както а зяпнал шъ налапа цяла русия. хахахаха