19 Юли, 2024 18:49 3 096 84

Доналд Тръмп срещу мигрантите: Превърнахме се в сметището на света

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • мексико-
  • мигранти

Една от широко разпространените конспиративни теории на Тръмп за имиграцията е, че мигрантите уж идват в САЩ, за да гласуват на изборите през ноември

Доналд Тръмп срещу мигрантите: Превърнахме се в сметището на света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп отново се развихри срещу мигрантите в речта си на партийния конгрес на републиканците - реч, която очерта защитата на границата на САЩ като една от основните си цели за 2025 г. – ако победи на изборите на 5 ноември, посочва в. "Франкфуртер рундшау", цитиран от БТА.

Миграцията е един от най-важните въпроси в предизборната кампания на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. В речта си в последната вечер на Националния конгрес на Републиканската партия (РП) в Милуоки кандидатът за президент отново използва радикална реторика, за да подклажда страх от имигрантите.

Тръмп говори в продължение на минути за миграцията на конгреса в четвъртък вечерта. "Те идват отвсякъде“, каза републиканецът, визирайки мигрантите, които пресичат границата на САЩ. "Превърнахме се в сметище за останалата част от света - и те ни се смеят. Мислят, че сме глупави.“ Според Тръмп през южната граница в САЩ идват "хора от лудници“ и почти изключително престъпници.

Позицията на Тръмп не е новина, в миналото той многократно е поставял миграцията като проблем, включително по време на предизборната кампания за изборите през 2016 г. За отбелязване е, посочва "Франкфуртер рундшау", че изявленията му с течение на времето стават все по-радикални. Съвсем наскоро например той заяви, че имигрантите "не са хора“ и че те "тровят кръвта на нашата страна“.

В реторичен план републиканецът често използва привидно безобидни или двусмислени думи, за да се спечели подкрепа от определена група, без да се провокира опозиция. Речите му съдържат и множество неверни твърдения, като например, че мигрантите са отговорни основно за контрабандата на наркотици като фентанил, отбелязва германският вестник.

Според Асошиейтед прес обаче данните сочат, че главно граждани на САЩ пренасят контрабандно фентанил през границата.

Една от широко разпространените конспиративни теории на Тръмп за имиграцията е, че мигрантите уж идват в страната, за да гласуват на изборите в САЩ през 2024 г. Няма доказателства за това. Според преброяване на в. „Вашингтон пост“ републиканецът е изрекъл над 30 000 лъжи по време на последния си мандат.

В случай на победа на вота на 5 ноември плановете на Тръмп за 2025 г. обещават провеждане на "най-голямата операция по депортиране в американската история“

Миграцията е важен въпрос в американските избори, а имиграционната реформа отдавна се обсъжда в САЩ. На партийния конгрес в Милуоки беше приета и партийната платформа, която съдържа общо 20 обещания. Едно от тях е: "Провеждане на най-мащабната операция по депортиране в американската история“. През първия си мандат Доналд Тръмп не успя да осъществи всичко, което искаше, но този път е готов. В програмата "Проект 2025“ подробно е описано какво възнамерява да направи републиканецът, ако бъде преизбран.

Разработеният от мозъчния тръст Фондация "Херитидж" "Проект 2025" е на практика план за огромно преустройство в дейността на федералното правителство на САЩ в случай на победа на Тръмп на изборите наесен. Президентът на "Херитидж" Кевин Робъртс каза в интервю за подкаста на Стив Банън "Военна зала" (War Room), че Щатите се намират в разгара на "втора Американска революция", която ще бъде безкръвна, "ако левицата го позволи", предаде Асошиейтед прес.

78-годишният Тръмп се опита да се дистанцира от манифеста, като написа в социалната си мрежа Truth Social: "Не съм съгласен с някои от постановките, а някои са абсолютно нелепи и катастрофални.“ Но не влезе в подробности, поради което наблюдателите не смятат казаното за различията за достоверно. В "Проект 2025“ са изброени цели като "възстановяване на семейството като централен елемент на американския живот“, "премахване на административната държава“, "гарантиране на дадените ни от Бога индивидуални права да живеем свободно“ и "защита на суверенитета, границите и богатството на нашата нация от глобални заплахи“, отбелязва "Франкфуртер рундшау".

Засега тези постановки остават план за действие. Предстои да видим доколко ще бъдат претворени в реалната политика.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Това

    49 4 Отговор
    е неоспорим факт ! Това е трагедия !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пък ти си главния

    27 6 Отговор

    До коментар #2 от "Злобното Джуджи":

    боклуджия.
  • 6 Споко, Тръмп!

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "Споко, Тръмп!":

    Виж Буферландия. Изчезна като стопена захар.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    31 5 Отговор
    Доналд Тръмп срещу мигрантите: Превърнахме се в сметището на света.

    БгТопЕдеот към ФАЩ : Вие сте клоаката на света.

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ха ха ха а така

    38 8 Отговор
    Прав е Тръмп . Америка беше велика когато имаше десни президенти. От момента в който направиха една чернокожа мекакитка и един дементник президенти всичко отиде по дяволите . Тръмп е човека , който ще върне нормалните хетеросексуални хора .....

    Коментиран от #14, #19, #31

  • 11 Тръмп не е бил в Русия,

    14 32 Отговор
    иначе страната му щеше да му се види рай спрямо Блатная.

    Коментиран от #30, #45, #75

  • 12 Мдаа

    36 5 Отговор
    Че то цяла САЩ е съставена от мигранти, коренно население почти няма.
  • 13 Донякъде е вярно

    12 24 Отговор
    Щото не е виждал Русия.

    Коментиран от #63

  • 14 Демократ

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха а така":

    А кой ги направи значи са гласували за тях кой е виновен ами самите те.

    Коментиран от #16

  • 15 В Германия мигрантите яко АРБАЙТЕН

    4 16 Отговор

    До коментар #9 от "Тонката":

    Иначе са аут.....

    Коментиран от #22

  • 16 Ха ха ха а така

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Демократ":

    Дълбоката държава в краварника е най силната от всички , ето кой . Все пак имаш плюсче от мен.
  • 17 Петьо

    22 4 Отговор
    Англичаните подгониха мигрантите и сега няма кой да им изчисти боклука и събере реколтата. Оказа се, че мигрантите са им много нужни за всички онези кофти работи, които те не искат да вършат за смешни пари. Същото ще се случи и в САЩ с Тръмп. Да не говорим, че САЩ има нужда от стабилен прираст на населенението за да оцелее в икономическата война с Китай, който набира все повече скорост.

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Демократ

    30 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха а така":

    Америка Беше Велика преди да приюти Световният чифутлярник. После ония почнаха да им определят какво да правят обичат харесват

    Коментиран от #25

  • 20 Е да!

    10 22 Отговор
    Как няма да сте сметище, като се напълнихте с руски емигранти. Вече не можеш да се разминеш от тях. Добре, че са българите, които са чисти и работни.
  • 21 Тонката

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "Колкото и да се мъчи ФАЩ,":

    "руското блато няма стигане по отпадъчни елементи."

    Нали? Там и небинарните виреят много...🤣
  • 22 Ха ха ха а така

    24 1 Отговор

    До коментар #15 от "В Германия мигрантите яко АРБАЙТЕН":

    В Германия всички навлеци се окачват на социалната им система и живуркат като в централна Африка , тези които работят не са повече от 15-20 процента .

    Коментиран от #74

  • 23 Атина Палада

    15 2 Отговор
    Тръмп винаги ме е развеселявал.:)но си е пич:)

    Коментиран от #29

  • 24 Тонката

    19 2 Отговор

    До коментар #17 от "Петьо":

    "Англичаните подгониха мигрантите и сега няма кой да им изчисти боклука..."

    Кога за последно си бил в Англия? Щото работниците по чистотата са само британци....Там няма да видиш друг...Не е като в БГ....🤣
  • 25 Ха ха ха а така

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Демократ":

    Много си прав и за това .
  • 26 Госあ

    6 2 Отговор
    А бе и тоо е един бял трашер, ама успял у живота 😂
  • 27 Айде бе

    24 4 Отговор
    Нека да бъдем откровени! Америка не се е превърнала, а е създадена като сметището на света! Не е много престижно, но е факт. Който не познава или просто пренебрегва истинската история на Америка, само той може да си мисли друго. Колкото и да се напъваш, не можеш да избягаш от себе си и от съдбата си! Нищо, че в представите си имаш само асфалтиран път и без тръни.

    Коментиран от #37

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Госあ

    1 11 Отговор

    До коментар #23 от "Атина Палада":

    Като Лавров, само дето онзи и лафове не може да пуска и не е пич :))

    Коментиран от #35, #36

  • 30 Руснаците не допускат

    3 15 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп не е бил в Русия,":

    чужденци на гадните места всъщност ги разхождат по строго определени маршрути, особено хора от ранга на Тръмп. Заблудени чужденци попаднали не където трябва им се изземва апарата, арестуват ги, а може и в затвор да ги вкарат. Същото се прави в С. Корея и Китай, вероятно и в други държави.

    Коментиран от #46

  • 31 Атина Палада

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха а така":

    При избирането на Обама за президент на първият му мандат,САЩ имаше 10 трилиона външен дълг..В края на вторият мандат на Обама на САЩ външният дълг вече беше нараснал до 27-28 трилиона..

    Коментиран от #34, #47

  • 32 ⚒️⚒️⚒️⚒️

    10 3 Отговор
    Абе, а вашите войни напълниха Европа, той ми разправя за САЩ
  • 33 Бамбука

    2 7 Отговор
    Ха хаха - мигрантите. Да проблем са, но кой ще накара американците да си чистят улиците, басейните, да стрижат храстите , да вършат черната работа в заведения и супер маркети ? Да не говорим за ниско заплатените работи в индустрията ?
  • 34 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Атина Палада":

    На кой ги дължат ? На Русия ?

    Коментиран от #44

  • 35 Атина Палада

    18 5 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    За мен Лавров е най добрият дипломат в света към момента!
    Повтарям към момента!
    А Тръмп....според мен изобщо не е луд,както някои тук у форума пишат...Поведението ,което показва е умишлено...Разнопосочното му говорене е умишлено....Личи си..

    Коментиран от #39, #77

  • 36 Напротив, голям пич е

    23 7 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Лавров е най- добрия дипломат, другите на малкия му пръст не могат да се намажат. Полу.диотчета.

    Коментиран от #42

  • 37 Това го обясни на

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Айде бе":

    всички латиноси, руснаци, китайци и други дето драпат да влязат в САЩ. Американците те оставят да бъдеш какъвто си искаш - от повръщащ на тротоара наркоман, до такъв като Илон Мъск - така разбират свободата.

    Коментиран от #49, #55

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Госあ

    4 10 Отговор

    До коментар #35 от "Атина Палада":

    Страхотни дипломати са в Кремъл ! Все едно ние с макетата да започнем да се избиваме.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Спецназ

    13 4 Отговор
    "Превърнахме се в сметище за останалата част от света".

    Първо дошли да грабят и убиват белите най- пропадналите боклуци от Европа,

    после си навлекли милиони африканска измет да им робуват.

    накрая Боклуците освободили Изметта и се нарекли "Най-великата "Нация"?!" :))


    Е... Дончо какво толкова ти е обидно че "Останалия свят" както го наричаш ви вика "СМЕТИЩЕ"

    А???
  • 42 Госあ

    6 8 Отговор

    До коментар #36 от "Напротив, голям пич е":

    С наглост и дебелокожие може само война да запалиш. Вече станала, определено подкрепям Русия, защото действително пък от другата страна са още по нагли. На слепците и едноокия е цар…
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Атина Палада

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Пак ли започна да ме тормозиш с това-" на кой ги дължат"?
    Не ми се разправя за това сега...Най вече ,че сме го дискутирали с теб,и съм разбрала ,че изобщо не си в час как техният дълг се отразява и на нас (останалият свят)....

    Коментиран от #50

  • 45 Хахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп не е бил в Русия,":

    Явно ти не си бил в Русия, защото Тръмп е бил и не мисли така.
  • 46 Хахаха

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "Руснаците не допускат":

    Я по добре върви и се прегледай дали си добре.
  • 47 Иди в С. Корея

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "Атина Палада":

    там въобще нямат външен дълг. Може и в Русия, дългът им е 16% от БВП или около $0,35трлн. Защо стоиш в Гърция с $238млрд. външен дълг.

    Коментиран от #51

  • 48 Госあ

    5 1 Отговор
    Ха емигрантите, я да изкара един списък на професорите в МИТ, златката ! И българи има там. Не емигрантите, дълбоката държава и деменциалния я правят най вече за смях и тоо не пада по долу
  • 49 Атина Палада

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Това го обясни на":

    А кои са тези американци в Сащ?Явно визираш индианците,защото всички останали в САЩ са от някъде си...дали от Китай,дали от Румъния,дали от Гърция и пр.

    Коментиран от #57

  • 50 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Атина Палада":

    На нас ни се отразява действително, защото сме в ЕС. Но на кремълските “топ дипломати” 😂 това не им влиза по никакъв начин в работата.

    Коментиран от #52

  • 51 Атина Палада

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Иди в С. Корея":

    Разсмя ме ,слагам ти ++++++++++
  • 52 Атина Палада

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    На цял свят се отразява,защото световното потребление на стоки,енергоресурси се изравдрм в долари...
    Абе остави,тия от остров Джекил ни вкараха в такава криза.....За сега никой не знае какво ще стане....

    Коментиран от #59, #78

  • 53 ....

    4 3 Отговор
    А какво да кажем, че точно вие половина свят разрушихте с войни ? Дърто гове.до.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Айде бе

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Това го обясни на":

    Всеки сам осъзнава или не осъзнава, с времето и според капацитета си, реалните стойности на нещата. В интерес на истината в началото на промените наближавах 40 и преди това много съм си мечтал за Америка. После постепенно осъзнах, че е било поради липса на информация или поне недостатъчно реална и сега не съм съвсем на същото мнение. Макар и да бих склонил при някои обстоятелства. За разлика от това, че никога в живота си не съм си мечтал ни най малко за Русия, а и до сега няма капка промяна. Дори и под натиск много трудно бих се съгласил да попадна там. Може би за там информацията ми е била повече и по реална. Така, че всеки сам преценява и няма универсално решение. Има и такива, които търсят това, което на мен лично може а не ми допада.

    Коментиран от #60

  • 56 Германски Халифат

    8 1 Отговор
    Германците като искат още мигранти Тръмп ще им изпрати.
  • 57 Ти като си в Гърция

    5 4 Отговор

    До коментар #49 от "Атина Палада":

    гъркиня ли си от Микея или византийка, може би си етиопка или с турска жилка? Тия индианци-ескимоси щяха да си живеят както преди 1000г., а не в резервати и месечни плащания. Народите се смесват дори са много двурасовите семейства. Ето чукчите в РФ драпат към Москва, сами нищо не умеят освен лов и риболов, ама и те искат квартирка, дискотека, водка, цигарки, нещо по-беличко в леглото - капризни са.
  • 58 АУУУУУ

    1 7 Отговор
    Забавно е, че републиканците сега просто настояват Байдън, когото мразят, да остане в президентската надпревара. Казват, че не може да си тръгне, тъй като хората гласуваха за него на първичните избори.
    Обяснението за този парадокс е просто: Тръмп на Байдън лесно ще спечели, а другият кандидат за демократи (освен Камала) уверено се източва.
    Сега Тръмп се чувства стиснат: партията е обединена както винаги, той избегна смъртта, той води във всички анкети във всички неидентифицирани щати, опонентът му е болен, мърмори и колабира пред очите му, спечелването на избори никога не е било толкова близко и осезаемо
    Но всичко това може да бъде унищожено и превърнато в пепел, ако същият Марк Кели например заеме мястото на Байдън.
    Тръмп е притеснен, а републиканците се притесни 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 59 Що се напъваш

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Атина Палада":

    А защо приказваш на хора , които са си природно, ментално и образователно проЗти ????

    Коментиран от #79

  • 60 Ами в Чикаго има 100 000

    8 1 Отговор

    До коментар #55 от "Айде бе":

    българи и още толкова по цяла Америка. Намери някой от тях да ти каже защо не иска да се върне.

    Коментиран от #66

  • 61 Правилно

    8 2 Отговор
    Прав е Тръмп. Старната им се превръща в Human trаsh, чакащ социални помощи.
  • 62 Кеф

    5 3 Отговор
    Построй нови мостове за да има къде да спят хората под тях.
  • 63 Ъхъ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Донякъде е вярно":

    ти па щото си я виждал...

    Коментиран от #69

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Истината:

    7 2 Отговор
    Trump е Предвестник на Мира по Света!
    БайДан е символ на мрака, на войната и разрухата.
    Победа за Тръмп.!
  • 66 Айде бе

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Ами в Чикаго има 100 000":

    Аз лично познавам поне 10, някои от които бяха емигрирали преди 1989 г. и с над 20 години пребиваване там които се върнаха. Повече от половината вече не са живи, но това е нормална съдба нашето поколение. Най голямата изненада беше мой връстник и съсед от блока срещу нас, който веднага след казарма успя да получи виза да посети леля си в Сан Франциско. Тя и мъжа ѝ, българи заминали преди или по време на войната, притежаваха частна клиника и нямаха наследници. Той естествено не се върна тогава. Затова и сестра му не можа да отиде там. Преди 8 години обаче пристигна, уж малко на гости и да оправя някои документи за наследство, но повече не се върна в САЩ.
  • 67 Не лъжете

    7 2 Отговор
    Тръмп никога не казвал че имигрантите идвали в САЩ за да гласуват. А че им е разрешено да гласуват без гражданство.
    Умора нямате с хитрините си, ей!
  • 68 Красимир Петров

    9 1 Отговор
    Напълно е прав Тръмп
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 граф Монте Кристо

    2 2 Отговор
    Въпреки сериозността си,де да беше основния проблем на сащ нашествието на емигранти.Имат и много други ,като лгбт,еднополови бракове,смяна на пола на деца и пр.,и все пак те си остават производни на главния бъг в системата,називаем диб-стейт,дълбоката държава,милиардери и трилионери,които са се самозабравили и са направили геноцидна конспирация срещу човечеството.
  • 71 граф Монте Кристо

    4 0 Отговор
    Точно тия гадюхи,които са няколкостотин и се събират ежегодно в Давос,няма към какво да се стремят или да се домогват,тъй като притежават всичко,буквално.Значи всяка разумна човешка дейност им е блудкава и излишна,нещо повече,за тях е досадно да се занимават с разрастващото се човечество.Затова са разработили система мерки за снижаване броя на хората с всички възможни средства.Затова наблюдаваме и тоя бум на военни кампании ,непримиримост срещу държавите ,които се придържат към традиционния консерватизъм,тъй катоо те им ббъркат плановете и дори се опитват да ги провалят из основи.

    Коментиран от #82

  • 72 граф Монте Кристо

    2 1 Отговор
    А изкуствения интелект с какво мислите ще се занимава занапред,нали не е конструиран за забавление?Да управлява като биг брадър,като във фантастичен филм,в който управлението е поето от супер изкуствен мозък и хората вече не могат да го контролират,той може да направи дявол знае какво.И всеки човек,индивид ще бъде виден като на длан и на сквозь чак до дъното на душата си за изкуствения интелект и именно това ще е краят на историята,не по Фукуяма,време е да си припомним Айзък Азимов.и аз,роботът.
  • 73 Пульо

    1 1 Отговор
    Редакцията , вземети ги у вас , мигрантите.Нали сте загрижени за тях.
  • 74 Ха,

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха а така":

    Прав си с тази разлика, че емигрантите, които работят също са и на социал.
    Защото за тези професии и заплати немци не искат да работят,
    а и парите не стигат и държавата помага, за да не избягат емигрантите.
    Ако всички емигранти се върнат в страните си Ханс загива с 3тия райх
  • 75 А нима допускаше,че...

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп не е бил в Русия,":

    ...Тръмп няма обикновен ....- телевизор...?!?!
  • 76 Почна се

    1 1 Отговор
    Лудия взеха да му избиват
    Чивиите .
    Така че
    Родните Рублоидиоти
    Да не се надяват на добри новини
    От
    Рижавия Лунатик.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Атина Палада":

    Е ко не е в рубли ? 😂
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Оги

    1 1 Отговор
    Не, сметището на света са немците. Там всичко живо е добре дошло на социал.
  • 81 Номинирам

    1 1 Отговор
    Бай Доньо за Европрезидент !
  • 82 Ха-ха-ха

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "граф Монте Кристо":

    Тези чиито представители са тези от Давос са решили че Земята им принадлежи и хората им пречат и я замърсяват, гледат на нас само като обслужващ персонал. Развитие на роботиката, изкуствения интелект вече ще може да замени голяма част от нас а развитието на генетиката може и да създаде и такива хора каквито им са необходими. Може би звучи налудничаво но от техническа гледна точка напълно възможно в обозримо бъдеще, още мъничко и трябва на науката.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 уфааааааааааааа

    0 0 Отговор
    Мигрантите са превърнали големите им градове буквално в сметища, но за това демократично се мълчи в пресата.