24 Юли, 2024 10:04 2 991 29

Камала Харис ще бойкотира речта на Нетаняху пред Конгреса

  • ивицата газа-
  • нетаняху-
  • бенямин нетаняху-
  • камала харис-
  • газа-
  • израел-
  • сащ-
  • конгрес-
  • реч-
  • бойкот-
  • преглед на печата

Вицепрезидентите обикновено председателстват заседанията, когато гостуващ високопоставен официален представител произнася реч

Камала Харис ще бойкотира речта на Нетаняху пред Конгреса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бойкотът от страна на редица демократи на речта на израелския премиер Бенямин Нетаняху пред Конгреса на САЩ тази вечер ще подчертае дълбокото недоволство сред някои представители на партията относно това как той води войната срещу "Хамас", пише в. "Ню Йорк Таймс", цитиран от БТА в прегледа на печата.

Очаква се напрежението да е толкова силно, че председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън заплаши, че ще бъде арестуван всеки, който предизвика безредици в залата или в галерията за гости, отбелязва изданието.

Посещението на Нетаняху ще подчертае разрива в Конгреса, особено сред демократите, по отношение на войната между Израел и "Хамас" в момент, когато партията се стреми да се обедини около Камала Харис, която се очертава да бъде кандидатът за президент на демократите, коментира "Ню Йорк Таймс".

Самата Камала Харис бе разкритикувана, че ще "бойкотира" речта на Нетаняху пред Конгреса, пише британският в. "Телеграф".

Вицепрезидентите обикновено председателстват заседанията, когато гостуващ високопоставен официален представител произнася реч, но вместо това Харис ще вземе участие в предизборно събитие в Индианаполис, посочва изданието.

"Телеграф" цитира израелски официални представители, според които "разочароващото" решение на вицепрезидентката подсказва, че тя е "неспособна да прави разлика между добро и зло" и че пропускането на речта на Нетаняху "не е правилният начин да се отнасяш към съюзник".

Харис обаче е просто най-високопоставената сред отсъстващите демократи - празните места от страната на демократите в залата ще засвидетелстват дълбокия гняв сред прогресивните поддръжници на партията, отбелязва "Ню Йорк Таймс".

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс осъди предстоящото обръщение на израелския премиер и го нарече "военен престъпник", ръководещ дясноекстремистко правителство", пише в . "Гардиън".

Изданието цитира изказване на Сандърс пред Конгреса снощи, в което той е заявил, че Нетаняху не бива да бъде добре дошъл в американския законодателен орган. Според сенатора от Върмонт "за първи път в американската история военнопрестъпник ще получи тази чест".

През десетилетията, които е прекарал на власт, Нетаняху е бил на повече от двадесет официални посещения в САЩ и влизането в сблъсъци с американски официални представители не е ново преживяване за него, пише в. "Вашингтон Пост".

Въпреки статута на Израел като ключов съюзник на САЩ - или може би именно заради него - Нетаняху смело и открито е отправял предизвикателства към множество американски президенти, отбелязва изданието.

Вестникът припомня първата официална среща на Нетаняху с президента Бил Клинтън през 1996 година. След тази среща, по време на която израелският премиер, както се съобщава, е изнесъл лекция на американския си колега по израелско-палестинския въпрос, раздразненият Клинтън отбелязва насаме пред своите съветници: "За кой, по дяволите, се мисли той? Кой е проклетата суперсила тук?", пише в. "Вашингтон Пост".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горянин

    28 1 Отговор
    Скоро ще има поздрави от чичо Тръмп
  • 2 ТаУмВзе

    31 2 Отговор
    Фатална Грешка е тва, да се дърви на моше! ХАХАХАХХА

    Коментиран от #12

  • 3 Имах нещастието

    35 0 Отговор
    да слушам директно в миналото въпросната дама. Жената е в пъти по-зле от Байдън.

    Коментиран от #10

  • 4 да де

    30 2 Отговор
    И еврейското лоби е срещу яловия мелез.
  • 5 Българин

    22 1 Отговор
    Всеизвестен факт е, че Камала харесва жени и мрази мъжете, затова и беше ухилена до уши когато Байдън каза, че е чернокожа жена:)

    Коментиран от #13

  • 6 ахаххахахахахха а Тръмпи ще го

    14 4 Отговор
    бойкотира и той . браво на мамчето . хахахахаха лихварите и хазартаджиите само плевелиев ги монтардосва ахахахаха
  • 7 Българин

    13 27 Отговор
    И тази ли ромка подкрепя палестинските араби-терористи и техните убийства на цивилни хора?!

    Коментиран от #25

  • 8 От страни

    17 2 Отговор
    Ей, Камала, я си помисли пак. Щото тоя краварник е създаден баш от тия които искаш да бойкотираш. Ще ти спрат шекилите и да видиш чудото тогава.
  • 9 Последния Софиянец

    14 3 Отговор
    Значи утече за президент.
  • 10 От страни

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Имах нещастието":

    В краварските медии пише че е добра докато не си отвори устата. Вече и разнищиха как е получила дипломата на юрист и как е станала съдия. И името на човека дето и помогна се вее като байрак из краварските вестници.
  • 11 Ще ми се издигне

    16 1 Отговор
    В очите камилката ако направи подобно нещо
    Но силно се съмнявам така със сигурност ще е втора на изборите
  • 12 Хазарите

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Камала отива в канала

    Коментиран от #17

  • 13 Последния Софиянец

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Камала Харис е лесбийка без деца.На 50 години като влезе в политиката сключи фиктивен брак с един адвокат за пред избирателите.

    Коментиран от #19

  • 14 От страни

    20 0 Отговор
    Интерсно ми е защо не пишат тук че е станал преврат, че Байдън е бил отстранен насила от власт, че писмото е написано не на негова бланка и подписа не е негов, че писмото е писал един от съветниците некой си Стив не помня името му, че в централата на Дем партията са казали че никой от тях не е искал Камала Харис (ми кой тогава я е издигнал?). И всичко това по краварските вестници. Прегледах бегло сутринта. В кравария преврат който бавно ще мине към гражданска война.

    Коментиран от #15

  • 15 Последния Софиянец

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "От страни":

    Преврат на спонсорите.

    Коментиран от #18

  • 16 Мухаа ха!

    13 0 Отговор
    Дълбоко недоволство,но им наливат тежко оръжие и боеприпаси,с големият черпак.Езуитски трикове за непридирчива публика.Дългоносия изтрепа над 20% от населението,което не държи и тояга в ръка- Камала и компания изразяваха единствено " загриженост" Днес загриженост,на другия ден ( буквално) им доставиха боеприпаси за стотици милиони.Когато видя,че някой непрекъснато ми сервира 32 зъба,във вида на дружелюбност,ставам страшно подозрителен.Камалчето е от този типаж - зъби се като дружелюбна акула,на всяка крачка.И ние имахме един такъв- вечно озъбен.стефчо усмихнатия. С усмивка продаде цум,халите,телефонна палата,с усмивка ни го нафърфори до сливиците.
  • 17 ТаУмВзе

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хазарите":

    Тва са нагледните резултати от програмата МК Ултра. Бездетна и Яко изкуфела, но да я монтират на Власт, просто щото е цветна некак си. Докато реалната Власт, Никога не е Видима!
  • 18 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Да бе. Тогава пасва.
  • 19 От страни

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    При тех тия еднополовите работи са един вид тест и пропуск към властта. Прегледай всичките ръководители и ще видиш че повечето са такива. Когато некой просперира като политик идва момент когато трябва да се поклони на Сатана и да мине инициацията. Едно от изпитанията е еднополова любоффф. И после гледат да подържат нещата така че да си останат такива - или самотни или обратни или и двете заедно.
  • 20 Без коментар

    8 0 Отговор
    Сега жълто.паветните са в шок. Да викат ли за Харис или не. Иначе, поздравления за избора... и следват главоболия за предизборния й щаб. Става интересно.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Без коментар":

    То стана вече интересното - народа в краварника е разделен половина на половина. Това са хора които имат и умеят да боравят с оръжие. В САЩ само официално са 400 милиона бройки оръжие плюс тия дето са нелегални. Ако почнат да пуцат спиране нема.
  • 22 Иван

    9 1 Отговор
    Боклука Камала Харис защо прави разлика между Бенямин Нетаняху и Еленски? И двамата са хазарски еврейски нацисти.
  • 23 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Без коментар":

    Тръмп вече повдигна обвинение за присвояване на парите дарени за предизборния щаб на Байдън. При тях това се регулира с закон и се смята за престъпление. Това дето о обявиха че е получила за един ден 85 милиона това са парите на байдън, дарен имено на него и без съгласието на спонсорите нямат право да ги пипат, трябва да бъдат върнати на спонсорите и отново дарени вече на Харис. А тя няма подкрепата и немаше да ги види тия пари. Така че просто взеха че ги откраднаха.
  • 24 Цеци

    2 0 Отговор
    Че как ще се откаже от мангизите на IPAC и други подобни, това си е кьорфишек за немислещи … Кой вярва на политици ?!? 🤬
  • 25 касапина

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Какво е това ромка такова чудо няма направо си е мръсна циганка
  • 26 Хаха

    1 0 Отговор
    Бибу нахалното ще ги раздели още повече. Добре е подбрал времето за визита . Голям сеир ще бъде. Очакват се и големи протести пред Капитолия.
  • 27 Булдог

    2 0 Отговор
    Натаняху изхвърли сороС от Израел,затова х(к)амала е зквичала!
  • 28 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    КАКВО ЩЕ КАЖЕ ЦИОНИСТЪТ -СЕМИТ БЛИНКЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВЛАДЕЕЩИТЕ ДИМОКЪРТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ И ЦРУ - ПИЛИГРИМИ - БАНКЕРИ И ДОЛАРОВИ ФИНАНСИСТИ -СОРОСИ И РОДШИЛДЦИ + СОБСТВИНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ИМ РЕЗЕРВ -ЕВРЕИ ???????????!!!!!!!!!!!! НОВИ ЗАВОДИ ЗА "ЦИКЛОН-Б " -НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА !!!!!!!!!!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.