9 Август, 2024 08:50 2 076 9

Разочарована от демократите сенаторка премина в партията на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • републиканци-
  • републиканска партия-
  • сащ-
  • демократи-
  • сенаторка-
  • мари алварадо-хил-
  • джо байдън-
  • камала харис-
  • калифорния

Тя е известна с подкрепата си за твърдия подход срещу престъпността

Разочарована от демократите сенаторка премина в партията на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Умерена сенаторка от Демократическата партия в Калифорния обяви, че преминава към Републиканската партия в САЩ, като същевременно разкритикува ръководството и политиките на бившата си партия, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.

Законодателката Мари Алварадо-Хил каза, че отдавна е демократка, но тя и Демократическата партия вече не споделят едни и същи ценности, откакто беше избрана през 2022 г. „През последните две години, откакто работя в Сената, не разпознавам партията, към която принадлежа“, каза Алварадо-Хил в съобщение за „Шоуто на Стив Хилтън“, поредица в ЮТюб, водена от консервативен политически коментатор. „Демократическата партия не е партията, в която се записах преди десетилетия".

Алварадо-Хил представлява предимно селски район североизточно от Централната калифорнийска долина. Тя каза, че политиките на Демократическата партия са в ущърб на средната класа и децата в Калифорния и тласкат държавата в грешна посока. „Не е много добре прието решение да напуснеш партия със супер мнозинство, където може би, имате много повече власт и възможности“, каза сенаторът.

Алварадо-Хил обаче добавя, че: „Това е решение, което е правилно за избирателите, които ме избраха на поста.“

Тя е известна с подкрепата си за твърдия подход срещу престъпността и фискално консервативните си позиции и е подкрепяла републиканците при гласувания за трудовото законодателство. „Изисква се смелост, за да се изправиш срещу супермнозинството в Калифорния и Мари има качествата, които са необходими“, каза в изявление лидерът на малцинството в Сената Брайън Джоунс. „Нейният опит в справянето с престъпността, защитата на общностите от сексуални хищници и приоритизирането на нейните избиратели говорят достатъчно.“

Дезертирането ѝ дава на републиканците девет гласа в 40-членния Сенат, все още доста под мнозинството, от което се нуждаят, за да контролират камарата. Демократите имат свръхмнозинство както в долната камара, така и в Сената. Председателят на щатския Сенат Майк Макгуайър каза, че нейното решение „е разочароващо за избирателите“, които са я избрали през 2022 г.

В цялата история на Калифорния има 273 законодатели, сменили политическата си сила по време на мандата си. Още по-голяма рядкост е член на партията с мнозинство да премине към партия на малцинството, каза историкът по законодателните въпроси от Калифорнийската държавна библиотека Алекс Васар. Най-пресният пример беше през 1995 г., когато бившият депутат Доминик Кортезе напусна Демократическата партия, за да стане член на Реформаторската партия на Рос Перо.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    20 2 Отговор
    "Тя е известна с подкрепата си за твърдия подход срещу престъпността"
    И е недоволна от демократите?! Ами това означава, че демократите искт подхода към престъпността д е мек. Тоест, те са ЗА престъпността.
  • 2 Екзотпол

    3 23 Отговор
    60:40 за мадам Камала.И расте!!!Лошо за русопутите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последен мандат

    3 8 Отговор
    Избирателите това не го прощават.
  • 5 Що не пробваш?

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Тъкмо ще си първи.
  • 6 Артилерист

    12 1 Отговор
    Няма никакво значение кои са управляващи в досегашния световен хегемонист САЩ. Те се считат за предопределени да властват над света и които не е съгласен с това му се обявява война. Отначало санкционна и ако не даде очаквания резултат, се преминава в реално бомбене. Г-жа сенаторката с основание е разочарована от войнствените демократи и дано, преминавайки при републиканците им помогне по-успешно да се справят с престъпността на американците, както в страната, така и по целия свят...
  • 7 Много оригинално

    3 1 Отговор
    Умерена сенаторка с твърд подход
  • 8 Цццц

    3 1 Отговор
    Какво ни занимавате с някаква си сенаторка???
  • 9 Марийка е ®

    0 0 Отговор
    Изнемогваш,Марийке😂😂😂👋🎊