27 Август, 2024 14:58 1 505 14

Марк Зукърбърг: Администрацията на Байдън е притискала „Мета“ да цензурира КОВИД-19 съдържание

  • марк зукърбърг-
  • сащ-
  • ковид-19-
  • мета-
  • байдън-
  • притискала-
  • цензурира

В писмо, изпратено вчера, Зукърбърг казва на съдебната комисия на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, че съжалява, че не е говорил по-рано за натиска

Марк Зукърбърг: Администрацията на Байдън е притискала „Мета“ да цензурира КОВИД-19 съдържание - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на "Мета" Марк Зукърбърг заяви, че високопоставени служители от администрацията на американския президент Джо Байдън са притискали неговата компания и свързаните с нея социални мрежи да цензурират свързано с КОВИД-19 съдържание по време на пандемията. Той допълни, че ще се съпротивлява, ако нещо подобно се случи в бъдеще, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

В писмо, изпратено вчера, Зукърбърг казва на съдебната комисия на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, че съжалява, че не е говорил по-рано за натиска, както и за определени решения, които той като собственик на „Фейсбук“, „Инстаграм“ и „УотсАп“ е взел по отношение на изтриването на определено съдържание.

„През 2021 г. високопоставени служители от администрацията на Байдън, включително от Белия дом, в течение на месеци постоянно притискаха екипите ни да цензурират определено свързано с КОВИД-19 съдържание, включително хумор и сатира, и изразяваха голямо раздразнение към екипите ни при несъгласие“, написа Зукърбърг в писмо, което беше публикувано на страницата във „Фейсбук“ на съдебната комисия в долната камара на Конгреса.

„Вярвам, че правителственият натиск е погрешен и съжалявам, че не бях по-открит. Мисля също, че направихме определени избори, които на задна дата и при нова информация не бихме направили днес“, написа той.

Белият дом и „Мета“ не са отговорили на молбите за коментар.

Писмото е адресирано до председателя на комисията, републиканеца Джим Джордан. Във „Фейсбук“ комисията нарече писмото „голяма победа за свободата на словото“ и заяви, че Зукърбърг е признал, че „Фейсбук“ е цензурирал американците.

В писмото Зукърбърг също така каза, че няма да прави никакви вноски в подкрепа на тазгодишните президентски избори, така че „да не играе роля по един или друг начин“ в гласуването през ноември.

По време на последните избори, които се проведоха през 2020 г. по време на пандемията, милиардерът внесе 400 млн. долара чрез съвместното със съпругата му филантропично сдружение в подкрепа на изборната инфраструктура - ход, който предизвика критики и съдебни дела от някои групи, които казаха, че движението е с партийна насоченост.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ти

    34 2 Отговор
    унуфри мамин клекна а
    иначе като дуров щеше да седиш в ареста
    това е западна демокрация в действие
  • 2 Ковидарите

    31 1 Отговор
    Еврейчето е пробито отвсякъде и прави, каквото му наредят Господарите, а клиентите си продава и предава с лека ръка! Ако не беше така, щеше да е арестуван от "Инквизицията", като колегата си Телеграмчо!
    Тези приказки сега е само за оправдание пред потребителите инкак уж няма да ги предаде и защо не е гонен, като телеграма!
  • 3 Лост

    22 0 Отговор
    Е ,ти поне доста рано се оплакваш.Не като едни , които са се сетили след 40-50 години за сексуален тормоз.И аз мога да се оплача наистина от теб , защото ме цензурираха, когато написах,че Орфей го играе един негър.
  • 4 Червената шапчица

    13 0 Отговор
    Той уточни, че ще се съпротивлява, ако нещо подобно се случи в бъдеще, информира Ройтерс.
  • 5 Фиууууууууу

    22 0 Отговор
    Тъй тъй, кога ли ще се разкрие целия цирк за ковида... Между другото кампанията "ваксинирай се" и " Русия -злото на света" са доста сходни.
  • 6 Ко стаа бе,

    3 3 Отговор
    Фъкни да пуска таквиз материали, дека съсипаа миреканската димук ация! Чудооо, нема нищо за Пытин.
  • 7 Кил

    11 1 Отговор
    А честито на всички ваксари
  • 8 Интересно

    5 4 Отговор
    Тази пандемия отне жиота на стотици хилядихо, а може би милиони. Представянето ѝ като болест от прилепите, бе с цел да не се разкрие истината, че е създадена в лаборатория. По-късно от медиите серазбра, че тези лаборатории а Щатски. Отидоха си мой ъученик,, сестра ми, самият аз 15 дни бях на кислород. Последствията на постковида още го усещам. . Полуучих и оперирах перде на лявото ух,о намален слух, болки в колената, шум в ущите. роклети да са създателите на тази смъртоносна болест с много последствия.Вече ненавиждам Щатите.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Безпристрастен

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Интересно":

    Искрено съжалявам за личните ви трагедии.Но вие ваксинирахте ли се.Ако- да,един път или на бустрена основа.Колкото повече,толкова повече! Работата ми,е свързана с ежедневни контакти.Със хиляди хора за година.От различни социални слоеве и групи.В неформални разговори ,онези ,който са се ваксинирали" по втория начин,не само са прекарали сравнително леко коронката( а тя наистина съществува) ,но нямат никакви здравни усложнения.Има и от другия сорт- с три,дори четири игли.Оправданието,да могат да пътуват навън.Всичките към момента,са със тежки последици от тези бустери.Не съм медик,но логиката ми подсказва,че иглите бяха основната причина,да пламне коронката.Те не са последствие,а първопричина.Разработвали са ги,много преди пландемията.Дано сега ни подмине.Не ми харесва онази част от изказването на Зукър.. който със задна дата бихме премълчали днес.Шебека не случайно,започна да се появява в световните медии.Но сега,ще бъде много по страшно.С много " загубили битка" за да се разсее недоверието,натрупано от коронката.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ВАКСИНИРАН1403

    0 7 Отговор
    Цензура беше необходима защото хората си създадоха истории как ковид е едва ли не като настинка и отказваха животоспасяващитв ваксини....Благодарение на ваксините този бич на столетието бе овладян!
  • 13 А не

    2 0 Отговор
    Няма да позволят да се вихри фалшива информация
  • 14 малко истински факти

    2 0 Отговор
    Долнопробен евреин , подмолен и лъжлив .