1 Септември, 2024 12:31 1 037 17

Нетаняху: Убийците на заложници нямат интерес към мир – Израел ще се справи с Хамас

  • бенямин нетаняху-
  • убийци-
  • заложници-
  • израел-
  • хамас

„Ще ви издирим, ще ви хванем и ще се справим с вас“, заяви Нетаняху.

Нетаняху: Убийците на заложници нямат интерес към мир – Израел ще се справи с Хамас - 1
Снимкa: БГНЕС

Премиерът на Израел, Бенямин Нетаняху, заяви, че онзи, който убива заложници, не е заинтересован от сделка за прекратяване на огъня. Той обеща, че Израел ще се справи с „Хамас“ след съобщението, че шестима заложници, държани в ивицата Газа, са били открити мъртви, предадоха световните агенции, цитирано от БТА.

„Ще ви издирим, ще ви хванем и ще се справим с вас“, заяви Нетаняху.

Израелският министър на отбраната, Йоав Галант, призова за спешно заседание на кабинета по сигурността. Той предложи кабинетът да отмени решението си за запазване на контрола върху границата между ивицата Газа и Египет, което се счита за пречка за потенциално споразумение с „Хамас“ за размяна на заложници.

„Прекалено късно е за онези заложници, които бяха убити хладнокръвно. Но ние трябва да върнем обратно онези, които са все още в плен“, написа Галант в „Екс“.

Той увери, че Израел ще се разправи с всички „лидери и убийци от Хамас“. По-рано тази седмица, кабинетът по сигурността гласува израелските войски да останат разположени в 14-километров коридор между Газа и Египет, което усложнява преговорите с „Хамас“ за прекратяване на огъня. Израел твърди, че тунелите на „Хамас“, които позволяват контрабанда на оръжия между Египет и Газа, се намират под коридора, но Египет отрича това.

По време на заседанието на кабинета е имало остра размяна на реплики между Нетаняху и Галант, като последният е обвинявал премиера, че приоритизира военния контрол пред усилията за освобождаване на заложниците. Галант е заявил, че решението на Нетаняху би могло да осъди заложниците на смърт.

Представител на „Хамас“ Изат ал Ришк обвинява Израел за смъртта на заложниците, като твърди, че Израел не е искал да постигне сделка.

По-рано днес израелските сили съобщиха, че са открили и прибрали труповете на шестима заложници в ивицата Газа. Те са идентифицирани като Кармел Гат (40 години), Еден Йерушлами (24 години), Хърш Голдберг-Полин (23 години), Александър Лобанов (33 години), Алмог Сарузи (27 години) и Ори Данино (25 години). Те са били убити малко преди израелските сили да успеят да ги спасят. Телата им са били откарани в Израел.

Кармен Гат е била отвлечена от кибуц, а Голдберг-Полин и останалите четирима са били похитени от музикалния фестивал „Нова“, нападнат на 7 октомври.

Президентът на САЩ, Джо Байдън, изрази възмущение и мъка от смъртта на заложниците, сред които е и американо-израелецът Голдберг-Полин.

Голдберг-Полин изгубил част от ръката си при атака на граната на 7 октомври. Видеото с травмата му, публикувано от „Хамас“ през април, предизвика протести в Израел с призиви към правителството да предприеме повече действия за освобождаването на заложниците.

Родителите на Голдберг-Полин, имигранти от САЩ, се срещнаха с президента на САЩ, папата и говориха пред ООН и на конференцията на американските демократи.

Йерушлами е била барманка на фестивала „Нова“. Лобанов е бил женен, баща на две деца и работил като управител на бара на фестивала. Сарузи обичал да пътува и бил на фестивала с приятелката си, която също била убита от нападателите.

Данино, роден в Йерусалим, бил най-голям от петима братя и сестри и планирал да учи електроинженерство. Той е бил похитен, докато помагал на други да избягат от фестивала.

Кармен Гат обичала самотните пътувания и рок концертите, била терапевт и работила в Тел Авив. По време на пленните месеци е учила останалите заложници на медитация и йога, за да им помогне да оцелеят.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    17 7 Отговор
    Австриецът се оказа Прав!
  • 2 Голата истина

    21 8 Отговор
    Израелските фашаги убиват десетки цивилни на ден а света спи.
  • 3 име

    20 4 Отговор
    Браво на хитлеряху, вервайте му. Само дето не помни че обеща да унищожи Хамас за 2 седмици! Ако не е Хамас, хитлеряхуняма да има оправдание да държи властта, а и няма да има оправдание за ционистката окупация на палестински земи и геноцида над палестинците.

    Коментиран от #13

  • 4 Нетаняхууу

    19 4 Отговор
    изби заложниците.
  • 5 Kaлпазанин

    21 5 Отговор
    Един убит евреин неканен в Палестина е трагедия и тероризъм ,а избиването на над 70000 жени и деца на тяхната си земя е статистика ,западна демокрация дами господа висша раса долни нищожества .и вашето време ще дойде и реването няма да ви помогне
  • 6 каква се правиш на утрепан,

    18 3 Отговор
    корумпиран Натаняху, че воюваш с Хамас. Воюваш да избииеш арабско население, за да се разположите на техните места.
    Хамас съществува благодарение на такива като вас (тебе и тези, които те защитават). Какво очакваш жените с бурките да излязат да се бият? Трябва им логично защитник.
    СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ! Не го очаквах от вас, евреите да постъпвате така спрямо други народи, но си дадох отговор на някои въпроси защо не ми се получава откакто свят светува.
  • 7 Рошко

    16 1 Отговор
    А кой ги уби ?????и кой убива преговарящите ?????и после да риве ,само наглеците а по големи от евреите има ли ??
  • 8 НА БИБИ ПОБЕДИТЕ

    13 3 Отговор
    Лесно се убиват невъоръжени жени и деца.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БАРС

    7 2 Отговор
    ТА КАКВО ДА ВИ НАПИША ,МОЖЕ И ДА МИ ПОВЯРВАТЕ МОЖЕ НЕ,НО ВИ КОМЕНТИРАМ САМАТА ИСТИНА.РАБОТИЛ СЪМ И ЖИВЯЛ В ИЗРАЕЛ 8 ГОД.КАТО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ТУРИСТИ.ТА КАТО ЖИВЯХ ТАМ СИ ЗАДАВАХ ВЪПРОСА ЗАЩО ХИТЛЕР Е ИЗДАЛ ЗАПОВЕД ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО ИМ КАТО САМ ХИТЛЕР Е 100%ЕВРЕИН ОТ РОДА РОДШИЛД ТА АЗ ДОШО ОТ ТЯХ НЕ ВИДЯХ.ДРУГО ЕВРЕИН ГЛАДЕН И ЖАДЕН НЯМА ДА ТЕ ОСТАВИ И ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ КРАЙ КОНТЕНЕРИТЕ ВИНАГИ ОСТАВЯТ ИЗПРАНИ ДРЕХИ КРАСИВО СГЬНАТИ И ПОСТАВЕНИ В НАЙЛОНОВ ПЛИК ОБУВКИ ПОЧИСТЕНИ И Т.Н.КОЙТО ИМА НУЖДА ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ ДАЖЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ПРАЗНИЦИ ЕВРЕИ И КАКТО АРАБИ КОИТО ЖИВЕЯТ В ИЗРАЕЛ ОСТАВЯХА НАСТРАНИ ОТ КОНТЕНЕИТЕ ОЛИО ПРЕСЕН ХЛЯБ БРАШНО БОБ ПАКЕТИРАН ОРИЗ.ЗА ПО БЕДНИТЕ ДА ДРЕХИТЕ СЪЩО НАСТРАНИ ОТ КОНТЕЙНЕРА.ТА ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ НЕМЦИТЕ ЗА СТИСНАТИ ДАЖЕ НЕ ГО И ИНТЕРЕСУВА ГЛАДЕН ЛИ СИ ЖАДЕН ЛИ СИ.ТА И Т.Н.ТА ИМАХ ПРИЯТЕЛИ МЕСТНИ ЕВРЕИ ТА МИ КАЗВАХА ЗНАЕШ ЛИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ПО СВЕТА НИЕ СМЕ ВИНОВНИ НО ЕДИН ДЕН МОЖЕ БИ САМИ ЩЕ СЕ УНИЩОЖИМ ДА НИЕ ЗАБИРАМЕ И ЗЕМЯТА НА ПАЛЕСТИНЦИТЕ И СТРОИМ КЬЩИ И БЛОКОВЕ.НЕ ЗНАМ МОЖЕ И ДА СА ПРАВИ .А ЕДНА ОТ НАЙ СИЛНАТА СОЧЕНА ЕВРЕЙСКА АРМИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ХАМАС ВЕЧЕ С ДЕСЕТКИ ГОДИНИ КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЕВРЕИТЕ С КАКВО СА ВЬОРЪЖЕНИ А ХАМАЧ С ЛЕКО ОРЪЖИЕ.ТА СА СИЛНИ ЕВРЕИТЕ САМО НА ПРОПАГАНДА ДАЖЕ ВЕЧЕ СЕ МОЛЯТ НА САЩ И АНГЛИЯ ДА ИМ ПОМОГНАТ КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ САЩ Я КОМАНДВАТ ЕВРЕИТЕ ОТ АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ.И НАКРАЯ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ЗЕ СЪЩО Е ЕВРЕИН И ПОЛОВИНАТА ПАРЛАМЕНТ В УКРАИНА АКО НЕ ТО ЖЕНИТЕ ИМ СА ЕВРЕЙКИ.

    Коментиран от #17

  • 12 За размисъл

    4 2 Отговор
    Досега освен 2-3 уж знакови убийства, не се
    разправял освен с обикновените палестинци, които страдат от ционисткия проект Хамас.
  • 13 За размисъл

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    Който Ви е сложил минус е същия като чудо Натаняху. Чудо е милата форма на чудовище.
  • 14 За размисъл

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ШАЛОМ":

    Слава на кой Израел - този на Бог или този на дявола Натаняху, който уби уж преговарящите с него и назначени от него. Нещо щяха да се разприказват, щото ситуацията излезе извън контрол с жертвите и от двете страни. Та ги накараха да млъкнат
  • 15 За размисъл

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пу'тин и неговите Съюзници Тер'ористи":

    Опс ... Ал-Кайда, Ислямска държава, Мюсюлмански братя и тем подобни са проектирани от Британия и САЩ, не от Русия. Малко образование не е излишно, има купища признания и от двете страни. Само на опорки не върви, изглеждате... меко казано смешно.

    Коментиран от #16

  • 16 Всичките ислямистки организации

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "За размисъл":

    Са кремълски изпълнения. А тука е пълно с православни джихадистки копейки.
  • 17 3434

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "БАРС":

    Хляб не се оставя до кофи за боклук а се дава на нуждаещ се ,така че не ми ги хвали . Не сте виждали човещина затова се чудите на това.