6 Септември, 2024 20:19 931 10

Джил Байдън: Гласувайте!

  • джил байдън-
  • избори-
  • сащ

Първата дама на САЩ отправи призива си по време на седмицата на модата в Ню Йорк

Джил Байдън: Гласувайте!  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седмицата на модата в Ню Йорк се откри с призив за гласуване на предстоящите избори през ноември, отправен от американската първа дама Джил Байдън, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Призивът беше отправен по време на проява, организирана от Синдиката на американската модна индустрия. Проявата беше под формата на поход. По време на него първата дама заяви: "Знам, че вие сте загрижени за свободата да накарате гласът ви да се чува, да бъдете това, което сте, да обичате онзи, когото обичате. Знам, че се загрижени за вашата свобода да творите. Тези свободи са заплашени от решенията на правосъдието, на забраната на книги, на апатичното вдигане на рамене, когато хората забравят силата на вота". На проявата присъстваха около 1000 души от модната индустрия.

"Не забравяйте, че следващият президент, вашият следващ президент ще назначава вероятно нови съдии във Върховния съд, вашите бъдещи сенатори ще ги утвърдят и нашите деца и нашите внуци ще трябва да живеят с последствията от тези решения", допълни тя.

По време на проявата Джил Байдън благодари и на главата редактор на сп. "Вог" Ана Уинтур, която организира събиране на средства за кандидатите на Демократическата партия за американските президентски избори.

Същевременно ръководителите на над 90 компании, както и бивши изпълнителни директори на "Пепси", "Форд" и "Уху", подкрепиха вицепрезидента на САЩ Камала Харис в надпреварата за президентския пост. Подкрепата беше изразена в писмо, публикувано днес, предаде Ройтерс.

Отделно от това повече от 100 настоящи и пенсионирани юристи служители на правоприлагащите органи също подкрепиха Харис в надпреварата ѝ срещу републиканския кандидат за президент, бившия държавен глава Доналд Тръмп. Те се позовават на опита на Харис като прокурор
и ангажимента ѝ да ограничи насилието с огнестрелни оръжия.

Ръководителите на компаниите, сред които са ръководителите на водещите спортни и инвестиционни компании, заявиха пък, че са уверени, че демократката ще продължи да насърчава икономиката и ще запази американската демокрация.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломския

    2 13 Отговор
    Камала Харис ще бъде новия президент................

    Коментиран от #2, #5

  • 2 КАМИЛА

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ломския":

    на баба ти фърчилото

    Коментиран от #6

  • 3 Демократ

    2 1 Отговор
    Ограничаването на правото на оръжие е пряко нарушване на правото на защита.
    Съд за тия боклутси пред международните трибунали до дупка.
  • 4 Байдън

    7 3 Отговор
    Гласувайте всички за Тръмп ,Отстраниха ме за да има война в Европа ,за това бе спете и гласувайте за Тръмп .

    Коментиран от #8

  • 5 Хайо

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ломския":

    Може но в махалата на такива като теб .На един сте там горе с нея .

    Коментиран от #7

  • 6 Ломския

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "КАМИЛА":

    и на дядо ти кормилото и става самолет но Камала Харис е новия президент

    Коментиран от #10

  • 7 Ломския

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хайо":

    Това което не знаете е,че майка и е индийка,баща от Ямайка и тя е новия президент.
  • 8 АУУУУУ

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Байдън":

    Послучай Съединението, ВСУ подпали завод "Пластик" в Тулска област на Русия. Благодарим ви за жеста, братушки! 🇧🇬 🇺🇦
  • 9 В същото време идва новина

    1 1 Отговор
    за поредната стрелба в училище в Америка, този път в Мериленд. Засега се говори за един убит. Гледам, че някои коментатори в "ЮТуб" говорят, че явно "ловният сезон" в американските училища започва. Много неприятно, но и много показателно за пълната безпомощност вече толкова години да се преборят донякъде с този проблем. Ужким навсякъде слагат метални детектори... А през 2023 е имало 82 подобни случая.
  • 10 КАМИЛА

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ломския":

    баба ти камала хари през крив макарон ше гледаш пъпеш