7 Септември, 2024 12:35 2 293 16

Доналд Тръмп: Това е лов на вещици!

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • камала харис-
  • сторми даниълс

Теоретично максималното наказание за Тръмп по делото за укритите плащания е затвор, но много експерти смятат, че е по-вероятно съдията по случая да постанови алтернативна присъда, например пробация

Доналд Тръмп: Това е лов на вещици! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шейсет дни преди президентските избори в САЩ Доналд Тръмп, който е кандидатът на Републиканската партия, свика пресконференция в емблематичния небостъргач Тръмп тауър в Ню Йорк. Пред журналистите обаче той се спря по-скоро върху съдебните си проблеми, отколкото върху стратегията си срещу съперничката си от Демократическата партия Камала Харис, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Пред представителите на медиите Тръмп припомни за процесите срещу него и ги определи като лов на вещици. Тръмп разкритикува адвокатите си, като каза, че те са го разочаровали с работата си.

Едва след 40 минути на тирада, посветена на съдебните му неволи, републиканецът започна да говори за съперничката си Харис и увери, че е начело на допитванията до общественото доверие.

По-късно днес Тръмп се отправя към Северна Каролина, един от ключовите за президентската надпревара щати, в който изпращането на първите бюлетини за гласуване по пощата беше отложено със съдебно решение. В Северна Каролина Тръмп ще говори през влиятелен полицейски синдикат.

Днес стана и ясно, че по едно от делата, по което вината на Тръмп беше призната през май - това за счетоводни нарушения - присъдата ще бъде произнесена на 26 ноември след президентските избори. Първоначално присъдата трябваше да бъде произнесена през настоящия месец.

В края на исторически процес - първия наказателен процес срещу бивш президент на САЩ - Доналд Тръмп беше признат за виновен в края на май по 34 обвинения във фалшифициране на счетоводни документи, с които е искал да прикрие плащане от 130 000 долара на порно актрисата Сторми Даниълс непосредствено преди победата си на президентските избори през 2016 г. Плащането е трябвало да купи мълчанието ѝ относно сексуална връзка, която тя твърди, че е имала с Тръмп през 2006 г. Тръмп и Даниълс отричат да са имали такива отношения.

Срещу Доналд Тръмп са повдигнати наказателни обвинения по три други дела, но преди президентските избори няма да има други съдебни заседания.

Решението за отлагане на произнасянето на присъдата по случая с порно актрисата означава, че американските избиратели няма да знаят каква е тя, когато отидат до урните или гласуват по пощата.

Теоретично максималното наказание за Доналд Тръмп по делото за укритите плащания е затвор, но много експерти смятат, че е по-вероятно съдията по случая да постанови алтернативна присъда, например пробация.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    21 5 Отговор
    Тва си е 2ра Гражданска война бре! Вече и филмче сте си избацали по темата. Путин е виновен!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    10 7 Отговор
    В Турция май няма западни фирми. Само техни местни представители. Повече приличат на Китай. Произвеждат всичко - от самолети до тениски.

    Коментиран от #5

  • 4 Пророк

    7 17 Отговор
    Путин ще стане гадже на Тръмп
  • 5 По скоро

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    От джапанки до тениски и тоалетни чиний

    Коментиран от #14

  • 6 УКРАИНЕ победи

    4 16 Отговор
    този 4ерванодалест п е до фил е срам за 4овесхкиа род
  • 7 Ще му

    11 5 Отговор
    праднат на малкия Тръмп
  • 8 П.утьо Първи и Последни

    6 10 Отговор
    Риж.ава май.муно , до тук беше с май.мунд.жул.уците. Като президент беше кръгла нула , затова няма да видиш втори мандат
  • 9 Абсурдистан

    4 6 Отговор
    Не на вещици, а на вещери!
  • 10 Винаги

    1 6 Отговор
    може да емигрира при Сноудън!
  • 11 Танас

    0 6 Отговор
    Хи, хи - на лов за Тръмп Мага (наследникът на Боян Мага)
  • 12 Скарлет

    2 10 Отговор
    Оранжевото какаду е като изпуснато от лудницата недоразумение 🦜🦜🦜
  • 13 фАНТОМасс

    7 5 Отговор
    Както се разбира от социолозите , процентите на Камала и Доналд са почти равни !
    Защо тогава по медиите непрекъсната се дава как артисти , музиканти , общественици се изказват срущу Тръмп - че е луд , опасен , куку , некомпетентен....
    Защо в честните ЗАПАДНИ телевизии има само ЕДНОСТРАНЧИВО отразяване на битката за президент на САЩ ?
    Или медиите не са НЕУТРАЛНИ и ОБЕКТИВНИ , а платени и купени !
  • 14 Тото 1 и Тото 2

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "По скоро":

    Добре е , че имаш собствено мнение , но как го изразяваш като пишеш дмата ЧИНИЙ ???
    За справка - Чиния - ЧиниИ
    Революция - РеволюциИ
    ......къде си учил ? ХАйде да опиташ пак !
  • 15 АБВ

    2 6 Отговор
    Тръмп е един долнопробен измамник и ПРЕСЪПНИК и винаги ще си остане такъв
  • 16 ТРЪМП 2024

    0 0 Отговор
    Да живее Тръмп, единствения американски президент с малко мозък! Дано американците имат достатъчно разум да го изберат. Иначе ги чакат десетилятия на "демокрация" и разруха, като в "оправената" България.