22 Септември, 2024 13:16 1 293 19

ООН предупреди за "надвиснала катастрофа" в Близкия изток

  • ливан-
  • оон-
  • израел-
  • иран-
  • хизбула-
  • хамас

Израелската армия и "Хизбула" продължават да се обстрелват през границата и днес

ООН предупреди за "надвиснала катастрофа" в Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на убитите при израелския въздушен удар в южно предградие на Бейрут в петък достигна 45, предаде Националната новинарска агенция (ННА) на Ливан, като се позова на министерството на здравеопазването, предаде БТА.

Предишните данни от вчера бяха за 37 жертви. Разчистването на отломките на разрушената при атаката сграда продължава трети пореден ден.

Мишена на въздушния удар е била среща в подземието на поразената сграда на ръководството на елитното подразделение на "Хизбула" "Ар Радуан". Сред убитите според израелската армия 16 бойци е командирът на "Ар Радуан" Ибрахим Акил.

Сред жертвите, по данни от вчера на ливанското министерство на здравеопазването, са най-малко три деца и седем жени. Израелската армия и "Хизбула" продължават да се обстрелват през границата и днес. В резултат стотици хиляди хора в Северен Израел са потърсили укритие в в противовъздушни убежища.

Пратеникът на ООН в Ливан междувременно предупреди за "надвиснала катастрофа" в Близкия изток, предаде Франс прес. "НЯМА военно решение (на конфликта между Израел и "Хизбула"), което да направи едната или другата страна по-сигурна", подчерта в публикация в социалната мрежа "Екс" Жанин Хенис-Пласхарт. По-рано тази седмица тя вече изрази безпокойство по повод поредицата експлозии в Ливан, която определи като "изключително притеснителна ескалация".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 2 Отговор
    ООН гласуваха резолюция за спиране на войната в Палестина и само Израел и България гласуваха против.

    Коментиран от #17

  • 2 К.О.Т.арАК 🐱

    22 0 Отговор
    ООН е една абсолютно безполезна организация , усвояваща огромни средства ,под егидата на която се върти търговия със всякакви режими и терористи
  • 3 ТаУмВзе

    10 2 Отговор
    ООН също се държи от Израел и си ги Крепи у ГЕНОЦИДА! Оставям, че евреите и мюсолманите са от коляното на Авраам де.
  • 4 Последния Софиянец

    14 1 Отговор
    От 100 ракети Железния щит прихвана само половината.Явно му свършиха скъпите ракети.Много хазарски комуни в северната част на Израел горят.Тече евакуация.Офисите на Ал Джазира в Израел бяха щурмувани от израелската армия и затворени.

    Коментиран от #19

  • 5 С Катюша към прогрес

    2 0 Отговор
    Гет съм ли стана.? .няма военно решение викат
  • 6 Честит празник

    16 0 Отговор
    А катастрофата която причиняват и бездната,към която ни водят ония 240 заплатаджии ?! За нея кво да кажем
  • 7 Асенов

    11 1 Отговор
    Защо никой не е в състояние да каже "копче" на т.нар. Израел? Вярно ли е, че цялата западна финансова система за международни банкови преводи е частна и в публично неизвестни ръце?
  • 8 Катастрофа и за България!

    3 7 Отговор
    Наташките с израелски паспорти масово бягат от Израел и се преселват в България! Хвалят се в мрежите, че от цяла Европа само тук ги пускали!
  • 9 Хохо Бохо

    8 0 Отговор
    Е и? Безполезна организация за нищоправене
  • 10 дядото

    11 3 Отговор
    и това доживях- да се убедя колко прав е бил навремето хитлер

    Коментиран от #15

  • 11 Диванен стратег

    4 2 Отговор
    Арабите нямат шанс при взаимни обстрели. Ако тръгнат с няколко милиона войници, работата е друга...
  • 12 Откровение

    8 1 Отговор
    Когато стане напечено за Израел, Колективният Запад започва лицемерно да пищи за надвиснала Катастрофа. Иначе за Геноцида, само информира боязливо

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Безпристрастен

    3 1 Отговор
    Ако се изплюят всички ,а те са над два милиарда,ще ги удавят .Разбиват ги религиозните различия.Иначе,ако са в единен съюз, стават непреодолима сила,с която всички ще се съобразяват.Не само като човешки ресурс,но в техни ръце са стратегическите суровини на планетата.Достатъчно е да наложат пълна забрана за продажба и доставка на въглеводороди ( нефт, газ) за всички държави ,само за половин година,с условие - да притиснат сраел,без значение от тяхната позиция към него,,или ще последва страшен,икономически колапс във всички континенти.Каква ще бъде реакцията на всички,а?

    Коментиран от #18

  • 14 любител

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Откровение":

    прав си пич ООН предупредили кой краварите ли или чифу---е. голям смях.
  • 15 Да изтрепе

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "дядото":

    руската сган!
  • 16 Копейко,

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Откровение":

    путлер те вика, марш в москва и от там на фронат за пушечно месо.
  • 17 Копейко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    марш в москва и от там на фронат. путлер те вика, какво чакаш?
  • 18 мечтател

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Безпристрастен":

    по руски образец, що не се гръмнеш? От вас няма полза за цивилизацията и това ви изнервя. Така не може да се живее.
  • 19 АУУУУУ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    ДНЕС РУСИЯ НАПРАВИ 5ТИ ТЕСТ НА РАКЕТАТА "САРМАТ" ....... ТЕСТЪТ БЕШЕ НЕУСПЕШЕН..... В РЕЗУЛТАТ БЕШЕ ВЗРИВЕН СИЛОЗЪТ ( БУНКЕРЪТ )ОТ КОЙТО Е ТРЯБВАЛО ДА ИЗЛЕТИ........ ДО СЕГА ИМА 1 УСПЕШЕН ОПИТ , НО ТОЙ НЕ Е ТОЧЕН ......ТЪЙ КАТО РАКЕТАТА Е ИСТРЕЛЯНА ОТ ВРЕМЕННА СТАРТОВА УСТАНОВКА А НЕ СИЛОЗ ( БУНКЕР) ....... ТЕСТВАНА Е БЕЗ ИМИТАЦИОНЕН ЗАРЯД. ТОЕСТ Е БИЛА ПРАЗНА И СЪОТВЕТНО ЛЕКА .......И Е БИЛА ТЕСТВАНА В ПЕРФЕКТНИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ ........ СВЕТОВНИЯТ СТАНДАРТ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ЕДНА РАКЕТА ЧЕ СЕ ПРИЕМА НА ВЪОРАЖЕНИЕ Е МИНИМУМ 10 УСПЕШНИ ТЕСТА В НАЙ-ТЕЖКИ УСЛОВИЯ И РЕЖИМИ . 🤡🤡🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣